Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
23 Eylül 2023 Cumartesi - 18:24

Yaktın başkanı Cansel hanım...

Antalya Altın Portakal Film Festivali başlamadan skandalı patladı. Kanun Hükmü belgeselinin, festival yönetimi tarafından yarışmadan çekilmesi üzerine jüri de resti çekti, “O zaman biz de yokuz” dedi.

Yaktın başkanı Cansel hanım...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gün Haber, önceki gün yaptığı bir haberle konuyu gündeme getirmiş, iktidarı kızdıracak bir belgeselin Altın Portakal Ulusal Belgesel Yarışması’na yarışacağını duyurmuştu. Bu haberin ardından festival yönetimi, ihraç edilen iki kamu çalışanının mücadelesini anlatan "Kanun Hükmü" belgeselini, belgeselde yer alan kişilerden birinin yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle yarışmadan çıkarmıştı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu, yargı süreci bitene kadar filmin festivalden çıkarıldığını duyurmuş,"Biz; sinemanın bağımsızlığına, sanatçıların fikirlerini özgürce yansıtabilmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

ZOR DURUMDA BIRAKILAN BÖCEK ÇOK KIZMIŞTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla yapılan bir film festivalinde, bu belgesel filmin yarışmaya alınmasına çok kızmış ve sorumlusu olarak gördüğü belediye şirketi ANSET’in yöneticisi ve festivalin idari koordinatörü Cansel Çevikol Tuncer ile Ankara'dan döner dönmez toplantı yapmıştı. Başına geleceği bilen Böcek’in bu filmin yarışma filmleri arasına alınması nedeniyle Tuncer’e tepki gösterdiği ileri sürülmüştü.

FİLMİN YARIŞMADAN ÇEKİLMESİNE TEPKİ YAĞDI

Belgeselin yarışmadan çekilmesi kararının ardından sinema camiası, meslek örgütleri, gazeteciler ve milletvekilleri tepki gösterdi.

Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB), üyesi Nejla Demirci'nin "Kanun Hükmü" filminin Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden kaldırılmasıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Belgesel sinemanın durduğu yer belli. Kültür tarihinden adalet arayışına kadar topluma bir hafıza kazandırmaya çalışıyor. Olgulardaki hakikati ararken, sancılı olsa da yüzleşmeye cesaret ediyor. Aksinin toplumsal hafızayı hep yanılttığını biliyor. Böyle davranmayı kamusal yarar olarak görüyor sansür ve yasağı kabul etmiyoruz. Bu yanlıştan dönün.  Bir çağrımız da jüri üyeleri ve festivalde filmleri olan sinemacı arkadaşlarımıza. Bir sorun yokmuş gibi davranmayın. Sansür ve yasağı meşrulaştırmayın."

Türk Tabipleri Birliği (TTB), konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri savundu:

"Dr. Yasemin Demirci ve öğretmen Engin Karataş'ın hiçbir gerekçe gösterilmeden kamu görevinden çıkarılmalarına karşı yürüttükleri mücadeleyi anlatan Kanun Hükmü adlı belgeselin 60. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin seçkisinden çıkarılması, iyi hekimlik mücadelesine yapılmış bir darbedir. İfade özgürlüğü ile bilim ve sanat özgürlüğü kapsamındaki belgesele karşı yürütülen engelleme çabalarını kınıyoruz."

VE JÜRİ KARARINI VERDİ

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin tüm jüri üyeleri de ortak bir duyuru yayınlayarak, Kanun Hükmü belgeselenin yarışmaya dahil edilmemesi halinde jüri üyeliklerinden çekileceğini açıkladı.

İşte o açıklama:

GÜN HABER GÜNDEME BÖYLE GETİRMİŞTİ... HABER İÇİN TIKLAYIN

GÜN HABER'İN HABERİNİN ARDINDAN FİLM YARIŞMADAN ÇIKARILDI... HABERİ İÇİN TIKLAYIN

 
Antalya'da ormanda çıkan yangın, teknelere sıçradı
 
Antalyaspor - Samsunspor: 2-0
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 7 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
akdeniz 24 Eylül 2023 Pazar 13:31

Antalya bu zulme maruz kalmak için nasıl bir hata yaptı dersiniz.Son 25 yıla bakın üst üste iki dönem Büyükşehir Başkanlığı yapan biri yok.Demek ki partiler aday tespit ederken vatandaşın önüne vasat isimler koyuyorlar.Seçmende kötünün iyisini seçiyor ve ancak 5 yıl dayanıyor.Mesele siyasi liyakatsizlikten kaynaklanıyor.Böcek ise son damla oldu,ittifaklar sonucu aday oldu ve seçimi kazandı ama görüldüğü gibi siyasi yetersizlikle dolu imiş.Bir kere kadrolara atama yaparken partizanca davrandı ve kendine yakın eş dost tanıdık atadı.Genel Sekreterde bunlardan biri,bir insan sürekli hata yapar mı,sürekli kriz çıkarır mı,5 seneden beri her türlüsünü gördük.O nedenle CHP umarız 2024 yerel seçimlerde kent yönetiminde uzmanlaşmış birini aday yapar.Ayrıca 10 yılını doldurmuş Belediye Başkanlarının yerine de birilerini göstererek sirkülasyonu sağlarsa iyi olur.Hep aynı yüzleri görmekten halk artık bıktı.Özel şirketiniz olsa Böcek ve ekibini işe alırmısınız?????

Yorumu oyla      0      0  
Birisi 24 Eylül 2023 Pazar 10:11

İşte Antalya'da böyle yönetiliyor. Yapılan hiç bir şey yok. Geriye giden mi.? Yaşayanlar görüyor.

Yorumu oyla      0      0  
taş 24 Eylül 2023 Pazar 06:57

Memlekette jüri mi yok.Yeni bir jüri kurulur.Bu jüri üyeleri de sanki sansür varmış gibi bakıyorlar.15 Temmuz da FETÖ denen iblisler vatandaşın üstüne bombalar yağdırmışlar.Cumhuriyete darbe girişiminde bulunmuşlar.Peki bu örgüt üyeleri oralara nasıl gelmişler,çalınan hırsızlık soruları ile,milyonlarca öğrencinin hakkını gasp etmişler.O nedenle idare bir soruşturma yapmış ve FETÖ ile iltisaklı olduğundan hareketle KHK uygulamış.Şimdi kalk bu şüphelileri mağdur göster,bir de belgesel çek yarışmaya getir. Ta baştan yarışmaya nasıl kabul edersiniz,ilk önce ret edilse idi bu sorunlar çıkmazdı.Aslında sorunu çıkaran işini iyi yapmayan Cansel Çevikol,bütün bunları bilmesine rağmen ya ihmalkarlık ya da başka bir şey var o zaman.Hiç bir deneyi olmayan kişiyi getirip Genel Sekreter yaparsanız sürekli çam devirmeye devam eder.Böcek karar mekanizmasında yanlış kararlar vererek kriz üstüne krizler yaşıyor.CHP yönetimi bu saat den sonra bunlara teşekkür ederek aday yapmamalıdır.Yaparsa da seçmen zaten gereğini yapar. Ayrıca artık geri adım atılmaz jürinin restini görmek gerekir,devam edeceklerse etsinler,yoksa hemen başka bir jüri kurulur.Kısacası ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

Yorumu oyla      0      0  
erman 24 Eylül 2023 Pazar 00:44

komple iptal edilsin şimdi festival zamanımı.

Yorumu oyla      0      0  
çağlarcalı 23 Eylül 2023 Cumartesi 23:07

ne olacak juri mi yok. sayın böcek hemen akrabalarından bir juri ayarlar.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da ormanda çıkan yangın, teknelere sıçradı
ANTALYA'da Aksu Çayı kenarındaki otluk alanda çıkan yangın önce bakım ...
Antalya Likya'nın tarihine ışık tutacak kitabe
ANTALYA'nın Demre ilçesindeki Aziz Nikolaos Kilisesi kazılarında geçen ...
Antalya'da 'Ölümlü Kavşak'a alt geçit
ANTALYA'nın Korkuteli ilçesinde oturanların, sık sık kaza yaşanması nedeniyle ...
 
Antalya 'gezen turist'i bekliyor
ANTALYA Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, okulların ...
Antalya'da nefes egzersizi yaptılar
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü kapsamında ...
Antalya'da rezidanstaki dairede 50 kilo eroin ele geçirildi
ANTALYA'da polisin rezidanstaki bir daireye düzenlediği operasyonda bazanın ...
 
Osman'ın bağışlanan kalbi, Antalya'da hayat verdi
AYDIN’ın Nazilli ilçesinde, motosikletle otomobile çarptıktan sonra kamyonun ...
Antalya Aspendos Festivali, gala konseriyle sona erdi
DEVLET Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce Antalya'daki tarihi Aspendos ...
Alanya Uluslararası Caz Günleri başladı
ALANYA Uluslararası Caz Günleri'nin startı Daniela Simmons & Atilla Şereftuğ ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva