12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
26 Ocak 2012 Perşembe - 12:38

Yeni yüzlerini bekliyorlar

Türkiye’de ilk kez Akdeniz Üniversitesi’nde gerçekleştirilen yüz naklinin başarıya ulaşması, yüzlerindeki yanıklar nedeniyle nakil olmayı bekleyen 14 yaşındaki Leyla Demirci ve 12 yaşındaki Sinem Köroğlu ile 50 yaşındaki Sezgin Ergen’in umutlarını zirveye taşıdı.

Yeni yüzlerini bekliyorlar
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kahramanmaraş'tan 3.5 ay önce okulunu yarıda bırakarak yüz nakli olmak için AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatan 7'nci sınıf öğrencisi Leyla Demirci, uyuduğu odada kardeşlerinin çakmakla başlayan oyunlarının, kendisi için felaketin başlangıcı olduğunu anlattı. Yatağın tutuşmasıyla yüzünde ağır derecede yanıklar oluşan Leyla Demirci, Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki umut bağladığı ekibin Türkiye'nin ilk yüz naklini gerçekleştirmesinin, kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Leyla Demirci, "Keşke ilk ben olsaydım, güzel olurdu. Şansım olmadı. Verici kız olsaydı, bana nakil olacaktı. O şansını denemiş, inşallah ben de deneyeceğim" diye konuştu.
ANNEM ÇOK ÜZÜLÜYOR
Okulunu, arkadaşlarını özlediğini belirten Demirci, Türkiye'nin ilk yüz nakli ameliyatı olan Uğur Acar'ın aksine kimsenin kendisinden korkmadığını, herhangi olumsuz bir davranışla karşılaşmadığını söyledi. "İyileşip eve gitmek istiyorum" diyen Leyla Demirci, ailesinden kimsesi olmadan kaldığı hastaneden annesine, "İyi olsun istiyorum. Bir de ağlamasın. Benim için annem çok üzülüyor" mesajı gönderdi.
AÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yüz nakli olacağı günü bekleyen Leyla Demirci, 'Herkes organlarını bağışlasın' çağrısında da bulundu.
DEPREM ÇADIRINDA YANDI
Bugün 12 yaşında olan Sinem Köroğlu ise bir yaşında yetim kaldıktan sonra annesi ve sekiz kardeşiyle birlikte yaşamına devam ediyordu. 4 yaşında depremde evleri yıkılınca, deprem çadırına sığındılar. Deprem çadırında çıkan yangın sonucu; saçları, gözkapakları, burnu, kulakları, elleri, bacakları tamamen yandı. O yaşta, sayısız ameliyat geçirdi. Her defasında küçücük bedeniyle ölüme meydan okudu. Sonra ilkokul süreci başladı. Öğretmeni ve sınıftaki 55 arkadaşı onu kabul etmediler. Arkadaşları korkup itti, sınıfın en ücra köşesinde bir sandalyeye oturtuldu. En sonunda okuldan kovdular. Doktorları araya girdiği için sonradan geri alındı. Sokakta görenler çığlık attı, güldü. Annesinin yüreği milyonlarca parçaya bölündü her saniye.
HEYECANLA BEKLİYORLAR
Sinem pes etmedi. Büyük bir istekle gitti okuluna. Okumak istedi. Öğrenmeyi çok sevdi. Annesi sokakta insanların dengesizliklerine "çocuğum da duyuyor" diyerek ağlarken, o annesine teselli verdi. "Bizi gören Allah onları da görür" dedi... Akdeniz Üniversitesi’nde başarıyla gerçekleştirilen yüz ameliyatı Sinem’in de umutlarının yeşermesine neden oldu.
İLK OLMAYI BEKLİYORDUM
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan yüz nakli, yüz nakli için 1,5 yıldır uygun donör bekleyen Sezgin Ergen'i (50) umutlandırdı. Yüz naklini büyük bir heyecanla takip ettiğini belirten Ergen, "Türkiye'nin ilk yüz nakillisi olmak istiyordum. Bunun için aylardır bekliyordum, ancak uygun donör bulunamadığı için nakil olamadım. Şans Antalyalı bir gence güldü. İlk nakilli olamadım ama bu nakil beni çok umutlandırdı. Umarım bir de kadın donör bulunur ve yüz nakli yapılan ilk kadın da ben olurum" dedi.
"UMUDUM BİR KEZ DAHA ARTTI"
Zonguldak'ta yaşayan Sezgin Ergen, büyük bir umutla uygun donör bulunmasını beklediğini söyledi. Hayatına hala maskeyle devam ettiğini kaydeden Ergen, "Maskesiz toplum içine çıkamıyorum. Zamanımın çoğunu evimde geçiriyorum" dedi. Antalya'da yapılan ilk yüz naklinin televizyondan izlediğini ve yeni yüzü gördüğü anda çok heyecanlandığını aktaran Ergen, "Nakil yapılan kardeşimin önceki ve sonraki halini görünce umudum bir kez daha arttı" diye konuştu.
YENİ BİR YÜZ İÇİN HER ŞEYE RAZIYIM
"Yüz naklinin çok zor bir ameliyat olduğunu biliyorum" diyen Sezgin Ergen, "Nakilden sonra sıkıntılı bir süreç var. Nakledilen yüzün uyum sağlamama ihtimali var. Aylarca hastanede tedavi görmek gerekiyor. Ben tüm bunlara hazırım. Psikolojik olarak kendimi hazırladım. Yeni bir yüze kavuşmak, aynalarla barışabilmek için bu sıkıntılı sürece razıyım. Bütün işlemlerim tamam. Geriye sadece uygun donörün bulunması kaldı" şeklinde konuştu. Sezgin Ergen, av tüfeğiyle intihar teşebbüsünde bulunduğu için yüzü parçalanmıştı.Şimdi iki genç kız ve 50 yaşındaki Sezgin Ergen yeni yüzlerine kavuşacakları günün heyecanıyla yanıp tutuşuyor.
 

 
Erzurum gazeteleri evlendi
 
Antalyaspor Çek Janda ile 3.5 yıllığına anlaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum gazeteleri evlendi
Basın İlan Kurumu’nun yerel medyanın nitelik ve etkinliğinin arttırılması ...
Kanseri yendi insana yenildi
Nedim Demirağ… Bir dönem Hürriyet Gazetesi’ne damgasını vurmuş, iyilik timsali adam gibi bir adam…
Akdeniz'de peş peşe korkutan depremler
Merkez üssü Akdeniz olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremler ...
 
İşte kurultay tarihi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nın toplanması ...
Boşanıyorlar
Üç yıllık ilişkinin ardından geçtiğimiz temmuz ayında Bodrum’da evlenen ...
Bu fotoğrafın öyküsü
Sosyal medyada günün en çok paylaşılan fotoğrafının öyküsü şöyle:
 
Tatlıses'e saldırı davası olaylı başladı
Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin Abdullah Uçmak'ın ...
Çeşme Ilıca Plajı’na yeni proje
Çeşme Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel, gönüllü olarak ...
Kızına elektrik vermek isteyince canından oldu
Bursa’da eve geç gelmesine tepki gösteren babası Ferudun K.'yi, kalbinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva