Özel bireylere destek sergisi
Özel bireylere destek sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Doğanın özgür kanatları için 'fark et' sergisi
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Dilekler Akdeniz’le buluştu
Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
21 Temmuz 2011 Perşembe - 22:16

Yıldıray Sapan Metris Cezaevi'nde

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, şike soruşturması kapsamında tutuklanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Asbaşkanı Serdar Adalı’yı Metris Cezaevi’nde ziyaret etti, ardından Başbakan'a sorular yöneltti.

Yıldıray Sapan Metris Cezaevi nde
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

GÜN HABER (ÖZEL)

CHP Milletvekili Sapan, Metris’te önce Aziz Yıldırım’ı ziyaret etti. Yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından cezaevinden ayrılmayan Sapan, Serdar Adalı ile de 20 dakikalık görüşme yaptı. Milletvekili seçilmeden önce iki dönem Antalyaspor A.Ş Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptığını, bu süre içinde Futbol Federasyonu Delegeliğinde bulunduğunu belirten Sapan, “Sayın Aziz Yıldırım ile aynı dönemde Türk futboluna hizmet ettik. Öncelikle bir spor adamı olarak Yıldırım ve Adalı’yı ziyaret ettim. Onlara moral vermek istedim. Yaptığım ziyaretten dolayı iki değerli spor adamı hayli mutlu oldu. Ziyaretimiz samimi ortamda geçti” dedi.

Aziz Yıldırım ve Serdar Adalı’nın tutuklu yargılanmalarının nedenini anlayamadığını belirten Yıldıray Sapan, “Her ikisi ülkemizin saygın işadamları. Kaçma şüphesi yok. Aziz Yıldırım gibi mezar yeri bile belli spor ve iş adamının kaçacağına kim inanır. Aziz Yıldırım, Türkiye’de on milyonlarca taraftarı olan bir kulübün başkanı ve sembolü. Keza Serdar Adalı da ülkemizin en büyük spor kulüplerinden biri olan Beşiktaş’ın asbaşkanı” diye konuştu.
 
Soruşturma siyaset kokmaya başladı
 
Şike soruşturması ile ilgili dökümanların AKP yandaşı gazete ve televizyonlara sızdırılmasının yasalara aykırı olduğunu, bununla kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığını belirten CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan şöyle devam etti:

“AKP yandaşlarının yargılandığı Deniz Feneri soruşturmasında tek bir satır sızıntı olmazken, şike soruşturmasını sanki yandaş medya yapıyor. AKP, yargı ve ordudan sonra sporu da ele geçirmeye çalışıyor. Bir türlü sızamadığı milyonlarca taraftarı olan spor kulüplerini arka bahçesi haline getirme peşinde. Milyarlarca dolarlık spor ekonomisini kendi yandaşlarının tekeline almak istiyor. Bu amaçla şike soruşturmasını bahane ederek diş geçiremediği spor kulüplerinin yönetimine yandaşlarına getirme amacında. Soruşturmada masumiyet karinesinin sürekli çiğnenmesi AKP’nin bu niyetini ortaya koyuyor. Soruşturma belgelerinin kozmik odalarda saklanıp inceleneceği söylemi de komik. Devletin, ordunun kozmik odalarını delik deşik ettiren AKP’nin samimiyetine inanmıyoruz. Bu soruşturma siyaset kokmaya başladı. Ama AKP, bu kez sert taşa çarptı. Cumhuriyetin bu iki önemli spor kulübünün taraftarları, AKP’nin oyununu bozacaktır.” 

BAŞBAKANA SORU

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Beşiktaş Asbaşkanı Serdar Adalı’nın ifadelerinin medya kuruluşlarının eline nasıl geçtiğini sordu.
CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, TBMM Başkanlığı’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Gizli olduğu söylenen belgelerin medyaya el altından servis edildiğini ifade eden Sapan, “Şu anda cezaevinde tutulan Sayın Yıldırım ile Sayın Adalı’nın saygınlığı zedelenmiştir” dedi.
Sapan, Başbakan’dan şu sorulara yanıt istedi:
“Sayın Aziz Yıldırım’ın Emniyet’teki sorgulama sürecinde hastanede sağlık kontrolleri yapılırken adresi kısmında Metris Cezaevi yazmakta mıydı?
Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi yaklaşık 10-15 milyon taraftarı olan spor kulüplerinde yöneticilik işini gönüllü yapan bu insanların zedelenen itibarları suçsuz oldukları takdirde nasıl iade edilecektir? Bu işadamlarının itibarlarının zedelenmesinin sorumlusu bakanlığınız mı olacaktır?
Bu soruşturmadaki gizlilik esasına rağmen, zanlıların ifadeleri medya kuruluşlarının eline nasıl geçmiştir? Bu ifadelerin medya kuruluşlarının eline nasıl geçtiği konusunda bakanlığınızca yapılan bir araştırma var mıdır?”

 
Antalya sokaklarında 3 milyon TL’lik aracıyla dolaştı
 
140 bin dolarlık tay uçakta öldü
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alemi seyreden 30 Temmuz 2011 Cumartesi 04:44

silivriye,balbayın ve haberalin ziyaretine gitmesi gereken vekil,daha medyatik olur belki,ulusal gazetelerde gündem olurum diye metrise gidiyor..kendine olan merakın,ilkelere olan merakından daha önde

Yorumu oyla      16      3  
tuz kokulu 23 Temmuz 2011 Cumartesi 00:58

serkan denen arkadaş? aşikar bir şekilde tuz kokuyorsun??? tuzculukmu yapıyorsun sen???

Yorumu oyla      8      5  
Serkan 22 Temmuz 2011 Cuma 18:09

Arkadaş bu adamın hiç mi işi yok ya. Nerede gereksiz iş var üzerine vazife olmayan kendini göstrmek için orada pes diyorum başka bir şey diyemiyorum.Baktı chp den bir şey olmayacak fenerbahçe ve beşiktaşa şirin görünmeye çalışıyor.Enteresans bir durum...

Yorumu oyla      8      6  
KEREM 22 Temmuz 2011 Cuma 17:13

vekilim metrisi gezmeye gidecene antalyayı dolaşsa ne yapa biliriz antalyaya diye çalışsa daha güzel olurdu sanırım

Yorumu oyla      11      3  
birbilen 22 Temmuz 2011 Cuma 15:58

bu tutuklamalrın arkasında 12 nısan noto ıhalesı oldugu apacık ve sanıyorum sayın chp vekılımız bunu gordu ve bunun ustune gıdıyor.. azız beyın gırdıgı ve kazandıgı ıhalenın karsındakı kısının calık gurubu olmasıda asıkar... ve 14 nısan da futbol yasasının cıkarılması takıpler ve son olarakta tutuklama... eee eger turk halkı hala uyumaya devam ederse basına nelere gelecek kım bılır.. senın gıbı genc dınamık ve heyacanlı vekıllerın turk halkının uyutmayacagını bılıyoruz ve guvenıyoruz.. tesekurler sayın sapan

Yorumu oyla      8      8  
galatasaraylı 22 Temmuz 2011 Cuma 15:53

sana duydugumuz guvenı bosa cıkarmadıgın ıcın sonsuz tesekkurler.. bu tarz hareketlrın umarım hep devam eder.. sen sıyasetın parlayan genc yıldızlarından bırısın umarım onun daha cok acılır ve daha guzel yerlerde olursun.. bır galatsaraylı olaraktanda ayrıca bu nazık davranısını tebrık ederım...

Yorumu oyla      6      10  
mehmet corlu 22 Temmuz 2011 Cuma 15:50

sayın vekılım senın gıbı chp sınde 20 vekıl daha olsa bız kesın ıktadara kosarız.. helal olsun sana..

Yorumu oyla      4      10  
muratpaşalı 22 Temmuz 2011 Cuma 13:34

sayın vekilim düşüncesi çok güzel olmuş ama antalya.da 1 yıldır yatan muratpaşa belediyesi çalışanlarınıda ziyaret etseydi önce daha iyi olurdu çünkü yatanların kendi partisin den olduğunu unutmasın fenerbahcelileri sevindirdi ama antalyasporluları üzmüştür

Yorumu oyla      9      4  
Kasırga...:) 22 Temmuz 2011 Cuma 12:44

İstanbul u halletiyseniz İZMİRİ DE GÖREYDİK EYİYDİ!

Yorumu oyla      10      3  
Ne güzel... 22 Temmuz 2011 Cuma 12:42

Tebrik ederim Yıldıray beyi...İnce ve anlamlı olmuş!

Yorumu oyla      5      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekiller 'kazak' erkek çıktı
Kiralık ev arayan milletvekillerinden yarısından fazlasının tek başına ...
Özer Ülken ve yönetimi görevden düşürüldü
CHP kulislerine akşam saatlerinde bomba gibi bir haber düştü. İddiaya ...
Bu laf kavgada bile söylenmez
 
Onlar sadece Antalya milletvekili değil
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP’nin milletvekili çıkarmadığı ...
Birol Çubukçu ayrılıktan sonra konuştu
Milli Eğitim eski Bakanı Nimet Çubukçu, geçtiğimiz günlerde 25 yıllık ...
Yemin etmedi maaşı yatmadı
Kayıt yaptıran ancak, yemin etmeyen CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’e ...
 
AKP’de seçim takvimi belirlendi
AK Parti Gençlik Kolları’nda kongre süreci başladı. AK Parti İl Başkanı ...
‘Yemin etmezsek ben ve Deniz bey gözaltına alınırız’ demiş
CHP’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Gürsel ...
CHP'ye oy vermeyen 8 bin sandık görevlisine yol göründü
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimde CHP’ye oy vermediği ortaya ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva