7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
7. Antalya Akra Caz Festivali başlıyor
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Pilates, yoga ve zumbayla sağlıklı kalıyorlar
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Çocuklar kum zambakları ve carettalarla buluştu
Bankanın elektrik panosunda yangın
Bankanın elektrik panosunda yangın
23 Mart 2013 Cumartesi - 13:30

Yakın geleceğin gözde meslekleri

Gençler ve yeni bir kariyere geçiş yapmak isteyenler için yakın gelecekte popüler olması beklenen meslekler listesini ilginç bulacak.

Yakın geleceğin gözde meslekleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Listede önce çıkan meslekler fen ve matematik ağırlıklı. Kriz işlemez sanılan "tıp" için ise bir kere daha düşünmeniz lazım.

Hala bugünün ekonomisinde neler olup bittiğini anlamak için mücadele ederken geleceği tahmin etmek zor. Fakat üniversiteye girecek, yeni bir kariyere başlayacak veya yeni beceriler kazanmaya yatırım yapacak kişiler için gelecek öngörüleri çok önemli.

Küreselleşme ve dijital teknoloji sayesinde iş dünyasındaki değişimin hızı her zamankinden daha fazla. Bugün etkili olmayan alanlar gelecekte kazanç kapısı olabilir ya da bugün sıcak olan sektörlerden gelecekte uzak durulabilir. İşçi İstatistikleri Bürosu (BLS) genel eğilimleri analiz ederek düşmekte olan sektörlere dair bir rapor yayımladı. Bunlar düşük beceri montaj hattı ya da çağrı merkezleri gibi daha ucuza yurtdışında yapılabilen işler. Raporda maliyet düşürücü önlemlerin ve küçülmenin devlet dahil pek çok alan için tehlikeli hale geldiği belirtildi. Kolejler ve İşverenler Ulusal Birliği’nin son yıllık araştırmasında şirketlerin çoğunun mühendislik, işletme, muhasebe, bilgisayar veya ekonomi alanında eğitim görmüş kişileri işe almayı tercih ettikleri ortaya çıktı. Ne yazık ki pek çok öğrenci sosyal bilimler, tarih, eğitim ve psikoloji gibi yüksek talep görmeyen alanlarda eğitim alıyor.

Dolgun maaşlı iyi iş imkanı sunacak meslekler için gelecekteki istihdam düzeyleri projeleri dahil ilgili tüm veri ve analizler kullanılarak kapsamlı bir liste hazırlandı. Listeyi incelerken dikkat edilmesi gereken ilk husus; üniversite mezunu olmak ileride de önemli olacak fakat üniversite mezunları artacağı için bunlar arasında daha iyi eğitimli olanlar istihdam edilecek, diğerleri sıkıntı yaşayacak. Bir diğer önemli nokta ise üniversiteden mezun olduktan sonra yeni beceriler geliştirmek için yaşam boyu öğrenme eğiliminde olanlar en başarılı insanlar olacak. Birden çok uzmanlığa sahip olmak kalabalık iş piyasasında kişinin farklılığını göstermesi için müthiş bir yol olabilir. Artı, en kalıcı olanlar genellikle bir alandan diğerine transfer edilebilir olanlardır.

İşte daldan dala dolaşmakla uğraşamam deyip kariyerinde tek bir iş yapmak isteyenler için 2020 yılında gelişeceği düşünülen 10 alan:

VERİ TOPLAMA / İŞLEME
Büyük veri dönemi henüz başlıyor. Firmalar müşterileri, rakipleri ve hatta kendileri hakkında bilgi toplamak için büyük veritabanları oluşturmaya çalışıyor. Pazarlama ve pazar araştırması verilerinin kullanımı patlayan iki büyüyen alan.

DANIŞMANLIK VE TERAPİ

Ruh sağlığının en az beden sağlığı kadar önemli olduğunun farkına varılıyor. BLS verilerine göre 2020 yılında evlilik ve aile terapisti ihtiyacı yüzde 41 oranında artacak.

BİLİMSEL ARAŞTIRMA
İlaç, imalat, ulaştırma ve pek çok alanda teknoloji devrimleri devam edecek. Bu yüzden özellikle tıp, biyoloji, kimya, matematik ve mühendislik gibi alanlarda eğitim görmüş kişiler için güçlü bir talep olacak. Biyoteknoloji, biyomedikal, nanoteknoloji, robotik ve 3 boyutlu baskı özellikle umut vaat eden alanlar.

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Yazılım geliştirme oldukça ilerledi fakat sistemlerin birlikte kullanılmasını sağlayan bağlantıları yapan üst düzey bilgisayar uzmanları için hala güçlü bir talep var. Finans ve yatırım dünyasnda, örneğin, yüksek hızlı bilgisayarlar giderek bir rekabet avantajı haline geliyor ve büyük şirketler, daha hızlı, daha sorunsuz ve daha güvenli ağlar istiyor.

VETERİNERLİK
Hayvanlar her zamankinden daha popüler olacak ve bazıları neredeyse bir insan için uygun olan tıbbi yardımı alacak. BLS verilerine göre veteriner ihtiyacı 2020 yılına kadar yüzde 36 artacak.

ÇEVRE KORUMA BİLİMİ

Gezegenin kaynaklarının en iyi şekilde kullanılması temel sorun olacaktır. Yeşil enerjinin, bazı siyasi tartışmalara rağmen, hala patlama olasılığı var. Binaların ısıtılması ve soğutulmasında daha verimli yollar aranacak. Ve küresel ısınma ile mücadele edilecek.

BAZI SAĞLIK ALANLARI

Yaşam süresinin uzaması bakıcılara olan talebi artırdı. Bazı sağlık işlerinin "resesyon geçirmez" alanlar olması gerekiyordu ama bu alanlarda çalışmak için gelen yoğun talep ücretleri düşürdü. Doktorlar, ve bazı hastane çalışanları maliyetlerin düşürülmesinden payını alacak fakat hemşire, optometrist, odyolog, diş hekimi, fizyoterapist ve bazı tıpta uzmanlık alanları için talep artacak.

YÖNETİM

Patron iyi bir nedenle bir çok kazanır: İşi göründüğü kadar kolay değildir. Gelecekte etkili yönetim için temel iş bilgisi artı birçok yerdeki ve ülkelerde çalışmaları denetleyecek yetenek ve teknik know-how gerekecek. Maliyetler düşürken birimin performansı artacak. Ayrıca insan ilişkileri, özlük hakları yönetimi ve etkinlik planlama gibi bazı destek alanları için talebin artmasını öngörülüyor.

FİNANS

Para hareketleri ve yönetimi teknik olarak karmaşık ve çoğu şirketin ayrılmaz bir parçası. Artı, hedge fonlar ve özel sermaye şirketleri gibi geleneksel olmayan yatırım firmalarının geleneksel bankacılık sektörü gibi risk alma ve büyüme eğilimi var. Bu da finans uzmanları için daha fazla talep anlamına geliyor. 2008 finansal krizi ve bankaların kapatılması finans ile ilgilenen öğrencilerin diğer alanlara yönlenmesine neden olmuştu.

GİRİŞİMCİLİK
Kendi işini yapan yenilikçiler için ihtiyaç 2020 yılında her zamankinden daha önemli olacak. Kullanılmış araba satıcıları, saç ve tırnak salonları, pet ve ofis hizmetleri gibi geleneksel işlerde güçlü bir büyüme bekleniyor. Bu da daha iyi hizmetin daha ucuza alınması anlamına geliyor. Teknolojinin tüketicilerin çalışma ve yaşam biçimini değiştirmeye devam edeceği şüphe götürmez. Kimse gerçekten sonraki tabletin, telefonun ya da sosyal medya ağının nasıl bir şeye benzeyeceğini hayal edemiyor fakat bu şu an birilerinin bunları kafasında canlandırmış olabileceği gerçeğini değiştirmiyor. Şu an fikir aşamasında olan bir şey 2020 yılında insanların hayatını değiştirmiş olabilir. Bunu da hiçbir tahminci öngöremez.

GAZETEPORT

 
Uykunuzda konuşuyorsanız iyiye işaret değil
 
UGP'dan "Oyunu bozacağız" açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakandan memura kötü haber
Memurun tatilini geçirdiği kamp ve tatil köyü gibi dinlenme tesislerinin ...
Bucak'a kaza kırım aracı
BUCAK İtfaiye Müdürlüğü'ne kazalarda sıkışan yaralıları kurtarmak için kaza kırım aracı alındı.
Eğirdir Gölü'nün geleceği aydınlatıldı
DOĞAL Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Süleyman Demirel Üniversitesi ile Siemens ...
 
Bariyersiz köprüye tenekeli önlem
SANDIKLI- Hocalar Karayolu'nun 3'üncü kilometresinde yer alan köprüde ...
Vergide büyük takip
Maliye Bakanlığı, vergi kaçıranları yakın takibe aldı. Sadece e-teftiş'ten ...
Cezaevinde Yaşlılar Haftası kutlandı
BURDUR Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Yaşlılar Haftası kapsamında ...
 
Korsan kitap denetimi
BURDUR Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde 296 adet bandrolsüz kitap ele geçirildi.
Ilıca'ya kapalı pazar
MANAVGAT'ta Ilıca Belde Belediyesi tarafından başlattığı 'Yarı Açık Pazaryeri ...
Isparta proje şampiyonu
TÜRKİYE Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva