12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
10 Şubat 2023 Cuma - 14:48

Yıkılan otelin enkazında ölen rehber sayısı 27 oldu

ADIYAMAN'da otel enkazındaki 43 kişilik rehber ekibinden Aykut Bulut, Johanna Carolina Kap, Önder Cırık, Hazal Baytekin, İdris Talha Kartav, Tamer Özdoğru, Çağkan Yılmaz, Sefa Veysel Yaşar ve Ukba Alhomsi isimli 9 rehberin daha cansız bedenlerine ulaşıldı.

Yıkılan otelin enkazında ölen rehber sayısı 27 oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Turist Rehberleri Birliği'nin (TUREB), uygulama eğitimi için bulundukları Adıyaman'da yıkılan Isias Hotel'in enkazındaki 43 kişilik rehber grubundan üzücü haberler geliyor. Dün öğle saatlerinde yaşamını yitiren rehber sayısı 18 iken, bugünkü çalışmalarda 27'ye yükseldi. Güneydoğu eğitiminde büyük depreme yakalanan 43 kişilik rehber ekibinin de bulunduğu Adıyaman'daki Isias Hotel'in enkazında, Kıbrıs Adası Türk Azınlığı Kurumu (KATAK) arama kurtarma ekibi çalışmalarıyla, son verilere göre 43 rehberden, 12'si canlı kurtarılırken, 27'si ise enkazda veya çıkarıldıktan bir süre sonra hayatını kaybetti.

ÖLEN REHBERLERİN İSİMLERİ

Yaşamını yitiren rehberlerin isimleri şöyle:

Mehmet Kalaycı, Johanna Carolina Kap, Aykut Bulut, Turgut Mustafa Yedek, Ukba Alhomsi, Tahsin Cem Efe, Fikri Töre, Müzeyyen Gökçen, İmran Aydoğdu, Önder Cırık, Emin Uysun, Ömer Tabarlı, Kağan Yıldız, Umut Ulaş Tan, Ozan Koç, Samet Burak Bingöl, Hazal Baytekin, Çiğdem Şimşek, Çağkan Yılmaz, Nazımcan Hartlap, Tayfun Dal, Tamer Özdoğru, Sefa Veysel Yaşar, İdris Talha Kartav, Bahtiyar ve Ali İsrafiloğlu enkazdan çıkarıldıktan sonra, Ali Osman Aydın ise Ankara'ya sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. 

Enkazdaki rehberler Hasan Öz, Etem Yedek, Lenur Seyfettinoğlu ve Ömer Kale'yi arama çalışmaları sürüyor.

5'İ HASTANEDE, 7'Sİ EVLERİNDE

Enkazdan yaralı olarak kurtarılan ve çeşitli hastanelerde tedavileri süren depremzede rehberler Berna Tanış, Ömer Faruk Alioğlu, Anıl Zeybek, Berfin Yıldız ve Hüseyin Sarı olarak belirtildi. Enkaz altından kurtarılıp evine giden rehberler Erhan Taşkın, Mücahit Doğan, Leyla Dizdar, Abdülsamet Sarıtaş, Cafer Anıl Gök, Seçkin Bakırcı ve Osman Altay'ın durumlarının iyi ve aileleriyle birlikte oldukları açıklandı.

ADIYAMAN'DA OTEL ENKAZINDAKI 43 KISILIK REHBER EKIBINDEN AYKUT BULUT, JOHANNA CAROLINA KAP, ONDER CIRIK, HAZAL BAYTEKIN, IDRIS TALHA KARTAV, TAMER OZDOGRU, CAGKAN YILMAZ, SEFA VEYSEL YASAR VE UKBA ALHOMSI ISIMLI 9 REHBERIN DAHA CANSIZ BEDENLERINE ULASILDI VE YASAMINI YITIREN REHBERLERIN SAYISI 27'YE YUKSELDI. 4 REHBERLE ILGILI DE ARAMA KURTARMA CALISMALARI SURUYOR.(UKBA ALHOMSI) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ADIYAMAN'DA OTEL ENKAZINDAKI 43 KISILIK REHBER EKIBINDEN AYKUT BULUT, JOHANNA CAROLINA KAP, ONDER CIRIK, HAZAL BAYTEKIN, IDRIS TALHA KARTAV, TAMER OZDOGRU, CAGKAN YILMAZ, SEFA VEYSEL YASAR VE UKBA ALHOMSI ISIMLI 9 REHBERIN DAHA CANSIZ BEDENLERINE ULASILDI VE YASAMINI YITIREN REHBERLERIN SAYISI 27'YE YUKSELDI. 4 REHBERLE ILGILI DE ARAMA KURTARMA CALISMALARI SURUYOR.(ONDER CIRIK) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ADIYAMAN'DA OTEL ENKAZINDAKI 43 KISILIK REHBER EKIBINDEN AYKUT BULUT, JOHANNA CAROLINA KAP, ONDER CIRIK, HAZAL BAYTEKIN, IDRIS TALHA KARTAV, TAMER OZDOGRU, CAGKAN YILMAZ, SEFA VEYSEL YASAR VE UKBA ALHOMSI ISIMLI 9 REHBERIN DAHA CANSIZ BEDENLERINE ULASILDI VE YASAMINI YITIREN REHBERLERIN SAYISI 27'YE YUKSELDI. 4 REHBERLE ILGILI DE ARAMA KURTARMA CALISMALARI SURUYOR.(HAZAL BAYTEKIN)  (FOTO:ANTALYA-DHA)

ADIYAMAN'DA OTEL ENKAZINDAKI 43 KISILIK REHBER EKIBINDEN AYKUT BULUT, JOHANNA CAROLINA KAP, ONDER CIRIK, HAZAL BAYTEKIN, IDRIS TALHA KARTAV, TAMER OZDOGRU, CAGKAN YILMAZ, SEFA VEYSEL YASAR VE UKBA ALHOMSI ISIMLI 9 REHBERIN DAHA CANSIZ BEDENLERINE ULASILDI VE YASAMINI YITIREN REHBERLERIN SAYISI 27'YE YUKSELDI. 4 REHBERLE ILGILI DE ARAMA KURTARMA CALISMALARI SURUYOR.(JOHANNA CAROLINA KAP) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ADIYAMAN'DA OTEL ENKAZINDAKI 43 KISILIK REHBER EKIBINDEN AYKUT BULUT, JOHANNA CAROLINA KAP, ONDER CIRIK, HAZAL BAYTEKIN, IDRIS TALHA KARTAV, TAMER OZDOGRU, CAGKAN YILMAZ, SEFA VEYSEL YASAR VE UKBA ALHOMSI ISIMLI 9 REHBERIN DAHA CANSIZ BEDENLERINE ULASILDI VE YASAMINI YITIREN REHBERLERIN SAYISI 27'YE YUKSELDI. 4 REHBERLE ILGILI DE ARAMA KURTARMA CALISMALARI SURUYOR.(TAMER OZDOGRU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ADIYAMAN'DA OTEL ENKAZINDAKI 43 KISILIK REHBER EKIBINDEN AYKUT BULUT, JOHANNA CAROLINA KAP, ONDER CIRIK, HAZAL BAYTEKIN, IDRIS TALHA KARTAV, TAMER OZDOGRU, CAGKAN YILMAZ, SEFA VEYSEL YASAR VE UKBA ALHOMSI ISIMLI 9 REHBERIN DAHA CANSIZ BEDENLERINE ULASILDI VE YASAMINI YITIREN REHBERLERIN SAYISI 27'YE YUKSELDI. 4 REHBERLE ILGILI DE ARAMA KURTARMA CALISMALARI SURUYOR.(AYKUT BULUT) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ADIYAMAN'DA OTEL ENKAZINDAKI 43 KISILIK REHBER EKIBINDEN AYKUT BULUT, JOHANNA CAROLINA KAP, ONDER CIRIK, HAZAL BAYTEKIN, IDRIS TALHA KARTAV, TAMER OZDOGRU, CAGKAN YILMAZ, SEFA VEYSEL YASAR VE UKBA ALHOMSI ISIMLI 9 REHBERIN DAHA CANSIZ BEDENLERINE ULASILDI VE YASAMINI YITIREN REHBERLERIN SAYISI 27'YE YUKSELDI. 4 REHBERLE ILGILI DE ARAMA KURTARMA CALISMALARI SURUYOR.(CAGKAN YILMAZ) (FOTO:ANTALYA-DHA)

ADIYAMAN'DA OTEL ENKAZINDAKI 43 KISILIK REHBER EKIBINDEN AYKUT BULUT, JOHANNA CAROLINA KAP, ONDER CIRIK, HAZAL BAYTEKIN, IDRIS TALHA KARTAV, TAMER OZDOGRU, CAGKAN YILMAZ, SEFA VEYSEL YASAR VE UKBA ALHOMSI ISIMLI 9 REHBERIN DAHA CANSIZ BEDENLERINE ULASILDI VE YASAMINI YITIREN REHBERLERIN SAYISI 27'YE YUKSELDI. 4 REHBERLE ILGILI DE ARAMA KURTARMA CALISMALARI SURUYOR.(IDRIS TALHA KARTAV) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Hollanda'dan afet bölgesine 'uçan ambulans'
 
Cumhurbaşkanlığı uçakları ile 126 yaralı depremzede taşındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Son 2 günde 95 bin üzerinde 'koruyucu aile' başvurusu
KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ili etkileyen depremler sonrası 95 binden fazla ...
Astsubay, eşi ve ikiz çocukları, enkazda hayatını kaybetti
HATAY'da depremde yıkılan binanın enkazında kalan Çanakkaleli Jandarma ...
THY'den deprem seferberliği
KAHRAMANMARAŞ'TA meydana gelen depremin ardından bölgeye düzenlediği tahliye ...
 
Deprem yardımlarını çalan 4 belediye personeli adliyede
EDİRNE'de depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini çaldığı öne ...
Kaldığı otel yıkılan uzman çavuş hayatını kaybetti
KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerde Adıyaman'da yıkılan Ünal Otel'in enkazı ...
İki grup arasındaki kavgada bıçaklanarak öldürüldü
KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde iki grup arasında çıkan kavgada bıçaklanan ...
 
Enkazdan çıkarılan hayvanlar için sahra çadırı
HATAY'da enkaz altından çıkarılan hayvanlar, Hayvan Hakları Federasyonunca ...
Enkazdan çıkan düğün albümü yürek burktu
KAHRAMANMARAŞ merkezli depremin vurduğu 10 ilden Osmaniye'de arama kurtarma ...
Adalet Bakanlığı'ndan deprem bölgesi için 'hırsızlık' genelgesi
ADALET Bakanlığı, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremden etkilenen illerde ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva