TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
8 Aralık 2016 Perşembe - 12:27

Yılbaşına doğru Antalya yine karanlık

TÜRKİYE turizminin başkenti olarak anılan ve turizmde Paris, Londra gibi kentlerle yarışan Antalya'da bu yılbaşı öncesi şehir yine karanlık olduğu gerekçesiyle eleştirildi. ATSO Başkanı Davut Çetin, şehrin hala karanlık olduğunu ve son iki gün yapılacaksa eğer hiç yapılmaması gerektiğini söyledi.

Yılbaşına doğru Antalya yine karanlık
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Türkiye'ye gelen toplam turist sayısının üçte birini ağırlayan Antalya'da, iki yıl önce Rixos Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, yılbaşı kutlamalarına yönelik kentte hiçbir hazırlık yapılmıyor olmasını gündeme getirmişti. Tamince'nin, “Yılbaşına kaç gün var, 10 gün. Burası 150 milyon geceleme alan bir şehir. Şehirde hiçbir süsleme gördünüz mü? Bir bayram havası görüyor muyuz? Bir yılbaşı görüyor muyuz? Ne eksiğimiz var, para mı? Birçoğumuz yılbaşında Avrupa'nın birçok şehrine gidiyoruz. Tamam biz Hristiyan değiliz. Değiliz de biz turizm şehriyiz, turist alıyoruz. İnsanlara 'Gel bu şehirde yılbaşını geçirin' diyoruz" şeklindeki sözleri yeniden gündeme geldi.

BİR HAREKETLİLİK YOK

Rusya krizi, terör olayları, Suriye krizi, siyasi olaylar, darbe girişimi gibi birçok sorunun üst üste geldiği 2016’da en büyük etkiyi turizm sektörü ve dolayısıyla Antalya hissetti. Türk turizminin en iddialı kenti Antalya, ağırladığı misafir sayılarıyla geçen yıllarda Paris, Londra gibi dünya kentleriyle yarışırken, bu yıl turist sayısında yüzde 45, 5 milyona yakın kişi ve 10 milyar doların üzerinde gelir kaybı yaşadı. Antalya’nın Fettah Tamince tarafından gündeme getirdiği 2015’in yılbaşında hem kendisi hem de Antalya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Cumhuriyet Meydanı, Attalos Meydanı, Kapalıyol gibi kentin bazı işlek cadde ve meydanları ışıklandırılmış ve süslenmişti.

ATSO BU YIL IŞIKLANDIRMA YAPMIYOR

Ancak özellikle turizm sektörü için tarihinin en kötü yılı olarak tarihe geçen 2016’yı uğurlarken kentte bazı alışveriş merkezleri ve şehir otelleri haricinde yılbaşına yönelik ışıklandırma ve süslenme yapılmıyor olmasına ATSO ve AESOB’tan eleştiri geldi. Şehirde şu anda yine ışıklandırma olmadığını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin, önceki yıl Kapalıyol'da ışıklandırma yaptıklarını ama bu yıl için düşünmediklerini de söyledi. Çetin, “Her zaman konuşulan aynı şey. Fakat ATSO olarak da ışıklandırma yapmayı düşünmüyorum. Çünkü 2 sene önce yaptığımız bir ışıklandırma, astığımız telde bir kopma yaşandı ve hiç sorumlusu çıkmadı. Orada ben yargılandım. Orada büyükşehirin gösterdiği tele takmakla ve anahtar teslimi firmaya yaptırmakla şehrin ışıklandırmasına katkı koyalım derken en küçük bir olayda işi yaptıran sorumlu olduğu için bu sene öyle aydınlatma yapmayı düşünmüyoruz" dedi. 

BELEDİYELERİN GÖREVİ

Alışveriş merkezlerinde gayet güzel görüntüler olmaya başladığını, ama şehrin diğer taraflarında böyle bir ışıklandırma, renklendirme çalışmaları olmadığını kaydeden Çetin, “Bu belediyelerin görevi olması lazım, belediyeler eğer buna katkı koyarsa yılbaşına şehir gayet renkli girer. Antalya olarak herkes sorumluluğu bilecek. Hiç kimse bu şehirde sorumluluğunu bilmiyor. Her şeyi birilerinin üzerine havale ediyor. Herkes sorumluluğunu bilince kimin ne yapacağı bellidir. Burada esnafın üzerine düşen vardır, işadamının üzerine düşen vardır ama asıl görev, sorumluluk belediyelerin görevidir. Yılbaşıyla ilgili gerekli süslemeleri yapmaları gerekiyor" dedi. 

SON 2 GÜN KALA YAPILACAKSA YAPILMASIN

En az 15-20 gün öncesinden asılması gerektiğini belirten Davut Çetin, “15-20 gün sonrası da yaklaşık 1 ay hiç olmazsa şehirde bir hareket olmalıdır. Son 2 gün kala asılacaksa yapmayın zaten, şimdiden yapılması lazım. Tartışma konusu olduğunda şehir karanlık denildi, hala karanlık, şehir her zaman karanlık. Sadece yılbaşı için değil şehrin her zaman aydınlatılması gerekiyor. Buna yılbaşı diye bakmayalım, yılbaşı özel bir süsleme gerektiriyor ama özellikle alışveriş caddeleri ve ana arterlerde süsleme gerekiyor ama onun dışında şehrin devamlı aydınlık olması lazım" dedi. 

ESNAFA VİTRİN ÇAĞRISI

Kötü bir yıl geçtiğini belirten AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise “Rus uçağının düşürülmesi, 15 Temmuz hain darbe girişimi, arkasından PKK terör örgütü gibi birçok olumsuzluklar ilimize yansıdı. Gelen turist sayısı 10 milyonken 6.5 milyon olarak seyretti. Ekonomik krizi il olarak en çok Antalya'da yaşadık. Ama bu kadar olumsuzluğa rağmen 2016'yı da atlattıysak 2017 umutlu olacak. Tabi ki 2016'da yılbaşı sürecinde alışveriş fırsatı oluşacak. Yılbaşı alışverişlerinin daha iyi olması için esnafımızın olabildiğince vitrinlerini canlandırması, ışıklandırması ve müşteriler açısından çekim merkezi oluşturulmalıdır" dedi. 

Yılbaşı nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin Antalya'ya geleceğini ve tatilini burada geçirmek isteyeceklerine dikkat çeken Dere, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizden ışıklandırmasını, esnafımızın aydınlıkta çalışması ve insanların daha rahat ve güvenli gezmesi ve şehrin canlılığı açısından da belediyelerimizi göreve davet ediyorum. Işıklandırma konusunda destek olsunlar ki halk daha çok sokağa çıkabilsin, insanlar güvenli gezebilsin ve şehir de canlansın" dedi.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) 

 
Gülen kiminle evleniyor?
 
Serik'e İşletme Fakültesi'ne onay
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali 8 Aralık 2016 Perşembe 21:14

Tamam en işlek İlçeler konyaaltı ve Muratpaşa chp nin elinde yapsın ozaman

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstismar davasında aileler şikayeti çekti, avukatları vazgeçmedi
ANTALYA'da yaşları 10 ile 14 arasındaki 4 erkek çocuğuna cinsel tacizden ...
Noel Anneler yeni yılı Noel Baba ile kutladı
ANTALYA'nın Demre İlçesi'ndeki Noel Baba heykeli önünde kırmızı beyaz ...
AÖF bürosu önünde şüpheli çanta alarmı
ANTALYA'da, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) Bürosu önündeki ...
 
Serik MYO'da Tecrübe Paylaşımı
SERİK Gülsün Süleyman Süral Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) 'Tecrübe Paylaşımı' etkinliği yapıldı.
200 liralık kredi kartı borcu 800 liraya çıkınca, balkona çıkıp bağırdı
ANTALYA'da 800 TL'lik kredi kartı borcuyla ilgili görüşmek için gittiği ...
Metruk binada yangın
ANTALYA'da kullanılmayan bir gecekonduda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin ...
 
Rus acente temsilcileri Antalya'da
RUS tur operatörü Biblio Globus, birlikte çalıştığı acente temsilcilerini ...
Antik Side'ye kentsel tasarım
MANAVGAT Belediyesi tarafından hazırlanan Antik Side Kentsel Tasarım Projesi'nin ...
23 Nisan'da 3 kız çocuğuna cinsel istismar davası
ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde 2 yıl önce 23 Nisan kutlamaları sırasında ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva