TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
30 Ağustos 2021 Pazartesi - 17:39

Yanal: Skor sevmek Antalyaspor'a yapılacak en büyük ihanet

ANTALYASPOR teknik direktörü Ersun Yanal, Spor Arena'da katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam Yanal, skor sevmenin Antalyaspor'a yapılacak en büyük ihanet olduğunu vurgularken, kumdan kale yapmadıklarını ve kalenin temelini attıklarını söyledi.

Yanal: Skor sevmek Antalyaspor a yapılacak en büyük ihanet
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalyaspor teknik direktörü Ersun Yanal, Spor Arena Youtube kanalında Okay Karacan'ın sorularını yanıtladı. Deneyimli teknik adam Yanal, Okay Karacan ve gelen soruları cevaplarken, ligde oynanan Çaykur Rizespor maçında taraftarla yaşadığı gerginlik hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ersun Yanal, Antalyaspor'un transfere dair planlarını anlatırken vizyonlarının değişmediğini ifade etti. Yanal, forvet transferinin yarına kadar açıklanabileceğini de sözlerine eklerken, Fenerbahçe'den ayrılan Caner Erkin'in gündemlerinde olmadığını ve yurt dışına transfer olacağını söyledi.

'GENÇ OYUNCULARLA MÜCADELE EDİYORUZ'

Antalyaspor'un ligde oynadığı 3 maçta genç oyuncularla mücadele ettiğini ifade eden Teknik Direktör Ersun Yanal, “Ligdeki 3 maçta gençlerimizi oynattık. Son Rizespor maçında 3 gol atan oyuncumuz 23 yaşında. Sağ ve sol taraf oynayan forvet oyuncularımız 20 yaşında. Kadronun içerisinde bekleyen 4 oyuncu 21 yaş sınırında. Bu takımın oldukça genç ve 3 tane Ümit Milli takımında oynayan oyuncusu var. Diğer milli takımlarda oynayan 4 oyuncusu var. Bu kadroya baktığımızda 3 maçta bence daha iyi sonuç alabilirdik. Fotoğrafın büyüğüne baktığımızda bu takımın kuruluş amacı, bana göre çok pozitif" dedi.

'ŞAMPİYON OLMAK BAŞARI GETİRMİYOR'

Şampiyon olmanın başarıyı getirmediğini belirten Yanal, “Ben kariyerimde bir kez şampiyon oldum ama onlarca oyuncu yetiştirdim. Onlarca oyuncunun ilk defa sahada oynayışını gördüm. Benim çalıştığım takımların hangisi zarar etti? Hepsi kar etti, heposinde ben onlarca milyon dolarlık para kazandırdım. Bunları isim isim saymaya gerek yok. Antalyaspor'un özelinde şampiyon olmak için yola çıktığında 1-2 sene içerisinde yapabileceğim dediğimde bu düşünülmesi gereken bir sonuç. Bu bir süreç işi. O yüzden başarıyı göreceli tutmak gerekiyor. Başarıyı doğru tarif etmek gerekiyor. Doğru tarif ederseniz, anlarsanız o zaman belirli bir süreç yönetimini kaliteli bir şekilde yönetmeye başlarsınız. Bizdeki sorun burada, süreci doğru tanımlamak. Sonuç ya da skor severlik olmamalı. Skor severlik bu işin en büyük tehlikesidir. Skor sever olursanız sporun içerisindeki çok büyük güzellikleri ıskalamış olursunuz" diye konuştu.

'EMNİYET GÜÇLERİYLE MÜDAHALE ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM'

Ligde son oynanan Çaykur Rizespor maçında taraftarla yaşadığı tartışmaya da değinen Yanal, şunları söyledi:

“Aslında ilginç bir maç. Oyuna iyi başlayan bir takım var. Golleri kaçıran bir takım var. 2-0 öne geçen bir takım var. Belki 3-0, 4-0'a evrilecek bir maç. Maç bir anda 2-2'ye döndü. Futbolda her hafta sonuç alırsınız ve her hafta üst üste yaşatarak doğru planlarsınız. Bunu yapan 3-5 kişiden biriyim. Siz şimdi arkada oturup maçı tabiki izlersiniz ama her hamleye her sonuca müdahale eden bir ses çıkıyor. Sadece 1 kişi bu da münferit bir şey bu. Bir tane ses her şeye itiraz ediyor. Oyuncu değişimine itiraz ediyor. Yeri geliyor dili kabalaşıyor. Tamamen 1 kişinin arkadan megafon kullanarak maçın başından sonuna kadar rahatsız edecek sonuca geldi. Futbol sadece 1 kişinin düşüncesine göre değil. O zaman gel kardeşim kulübeye dersin. Senin beğenmediğin düşünceleri herkesi rahatsız edecek tonda aşağıya ileteceksen, iş küfür boyutuna gelirse evet tepki abartı ama ben bunun daha da gerideki oluşumundan yanayım. Bunu Türkiye'de her yerde görüyoruz. Bu işin bir adabı, usulü, işleyişi yok. Bu Antalyaspor'un taraftarlarına ya da onların göstermiş olduğu ilgiliye alakaya ya da tepkiye yapılmış değil. Rize taraftarı da yok. Biz kendi işimize dalmışız orada. Bu kaba davranışlara gol sonrası tepkiye boşalıma neden oldu. Bir dahaki sefere oradaki rahatsız edici bir olaya oradaki emniyet güçleriyle müdahale etmeyi düşünüyorum."

'BİR KİŞİNİN HAKARET ETMESİ PROTESTO DEĞİLDİR'

Rizespor maçında yaşanan tartışma gibi bir tartışmayla daha önce hiç karşılaşmadığını söyleyen Ersun Yanal, “Bir taraftar grubunun sizi protesto etme hakkı vardır. Ben bunu Ankara'da, Trabzon'da da yaşadım ancak münferit olarak bir kişinin size hakaret etmesi, protesto değildir. Taraftar grubunun protestosu saygılıdır. Münferit olarak bir kişinin size saldırması ya da hakaret etmesi, daha farklı şekilde değerlendirilmeli diye düşünüyorum" dedi.

'FORVET TRANSFERİ YARIN AÇIKLANABİLİR'

Forvet transferini yarına açıklayabileceklerini dile getiren deneyimli teknik adam Yanal, stoper bölgesine ise takviye yapmayacaklarını kaydetti. Yanal, “Kudryashov da iyileşti o da geliyor. Akhisar'dan aldığımız stoper Doğukan Nelik, maalesef sezonun ilk antrenmanında çapraz bağları koptu. Biz ona gelecek olarak bakıyorduk. Fedor, Naldo, Veysel, Bahadır değer verdiğimiz oyuncular. Onlarla devam edeceğiz. Genç oyuncu üretmeye çalışıyoruz" dedi.

'VİZYONUMUZ DEĞİŞMEDİ'

Kadrolarına çok sayıda genç oyuncuya sahip olduklarını söyleyen Yanal, vizyonlarının değişmediğini ve bu öngörüde hareket ettiklerini belirtti. Yanal, “Bizim elimizde şuan çok genç Doğukan, Wright, Diogo, Bünyamin, Erkan Eyibil, Gökdeniz ve alttan gelen çok sayıda genç oyuncumuz var. Bütün bunları saydığımızda Türkiye'nin en genç kadrolarından biriyiz. Bu süreçte iyi futbol, bu çocukların çok iyi futbol oynaması, onların performanslarının artması ve dünya futboluna katkı sunması. Biz Antalyaspor'a geldiğimizde bir takım sorunlar yaşandı. 3 kez başkan değişti. Aziz Çetin başkan önderliğinde genç ve dinamik bir yönetim kurulu var. Genç oyuncuları kazanalım ve kazandıralım düşüncesindeyiz. Geçen sene transfer yasağı olmasına rağmen, genç oyuncularla ve kısıtlı imkanlarla 15 maç yenilmedik ve Türkiye Kupası finaline kadar geldik. Oyun eleştirilebilir. Önemli olan sonuca bakmak. Biz ne kazandık. Genç oyuncu kazandık. Türkiye Kupası finaline kalmayı kazandık. Her şeyi alt alta topladığımızda kazanımlarımız, kaybettiklerimizden fazla. Biz bunları yaparken takımı destekleyenlerin keyif alacağı, heyecan duyacağı bir yapı oluşturmanın gayretindeyiz. Ligde 2. olalım, 3. olalım, Türkiye Kupası'nı kazanalım. Bunların hepsi olacak ancak soluklu gidelim ve sonuca varalım" diye konuştu.

'SKOR SEVMEK EN BÜYÜK İHANETTİR'

Antalyaspor'un gidişatının çok net ve iyi olduğunu vurgulayan Ersun Yanal, şunları söyledi:

“Fotoğrafın büyük kısmına bakınca, çok tecrübeli bir ekibe sahibiz. Burada mutlu bir şekilde çalışıyoruz. Sonuç odaklı gitmek, skor sevmek Antalyaspor'a yapılacak en büyük ihanettir. Skor severseniz, bir gün alamadığınız skoru eleştirmeye kalkarsanız birçok yapılmış işi bozarsınız. Biz kumdan kale yapmıyoruz. Ama sonuçta kalenin temelini atıp bunun üzerine çıkarken zemine uyum sağlamak ve köklemek kolay değil. Filizi koparıp atmayalım. Türk futbolunun gelişmesi ve değişmesi için daha derin bir diyaloğa ve emeğe ihtiyaç var. Alınan kararlarda her yıl değiştirilmeyecek bir çalışmaya ihtiyaç var. Bilimsel sonuçlarla birlikte hareket etmek bizi doğruya götürecek. Yoksa 14 yabancı kaldırdım, 8 yaptım, 8'i 3'e indirdim.. Birçok insanın inanmadığı bir yolu çizmek başarıyı getirmiyor. Küskünlüğü, tembelliği ve bir daha çalışmamayı oluşturuyor. Türk futbolunun hastalığının teşhisini koyalım. Tedavisi için yöntemleri bulalım. Ancak böyle kurtuluruz."

ANTALYASPOR TEKNIK DIREKTORU ERSUN YANAL, SPOR ARENA'DA KATILDIGI PROGRAMDA CARPICI ACIKLAMALARDA BULUNDU. DENEYIMLI TEKNIK ADAM YANAL, SKOR SEVMENIN ANTALYASPOR'A YAPILACAK EN BÜYÜK IHANET OLDUGUNU VURGULARKEN, KUMDAN KALE YAPMADIKLARINI VE KALENIN TEMELINI ATTIKLARINI SOYLEDI.

FOTO: (ANTALYA-DHA)

ANTALYASPOR TEKNIK DIREKTORU ERSUN YANAL, SPOR ARENA'DA KATILDIGI PROGRAMDA CARPICI ACIKLAMALARDA BULUNDU. DENEYIMLI TEKNIK ADAM YANAL, SKOR SEVMENIN ANTALYASPOR'A YAPILACAK EN BÜYÜK IHANET OLDUGUNU VURGULARKEN, KUMDAN KALE YAPMADIKLARINI VE KALENIN TEMELINI ATTIKLARINI SOYLEDI.

FOTO: (ANTALYA-DHA)

Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA) 

 
Kazdağları eteklerine yangın istasyonları kuruldu
 
Nevşehir'de 12'nci Kaymak Festivali başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Golfçülerden, çocuklara burs amaçlı yardım turnuvası
ANTALYA'nın Serik ilçesinde düzenlenen golf turnuvasının geliri Manavgat'taki ...
Süper Lig’de 3’üncü haftanın ardından
Süper Lig’de 3’üncü hafta dün akşam oynanan 4 karşılaşma ile geride kaldı. ...
Rizeli 'Recebim'den Antalyaspor'a dava
KARADENİZ müziğinin 'Recebim' lakaplı şarkıcısı Rizeli Recep Yağcı, Çaykur ...
 
67 yaşındaki tenisçi dünya şampiyonasına hazırlanıyor
İspanya’nın Mallorca adasında yapılacak Süper Senyör Dünya Tenis Şampiyonası'na ...
Taraftarın hakareti Yanal'ı kızdırdı
FRAPORT TAV Antalyaspor'un ligde 9 hafta sonra 3 puan kazandığı Çaykur ...
Muratpaşa'nın yaptırdığı taraftarlar lokali Antalyaspor'a yakıştı
Muratpaşa Belediyesi’nin, kentin takımı Antalyaspor’un taraftarları için ...
 
Antalyaspor - Çaykur Rizespor: 3-2
Süper Lig’in 3'üncü haftasında Fraport TAV Antalyaspor, sahasında Çaykur Rizespor’u 3-2 yendi.
Aleyna, bronz madalya kazandı
POLONYA'nın Ciechanow kentinde yapılan Yıldızlar ve U15 Avrupa Halter ...
Yamaç paraşütü heyecanı başladı
Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Alanya'nın ev sahipliği ile ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva