Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
1 Haziran 2020 Pazartesi - 09:05

Yerleşik yabancılardan 'Hiç korkmadan gelin' çağrısı

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yaşayan yerleşik yabancılar, burada kendilerini her zaman güvende hissettiklerini, koronavirüs sürecinin de Türkiye'de oldukça iyi yönetildiğini belirterek kendi vatandaşlarına, 'Hiç korkmadan gelin' çağrısı yaptı.

Yerleşik yabancılardan  Hiç korkmadan gelin  çağrısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Alanya'da yaşayan yerleşik yabancılar, Türkiye'nin koronavirüs sürecini başarıyla yönettiğini düşündükleri için burada kalmaya devam ettiklerini söyledi. Birçok farklı ülke vatandaşı, ülkeleri uçak göndermesine rağmen dönmek yerine bu süreci Türkiye'de geçirmeyi tercih etti. Alanya'da yaklaşık 10 yıldır yaşayan ve 2 yıl önce Türk vatandaşı olan Anastasia Petrova Çetinkaya, Türkiye'yi çok sevdiğini ve buradaki güzellikleri herkese göstermek istediği için sosyal medya üzerinden videolar paylaşarak takipçilerine aktardığını söyledi.

'HİÇ KORKMADAN TÜRKİYE'YE GELEBİLİRSİNİZ'

Türkiye'ye, Alanya'ya gelmek isteyen Rus vatandaşlarına, gönül rahatlığıyla gelebilecekleri çağrısında bulunan Çetinkaya, "Ruslar umutla bekliyor, her gün soruyorlar 'Ne zaman sınırlar açılacak, uçuşlar başlayacak' diye. Ben bilmediğimi söylüyorum. Haziran ayı ortasında açılabilir deniyor, biz de bekliyoruz. Sağlık konusunda sıkıntı yaşamayan tek ülke Türkiye. Hastanelerde hiçbir sorun yok, doktorlar, hemşireler, hastalar hiçbir sorun yaşamıyor. Bu yüzden Türkiye'ye gelmek istiyorsanız gelin, tatil yapabilirsiniz. Devletimiz bugüne kadar bu konu ile ilgili çok fazla işler yaptı ve tabii ki yapmaya devam edecek. Türkiye için turizm çok önemli. Bu yüzden burada yaşayanlar, otellerde çalışanlar buraya gelen turistler için en iyi sonucu bulacaklar, ben buna gerçekten inanıyorum. Bu yüzden diyorum ki hiç korkmadan buraya gelebilirsiniz" dedi.

'SINIRLARIN AÇILMASINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ'

23 yıldır Alanya'da yaşayan ve Türk vatandaşı olan Eğitim Sanat Kültür Rus Derneği (EDURUS) Başkanı Elena Soufianova (44), her sene Alanya'ya yerleşen ve tatile gelen Rus vatandaşının sayısının çoğaldığını, bu yıl da geleceklerini söyledi. Soufianova, "Alanya, Rus turistleri seviyor. Hep birlikte bekliyoruz. O kadar arkadaşlık, dostluk, sevgi var ki iki devlet arasında, o yüzden her iki taraf olarak da sınırların açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Umarım en kısa zamanda açılır. Şu anda Türkiye'de özellikle de Alanya'da devlet, o kadar güzel ve profesyonel iş yapıyor ki biz çok büyük sıkıntı yaşamadık. İnsanlar, Türkler ve yabancılar disiplinli bir şekilde evde oturup, devletin verdiği emirleri gerçekleştiriyor. Ben bunun çok faydalı ve Alanya için gerekli olduğunu düşünüyorum. Sınırlar açılırsa Alanya turistleri karşılamaya hazır" diye konuştu.

'KORKMAYI GEREKTİRECEK HİÇBİR ŞEY YOK'

10 yıldır Alanya'da yaşayan ve esnaflık yapan Nina Yüksel (33), Türkiye'de koronavirüs salgınıyla ilgili doğru tedbirlerin alındığını belirterek şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığı ve devlet olarak çok güzel işler yapıldı. Turistlere vermek istediğim mesaj ise hiç korkmayın, tüm durumlar kontrol altında. Biz sınırlar açıldığında turistleri bekliyoruz. Korkmayı gerektirecek hiçbir şey yok."

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE YERLESIK YASAYAN YABANCILAR, BURADA KENDILERINI HER ZAMAN GUVENDE HISSETTIKLERINI, KORONAVIRUS SURECININ DE TURKIYE'DE OLDUKCA IYI YONETILDIGINI SOYLEDI. ALANYA'DAKI YERLESIK RUSLAR, KENDI VATANDASLARINA DA SESLENEREK, 'HIC KORKMADAN GELIN' CAGRISI YAPTI. (NINA YUKSEL) (FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE YERLESIK YASAYAN YABANCILAR, BURADA KENDILERINI HER ZAMAN GUVENDE HISSETTIKLERINI, KORONAVIRUS SURECININ DE TURKIYE'DE OLDUKCA IYI YONETILDIGINI SOYLEDI. ALANYA'DAKI YERLESIK RUSLAR, KENDI VATANDASLARINA DA SESLENEREK, 'HIC KORKMADAN GELIN' CAGRISI YAPTI. (ELENA SOUFIANOVA) (FOTO:BURCU MUTLU/ALANYA-DHA)

ANTALYA'NIN ALANYA ILCESINDE YERLESIK YASAYAN YABANCILAR, BURADA KENDILERINI HER ZAMAN GUVENDE HISSETTIKLERINI, KORONAVIRUS SURECININ DE TURKIYE'DE OLDUKCA IYI YONETILDIGINI SOYLEDI. ALANYA'DAKI YERLESIK RUSLAR, KENDI VATANDASLARINA DA SESLENEREK, 'HIC KORKMADAN GELIN' CAGRISI YAPTI.(FOTO:ALANYA-DHA)

Burcu MUTLU-Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

Etiketler:
 
Sebze yüklü kamyon devrildi: 1’i ağır, 3 yaralı
 
Dr. Öğr. Üyesi Kara'dan kreşlerde yeni dönem önerileri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yasağın kalkmasından dakikalar sonra denize akın ettiler
ANTALYA’da, sahile giriş yasağının gece yarısının ardından kalkmasıyla ...
Antalya'da genç kadının yüreği dayanmadı
ANTALYA'da bir haftadır kendisinden haber alınamayan İrfan Z.'nin (25), ...
Plaj ve kafeler açılıyor
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya'nın Akdeniz'e uzandığı ...
 
Bir damla içme suyuna hasret yaşıyorlar
ANTALYA'nın Demre ilçesine bağlı Davazlar Mahallesi'nde yaşayanlar, içme ...
Elmalı'da tarım arazilerini don vurdu
ANTALYA'nın Elmalı ilçesindeki sebze ve meyve ekili tarlaları don vurdu.
Alman çiftten 150 aileye destek
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yaklaşık 25 yıldır yerleşik yaşayan Alman ...
 
Alanya'da tünelde kaza: 4 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Kuşyuvası mevkiindeki tünelde iki aracın ...
Otomobilin daldığı durak yıkıldı
ANTALYA'nın Muratpaşa ilçesinde, kontrolden çıkıp, otobüs durağına dalan otomobilin ...
Garson, çalıştığı restoranda ölü bulundu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, restoranda garson olarak çalışan Eyüp ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva