TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
15 Kasım 2019 Cuma - 13:55

Yasin, katledilen ailesinin cenazesinde güçlükle ayakta durdu

İZMİR'in Kiraz ilçesinde akrabaları Murat A.'nın öldürdüğü İbrahim A. (45), eşi Döndü A. (38), oğulları Kemal A. (16) ve amca oğulları Erol A.'nın (35) cenazeleri, düzenlenen törenin ardından, gözyaşlarıyla yan yana toprağa verildi.

Yasin, katledilen ailesinin cenazesinde güçlükle ayakta durdu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İbrahim ve Döndü çiftinin, saldırıdan hemen önce okula gitmek için evden çıktığı için hayatta kalabilen oğulları Yasin A. (12) cenazede güçlükle ayakta durabilirken, evli olan ablası Hatice B. ile dedesi İbrahim A., onu bir an olsun yalnız bırakmadı. Saldırıda oğlunu, gelinini ve torununu kaybeden İbrahim A.'nın, "Ben Yasinimi kimselere bırakmam. Onu okutup kaymakam, savcı yapacağım" sözleri, herkesi duygulandırdı. Öte yandan, katil zanlısı Murat A., jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kiraz'ın kırsal Çayağzı Mahallesi'nde çiftçilik yapan Murat A., iddiaya göre, önceki gün saat 09.00 sıralarında, amcasının oğlu İbrahim A.'nın Bağarası Sokak'taki evine geldi. Murat A.'nın kapıyı yumruklayıp, tekmelemesi üzerine İbrahim A. ve eşi Döndü A. panikle kapıya çıktı. Bu sırada Murat A. belindeki tabancayı çıkarıp, çifti, peş peşe ateş ederek öldürdü. Silah seslerini duyup, dışarı çıkan çiftin oğulları Kemal A., Murat A.'yı elinde silahla görünce kaçmaya başladı. Ancak zanlı, Kemal A.'yı da tabancayla vurarak, öldürdü. Murat A., olay yerinden ayrılacağı sırada, 10 metre ilerideki evinden silah sesini duyup, gelen diğer amcasının oğlu Erol A. ile karşılaştı. Murat A., kendisini gördüğü gerekçesiyle Erol A.'yı da tabancayla vurup, öldürdü. Murat A., olayın ardından jandarmaya gidip, teslim oldu. Gözaltına alınan Murat A.'nın ilk ifadesinde, "İbrahim A., eşimi rahatsız edip, sarkıntılık ediyordu. O nedenle cinayetleri işledim" dediği öğrenildi. Köylüler ise bu iddiayı yalanladı. Murat A. ile eşi ve 3 akrabası da gözaltına alındı. Dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen şüphelilerden Murat A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İŞ MAKİNESİ TOPRAK ATMAYA YARDIM ETTİ

Jandarma ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan cenazelerin otopsi işlemleri tamamlandı. Dün akşam saatlerinde yakınları tarafından teslim alınan cenazeler için, bugün saat 11.00 sıralarında, Çayağzı Mahallesi Mezarlığı'nda tören düzenlendi. Cenazeler, araçtan çıkartılmadan namazlar kılındı, helallikler alındı. Çevredeki kırsal mahallelerden de birçok kişi cenazeye gelip, acılı ailelere başsağlığı diledi. Namazların kılınmasının ardından 4 cenaze, yan yana defnedildi. Mezar sayısı fazla olduğu için, kalabalığın tüm çabalarına rağmen toprak atmakta yetersiz kalması üzerine iş makinesi kullanıldı. Kalan topraklar, iş makinesiyle mezarlıklara dolduruldu. Defin işleminin ardından, saldırıda hayatını kaybeden İbrahim A.'nın babası İbrahim A. (70), Erol A.'nın babası Mustafa A. (64) ve Döndü A.'nın akrabaları taziyeleri kabul etti. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da cenaze törenine çelenk gönderdi.

YASİN'İ YALNIZ BIRAKMADILAR

İbrahim ve Döndü A. çiftinin 12 yaşındaki oğulları Yasin A., saldırının yaşanmasından hemen önce okula gitmek için evden çıkmış ve ağabeyi Kemal A. ile aynı kaderi paylaşmaktan son anda kurtulmuştu. Cenazede güçlükle ayakta duran Yasin A.'yı, dedesi İbrahim A. ve evli olan ablası Hatice B. Bir an olsun yalnız bırakmadı. Acılı abla-kardeş, birbirlerine sarılarak, teselli bulmaya çalıştı.

Yasin A., cenazelerin defnedilmesinin ardından annesinin, babasının ve abisinin mezarlarına su döktü. Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak, Yasin ve Hatice A.'nın yanına gelerek, onları teselli etti. Gözü yaşlı dede İbrahim A.'nın, "Ben Yasinimi kimselere bırakmam. Onu okutup kaymakam, savcı yapacağım" sözleri ise yürekleri dağladı.

IZMIR'IN KIRAZ ILCESINDE AKRABALARI MURAT A.'NIN OLDURDUGU IBRAHIM A.(45), ESI DONDU A.(38), OGULLARI KEMAL A.(16) VE AMCA OGULLARI EROL A.'NIN (35) CENAZELERI, YAN YANA TOPRAGA VERILDI. (FOTO;: DAVUT CAN / IZMIR DHA)

IZMIR'IN KIRAZ ILCESINDE AKRABALARI MURAT A.'NIN OLDURDUGU IBRAHIM A.(45), ESI DONDU A.(38), OGULLARI KEMAL A.(16) VE AMCA OGULLARI EROL A.'NIN (35) CENAZELERI, YAN YANA TOPRAGA VERILDI. IBRAHIM VE DONDU CIFTININ, SALDIRIDAN HEMEN ONCE OKULA GITMEK ICIN EVDEN CIKIP HAYATTA KALMAYI BASARAN OGULLARI YASIN A. (SAGDAN IKINCI) GUCLUKLE AYAKTA DURABILIRKEN, ONU EVLI OLAN ABLASI HATICE B. (SOLDAN UCUNCU PEMBE YELEKLI) ILE DEDESI IBRAHIM A. (SAGDA SAPKALI) BIR AN OLSUN YALNIZ BIRAKMADI. (FOTO: DAVUT CAN / IZMIR DHA)

IZMIR'IN KIRAZ ILCESINDE AKRABALARI MURAT A.'NIN OLDURDUGU IBRAHIM A.(45), ESI DONDU A.(38), OGULLARI KEMAL A.(16) VE AMCA OGULLARI EROL A.'NIN (35) CENAZELERI, YAN YANA TOPRAGA VERILDI. IBRAHIM VE DONDU CIFTININ, SALDIRIDAN HEMEN ONCE OKULA GITMEK ICIN EVDEN CIKIP HAYATTA KALMAYI BASARAN OGULLARI YASIN A.(12) GUCLUKLE AYAKTA DURABILIRKEN, ONU EVLI OLAN ABLASI HATICE B. ILE DEDESI IBRAHIM A. (FOTOGRAFTA SAPKALI) BIR AN OLSUN YALNIZ BIRAKMADI.  (FOTO;: DAVUT CAN / IZMIR DHA)

IZMIR'IN KIRAZ ILCESINDE AKRABALARI MURAT A.'NIN OLDURDUGU IBRAHIM A.(45), ESI DONDU A.(38), OGULLARI KEMAL A.(16) VE AMCA OGULLARI EROL A.'NIN (35) CENAZELERI, YAN YANA TOPRAGA VERILDI. (FOTO;: DAVUT CAN / IZMIR DHA)

IZMIR'IN KIRAZ ILCESINDE AKRABALARI MURAT A.'NIN OLDURDUGU IBRAHIM A.(45), ESI DONDU A.(38), OGULLARI KEMAL A.(16) VE AMCA OGULLARI EROL A.'NIN (35) CENAZELERI, YAN YANA TOPRAGA VERILDI. (FOTO;: DAVUT CAN / IZMIR DHA)

IZMIR'IN KIRAZ ILCESINDE AKRABALARI MURAT A.'NIN OLDURDUGU IBRAHIM A. (FOTOGRAFTA), ESI DONDU A., OGULLARI KEMAL A. VE AMCA OGULLARI EROL A.'NIN CENAZELERI, YAN YANA TOPRAGA VERILDI. (FOTO:/ IZMIR DHA)

IZMIR'IN KIRAZ ILCESINDE AKRABALARI MURAT A.'NIN OLDURDUGU IBRAHIM A., ESI DONDU A., OGULLARI KEMAL A. (FOTOGRAFTA) VE AMCA OGULLARI EROL A.'NIN CENAZELERI, YAN YANA TOPRAGA VERILDI. (FOTO:/ IZMIR DHA)

IZMIR'IN KIRAZ ILCESINDE AKRABALARI MURAT A.'NIN OLDURDUGU IBRAHIM A., ESI DONDU A., OGULLARI KEMAL A. VE AMCA OGULLARI EROL A.'NIN (FOTOGRAFTA) CENAZELERI, YAN YANA TOPRAGA VERILDI. (FOTO:/ IZMIR DHA)

IZMIR'IN KIRAZ ILCESINDE AKRABALARI MURAT A.'NIN OLDURDUGU IBRAHIM A., ESI DONDU A. (FOTOGRAFTA), OGULLARI KEMAL A. VE AMCA OGULLARI EROL A.'NIN CENAZELERI, YAN YANA TOPRAGA VERILDI. (FOTO:/ IZMIR DHA)

Davut CAN/İZMİR, (DHA)

Etiketler:
 
Maskeli gaspçıya 23 yıl hapis
 
Emniyet'te 'Menzilci var' dedi suç duyurusu geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maskeli gaspçıya 23 yıl hapis
KAYSERİ'de memur Ü.A. (52) isimli kadının evine maske ile girip 950 TL'sini ...
'Dipsiz Göl' yok oldu
GÜMÜŞHANE'de, merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda ...
25 bin liralık ıslak mendil hırsızlığına 5 gözaltı
TEKİRDAĞ'ın Ergene ilçesinde bir işletmeden 25 bin lira değerinde 2 bin ...
 
Tepkisinden korktuğu için ağabeyini cinsel istismarla suçlamış
ZONGULDAK'ta, 3 yıl önce 14 yaşında olan G.K. adlı kıza cinsel istismarda ...
Kayseri'de 7,5 milyon yıllık yeni fosil bulundu
KAYSERİ'de Kocasinan ilçesi Emmiler Mahallesi Yamula Barajı kıyısında ...
'Yetkili servisiz' diyerek beyaz eşya çalan şüphelilere operasyon
İSTANBUL'da kendilerine yetkili servis gibi tanıtıp, tamire götüreceklerini ...
 
Bursa'da sis kazası: 3 yaralı
BURSA'nın İnegöl ilçesinde yoğun sis nedeniyle kamyon ile kamyonetin çarpıştığı ...
Raylara düşen yaşlı adam tren altında kaldı
KARTAL, Marmaray Atalar İstasyonu'nda başı dönen yaşlı adam raylara düştü. ...
Otomobil bahçeye girdi: 2 yaralı
KOCAELİ’de, sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, bahçe duvarına çarptı. ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva