Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Yabancılara konut satışında İstanbul, Antalya'yı geçti
Serik'te kaza; 2 yaralı
Serik'te kaza; 2 yaralı
Akdeniz Üniversitesi'nde yapay zeka programı
Akdeniz Üniversitesi'nde yapay zeka programı
Muratpaşa'daki Kızılay Kan Merkezi'nde yangın
Muratpaşa'daki Kızılay Kan Merkezi'nde yangın
22 Ocak 2021 Cuma - 10:31

Yarıyıl tatilinin gözdesi kayak merkezleri

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim uyguladığı okullar, bugün yarıyıl tatiline giriyor. 15 Şubat Pazartesi gününe kadar sürecek 23 günlük tatilde, kayak merkezlerine ilginin büyük olduğu açıklandı. Termal oteller ve sakin sahiller de tercih edilen yerler arasında.

Yarıyıl tatilinin gözdesi kayak merkezleri
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

2020-2021 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili 22 Ocak Cuma günü başlıyor. 15 Şubat Pazartesi günü ise ikinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi açılacak. Bu eğitim-öğretim döneminde koronavirüs salgını nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın ülke genelinde uzaktan eğitim uyguladığı okullarda, geçen yıllarda iki hafta olan yarıyıl tatili, bu yıl üç haftayı geçiyor. Toplam 23 günlük tatil sürecini, birçok aile çocuklarıyla birlikte evde kalmak yerine tatil yörelerinde geçirmeyi planlıyor.

SÖMESTİR TATİLİNİN GÖZDESİ KAYAK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, yarıyıl tatilinde en büyük ilginin kayak merkezlerine olduğunu söyledi. Öncelikle kayak merkezleri ve termal tesislere büyük talep olduğunu belirten Atmaca, “Bunun dışında sessiz sakin deniz kenarı, orman içinde tatilini geçirmek isteyen, daha geniş alanlarda sosyal mesafeyi korumak maksatlı bize de talepler var. Eskisi kadar yoğun olmasa da sömestirde iç turizm hareketliliği bekliyoruz" dedi.

YURT DIŞINDAN RUSYA DEVAM EDİYOR

Bu dönemde yurt dışından ise sadece Rusya'dan turist geldiğini anlatan Atmaca, “Geçen hafta Türkiye'ye gelecek herkese PCR test zorunluluğu konulduğu için yurt dışından gelişler azaldı ama aşının performansı hem ülkemiz hem de dünya genelinde başlayan toplu aşılama çalışmalarıyla birlikte muhtemelen nisan başı gibi artmaya başlayacaktır" dedi.

EV YERİNE OTEL TERCİHİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, yarıyıl tatilini insanların kısıtlama nedeniyle ev ortamında geçirmek yerine farklı ortamlarda geçirmekle ilgili talepleri olduğunu söyledi. Taleplerin geçen yılla karşılaştırılacak düzeyde olmadığını belirten Turgut, “Dağ ve kayak merkezleri biraz daha revaçta. Deniz tarafı çok cazip değil, talep görmüyor. Termal oteller de ilgi görüyor" dedi.

BÜTÜN PİSTLER KAYAĞA HAZIR

Uludağ'daki otel ve işletme sahiplerinden Haluk Beceren, ilginin iyi düzeyde olduğunu belirterek, rezervasyonların da devam ettiğini söyledi. 21 Ocak Perşembe günü itibariyle pistlerde 2 bin 500 kişinin kayak yaptığını dile getiren Beceren, “1 metre civarında kar kalınlığı var, önümüzdeki günlerde kar yağışının devam edeceği görünüyor. Kar kalınlığı son derece iyi, bütün pistlerde Uludağ'da kayak yapılabilir durumda. Bu yıl yarıyıl tatilinin iki hafta yerine üç hafta olması da tatil planı yapanlar ve tesisler açısından avantajlı olacaktır" dedi.

ÇOCUKLU AİLELERE ÖZEL PROGRAM

Antalya Belek'te bulunan Calista Hotel'in Genel Müdürü Ali Kızıldağ, geçen yıllardaki normal dönemlerde yarıyıl tatil planları aralık ayında yapılmaya başlanırken, bu yıl pandemi nedeniyle son dakikaya kaldığını söyledi. Kızıldağ, bu hafta itibari ile rezervasyonlarda hareketlilik başladığını belirterek, “Tur operatörleriyle görüşmelerimize istinaden hem kayak hem de Antalya'da açık olan resort otellerde bir hareketlilik var ama geçen seneye yakın rakamlar değil tabi ki. Biz otel olarak sömestire hazırlandık. Hem aile hem çocuklara yönelik aktiviteler planladık. Sosyal mesafe kurallarına uygun spor ve eğlence aktiviteleri planlıyoruz. Profesyonel spor eğitmenleriyle ailelere gündüz aktiviteleri planladık. Geçen senenin yüzde 50 altındayız ama son 4-5 günde hareketlilik arttı. Bu yıl üç hafta tatil olması nedeniyle geçen seneki rakamlara ulaşacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

MILLI EGITIM BAKANLIGI'NIN KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE UZAKTAN EGITIM UYGULADIGI OKULLAR, 22 OCAK CUMA GUNU YARIYIL TATILINE GIRIYOR. 15 SUBAT PAZARTESI GUNUNE KADAR SURECEK 23 GUNLUK TATILDE, KAYAK MERKEZLERINE ILGININ BUYUK OLDUGU ACIKLANDI. (SAKLIKENT) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

MILLI EGITIM BAKANLIGI'NIN KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE UZAKTAN EGITIM UYGULADIGI OKULLAR, 22 OCAK CUMA GUNU YARIYIL TATILINE GIRIYOR. 15 SUBAT PAZARTESI GUNUNE KADAR SURECEK 23 GUNLUK TATILDE, KAYAK MERKEZLERINE ILGININ BUYUK OLDUGU ACIKLANDI. (SAKLIKENT) (FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

MILLI EGITIM BAKANLIGI'NIN KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE UZAKTAN EGITIM UYGULADIGI OKULLAR, 22 OCAK CUMA GUNU YARIYIL TATILINE GIRIYOR. PROFESYONEL OTEL YONETICILERI DERNEGI (POYD) BASKANI ULKAY ATMACA, YARIYIL TATILINDE EN BUYUK ILGININ KAYAK MERKEZLERINE OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MILLI EGITIM BAKANLIGI'NIN KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE UZAKTAN EGITIM UYGULADIGI OKULLAR, 22 OCAK CUMA GUNU YARIYIL TATILINE GIRIYOR. TURKIYE SEYAHAT ACENTALARI BIRLIGI (TURSAB) AKDENIZ BOLGE TEMSIL KURULU BASKANI FERIT TURGUT, YARIYIL TATILINI INSANLARIN KISITLAMA NEDENIYLE EV ORTAMINDA GECIRMEK YERINE FARKLI ORTAMLARDA GECIRMEKLE ILGILI TALEPLERI OLDUGUNU SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

MILLI EGITIM BAKANLIGI'NIN KORONAVIRUS SALGINI NEDENIYLE UZAKTAN EGITIM UYGULADIGI OKULLAR, 22 OCAK CUMA GUNU YARIYIL TATILINE GIRIYOR. ANTALYA BELEK'TE BULUNAN CALISTA HOTEL GENEL MUDURU ALI KIZILDAG, GECEN YILLARDAKI NORMAL DONEMLERDE YARIYIL TATIL PLANLARI ARALIK AYINDA YAPILMAYA BASLANIRKEN, BU YIL PANDEMI NEDENIYLE SON DAKIKAYA KALDIGINI SOYLEDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Eskişehir’in korona haritası maviye döndü
 
Polisten sahte alkol operasyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalyalı okul müdürünün çirkin paylaşımı
Antalya’nın Alanya ilçesindeki Mahmutlar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet ...
'Driftli evlilik teklifinde düğün paramız gitti'
ANTALYA'nın Serik ilçesinde okul bahçesinde kız arkadaşına yaptığı sürpriz ...
7 çocuktan 4'ü ALS hastası olan aile, yardım bekliyor
ANTALYA'ya 1 yıl önce Şırnak'tan gelen Delila ve Ağit Acer çiftinin 7 ...
 
8 işyerini soyan şüpheli polisten kaçamadı
ANTALYA'da 8 iş yerinden hırsızlık yapan A.B. (36), polis tarafından yakalandı. ...
Türkiye'nin konuştuğu davaya bakanlık müdahil olacak
ANTALYA'da Murat K.’nin çalıştığı iş yerinden eve bırakma bahanesiyle ...
Kendisini bıçaklayan kocası tutuklandı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde geçen yıl aralık ayında kendisinden ayrılmak ...
 
İşkenceci eşini öldüren Melek İpek, üniversiteye hazırlanıyor
ANTALYA'da, işkence görüp, kendisini ölümle tehdit eden 12 yıllık eşi ...
Pegasus’un yeni hattı Antalya-Kişinev
Havayolu şirketi Pegasus, Antalya’dan direkt uçuşlarının sayısını artırmaya ...
Cinayet şüphelisi cami tuvaletinde yakalandı
ANTALYA'da Şadiye Öztürk'ün (85) yalnız yaşadığı evinde öldürülmesiyle ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva