Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
Başkan Kotan'dan Doyran ve Bahtılı'ya hafta sonu ziyareti
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
2 aylık evli çift, motosiklet kazasında yaralandı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
Validen 'Herkes haddini bilecek' uyarısı
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
DÖSİAD Akademi’de ilk ders
17 Temmuz 2014 Perşembe - 10:23

Yamaç paraşütünde babadağ'a rakip

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, deniz- kum- güneş üçlemesine alternatif arayan tatilciler, Kırdavlı Tepesi'nde yamaç paraşütüyle atlayış yaparak bölgenin eşsiz manzarasını gökyüzünden izleme şansı buluyor.

Yamaç paraşütünde babadağ a rakip
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yılda 2 bin tandem (ikili) atlayışın yapıldığı Kıdavlı Tepesi, manzarası ve gördüğü ilgiyle Fethiye'deki Babadağ'a rakip olarak adlandırılıyor.
 
Antalya'da alternatif turizmin en önemli merkezlerinden Kaş'ta, tatilcilerin yeni gözdesi yamaç paraşütü. Deniz- kum- güneş üçlemesine alternatif arayanlar, Kırdavlı Tepesi'nden yamaç paraşütüyle atlayış yapıyor. Kırdavlı Tepesi'nin 600 rakımlı pistinden atlayış yapmak isteyenler, Kaş merkezden zirveye doğanın içinde 6 kilometrelik minibüs yolculuğuyla ulaşıyor. Kırdavlı Tepesi'ndeki 2 atlayış okulunun 8 profesyonel pilotu, Kaş'ın eşsiz manzarasını havadan görmek isteyen, uçuş keyfi yaşamak isteyenlere kısa bir eğitim veriyor. Uçuş güvenliği açısından önem taşıyan bu eğitimin ardından pilotlar yolcularıyla yamaçtan koşarak atlayışlarını gerçekleştiriyor. Pilot ve yolcusunun gökyüzündeki yolculuğu yaklaşık 40 dakika sürüyor. Yerden yaklaşık 1500 metre yükseklikte Kaş'ın gizemli doğasını, Akdeniz muhteşem turkuaz tonlarını, koylarını ve Yunanistan'ın Meis Adası'nı izleyerek uçan tatilcilerin gökyüzü yolculuğu, Kaş Yat Limanı'nda sona eriyor. Yolculuk sırasında tatilciler Kaş'ın manzarasını havadan görüntüleme şansı buluyor.
 
YILDA 2 BİN TANDEM ATLAYIŞ
Eşsiz gökyüzü yolculuğu için tatilciler 230 lira ödüyor. 6 yıl önce atlayışa açılan Kırdavlı Tepesi'nde yılda 1500- 2000 civarında tandem atlayış yapılıyor. Pilot eşliğindeki atlayışların yanı sıra pek çok pilot, single (tekli) atlayış da yapıyor. Doğa turlarının yanı sıra yamaç paraşütüyle alternatif turizm imkanı sunan Kırdavlı Tepesi'ne tatilciler gündoğumu ve batımını izlemek için de çıkıyor. Kırdavlı Tepesi, manzarası ve gördüğü ilgiyle dünyanın en iyi yamaç paraşütü atlayış noktaları arasında gösterilen Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Babadağ'a rakip gösteriliyor.
 ANTALYA'NIN KAS ILCESI'NDE, DENIZ- KUM- GUNES UCLEMESINE ALTERNATIF ARAYAN TATILCILER, KIRDAVLI TEPESI'NDE YAMAC PARASUTUYLE ATLAYIS YAPARAK BOLGENIN ESSIZ MANZARASINI GOKYUZUNDEN IZLEME SANSI BULUYOR. SIMDILIK YILDA YAKLASIK 2 BIN TANDEM (IKILI) ATLAYISIN YAPILDIGI KIDAVLI TEPESI, MANZARASI VE GORDUGU ILGIYLE FETHIYE'DEKI BABADAG'A RAKIP.(FOTO:KAS-DHA)
TATİLCİLER İLGİ GÖSTERİYOR
Kaş'ta ilk kez yamaç paraşütü yapan İngiliz Tom Edgerley, "Uçuş çok güzeldi. Gerekli eğitimi ve önlemleri aldıktan sonra korkmaya gerek yok, çok güvenli. Çok eğlendim. Yukarıda olmak çok güzel bir duygu" dedi.
 
İskoçyalı Hannah Brownhill ise atlayış sırasında korktuğunu, havalandıkça uçuştan keyif aldığını söyledi. Kuşlar gibi özgürce uçtuğunu anlatan Brownill, "Aşağıdaki manzara müthiş. Deniz, doğa ve iki ülkenin topraklarını aynı anda izlemek büyük bir zevk" diye konuştu.
 
Belçikalı Theo Jacobs ise ilk kez yamaç paraşütüyle uçtuğunu belirterek, "Aşağıda büyüleyici bir manzara var. Bulutların içinden geçmek çok farklı bir duygu" diye konuştu.
 
Yamaç paraşütü pilotu Hüseyin Venske ise yılda yaklaşık 2 bin atlayış yaptıklarını söyledi. Hava koşullarının uygun olduğu yılın her gününde atlayış yaptıklarını anlatan Venske, "Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezlerinden birisi. Muhteşem bir dağ ve deniz manzarası var. Uçuşla birlikte Meis Adası'nı izlemek büyük bir keyif" dedi.

Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya), (DHA)
ANTALYA'NIN KAS ILCESI'NDE, DENIZ- KUM- GUNES UCLEMESINE ALTERNATIF ARAYAN TATILCILER, KIRDAVLI TEPESI'NDE YAMAC PARASUTUYLE ATLAYIS YAPARAK BOLGENIN ESSIZ MANZARASINI GOKYUZUNDEN IZLEME SANSI BULUYOR. SIMDILIK YILDA YAKLASIK 2 BIN TANDEM (IKILI) ATLAYISIN YAPILDIGI KIDAVLI TEPESI, MANZARASI VE GORDUGU ILGIYLE FETHIYE'DEKI BABADAG'A RAKIP.(FOTO:KAS-DHA)

 
Manavgat'ta dilenci operasyonu
 
MHP'li Kepez AKP'li oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünya Kupası Almanya'nın
Dünyanın en iyisi belli oldu; Almanya... Brezilya'da düzenlenen 2014 dünya ...
Brezilya basınında ağır yenilginin yankıları
Brezilya basını, 2014 FIFA Dünya Kupası yarı final maçında Almanya'ya ...
Türel oradaydı
Olay, saat 22.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi.
 
Stadyumun son hali
Antalya Stadyum inşaatı hızla devam ediyor. Tribünlerin betonarmesi tamamlanan ...
Gültekin Gencer; Biz düşürdük, biz çıkartırız
ANTALYASPOR'da son yılların en tartışmalı kongresinin ardından başkanlığa ...
Semih 3 gole 1.2 milyon TL aldı
FENERBAHÇE'de yaşadığı sıkıntılı süreç sonrası Medical Park Antalyaspor'a ...
 
Türel'in Antalyaspor kararı
Süper Lig'den düşen Antalyaspor'da mevcut yönetimin bu ay sonu kongre ...
Antalyaspor camiası yasta
MEDİCAL Park Antalyaspor camiası 6 yıl sonra yeniden küme düşmenin şokunu yaşıyor.
Antalya Triatlon yarışması başladı
TÜRKİYE Triatlon Federasyonu'nun yıllık faaliyet programında yer alan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva