Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
9 Mart 2011 Çarşamba - 09:43

Yağışlar etkili olacak

Yurt genelinde etkili olacak yağışlar, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Antalya, çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı. Hava sıcaklığı da 10 derece.

Yağışlar etkili olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Hava sıcaklığı, güney bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre yağışların, Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik), Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), Doğu Anadolu'nun güneyi (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari) ile Ankara, Eskişehir, Kayseri, Niğde, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Hava sıcaklığı, güney bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar Marmara ile Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/saat), Güneydoğu Anadolu Bölgesinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik), Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), Doğu Anadolu'nun güneyi (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari) ile Ankara, Eskişehir, Kayseri, Niğde, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın, Marmara ile Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/saat), Güneydoğu Anadolu Bölgesinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve kara ulaşımında aksamalar, çatı uçması, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Güneydoğu Anadolu bölge geneli ile Doğu Anadolu'nun güneyinde (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak) toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüşte azalma, hava kalitesinde azalma, ulaşımda aksamalar, çamur şeklinde yağış vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:
ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(10)
İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Anadolu Yakası başta olmak üzere il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esecek.(4)
ANKARA: Çok bulutlu ve kuvvetli kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.(1)
İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esecek.(4)
SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı.(3)
ERZURUM: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.(4)
DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.(8)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik ile sabah saatlerinde İstanbul çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde (70-90 km/saat) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
EGE: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (50-70 km/saat) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların; Ankara, Eskişehir, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların; Bolu ve Düzce ile akşam saatlerinden itibaren Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı, bölgenin güneyinde (Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak) toz taşınımı bekleniyor. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor

 
Motorda eroin
 
Isparta'da okullar tatil
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar Günü saçları
Bursa Kuaförler Odası tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ...
Karayolu 6 saat kapandı
Yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanan Afyonkarahisar-Antalya karayolu ...
Sabancı iki bin kişiyi istihdam edecek
Sabancı Holding, 2010 yılı değerlendirmelerini ve 2011 beklentilerini ...
 
Açlık sınırı 951 TL
Memur-Sen’in Şubat ayına yönelik yaptığı açlık-yoksulluk sınırı araştırması, ...
Benzine bir zam daha
Benzin fiyatlarında artış durmak bilmiyor. Geçen hafta yapılan 5 kuruşluk ...
Başyapıtları satılacak
İngiliz müzayede evi Sotheby's tarafından her yıl gerçeklestirilen 'Çagdas ...
 
‘Kurti’ye veda
Pazar sabahı evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden TV dizileri ...
Porsuk Çayı 4 kişiye mezar oldu
ANKARA'nın Polatlı İlçesi'nde gezmeye çıktıkları yeni aldıkları otomobille ...
Üniversite mezunu işsiz
Genellikle tarım veya hayvancılık yapılan ve az insanın yaşadığı kırsal ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva