Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
Anadolu Nefesli Beşlisi'nden dünya müzikleri
30 Ağustos 2012 Perşembe - 12:40

Yaşasın hırsız girdi

Yaşasın hırsız girdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

Ahmet DÖKDÖK yazıyor

Yıllardır hep düşünürüm, "Neden benim eve hırsız girmez" diye. Sağıma girmiştir, solumdakini yoklamıştır, alttakinin balkonundan zıplamıştır. Ama bugüne kadar benim eve hırsız girmemiştir.
Kompleks
Biliyor musunuz, bu durum bende hep bir kompleks yaratmıştır. Yahu benim evimin başkasının evinden kalır yanı nedir diye. Kaldı ki, hırsız acaba benim eve niye girmiyor, perdeyi mi beğenmiyor, kapının önündeki kelik ayakkabılara bakıp, bu ev fakir evimi diyor, pencere camları gündelikçi temizlikçi kadınlar tarafından değil de gariban eşim tarafından silindiği için mi hırsız bizim eve girmiyor diye hayıflandığım, komşulardan bu konuda utandığım zamanlar da olmuştur.
Yan komşuya hırsız girer, polisler doluşur eve, bizler gideriz komşu olarak geçmiş olsuna, adam anlatır da anlatır... "Ahmet Bey, çelik kapı yaptırdım, pencerelere demir yaptırdım, eve alarm taktırdım, bunun için binlerce lira harcadım, yine de bizim eve hırsız girdi, hanımın 30 bin liralık ziynet eşyasını çaldı..." içimden "Çüş be" demekten kendimi alamazdım. Otuz bin liralık ziynet.
Elbette bizde olmadığı için hırsız koku alamadığından girmiyor kararına varmıştım. Hırsız girsin de biraz havam olsun diye zengin semtlerinde otururken kapıyı ve pencereyi bile açık bıraktığım olmuştur. Bir sabah kalktığımda hanım ve kız bağıracaklar, "Bey koş eve hırsız girmiş, şunu şunu almış" diyecekler diye belki yıllarca bekledim. Bir hırsız da bizi beğenip de benim eve girmedi.
Girmiştir
Bir arkadaşımla bir gün bu konuda bir esprili sohbet etmiştik. Kafalar tütsülü elbette. Arkadaşım bu konuda uzman edasıyla, "Ahmetciğim hırsız sizin eve girmiştir, çalacak bir şey aramıştır, bulamayınca, çıkmış gitmiştir. Bir şey çalınmadığı için de siz bunun farkına varmamışsınızdır..." diye dalga bile geçmişti benimle. Bizim balkondan başkasına Hele bir defasında Muratpaşa Camii yanında 3. katta oturuyoruz. Hırsız gel sen 5 katlı binanın çatısından iple bizim arka balkona in, ayakkabıları, hem de sivri burunlu, yumurta topuklu ayakkabıları bizim balkona çıkar, karşı komşusun balkonuna geç, hırsızlığı oradan yap. Allahtan sadece adamın pantolon cebindeki paralar ile çok güzel olan bir deri ceketini alabilmiş. O arada yağmur başlayınca, balkondaki çamaşırları almaya çıkan bizim hanım sivri burunlu ayakkabıları fart etmiş, beni uyandırmıştı. Ben de karşı komşunun kapısını çalınca, adam balkona çıktığı gibi kendini 3. kattan aşağı bırakmış, koşar adım karanlıkta evlerin arasında kaybolmuştu. Çok yorumlar yaptık, ayağı kırılmıştır, şöyle olmuştur, böyle olmuştur, cesaret hapı içmiştir diye, üst üste hırsızlık hikayeleri anlattık komşularla toplanıp, bunları yaparken de hiçbir hırsızlık anım olmadığı için hem yüzüm kızarık sessiz kalmışımdır.
Nihayet be
Nihayet önceki akşam bizim eve de hırsız girdi. Hanım beni "Akrabalarına yakın olmak" için yıllarca oturduğumuz güzelim Portakal Çiçeği bulvarından alıp Yüzüncü Yıl'a taşıyınca, sonunda bizim de bir hırsızımız oldu. Antalya Emniyet Müdürümüz Ali Yılmaz ve teşkilatı, her türlü tedbirin alındığını söylemesine rağmen dün gece saat 03.00 şıralarında bizim eve hırsız girdi, ikinci kattaki evimize giren hırsızın hiç zorlanmadan girdiğini düşünüyorum. Çünkü alt kat komşu evinin penceresi demirli ve merdiven gibi, biz de sıcak diye kapıyı açmışız, hırsız da girmiş. Yahu ben saat 02.30'a kadar oturup TV izleyip rakımı içmişim, demek ki hırsız beni takip etmiş. 02.30'da yatmışım, kız Ö3.30'da su içmeye kalkmış, hanım fırtınadan üşürüz diye 04.00'de üzerimizi örtmüş. Sen gel kaşla göz arasında bizim eve gir, benim dahi bugüne kadar bilmediğim, kızımın da bilmediği, oğullarımın da bilmediği, zar zor verdiğimiz harçlıklardan belki birer ikişer lira artırarak "Evimizin güvencesi olması için" aydığı 2 bileziği, cüzdanındaki 50 lirayı al git. Bir de yıllar önce hediye ettiğim deri cüzdanı kap, içindeki nüfus cüzdanıyla birlikte götür. Sabah, hanım gözü yaşlı, kız ne yapacağını bilmez beni uyandırdılar. "Eve hırsız girdi" diye bağırdı ikisi birden. Bir anda kahkahayı basmışım, "Yaşasın sonunda bizim evimize de bizi adam yerine koyup bir hırsız girdi" diye bağırdım. Hanım, kız aval aval yüzüme baka kaldılar. Ne yapacağız diye sorduklarında, tek yanıtım, "Hiçbir şey" oldu. Kim bugüne kadar çalınan ziynetini bulabilmiş ki?

 
Kaş’ta tatil ve sanat kampı
 
Antalya’da 30 Ağustos kutlamalarına turist ilgisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Battal Gazi 30 Ağustos 2012 Perşembe 19:30

Yazar burada, pardon Antalya'nın " PAŞA " lakaplı duayen gazetecisi İl Emniyet Müdürümüz sayın Dr. Ali YILMAZ'a aklınca belki de haddi de olmadan aba altından sopa gösteriyor, daha tatlı dilli şekli ile, sitem ediyor, serzenişte bulunuyor diyor ki, " Antalya Emniyet Müdürümüz Ali Yılmaz ve teşkilatı, her türlü tedbirin alındığını söylemesine rağmen..." ardından devam ediyor, " ikinci kattaki evimize giren hırsızın hiç zorlanmadan girdiğini düşünüyorum. Çünkü alt kat komşu evinin penceresi demirli ve merdiven gibi, biz de sıcak diye kapıyı açmışız, hırsız da girmiş..." yani kendi de çok iyi biliyor sayın emniyet müdürünün herkesin kapısına bir polis dikemeyeceğini.. alt katın koruma amaçlı demir parmaklık yaptığını bu parmaklıklardan hırsızın merdiven gibi kullanarak çıkacağını da bildiği halde..sonra devam ediyor, " Kim bugüne kadar çalınan ziynetini bulabilmiş ki?".. yani emniyet sıkı çalışsın bizim bileziği bulsun bize teslim etsin.. Şaka bir yana Ahmet abi, geçmiş olsun...

Yorumu oyla      7      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaş’ta tatil ve sanat kampı
Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Çukurbağ Köyü'nde bulunan 'Eflatun Ekolojik ...
‘Tecavüzcüsünü öldüren 5 aylık hamile Nevin Yıldırım’a kürtaj yapılmalı’
Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi Derneği üyesi Prof.Dr. Gürsel ...
Yandex,Antalya’yı sokak sokak fotografladı
Yeni arama motoru Yandex, 'Yandex Haritalar' üzerinden sunduğu panorama ...
 
Kızı lösemi tedavisi gören öğretmen babanın atama çaresizliği
Lösemi teşhisi konulan 5.5 yaşındaki Elif Suna'nın tedavisinin en iyi ...
Emekli mübaşir motosiklet kazasında öldü
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde 82 yaşındaki Murat Karagül kullandığı motosikletin ...
Alanya’da 3 hektarlık makilik alan yandı
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde çıkan yangından 3 hektar makilik alan yandı.
 
Sahte Savcı tutuklandı
Antalya 'nın Alanya İlçesi'nde kendisini savcı olarak tanıtarak telefonla ...
Gazipaşa’da orman yangını:1 ev ve çok sayıda sera yandı
Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde akşam saatlerinde çıkan orman yangınında ...
Budak'dan 30 Ağustos mesajı
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, 30 Ağustos nedeniyle bir mesaj yayınladı. İşte o mesaj:
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva