Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
14 Eylül 2020 Pazartesi - 11:23

Yemekten sonra çay ve kahve içmek, saç dökülmesine neden oluyor

Çevresel faktörler, stres, yorgunluk, vitamin ve mineral eksiklikleri, yetersiz beslenme, kullanılan bazı ilaçlar, genetik yatkınlık, kozmetik ürünler, duygusal travmalar, tiroid bezi hastalıkları, ağır diyetler, ergenlik, hamilelik ve menopoz gibi hormonal değişimler saç dökülmesine neden oluyor.

Yemekten sonra çay ve kahve içmek, saç dökülmesine neden oluyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dermatoloji Uzmanı Dr. Seda Erdoğan, sağlıklı bir kişide saçların yüzde 85'inin büyüme evresindeyken yüzde 15'inin ise dinlenme evresinde olduğunu belirterek, dinlenme evresindeki saçların bir süre sonra doğal yolla dökülüp yerine tekrar büyüyen yeni sağlıklı saçlar geldiğini kaydetti. Saç büyüme döngüsünün neticesinde günde ortalama 100 saç telinin dökülmesinin normal karşılandığını ifade eden Dr. Erdoğan, bu sayının üzerindeki dökülmelerinin ise sorun olarak kabul edildiğini söyledi. 

ÇEVRESEL FAKTÖRLER ÖNEMLİ

Dr. Erdoğan, çevresel faktörler, vitamin ve mineral eksiklikleri, yetersiz beslenme, kullanılan bazı ilaçlar, genetik yatkınlık, saça uygulanan kozmetik ürünlerdeki zararlı kimyasal maddeler, saç bakımı yanlışları, tiroid bezi hastalıkları, ağır diyetler, yetersiz protein alımı, ergenlik, hamilelik ve menopoz olmak üzere hormonal değişimler gibi çok çeşitli nedenlerle saçların hızla dinlenme dönemine geçerek dökülen saç teli sayısının arttığını vurguladı. 

Saçların çok sıkı bağlanması, saç kurutma makinesi, düzleştirici, saç maşası gibi sıcak şekillendirme aletlerininin aşırı kullanılmasının da saçlarda kuruma, kırılma ve dökülmeye neden olduğuna dikkat çeken Dr. Erdoğan, saçların çok sık saç boyanmaması gerektiğini vurguladı. Saç dökülmelerinin tüm bu nedenler dışında mevsimsel olarak dökülmesinin normal olduğunu söyleyen Dr. Erdoğan, yazın, güneş ve deniz suyunun saçlara zarar verebileceğini, klor içeriği yüksek havuz sularının da saçlara donuk bir görünüm kazandırabileceğini kaydetti.

YAŞAM TARZI ETKİLİYOR

Stresli ve yoğun bir yaşamın hem zihinsel hem de fiziksel sağlığı olumsuz etkilediğini, stresli koşulların vücuttaki kortizol seviyelerini arttırarak saç dökülmesine yol açtığını ifade eden Dr. Erdoğan, ağır diyetler, D, B12 vitaminleri ile demir eksikliği ve yetersiz protein alımı da saç dökülmesine neden olabileceğini anlattı. Dr. Seda Erdoğan, günde 3 fincandan fazla çay tüketiminin saç dökülmesinde etkili olduğuna dikkat çekerken, özellikle yemekten hemen sonra içilen çay ile kahvenin, besinlerden alınan demirin emilimini bozarak saç dökülmesine neden olduğunu söyledi.   

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMENİN YOLLARI

Saç dökülmesinden şikayetçi olan kişilerin mutlaka bir dermatoloji hekimi tarafından değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Dr. Seda Erdoğan, şunları söyledi:

“Kapsamlı bir muayene sonrası mutlaka kan analizi yapılarak saç dökülmesini tetikleyen bir hastalık var mı diye araştırmak gerekmektedir. Saç dökülmesinde tedavi mutlaka kişiye özel olmalıdır. Demir, Biotin, B12 vitamini, folik asit, D vitamini, çinko ve  tiroid hormonlari saçımız için en önemli olan maddelerdir. Seviyelerindeki düşüklükler saç dökülmesindeki en önemli organik nedenlerdir. Öncelikle vücudumuzda eksik olan maddelerin yerine konması gerekir. Altta yatan başka bir hastalık varsa mutlaka öncelikle bunun tedavisi sağlanmalıdır. Yoksa saçlar dökülmeye devam eder. Nedene yönelik vitamin tedavileri, hormonal ilaçlar ya da  saça uygulanabilecek losyonlar başlıca kullandığımız tedavilerdir. İçeriğinde demir yanı sıra biotin, keratin, çinko gibi çok yönlü içeriğe sahip tabletler ilk tercih olmalıdır. Şampuan olarak biotinli şampuanlar kullanılabilir."

MEZOTERAPİ VE KÖK HÜCRE BAŞARILI SONUÇLAR VERİYOR

Saçlı deri içerisine mezoterapi olarak adlandırılan çeşitli vitaminlerin ve kök hücrelerin uygulanmasının saç köklerini besleyerek saç dökülmesi tedavisinde oldukça iyi sonuç verdiğini belirten Dr. Erdoğan, “Trombositten zengin plazma (PRP) uygulaması saç dökülmesinde iyi sonuç veren başka bir tedavi şeklidir. Kök hücre mezoterapisi ve/veya PRP tedavileri iki hafta aralıklarla 6-8 seans şeklinde planlanır" dedi.

Saç lazeri uygulaması ile de saçları besleyen damarların aktive edilmesiyle saç dökülmesinin durdurulduğunu kaydeden Dr. Erdoğan, iğnesiz ve acısız bu yöntemin tek başına veya diğer tedavilerle kombine uygulandığını vurguladı.

DERMATOLOJI UZMANI DR. SEDA ERDOGAN, SAGLIKLI BIR KISIDE SACLARIN YUZDE 85'ININ BUYUME EVRESINDEYKEN YUZDE 15'ININ ISE DINLENME EVRESINDE OLDUGUNU BELIRTEREK, DINLENME EVRESINDEKI SACLARIN BIR SURE SONRA DOGAL YOLLA DOKULUP YERINE TEKRAR BUYUYEN YENI SAGLIKLI SACLAR GELDIGINI KAYDETTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA)

 
Galibiyet, başkan ve taraftara armağan
 
Bıçaklı kavgada 16 yaşındaki Eymen, öldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüsten bugün 57 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Koca: "57 CAN kaybı, 1.527 yeni hasta. Virüs sevdiklerimizi ...
Bakan Koca'dan gece yarısı açıklaması
Bakan Koca'dan 'şehirlerarası seyahat' açıklaması: 100 bin aktif hastamız yok
Koronavirüsten bugün 48 kişiyi kaybettik
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu paylaştı. ...
 
"Kliniği stabil olup, son kontrol PCR testi negatif çıkmıştır"
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in son kontrol PCR testi negatif çıktı.
Antalya'da zatürre ve grip aşısında son durum
Antalya’da sağlık ocakları zatürre aşısı için gelen veya telefonla arayanlara, ...
Prof. Dr. Coşar: Bu hastalığı önlemlerle atlatırız
SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi Anestezi Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Ahmet ...
 
Bakan Koca: Filyasyon ekip sayımızı yüzde 34 artırdık
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, hasta sayısındaki artışa dikkat çekerek, ...
Koronavirüsten bugün 56 kişiyi kaybettik
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün 56 CAN sevdiklerini geride bırakıp ...
Rektör seçildikten sonra ilk kez aynı kareye girdiler
Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva