12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
17 Şubat 2012 Cuma - 21:08

Yeni suikastler olabilir

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı İbrahim Karagül dünyanın farklı ülkelerinde İsrail hedeflerine yönelik saldırıları değerlendirdiği yazısında yeni bir suikast dalgası beklediğini belirtti.

Yeni suikastler olabilir
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

A Haber canlı yayınına katıla Karagül çarpıcı iddialarda bulundu:

"Son günlerde Tiflis’ten Bangkok’a, Yeni Delhi’ye hatta Singapur’a kadar bir terörist suikast girişimleri var.  Bunların merkezinde hep İsrailli diplomatlar oluyor. Daha önce İranlı nükleer bilimcilere yönelik saldırılar vardı ve bunları Mossad istihbarat mensuplarının yaptığını İngiliz basın yayın kuruluşları da yayınlamıştı. Tahran’da arabasına bomba yapıştırılarak havaya uçurulmuştu İranlı bir nükleer bilimci. Ama son günlerde dikkat çekici bir biçimde İsrail’in ilişkilerinin çok iyi olduğu ülkelerde İsrail misyonlarına yönelik bir takım saldırı girişimleri ortaya çıkarılıyor. Doğrudan İran ve Hizbullah suçlanıyor İsrail tarafından. İran da bu iddiaları yalanlıyor.Yine son olarak Hizbullah lideri yalanladı. Hizbullah’ın şimdiye kadar Lübnan dışında dünyada bu tarz operasyonlara girişmediğini biliyoruz. Ama hasım güçler, bu bölgede olsun, dünyanın değişik coğrafyalarında olsun hasım güçler genelde bilinen askeri ve güvenlik literatürü dışında bir takım başka argümanları kullandıklarını da bilebiliyoruz. Örtülü operasyonlar kullanılıyor mesela yıllardır İran’a karşı. Irak işgalinden önce bölgede bir takım örtülü operasyonlar olmuştu. Suriye Lübnan’dan çıkarılmadan önce Lübnan’da yoğun suikastlar ve örtülü operasyonlar yapılmıştı. Şimdi de başka coğrafyalarda örtülü operasyonlar yapıldığını biliyoruz.

Bunların son günlerde İran İsrail bağlantılı olarak artması dikkat çekiciydi. İlk defa İsrailliler yoğun bir biçimde ardı ardına ve İsrail’in stratejik ilişki içerinde olduğu ülkelerde olması hepimizin dikkatini çekiyor. İran’a yönelik yaptırımlar ardı ardına yoğunlaştırılıyor. Hatta İsrail’in başını çektiği bir uluslararası kampanya yürütülüyor.  İran nükleer tesislerine karşı bir saldırı kampanyası bu. Suriye’ye odaklanmışken böyle de bir süreç var. Sanki bir çatışma krizin daha da şiddetlenmesi öncesi bir takım hesaplaşmaların varlığı hissediliyor.

Gürcistan ile Azerbaycan’ın durumu İsrail-İran meselesi açısından aynı. Gürcistan İsrail’in askeri ve güvenlik olarak çok ağırlıklı olarak bulunduğu bir ülke. Azerbaycan ile İsrail ilişkileri de çok yoğun. Geçtiğimiz günlerde İran, Azeri büyük elçisini Tahran’da çok ağır bir biçimde uyardılar. İranlı nükleer bilimcilerine yönelik saldırganların Azerbaycan’dan İran topraklarına girdiğini iddia ettiler. İran Azerbaycan ilişkilerinde böyle bir gerilim söz konusu

Bunu şu açıdan söyledim. İran’a yönelik müdahale senaryolarında Gürcistan kadar Azerbaycan’ın da askeri olarak kullanılacağına dair bir takım işaretler var. İki ülke ilişkileri de çok güçlü bu konuda. Tiflis’te olabiliyorsa bir sonraki adımda Azerbaycan’da da bir şeyler olabilir kanım var.

Bugüne kadar bu coğrafyada gördüğümüz bazı şeyler bize bazı tecrübeler kazandırdı. Her büyük müdahale ve çatışmadan önce Küçük çaplı örtülü operasyonlar ve suikastlar yapılıyor. Şimdiye kadar yaşadığımız bütün krizlerden önce böyle şeyler yaşandı. Son dönemde İran ve İsrail bağlantılı bu tarz şeyler yoğunlaşmaya başladı. Yoğunlaşmaya başladıysa bunun devamı gelecek demektir. Lübnan’da olduğu gibi. Umarım olmaz. Daha büyük ve ses getirici suikastlar da olabilir. Yine Libya meselesinde ve Ortadoğu ile bağlantılı birçok meselede olduğu gibi. Avrupa’da belli noktalarda terör eylemleri saldırılar oluyor. Bunların bir çoğu istihbarat kökenli de olabiliyor. Doğu Avrupa ülkelerinde bunlar daha önce yaşandı. Benzer şeyle, İran’a karşı, İran’ın terör ihraç ettiğine dair bir kamuoyu oluşturmaya yönelik bir takım girişimler söz konusu olabilir. Bunlar tabi ki bir ihtimal.Bu ihtimalleri ciddi görüyorum. "
(Gazeteport)

 
Çıralı’ya kıymayın efendiler...
 
Ferit Şahenk'in NTV'sinin kafası karışık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolcu otobüsü devrildi
Konya'da buzlanma, yoğun kar ve tipi nedeniyle kontrolden çıkan yolcu ...
Çocuk üvey annesi tarafından 3 yıldır fiziksel istismara uğramış
Konya'da işkence sonucu yaşamını yitirdiği öne sürülen 9 yaşındaki Fatih ...
Öğretim üyesine ‘çocuk pornosu’ndan hapis cezasına çaptırıldı
Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji ...
 
Akdeniz Foku Badem'in sopayla dövüldüğü şok görüntüler!
Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Karacasöğüt Köyü'ndeki bir koyda yaptırılan ...
Van’da 4,5’lik deprem
Van'da bugün saat 11.32'de Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Hangi ünlünün ne takıntısı var?
Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu Önder Güney’in ‘Türkiye’nin Ünlüleri’ ...
 
Çatıda can pazarı
Fatih'te 6 katlı apartmanın 5'inci katında elektrikli ısıtıcıdan çıktığı ...
Yalvaç’ta okullar kar tatili
Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan ...
Liseli Serap'ı kim yaktı?
BDP lideri Demirtaş’ın, liseli Serap’ı yakanların ‘’MİT ajanı’’ olduklarını ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva