TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
21 Mayıs 2017 Pazar - 17:24

Yeni ifadesi ortaya çıktı

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftinin katil zanlısı Ali Yamuç'un eşi 31 yayındaki Fatma Yamuç, eşi cinayeti işlendikten hemen sonra öğrendiğini ve eşinin 'karanlık bir iş' dediğini belirterek, gasp edilen eşyaları da Dipsiz Kuyu'ya birlikte atmaya gittiklerini itiraf

Yeni ifadesi ortaya çıktı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Asırlık sedir ve çam ağaçlarının da bulunduğu Alacadağ, Gökçeyaka, Kızılcık ve Adala gibi bölgelerdeki taş ve mermer ocaklarına karşı bölge halkının da desteğiyle yaklaşık 6 yıldır hukuki mücadele sürdüren Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu çiftini 9 Mayıs akşamı öldüren Ali Yamuç'un, eşi ile Elmalı Cezaevi'nde görüştüğü ortaya çıktı. Yamuç, bu görüşme ardından gözaltına alınıp tutuklandı.

Önceki ifadelerinde eşinin cinayetlerle ilgisi olduğunu bilmediğini öne süren Fatma Yamuç, mahkemedeki ifadesinde “Eşimin cinayetlerle bir alakası olduğunu bilmediğimi söylemişsem de eşime kapı önündeki malzemelerin cinayetlerle ilgisi olup olmadığını sorduğumda bana o olayla alakalı olduğunu ancak, bunun karanlık bir iş olduğunu, daha sonra anlatacağını söylemişti" dedi. 17 Mayıs günü Elmalı Cezaevi'nde tutuklu eşi Ali Yamuç ile görüşmeye gittiğini belirten Fatma Yamuç, şöyle konuştu:

“Ben tüfeği nereden aldığını ısrarla sordum. O da bana 'Celal diye biri var Kızılcık'ta, onun evine girdim. Onun evinden alındı, kullanıldı, bırakıldı. Hatta evinin camı kırıktı, ben evde bulunan yüklüğün arkasındaki tüfeği aldım' dedi. Ben suçsuzum. Olay anında Ali'nin yanında değildim. Hiçbir şekilde olayda Ali'ye yardımcı olmadım. Olaydan sonra bana malzemelerin cinayetle ilgili olduğunu söyledi ancak başka bir şey söylemedi."

Önceki ifadesinde cinayet günü saat 19.00 sıralarında uyuduğunu, saat 01.00 gibi uyandığında eşinin de yanında olduğunu söyleyen Fatma Yamuç, mahkemede saat 19.30 gibi uyuduğunu ve 21.30 gibi uyandığını belirterek, eşinin, 'Ben çok kötüyüm, hiç halim yok. Aşağıya gidip gelir misin?' dediğini, 'Ne oldu?' diye sorduğunu belirterek, “Bana 'Yuvalı ile Turunçova arasında bir köprü var, orada birisi var. Ona (Beni Ali gönderdi) de. Burada 2 bin 100 TL var, onu ver, o sana bir şey verecek' dedi. Ben parayı aldım, saymadım, cebime koydum. Eşim evdeydi, motora bindim, aşağı indim. Köprünün oraya vardım, 'Beni Ali gönderdi' dedim. Adam 'Bana parayı ver' dedi. Verdim. Bana poşet içinde bir şey verdi" diye konuştu.

GASP ETTİKLERİNİ DİPSİZ KUYUYA ATARKEN YANINDAYMIŞ

İfadesinde Ali Yamuç'un Büyüknohutçu çiftinin evinden cinayet sonrasında gasp ettiği cep telefonunun bataryası ve kapağını kendisine ait telefona takmak istediğini söylediğini anlatan Fatma Yamuç, "Evde kapının arkasında kırmızı sofra bezi vardı, hafiften açtım onu, bir tane laptop ve ip gibi bir şey vardı. Ali telefonu da sofra bezinin içine koydu. Bunun ne olduğunu sordum, 'Bana kaybetmem için verdiler. Ben bunu anlatacağım şimdi değil' dedi. Bunun üzerine bir müddet tartıştık, sonra hazırlandık, ben valize çarşafı koydum" dedi.

Motorla aşağı indiklerini ve dipsiz kuyu olarak adlandırılan yerde durduklarını belirten Fatma Yamuç, “Ali gitti, 4 dakika sonra geri geldi. 'Naptın malzemeleri' dedim. 'Kaybettim işte' dedi. Ben de 'Bunu anlatmayacak mısın' dedim. 'Şimdi olmaz, eve varınca konuşacağız' dedi" diye konuştu.

Cinayetlerle ilgili katil zanlısı Ali Yamuç'un ifadesindeki siyah cip ile kapatılan mermer ocağının çalışanı olduğunu belirttiği 'Çirkin' lakaplı azmettiriciye ilişkin araştırma ve incelemeler de sürüyor.



Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - 

 

Etiketler:
 
Antalya için de yağmur uyarısı var
 
Maden ocağı faciasına bir tutuklama daha
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ben cevreci 21 Mayıs 2017 Pazar 19:50

Teşekkürler gün haber... konunun güncel kalması sonuca yaklaşımı ve takipçisi olarak....sayenizde konunun kısa surede gerçek suçlu yada suçlular ulasacagimiza inanıyorum... öncelikle ailesi kamuoyu sevdikleri çevreci kimliğiyle canından olanların tasidiklari bayrağı için

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya için de yağmur uyarısı var
​METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölgesinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.
Dükkana girdi
ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde kontrolden çıkan otomobil işyerine girdi. Yaralanan ...
Alanya'da Candan Erçetin rüzgarı
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 17'ncisi düzenlenen Uluslararası Turizm ...
 
Alanya'da kültür ve sanat festivali
Antalya'nın Alanya İlçesi'nde düzenlenen kültür ve sanat festivali, kılıçlı, ...
Madencinin eşi feryat ediyor
ZONGULDAK'ta oturan Nurten Korkmaz, Antalya'da kömür ocağında metan gazı ...
Büyükşehir sünnet ettirecek
KOSOVA Kadınlar Yardımlaşma Derneği, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes ...
 
Süleyman Özderin'den sergi
AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Resim Bölümü'nden ...
Serik'te cinsel taciz tutuklattı
ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddia ...
Kumluca'da resim sergisi
ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde Palet Sanatevi tarafından düzenlenen Geleneksel Resim Sergisi açıldı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva