Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Tütüncü: Antalya'ya hizmet damgası vuracağız
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan altın kararı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
41 ilde uyuşturucu operasyonu: 434 gözaltı
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor
Murathan Mungan İYİ Parti’ye dava açıyor
30 Kasım 2021 Salı - 13:42

Yılbaşında sanatçılı programlara yoğun ilgi

BU yıl cuma akşamına denk gelen yılbaşında Kıbrıs ve Antalya'dakiler başta olmak üzere, oteller sanatçılarla yeni yıla girmeye hazırlanıyor. Sanatçılı programlara ilginin yoğun olduğu belirtilirken, Antalya'da açık otellerin dolması bekleniyor.

Yılbaşında sanatçılı programlara yoğun ilgi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Geçen yılbaşında Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle eğlence programları düzenlemezken, bu yıl Antalya başta olmak üzere Türkiye'de sahil bölgeleri ve metropollerdeki büyük otellerde yılbaşı özel eğlence programları hazırlandı.

ÜNLÜLER ANTALYA VE KIBRIS'TA

Birçok otelde ise sanatçıların sahneye çıkacağı konserler düzenlenecek. Bu yılbaşı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), açık olan tüm otellerde yılbaşına özel eğlence programları hazırlandı. Türkiye'den birçok sanatçı KKTC'de sahnede olacak. Yılbaşında özellikle Antalya ve KKTC öne çıkıyor. Ayrıca kayak otelleri, termal otelleri ve kültür turlarına yönelik bölgelerdeki otellerde de yılbaşı programları hazırlandı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, seyahat acentelerinden aldıkları bilgiye göre yılbaşı dönemi için kampanyalar başladığını belirterek, “Ancak pandemi sürecinde müşterilerin son dakika satışlara yönelmesi nedeniyle taleplerin aralık ayı ortasından sonra hareketlenmesini bekliyoruz. Son dakika talebi belirleyici olacak. Talepte 2019 yılı seviyesinin yakalanabileceğini öngörüyoruz" dedi.

Yılbaşına yönelik sanatçılı program yapan otellere ilginin yüksek olduğunu açıklayan Bağlıkaya, “Bu noktada Kıbrıs otelleri öne çıkıyor. Antalya'da da sanatçılı program yapan otellere yönelik belirli bir talep söz konusu. Kapadokya da tercih edilen bir diğer destinasyon olarak öne çıkıyor. Yılbaşında kültür turları da ilgi çekiyor. Bu kapsamda Kapadokya, Diyarbakır, Mardin, Doğu Ekspresi ile Kars-Erzurum Turu, Bursa-İznik-Trilye turu gibi turlar tercih ediliyor. İç pazarda kültür turlarında 600 TL'den 5 bin TL'ye kadar fiyat bulmak mümkün" diye konuştu.

BALKANLAR, KİEV VE DUBAİ TERCİH EDİLİYOR

Yurt dışı turlarında ise son bir haftadır hareketlilik yaşandığını anlatan Bağlıkaya, “Özellikle Balkan Turları, Belgrad, Kiev ve Dubai gibi destinasyonlar talep görüyor. Yılbaşında kış turizmi ağırlıklı kayak otellerine de belirli bir talep oluşmasını bekliyoruz. Bursa ve Uludağ bölgesi, yılbaşı için rezervasyon almaya başladı. Özellikle yılbaşı gecesini içeren konaklama paketlerinde fiyatlar 2-3 kat artabiliyor. Genelde 2-3 gün konaklamalı paketler seyahat acentelerimiz tarafından tüketiciye sunulmuş durumda" dedi.

OTELLERDE DOLULUK BEKLENİYOR

Yılbaşına yönelik rezervasyon hareketliliğinin yavaş yavaş başladığını belirten Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, otellerin birçoğunda süsleme ve eğlence programı hazırlıklarının tamamlandığını söyledi. Rezervasyon taleplerine göre 2020'den daha iyi bir yılbaşı hareketliliği görüldüğünü anlatan Atmaca, “Şu anda talepler hem Rusya hem Avrupa hem de iç pazardan. Devam eden erken rezervasyon kampanyaları da var. İyi bir yılbaşı geçeceğini umuyoruz, önümüzdeki bir ay içinde biraz daha netleşecek ama iyi bir yılbaşı görünüyor" dedi.

MİSAFİR PORTFÖYÜNE GÖRE HAZIRLIK

Her otelin kendi konsepti ve misafir içeriklerine göre eğlence ve etkinlik programları hazırlığı yaptığını anlatan Atmaca, “Mesela bazı otellerde özellikle Türk misafirler için sanatçıların sahneye çıkacağı oteller var. Orası tamamen Türklere yönelik olduğundan, bu tür hazırlıkları var. Diğer tesisler de kendi misafir portföyüne göre farklı konseptler hazırlıyor. Açık olan tesislerin hemen hemen tamamının dolacağını düşünüyorum. Çünkü geçen sene yılbaşında da öyle olmuştu, insanlar tatil yapmayı ve eğlenmeyi özledi" dedi.

RUSYA VE BALKANLAR ÖNE ÇIKIYOR

5 yıldızlı bir otelin genel müdürü Ali Kızıldağ, yılbaşı için taleplerin gelmeye başladığını, yurt dışı açısından özellikle Rusya ve Balkanlar, kısmen de Avrupa'dan talep aldıklarını söyledi. Ali Kızıldağ, “İç pazar şu an için hareketli değil. Belki Antalya dışındaki destinasyonlarda hareket olabilir. Bir de geçen hafta yaşadığımız ekonomik dalgalanmadan dolayı tüketici eğilimleri biraz durup bekleme doğrultusunda olduğundan tatil tüketimleriyle ilgili de beklemeye aldılar. Son dakika rezervasyonlarıyla iç pazarda hareket olacağını düşünüyorum. Yine geçen yıllardaki gibi biz otellerimizde yılbaşı hazırlıklarını yoğun şekilde yapıyoruz. Süslemeler, menüler, eğlence programları hepsi hem yerli hem de yabancı misafirlerin zevklerine uygun olarak bütün otellerde değişik hazırlıklar devam ediyor" diye konuştu.

YILBAŞI ÖNEMLİ BİR GEÇİŞ DÖNEMİ

Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 2021 sezonunun bitmek üzere olduğunu, 2022 sezonu ve turizmi 12 aya yaymak için yılbaşının önemli bir geçiş dönemi olduğunu söyledi. Yılbaşının ülkemize gelen turistler için de çok önemli bir dönemi kapsadığını belirten Yavuz, “Bu yüzden herhalde dünyada en çok turist alan şehir olarak bu yıl Antalya 9 milyona çıkacak. Gözler Antalya'nın üstünde olacaktır. Antalya'nın bu dönemde bütün korona tedbirlerini alması ve bunun yurtdışına anlatılması büyük önem taşıyor. Çünkü artık herkes bir yandan korona sürecini yaşarken bir yandan da artık normalleşmenin çabası içerisinde" dedi.

ÜNLÜLER NEREDE SAHNEYE ÇIKACAK

Yılbaşı tatilinde KKTC ve Antalya'da birçok otel yeni yıla sanatçılarla girecek. Antalya'daki beş yıldızlı otellerde Volkan Konak, Ebru Gündeş, İskender Paydaş, Ezgi Ayşe, Murat Alpsu, Della Miles, Karsu, Nellv White, Dirfters Tribute, Burcu Tokdemir, Alya, Linet, Selami Şahin, Ziynet Sali konser verecek. KKTC'deki otellerde Koray Avcı, Tan Taşçı, Deniz Seki, Funda Arar, Korhan Saygıner, Fatih Ürek, Özcan Deniz, Ebru Gündeş, Hadise, Sertaç Gönültaş, Nalan, Aşkın Nur Yengi konserleri olacak.

Türkiye'nin diğer şehirlerindeki otellerde konser programı netleşen diğer sanatçılarsa şöyle; Afyonkarahisar'daki termal otellerde Derya Uluğ, Aslı Hünel, İlker Görgeç, Işın Karaca, Güliz Ayla. Sapanca'da Şevval Sam. Kocaeli'de Yeşim Salkım, Merve Özbey. Abant'ta Gökhan Sezen. Bursa'da Rafet El Roman. İstanbul'da Mehmet Erdem. Bodrum'da Kuşum Aydın. Tarkan ise yılbaşında Mısır'daki bir otelde sahneye çıkacak.

BU YIL CUMA AKSAMINA DENK GELEN YILBASINDA KIBRIS VE ANTALYA'DAKILER BASTA OLMAK UZERE, OTELLER SANATCILARLA YENI YILA GIRMEYE HAZIRLANIYOR. ANTALYA'DA ACIK OTELLERIN, DOLMASI BEKLENIYOR. PROFESYONEL OTEL YONETICILERI DERNEGI (POYD) BASKANI ULKAY ATMACA,, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

BU YIL CUMA AKSAMINA DENK GELEN YILBASINDA KIBRIS VE ANTALYA'DAKILER BASTA OLMAK UZERE, OTELLER SANATCILARLA YENI YILA GIRMEYE HAZIRLANIYOR. ANTALYA'DA ACIK OTELLERIN, DOLMASI BEKLENIYOR. 5 YILDIZLI BIR OTELIN GENEL MUDURU ALI KIZILDAG,, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA-ARSIV)

BU YIL CUMA AKSAMINA DENK GELEN YILBASINDA KIBRIS VE ANTALYA'DAKILER BASTA OLMAK UZERE, OTELLER SANATCILARLA YENI YILA GIRMEYE HAZIRLANIYOR. ANTALYA'DA ACIK OTELLERIN, DOLMASI BEKLENIYOR. ANTALYA KENT KONSEYI TURIZM CALISMA GRUBU BASKANI RECEP YAVUZ, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Deniz Yücel hakkında mütalaa: 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi
 
Bartın Irmağı köpürdü, inceleme başlatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cinsel istismardan 621 yıla mahkum edilen öğretmene 15 yıl hapis daha
ANTALYA'da 26 ilkokul öğrencisine cinsel istismar suçundan 621 yıl hapse ...
Yeni sanayide çalışmalar hızla devam ediyor
KEMER Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, Kuzdere mahallesindeki ...
Kepez Belediyesi 42 konut ve ticari arsayı satışa çıkardı
Kepez Belediyesi konut ve ticari 42 arsayı ihaleyle satışa çıkarıyor.
 
Kaymakam Çimşit öğrencilerle kitap okudu
KORKUTELİ Kaymakamı Ömer Çimşit, AHENK Projesi kapsamında Zeynep-Mustafa ...
Konyaaltı Hurma Kreşi, yıl sonuna hazır
KONYAALTI Belediye Başkanı Semih Esen, vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda ...
Side'de kaçak tütün ve uyuşturucu operasyonu
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen 2 ayrı baskında kaçak tütün, ...
 
Muratpaşa İnovasyon Günleri öğrenciler için
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, yenilikçi, özgün ve katma değeri ...
Hollandalı çiftin karavanla 'Türkiye' macerası
ABD'de yaşayan Hollandalı çift, karavanla yaptıkları Avrupa turunda Türkiye'nin ...
Öğrenciler Çayağzı Plajı'nda çöp topladı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde, Demre Mesleki Eğitim Merkezi'nin çırak ve ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva