'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
Devrilen ATV'nin altında kalıp öldü
14 Kasım 2012 Çarşamba - 15:01

Yeni AVM planı meclisten geçti

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla alınan kararla kente yeni bir alışveriş merkezi yapılmasının önü açıldı. Mecliste sert tartışmalara neden olan AVM, Konuksever Mahallesi'nde 40 bin metrekare alanda inşa edilecek.

Yeni AVM planı meclisten geçti
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Kasım ayı olağan meclis toplantısında kenti ve esnafı yakından ilgilendiren bir karara imza atıldı. Muratpaşa İlçesi Konuksever Mahallesi'nde yapılması planlanan kentin en büyük alışveriş merkezinin 1/25 binlik planı, oy çokluğuyla meclisten geçti. Meclis üyeleri arasında sert tartışmalara neden olan planın 2009 yılında da gündeme geldiğini ve o dönem oy birliğiyle reddedildiğini hatırlatan CHP'li Erdem Armen, söz konusu planın özel şahıs tarafından Muratpaşa Belediyesi'ne ait yollar ve yeşil alanları da içine alacak şekilde hazırlatıldığını ifade etti. Özel şahısların bu yöndeki bir çalışmayla kurumlara başvurmasının mümkün olmadığına değinen Erdem Armen, "Biz buna olumlu karar verirsek, usulsüz başvurulmuş, yasalara uygun olmayan bir planı kabul etmiş olacağız. Bunun anlaşılır, yasal bir tarafı yok" dedi.

CİDDİ BİR RANT VAR

Ak Parti grup sözcüsü Murtaza Tamyürek ise uygulamada kanunen hiçbir sakınca olmadığını vurgularken, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen bu duruma tepki gösterdi. Özel bir şahıs tarafından planlaması yapılan arazide belediyeye ait alanların da bulunduğunu kaydeden Başkan Evcilmen, "Biz küçücük bir metrekare sahibinden bile muvafakat alırken, bir şahıs veya şahıslar Büyükşehir Belediyesi'ne bir plan getiriyor, kurum görüşü istemiyor, belediyeyi hiçe sayıyor, 'Benim bu 25 binlik planımı yap' diyor. Bu ne yasaya, ne taammüllere uygun ne de bu meclisin geleneklerine denk düşüyor. Burada ciddi bir rantın olduğunu da hesaba katın, birilerinin hesabına çalışmayalım. Hepimiz her yerde her zaman esnafın yanında olduğumuzu söylerken, özde olmalıyız. Eğer gerçekten esnafı düşünüyorsak bu bizim için bir şanstır" diye konuştu.

ESNAF GÖZ ARDI EDİLMEMELİ

CHP'li bir diğer meclis üyesi Hasan Gürsel Karabayır da CHP'nin AVM'lere olumlu bakmadığını dile getirdi. Bu plana onay vermeden önce Antalya esnafının göz ardı edilmemesi gerektiğini aktaran Karabayır, "Kararlarımızı elimizi vicdanımıza koyarak verelim" ifadesini kullandı. Bu sözlere tepki gösteren Ak Parti grup sözcüsü Murtaza Tamyürek, geçen ayki meclis toplantısında da Doğu Garajı'nda yapılması düşünülen bir AVM'ye CHP'li üyelerin olumlu oy verdiğini hatırlattı.

OY ÇOKLUĞUYLA MECLİSTEN GEÇTİ

CHP'den istifa edip Ak Parti'ye geçen Remzi Sadi ise CHP'ye karşı ilk sözlü muhalefetini bu gündem maddesinde yaptı. Tartışılan gündem maddesinin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından meclis gündemine getirildiğini söyleyen Remzi Sadi, CHP grubunun mazeret ürettiğini iddia etti. Tartışmaların ardından yapılan oylamada; CHP'li üyeler Mustafa Yılmaz, Recep Tokgöz, Baki Çelik, Muhittin Böcek, Edip Kemal Bahadır, Deniz Filiz ve Turgay Genç çekimser oy kullandı. CHP'li üyeler Süleyman Evcilmen, Gürsel Karabayır, Hüseyin Kazancı, Deniz Fırat Budak, Erdem Armen ve Mustafa Akaydın'ın ret oyuna karşı, Ak Parti, MHP, CHP'li üye Kadir Alkış ve bağımsız üye İsa Yıldırım'ın 'evet' oyları sonucu söz konusu plan oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.

TARİHİ BİR KARAR ALINDI

Meclis toplantısının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Muratpaşa Belediye Başkanı Evcilmen, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir belediyede bir özel şahsın içinde Muratpaşa Belediyesi'nin yolları, parkları, içinde oturulan binaların bulunduğu bir alanla ilgili talebi tartışılıyor. Sıkıntı burada. Bugün burada tarihi bir karar alınmıştır. Bu karar dilerim emsal karar olmaz, dilerim bundan sonra her önüne gelen 25 binlik plan yaparak bu meclisin gündemini meşgul etmez. Bu planla 40 bin metrekarelik bir alanda Antalya'nın en büyük dev AVM'si yapılacak" diye konuştu.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

 
2 çocuğunu fare zehriyle öldürdükten sonra intihara kalkışan anneye müebbet hapis
 
Başkan Akaydın Köşk'e çıkıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
HASAN BAKİ 15 Kasım 2012 Perşembe 12:24

İL BAŞKANI DEVRİM KÖK ÖNCEKİ GÜN MECLİSTE YAŞANANLARLA İLGİLİ EKSPRES GAZETESİNE ŞU DEMECİ VERMİŞ."Bazılarının ‘Kadir Alkış’da tıpkı Remzi Sadi gibi AKP’ye mi gidiyor?’ söylentisi çıkardı. Hiçbir alakası yok. Kadir Alkış sonuna kadar güvendiğim bir meclis üyem. Kendisinden hiç kuşkum olmadı."NE DİYELİM BAŞKANIN KADİR ALKIŞA GÜVENİ TAMMIŞ.HER HALDE BU GÜVENİN ALTINDA ERDAL ÖNERİN CHP KEPEZ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI YOKTUR?.

Yorumu oyla      10      4  
14 Kasım 2012 Çarşamba 23:18

Bu oylamadan belli olduki?Kadir alkış'ta transfere yakın kişilerden biri???

Yorumu oyla      11      3  
HASAN BAKİ 14 Kasım 2012 Çarşamba 17:23

İLK DEFA BİR AVM PLAN TADİLATINDA CHP GRUBU SERBEST BIRAKMIŞTIR.İSTEYEN CHP Lİ İSTEDİĞİ GİBİ OY KULLANMIŞTIR.ACABA NEDEN GRUP SERBEST BIRAKILMIŞTIR?GRUP TOPLANTISINDA GRUBU SERBEST BIRAKILMASINDA KİM ETKİLİ OLMUŞTUR?AKP VE MHP NİN ESNAFA KARŞI İŞLEDİĞİ SUÇA NEDEN ORTAK OLUNMUŞTUR?BİRİLERİNİ ÇIKIP BUNU AÇIKLAMASI GEREKMEZMİ?

Yorumu oyla      17      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sapan: Bunun adı peşkeş olur
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, AKEDAŞ’ın, iki yıl önceki bedelin ...
CHP'li Aksünger: İnternet üzerinden fişleniyoruz
CHP İzmir Milletvekili - Bilişim Uzmanı Erdal Aksünger, TT Net'in yaptığı ...
CHP’li Tekin'den şok iddia
Bu iddianın sahibi CHP’li Tekin “Erdoğan yakın korumalarını bu yüzden ...
 
CHP seçmeninin nefret ettiği ikili
Antalya’da CHP oylarıyla belediye başkanı ve belediye meclis üyesi seçilip ...
CHP'de hedef 100 bin üye
CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, başlattıkları üye yazım kampanyasıyla ...
Meclis üyesi hacda kalbine yenildi
SERİK Belediyesi'nin MHP'li meclis üyesi 54 yaşındaki Azmi Akman, hac ...
 
'3 yılda bu suyu kim içti?' diye sorduk AKP'den cevap gecikmedi
TRT'den Kılıçdaroğlu'nun adına sansür
17 şehit için düzenlenen cenaze törenine katılan bakanlar ve valinin adının ...
'Vekiller yedekleriyle seçilsin'
AK Parti'den Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na "Yedek milletvekili" uygulaması önerisi geldi.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva