'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
9 Ekim 2015 Cuma - 08:24

Yemek faturası istifa getirdi

ROMA Belediye Başkanı Ignazio Marino, belediyeye ait kredi kartıyla “özel” harcamalar yaptığı ortaya çıkınca görevinden istifa etti. Marino’nun, “iş yemeği” adı altında ailesiyle yüksek tutarlı yemekler yediği ortaya çıktı.

Yemek faturası istifa getirdi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İktidarın büyük ortağı Demokrat Parti (PD) üyesi olan Ignazio Marino, hem partisinin hem de muhalefetin yoğun baskısı üzerine dün akşam istifa ettiğini duyurdu. Marino’yu, yaklaşık 2 buçuk yıldır yürüttüğü görevini bırakmaya götüren süreç şöyle gelişti: 

Muhalefetteki 5 Yıldız Hareketi, Marino adına düzenlenmiş, ancak belediye bütçesinden karşılanan bir kredi kartından “şaibeli” ödemeler yapıldığını ortaya attı.

TÜM FATURALARI KAMUOYUYLA PAYLAŞTI

Bu iddia üzerine Marino, bu kartla yapılmış alışverişlere ait 450’nin üzerinde ve toplamda 150 bin Euro’ya yakın tutardaki faturayı kamuoyuyla paylaştı.

“Şeffaf” olmayı amaçlayan Marino ayrıca, şüpheleri gidermek için kredi kartına yatırılmak üzere, kendi cebinden belediye bütçesine 20 bin Euro bağışladı.

Marino, paylaştığı faturaların hemen hepsinin, siyasiler, gazeteciler, diplomatlar ve toplumun önde gelen birçok ismiyle iş yemeklerine ait olduğunu kaydetti.

MARİNO’YU YAKAN YALANLAMALAR: “BAŞKANLA YEMEK YEMEDİK”

Ancak söz konusu yemeklerde konuklarına, şişesi 70 ila 100 Euro arasında değişen pahalı şaraplar da ısmarladığı görülen Marino’ya çok sayıda yalanlama geldi.

Bunlar arasında, 260 Euro tutarında yemek ısmarladığını söylediği Vietnam’ın Roma Büyükelçisi Dang Thi Phuong, 93 Euro fatura ödediği yemekte ağırladığı Torino’lu rahip Don Domiano Modena, 263 Euro tutan akşam yemeğinde buluştuğunu söylediği Katolik bir hareket olan Sant’Egidio Topluluğu temsilcileri ve 120 Euro değerindeki yemekte buluştuğunu söylediği Dünya Sağlık Örgütü’nden bir yetkili de yer aldı.

Söz konusu kişiler, belediye başkanıyla hiç yemeğe çıkmadıklarını açıkladı.

Bazı restoran sahipleri de Marino’nun, açıkladığı kişilerle değil, restoranlarında ailesiyle birlikte yemek yediğini söyledi.

Marino’nun, Roma’ya 2 milyon Euro bağışlaması üzerine Özbek milyarder Alişer Usmanov’a da 3 bin 500 Euro tutarında bir yemek ısmarladığı da belirlendi.

Bu arada, Roma Cumhuriyet Savcılığı Ignazio Marino hakkında soruşturma başlatırken, belediye başkanlığı için erken seçimlerin Mayıs ayında yapılması bekleniyor.

PARTİSİNDEN DESTEK GÖREMEYİNCE İSTİFA KARARINI VERDİ

Romalılara hitaben bir mesaj yayınlayan Ignazio Marino, partisinin desteğini kaybettiğini, politik koşulların, görevine daha fazla devam etmeyi mümkün kılmadığını ifade etti.

Kendisinden önceki sağ parti yönetiminin 5 yıl boyunca tarihi şehri kötü yönettiğini ve mafya tipi de olmak üzere suç etkinliklerine batırmış olduğunu belirten Marino, Roma’yı değiştirmek için çok mücadele ettiğini belirtti. 

Burada oluşmuş kriminal güçlere dayalı bir yönetim sistemini değiştirmeyi ve yolsuzlukların üzerine gitmeyi başardığını öne süren Marino, tüm bunları yaparken politikanın kendisini yalnız bıraktığından yakındı.  

İstifa kararını almak için çok düşündüğünü de belirten 60 yaşındaki Marino, yasalara göre 20 gün içinde bu kararından geri dönme hakkı olduğunu da hatırlattı. 

MAFYAYA GÖZ AÇTIRMADI 

Tarihi başkentin kötüye giden mali durumu, kirliliğinin ve çöp yığınlarının artmasından sorumlu tutulan, “Onurlu, ama vizyonsuz” diye nitelenen Marino, bu süreçte partisinden büyük destek göremedi. 

Hükümetten yeterli bütçeyi alamamaktan yakınan Marino’ya artan baskıların perde arkasında, kenti ele geçirmiş olan, eskisi gibi ihaleler alamayan mafya yapılanmasına kapıları kapatmış olmasının yer aldığını öne sürenlerin oranı oldukça yüksekti. 

Nitekim geçtiğimiz aylarda “Mafia Capitale (Mafya Başkenti)” adlı operasyonlarda, onlarca bürokrat, belediye meclis üyesi ve Romalı işadamı gözaltına alındı, tutuklandı. 

İki şüphelinin telefon görüşmelerinde, Marino’yu etkileri altına almanın çok zor olduğunu ifade etmeleri de dikkat çekmişti.

Esma ÇAKIR / ROMA, (DHA) -
 
 

 
İnternet üzerinden 1 milyon liralık vurgun
 
Turizmci Cömertoğlu'na 'mermili' tehdit
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bojuware 201 9 Ekim 2015 Cuma 22:36

Bizde olsaydın şimdi sarayda yaşardın. Deveyi hamuduyla yutardın. Kemikçiler bakın bunu seçen de istifa ettirende seçmen. Sizin gibi kemiğe koşan aktrol değil. Aradaki onur haysiyet farkını görün bilmem belki anlarsınız.

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hitler’le ilgili yeni iddia!
Almanya’nın II. Dünya Savaşı’nı kaybetttiğinin anlaşılması üzerine, 30 ...
Gelinin düğüne gelmeyenlerden intikamı
ABD'nin Minnesota eyaletinde bir çift akrabalarının düğününe katılamayınca ...
Bu fotoğraflar olay oldu
2008 yılında madde bağımlısı bir aile ile 2 yaşındaki kızını konu eden ...
 
Mucize bebek
2014 yılının Ağustos ayında ABD'de dünyaya gelen Jaxon Emmett Buell isimli bebek artık 1 yaşında.
Antalya o 20 şehrin içinde
Antalya, terör suçları başta olmak üzere suçla mücadele için Birleşmiş ...
Canlı yayında taciz
BBC muhabiri Sarah Teale, kadınların taciz edilmesiyle ilgili hazırladığı ...
 
NASA Mars'ta su bulunduğunu açıkladı
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mars'ın yüzeyinde sıvı ve akışkan ...
21 TIR'da 3000 ceset var
İran, Mina’da 769 kişinin değil 4 bin 700 kişinin hayatını kaybettiğini, ...
Türk doçent, dünyanın en doğa dostu kahvesini keşfetti
UTAH ve Koç üniversitelerinde öğretim üyesi Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva