Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
2 Ekim 2011 Pazar - 13:33

Yarın seçim olsa durum ne olur? İşte o araştırma

Konsensus’un Habertürk için yaptığı, 12 Haziran seçimlerinden 3 ay sonraki ilk ankete göre AK Parti oylarını artırarak yüzde 52.1’e yükseltti. CHP’nin oyları ise yüzde 25.4’e MHP’nin oyları da yüzde 12'ye düştü.

Yarın seçim olsa durum ne olur? İşte o araştırma
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin Habertürk için yaptığı 12 Haziran seçimlerinden sonraki ilk araştırmanın sonuçları belli oldu.

Konsensus, “Türkiye Gündemi, Eylül 2011-PKK Terörü’ başlıklı anket çalışması için 10-22 Eylül tarihleri arasında seçmen nüfusunu temsil etme yeteneğine sahip, 18 yaş üstü 737’si erkek, 763’ü kadın, toplam bin 500 kişiyle telefon anketi yöntemiyle görüştü. İşte sonucu merakla beklenen soru: 12 Haziran’dan bu yana sandıkta neler değişti?

Bu pazar bir milletvekilliği seçimi olsa sandıktan nasıl bir sonuç çıkacak? Halkın nabzını tutan Konsensus’un yaptığı son araştırmaya göre kararsız oylar dağıtıldıktan sonra AK Parti oylarını 12 Haziran’dan sonra 2.3 puan artırdı ve yüzde 52.1’e yükseltti. Bu tabloya göre AK Parti, en yakın rakibinin oyunu ikiye katladı. CHP, MHP ve BDP’nin oylarında 12 Haziran’a göre büyük bir sapma yaşanmadı. CHP oyları 0.5 puanlık bir düşüşle yüzde 25.4’e geriledi. MHP’deki düşüş ise 1 puan oldu ve oy oranı yüzde 12’ye indi. BDP’nin oyları da 0.4 puan azaldı ve yüzde 6.1’e geriledi.

KARARSIZ OYLAR DAĞITILMADAN MHP BARAJIN ÜSTÜNDE

Peki kararsız oylar dağıtılmadan önce karşımıza nasıl bir tablo çıkıyor? Konsensus’un araştırmasına göre kararsız oylar dağıtılmadan önce AK Parti yüzde 45.3 ile zirvede. AK Parti’yi yüzde 22.1’le CHP ve yüzde 10.4’le MHP izliyor. BDP’nin oyları ise yüzde 5.3. Ankete katılanların yüzde 6.6’sı “Kararsızım’’ derken; yüzde 3.3’ü “Boş, geçersiz oy atarım’’ cevabını verdi. “Sandığa gitmem’’ diyenlerin oranı ise binde 9. Kararsız oylar dağılmadan eylül ayı sonuçlarına göre Türkiye’deki siyasi tablo böyle çıkıyor.



MUSTAFA SARIGÜL KILIÇDAROĞLU’NU GEÇTİ

“Türkiye’nin en beğenilen liderleri” sıralamasında birincilik koltuğunda oturan AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan, aldığı yüzde 52’lik oyla, en yakın rakibine 28.2 puan fark attı. İkincilik koltuğuna bu kez 23.8 puanla CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oturdu. 12 Haziran’dan önceki son ankete göre beğeni oranı 4.3 puan düşen Kılıçdaroğlu yüzde 22.6 ile kendine üçüncü sırada yer bulabildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise yüzde 20.5 oy ile en beğenilen dördüncü lider oldu.

EYLÜL AYININ GÜNDEMİ PKK’NIN SALDIRILARI OLDU

Halkın nabzını tutan Konsensus’un “Türkiye Gündemi-Eylül 2011’’ başlıklı araştırmasında ankete katılanlara göre, eylül ayı gündemine PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılar damgasını vurdu. Araştırmada, “Son bir ay içerisinde Türkiye’de gündemi belirleyen en önemli üç olayın hangileri olduğunu düşünüyorsunuz?’’ sorusu yöneltildi. Buna göre eylül ayında gündemin ilk sırasına yüzde 87.3 ile PKK’nın gerçekleştirdiği saldırılar oturdu. İkinci sırada yüzde 29.2 ile Somali için düzenlenen yardım kampanyaları yer aldı. Ankete katılanlar, eylül ayına damgasını vuran üçüncü gündem maddesi olarak ise yüzde 27.5 ile “İsrail ile Mavi Marmara baskını ile ilgili yaşanan özür gerginliği”ni gösterdi.

SİYASİ PERFORMANSTA EN BÜYÜK DÜŞÜŞÜ KILIÇDAROĞLU YAŞADI

Şu an Meclis’te bulunan siyasi parti liderlerinin performans memnuniyet sıralamasında zirvede, aylardır olduğu gibi yine AK Parti Lideri Tayyip Erdoğan bulunuyor. Seçimden önceki son ankete göre oy oranını koruyan Erdoğan, yüzde 52.3 ile birinci sırada yer aldı. İkinci sıradaki CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise liderler arasında siyasi performansa göre en keskin düşüşü yaşadı. Seçimden önce Kılıçdaroğlu’nun performans memnuniyet oranı yüzde 30.4 iken, bu oran eylül ayında 7.2 puan azaldı ve yüzde 23.2’ye geriledi. Böylece ilk kez Kılıçdaroğlu’nun siyasi performans oranı, partisinin oy oranının altına düştü. Devlet Bahçeli’nin siyasi performans memnuniyet oranı da 4.8 puan düşerek yüzde 10.6’da kaldı.

 

 
Star Tv, Doğuş Grubu'na satıldı
 
Milli Savunma Bakanı Antalya'da
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CHP RUHU NEDİR? 5 Ekim 2011 Çarşamba 14:44

Atama sistemi,Görevden Alma,Tüzük gereği toplanan İmzalarla yapılması gereken kongrelerden kaçınma CHP ruhuna aykırıdır.Hiç bir CHP li özellikle bir siyasetçi atamayı,görevden almayı,kongreden kaçınmayı savunmamalıdır. Ayrıca öz nedir:YCHP mi yoksa yeniden CHP mi ;bunun mücadelesi verilmeli ve kongrelerde İlçe ve İl Delegeleri,KURULTAY DELEGELERİ VE Yöneticileri,kurultayda da GenelMerkez buna göre oluşturulmalıdır.. Bülent Kocabaş,GAZİPAŞA

Yorumu oyla      4      3  
ahmet başkaya 2 Ekim 2011 Pazar 16:00

küresel güçler CHP ye yine yeniden lider hazırlıyor herhalde (mustafa sarıgül parlatma harekatı)

Yorumu oyla      7      3  
alı karakelle 2 Ekim 2011 Pazar 15:39

buyuk lider değişim mimarı turkıyenin başbakanı kılıçtaroğlunun durumuna bak yerlerde ee past model genel başkan ancak bu kadar olur şişirdiler boyadılar ama tutmadı hala umutlu olan varsa aynı kafayla devam etsinler ana muhalefet olmaya devam bunlar asla iktidar olamaz biz görmeyızde torunlarımız belki.......

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AKP Kumluca Kadın Kolları’na yeni başkan
AK Parti Kumluca İlçe Kadın Kolları Kongresi, Kumluca İlçe Başkanlığı’nda ...
Sapan’dan Erdoğan’a; ‘Liderlik taslama terörü engelle’
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, azgınlaşan terörün güvenlik güçlerinden ...
Antalya bu 'Ballı' olayı konuşuyor
Antalya'da biri Ak Parti'den Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adlıhan ...
 
CHP'li belediyeye polis baskını
Polis, CHP'li Maltepe Belediyesi'ni bastı. Yolsuzluk gerekçesiyle yapılan ...
Gazeteci siyaset yaparsa
CHP'li Gürsel Tekin ile "adının rant olaylarına karıştığını" iddia ederek ...
AKP’nin kapatılması için suç duyurusu
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ak Parti hakkında kapatma davası ...
 
BDP yemin edecek
MARDİN Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanı ...
Demirel’den Çiller’e: Seni camdan atarım
Eski Başbakan Tansu Çiller’in bir dönem danışmanlığını yapan Memduh Bayraktaroğlu, ...
İstinyePark buluşması
Hafta sonunda Florya Atatürk Köşkü'nde kendisine yakın isimlerle bir araya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva