Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
18 Temmuz 2019 Perşembe - 15:48

Yaş meyve sebzeciler Antalya'daki fuara hazırlanıyor

EGE Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, bu yıl 2'nci kez düzenlenecek olan Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı'na hazırlanıyor. 16-19 Ekim 2019 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşecek fuarda, Türk firmaların temsilcileri potansiyel alıcılarla bir araya gelecek.

Yaş meyve sebzeciler Antalya daki fuara hazırlanıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu, Türkiye'nin en büyük uluslararası Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı için tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, Başkan Yardımcıları Cengiz Balık ve Murat Ödül, Antexpo Genel Müdürü Murat Özer ile birlikte çok sayıda birlik üyesi ve sektör temsilcisi katıldı.

Yaş sebze meyve, depolama, ambalaj ve lojistikle ilgili ihracat verileri ile Türkiye'nin bölgesel alandaki durumu hakkında bilgilerin verildiği toplantıda, Başkan Hayrettin Uçak, üretim ve ihracatı arttırma politikaları kapsamında uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesine vurgu yaptı. Türkiye'de yılda yaklaşık 45 milyon ton sebze-meyve üretildiğini anlatan Uçak, bu üretimin 4 buçuk milyon tonunun ihracatta değerlendirildiğini ifade etti. Üretimin yüzde 10’unun ihraç edildiğine dikkat çeken Uçak, "4.5 milyon ton taze sebze meyve ihracatı karşılığı, 2018 yılında 2 milyar 326 milyon dolar dövizi ülkemize kazandırdık. Taze meyve sebze sektörü olarak üretimimizin yüzde 20’sini ihraç etme potansiyelimiz var ve bu potansiyele ve de 2023 yılı için yaş meyve sebze sektörü için koyduğumuz 5 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmak için uluslararası fuarlar, ihracatçılarımızın kullandığı önemli araçlardan biri durumundadır" dedi.

AMAÇ ULUSLARARASI TALEPLERİ ARTIRMAK

Almanya, Rusya ve Hong Kong’da çok önemli yaş meyve fuarları düzenlendiğini dile getiren Hayrettin Uçak, uluslararası nitelikte bir taze meyve sebze fuarına ev sahipliği yapmanın gerekli olduğunu belirtti. Uçak konuşmasına şöyle devam etti:

"Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği olarak, Türk taze meyve sebzelerinin ve meyve sebze mamüllerinin tanıtımı ve ihracatının artması için Interfresh Fuarı dışında, Çin, Hong Kong, Almanya, Rusya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri ve Japonya’da toplam 8 fuara katılarak, tanıtım yaptık. Tadım etkinlikleri düzenledik. Yaş meyve sebze alanında önemli bir ihracatçı konumunda olan ülkemizin, sektörün tek fuarı olan Interfresh Antalya Fuarı'nı, uluslararası düzeyde talep gören bir fuar haline getirebilmemiz, ülkemiz ve sektörümüz adına son derece önemlidir. Fuarın yurtdışından alım heyetleri ile desteklenerek, alıcıların sayısının artırılması halinde hem yurt içindeki ihracatçılarımızın hem de diğer ülkelerdeki ithalatçıların fuara ilgisinin de artacağını düşünüyorum."

YÜZ YÜZE TİCARİ GÖRÜŞMELER

Konuşmasında Türkiye'nin kiraz, üzüm, narenciye, nar, çilek, kestane, domates gibi ürünlerde üretim ve ihracat bakımından dünya pazarında üst sıralarda yer aldığına dikkat çeken Hayrettin Uçak, hem ihracatçılar hem de İhracatçı Birlikleri olarak yeni pazarlar bulmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını dile getirdi. Uçak, "Geçtiğimiz günlerde Çin’e kiraz ihracatımızın önündeki engeller kalktı ve şu anda Çin’den yoğun bir talep ile karşı karşıyayız. Bu tür fuarlar ile yeni pazarlardaki potansiyel alıcılar, Türk firmalarının standlarını ziyaret ederek yüz yüze ticari görüşmelerde bulunuyor ve ilgilendikleri firmaların tesislerini ziyaret ederek inceleme imkanı buluyor" dedi.

500'DEN FAZLA ALIM HEYETİ

Antexpo Genel Müdürü Uğur Fora ise, fuarın Türkiye'nin ihracat projesi olduğuna dikkat çekerek, fuarın başarısı konusunda 1.5 yıllık fizibiletinin ardından uygun yerin Antalya olduğuna karar verdiklerini anlattı. Yaş meyve sebze sektörünün üretimi, tohumu ve ıslahı gibi tüm süreçlerdeki alt paydaşların bu fuarda buluşması gerektiğini ifade eden Fora, "Yurt dışı alım heyetleri çok önemli. Fiyatından alt yapıya kadar uluslararası standartlarda bir fuar için tecrübelerimizi ortaya koyduk. Geçen sene ilk olmasına rağmen 23 ülkeden 500'ün üzerinde alım heyeti getirdik. Firmaların dünya ticaretindeki pasta payını büyütmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

ANTALYA'YA DOĞRUDAN UÇUŞ FIRSATI

Fuarın Genel Müdürü Murat Özer de, fuarın yer seçimiyle ilgili olarak Antalya'nın İstanbul'dan sonra direk uçuşlar açısından en avantajlı şehir olduğunu söyledi. Fuara geçen yıl 5 ülkenin büyükelçisinin katıldığını belirten Özer, bu ülkelerin bu yıl fuarda katılımcı olarak yer alacağını açıkladı. Özer, "Geçen yıl fuarda 1831 ziyaretçi vardı. Bu sene geçen yıla ek olarak yaş meyve sebzenin sulama grubuna özel bir bölüm yaptık. Bu yıl ziyaretçi sayısını arttıracağımızı düşünüyoruz" diye konuştu.

EGE YAS MEYVE SEBZE IHRACATCILARI BIRLIGI UYELERI BU YIL 2'NCI KEZ DUZENLENECEK OLAN INTERFRESH EURASIA YAS SEBZE VE MEYVE AMBALAJ, DEPOLAMA VE LOJISTIK FUARI'NA HAZIRLANIYOR. 16-19 EKIM 2019 TARIHLERINDE ANTALYA'DA GERCEKLESECEK FUARDA TURK FIRMALARIN TEMSILCILERI YENI PAZARLARDAKI POTANSIYEL ALICILARLA BIR ARAYA GELECEK. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR DHA)

EGE YAS MEYVE SEBZE IHRACATCILARI BIRLIGI UYELERI BU YIL 2'NCI KEZ DUZENLENECEK OLAN INTERFRESH EURASIA YAS SEBZE VE MEYVE AMBALAJ, DEPOLAMA VE LOJISTIK FUARI'NA HAZIRLANIYOR. 16-19 EKIM 2019 TARIHLERINDE ANTALYA'DA GERCEKLESECEK FUARDA TURK FIRMALARIN TEMSILCILERI YENI PAZARLARDAKI POTANSIYEL ALICILARLA BIR ARAYA GELECEK. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR DHA)

EGE YAS MEYVE SEBZE IHRACATCILARI BIRLIGI UYELERI BU YIL 2'NCI KEZ DUZENLENECEK OLAN INTERFRESH EURASIA YAS SEBZE VE MEYVE AMBALAJ, DEPOLAMA VE LOJISTIK FUARI'NA HAZIRLANIYOR. 16-19 EKIM 2019 TARIHLERINDE ANTALYA'DA GERCEKLESECEK FUARDA TURK FIRMALARIN TEMSILCILERI YENI PAZARLARDAKI POTANSIYEL ALICILARLA BIR ARAYA GELECEK. TOPLANTIYA EGE YAS MEYVE SEBZE IHRACATCILARI BIRLIGI YONETIM KURULU BASKANI HAYRETTIN UCAK (FOTOGRAFTA), ILE BIRLIKTE COK SAYIDA BIRLIK UYESI VE SEKTOR TEMSILCISI KATILDI. (FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR DHA)

EGE YAS MEYVE SEBZE IHRACATCILARI BIRLIGI UYELERI BU YIL 2'NCI KEZ DUZENLENECEK OLAN INTERFRESH EURASIA YAS SEBZE VE MEYVE AMBALAJ, DEPOLAMA VE LOJISTIK FUARI'NA HAZIRLANIYOR. 16-19 EKIM 2019 TARIHLERINDE ANTALYA'DA GERCEKLESECEK FUARDA TURK FIRMALARIN TEMSILCILERI YENI PAZARLARDAKI POTANSIYEL ALICILARLA BIR ARAYA GELECEK.(FOTO: NEVRA UCKAC / IZMIR DHA)

Nevra UÇKAÇ/ İZMİR, (DHA)

 
Yaşlı kadın kendini asarak intihar etti
 
Erbaa'da bin 400 litre sahte içki ele geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencisine cinsel istismar sanığı öğretmene 22 yıl hapis
İZMİT’te, eski öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu ve müstehcen fotoğraflarını ...
Eğlenmek için gittiği festivalde darbedildiğini iddia etti
AYDIN'ın Kuşadası ilçesinde, 10-14 Temmuz arasında düzenlenen gençlik ...
Düğün magandası, gelini yaraladı
KONYA'nın Yunak ilçesinde düğünde kimliği belirsiz kişinin tabancasından ...
 
Şehit Uzman Çavuş Gökçü, son yolculuğuna uğurlandı
ŞIRNAK'ta, arazi arama tarama faaliyeti sırasında el yapımı patlayıcının ...
Kaykaycılar gösterileri ile büyüledi
ODUNPAZARI Belediyesi, Ala Skateboards Ailesi ile birlikte Uğur Mumcu ...
Buğday yüklü kamyon eve çarptı: 3 yaralı
BARTIN'da buğday yüklü kamyonun eve çarptığı kazada, 3 kişi yaralandı. ...
 
Tarih, işçilerin elinde gün yüzüne çıkıyor
OSMANİYE'nin Kadirli ilçesinde inşaat kazısı sırasında bulanan Roma dönemine ...
Tedavi edilen kuşlar doğal ortamına bırakıldı
ESKİŞEHİR Hayvanat Bahçesi personeli tarafından tedavi edilen kuşlar doğal ortamına bırakıldı.
Bu durakta sanat var
MERSİN'de Mezitli Belediyesi ve Mezitli Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva