Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
9 Ekim 2020 Cuma - 17:09

Yapay zeka için güç birliği

ANTALYA Bilim Üniversitesi, Antalya OSB Teknopark, BAKA, BAKSİFED, ANTGİAD ve GOSD, yapay zeka ve ilgili teknolojileri KOBİ'ler ölçeğinde geliştirmek, yaygınlaştırmak ve erişebilir kılmak için KOBİ'lerde Yapay Zeka İnisiyatifi'ni başlattı.

Yapay zeka için güç birliği
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya'nın önde gelen kurum ve kuruluşları, yapay zekanın iş dünyasının her kademesine nüfus etmesi, küçük ve orta ölçekli işletmelerde gelişen teknoloji ve yapay zeka konularında farkındalık oluşturmak, iyi ve örnek uygulamaları firmalara entegre etmek ve bu konuda ihtiyaca yönelik projeler geliştirmek için güç birliği yaptı. Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya OSB Teknopark, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Batı Akdeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED), Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) ve Genç Organize Sanayi Derneği'nin (GOSD) katılımıyla oluşturulan KOBİ'lerde Yapay Zeka İnisiyatifi, ilk toplantısını Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında, Dr. Ali Cem Başarır moderatörlüğünde gerçekleştirdi. 'Herkes İçin Ulaşılabilir ve Kullanılabilir Yapay Zeka' mottosu ile kurulan platformun ilk toplantısında, inisiyatifin hareket tarzı ve stratejileri belirlenirken, somut projelerin de ivedilikle sahaya entegre edilmesi kararlaştırıldı.

DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

Özellikle KOBİ'leri, mevcut alışkanlıklarından koparmak, gelişen teknolojiye adapte olmalarını sağlamak, günün ve geleceğin ihtiyaçlarına cevap veremez haldeki iş akış süreçlerini çağa uygun şekle dönüştürmek için çalışmalar yapacak olan platform, söz konusu dönüşümün nasıl olacağının belirlenmesi ve uygulanması için çalışmalar yürütecek.

İlk toplantının ev sahipliğini yapan Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ANTGİAD'ın başlattığı bu farkındalık hareketini Batı Akdeniz'e yaymak, yapay zeka ile ilgili hazır enstrümanları geliştirmek, yaygınlaştırmak ve erişebilir kılmak için, Antalya iş dünyası ile kentin önemli kurum ve kuruluşlarının, aynı çatı altında ortaklaşma ve kümelenme kararı aldıklarını ifade etti. Platformun paylaşım kültürü ve paylaşım ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağına vurgu yapan Başkan Bahar, şöyle dedi:

"Aslında hepimiz yapay zeka ile tanıştık ve yoğun bir etkileşim halindeyiz. Sadece bunun çok fazla farkında değiliz. Nasıl kullanacağımızı, nasıl adapte olacağımızı, kendimize ve işimize nasıl fayda sağlayacak hale dönüştüreceğimizi henüz tam olarak bilemiyoruz. Özellikle KOBİ ölçekli firmalarımızın, böylesine derin bir konuda el yordamı ile yönlerini tayin etmesi beklenen faydayı sağlamayacaktır. Başta Antalya iş dünyası olmak üzere kentin ve konunun tüm güçlü paydaşlarını bir çatı altında birleştirip uygulanabilir, katma değer üretimini artıracak projeler üretip hem toplam faydayı hem de farkındalığı artırmak istiyoruz."

ORTAK AKIL

Proje ile Antalya'nın sürdürülebilir kalkınma alanında daha iyi bir noktaya geleceğine dikkat çeken ANTGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sert, "Kobiler yapay zeka farkındalığı ile birlikte rekabet ortamında daha iyi bir konuma gelebileceklerdir. AB Brüksel zirvesi tarafından son açıklanan raporda da yapay zeka ve dijital dönüşüm üzerine özellikle durulduğunu görüyoruz. Yapay zeka ile dijital dönüşümün ekonomimize güç katmasını istiyoruz. Ortak akılla gerçekleştirecek olduğumuz bu proje ile Antalya'mız sürdürülebilir kalkınma anlamında daha iyi bir noktaya gelecektir. Bilim ve aklın ışığında, bu inisiyatifin değerli üyemiz Prof. Dr. Şadi Evren Şeker ve Dr. Ali Cem Başarır'ın destekleriyle projenin Antalya ekonomisine katkı sağlayacak bir noktaya geleceği inancını taşıyorum. Antalya Bilim Üniversitesi işbirliği ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın da destekleri ile güzel sonuçlar alacağız" ifadelerini kullandı.

BÖLGE EKONOMİSİNE KATKI

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, bölgede dijital dönüşümün önemli bir aracı olan yapay zeka ile ilgili bu inisiyatife bölgedeki diğer üniversitelerin de dahil edilmesini, bu tür programların geliştirilerek kamu, iş dünyası ve üniversiteler arasındaki bağı güçlendirecek örnek programlarla devam etmesi gerektiğini söyledi. BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler de Kalkınma Ajansları'nın 2020 yılı temalarından olan yönetim danışmanlığı ve verimlilik konusunda, KOBİ'lerin faydalanması gereken bir konu olan yapay zeka uygulamalarının bu konuda çalışmalara başlanılan ilk sektör olan uçucu yağ üretim sektöründe firmalara önemli katkısının olacağını düşündüğünü belirtti. BAKSİFED Başkanı Abdullah Erdoğan ise "Kobilerde Yapay Zeka İnisiyatifi olarak öncelikli görevimiz KOBİ'lerin dijitalleşmesi ve yapay zekanın KOBİ'lerde hayata geçirilmesinin pratikte kolay uygulanabilirliğini, yalın örneklerle ortaya koyarak şirketlerin kapasite ve verimliliklerinin artırılmasını sağlamaktır. Antalya, Isparta ve Burdur illerimizdeki tüm üniversiteler ve iş dünyası birlikte ülke ve bölge ekonomisine katkı ve katma değer katmalıyız" şeklinde konuştu.

ANTALYA BILIM UNIVERSITESI, ANTALYA OSB TEKNOPARK, BAKA, BAKSIFED, ANTGIAD VE GOSD, YAPAY ZEKA VE ILGILI TEKNOLOJILERI KOBI'LER OLCEGINDE GELISTIRMEK, YAYGINLASTIRMAK VE ERISEBILIR KILMAK ICIN KOBI'LERDE YAPAY ZEKA INISIYATIFI'NI BASLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA BILIM UNIVERSITESI, ANTALYA OSB TEKNOPARK, BAKA, BAKSIFED, ANTGIAD VE GOSD, YAPAY ZEKA VE ILGILI TEKNOLOJILERI KOBI'LER OLCEGINDE GELISTIRMEK, YAYGINLASTIRMAK VE ERISEBILIR KILMAK ICIN KOBI'LERDE YAPAY ZEKA INISIYATIFI'NI BASLATTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Yaş meyve ve sebze sektörü sezondan umutlu
 
Serbest bırakıldıktan sonra yine hırsızlık yapınca tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaş meyve ve sebze sektörü sezondan umutlu
ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) yaş meyve ve sebze sektörünün nabzını tutmak ...
Biri bunlara 'Dur' desin...
Türkiye’de Alexa sıralamasında 53’ncü olan Onedio. com büyük bir skandala ...
Aytemiz Alanyaspor’da koronavirüs testleri negatif
AYTEMİZ Alanyaspor’da futbolcular ve teknik ekibe yapılan koronavirüs ...
 
'Kafkas Tebeşir Dairesi' gösterime giriyor
ALANYA Belediye Tiyatrosu'nun yeni oyunu 'Kafkas Tebeşir Dairesi', 12 ...
Finike'de Ahilik Haftası kutlandı
FİNİKE Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) tarafından Ahilik Haftası kutlamaları ...
Antalya'yı nem bulutları kapladı
NEM oranının yüzde 85'e ulaştığı Antalya'da oluşan nem bulutları nedeniyle ...
 
Çektiği paralar arasında, 6 adet hatalı basım 50 TL çıktı
ANTALYA'nın Serik ilçesinde oto galerici Ahmet Özen'in bir banka ATM'sinden ...
Kumluca Belediyesi'nde tartışmalı bütçe onaylandı
KUMLUCA Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclisinin devam toplantısında bir ...
Anaokulu öğrencilerine 'Polis Amca'yı tanıttılar
ANTALYA Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva