Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
Özgür Özel: Beni seven arkamdan gelsin
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düşen Nihal Candan'a tahliye kararı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
Başkan Kotan, ilk nikâhını kıydı
2 Şubat 2019 Cumartesi - 13:17

Yılın Kadını Ödülü Suna Kıraç'a

ANTALYA Kadın Müzesi Prof. Dr. Jale İnan 2018 Antalya Yılın Kadını Ödülü, iş insanı ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı kurucusu Suna Kıraç'a verildi.

Yılın Kadını Ödülü Suna Kıraç a
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) çatısı altında 2015 yılında kurulan Antalya Kadın Müzesi'nin (AKM) Akra Hotels sponsorluğunda her yıl düzenlenen 'Prof. Dr. Jale İnan 2018 Antalya Yılın Kadını Ödülü için tören düzenlendi. Akra Otel'de düzenlenen törene, ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ak Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Gaye Doğanoğlu, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Uluslararası proje yöneticisi Ayşe İnan, Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED) Direktörü Prof. Dr. Oğuz Tekin, Akra Hotels Genel Müdürü Gökhan Polat, ANSİAD Başkanı Sadi Kan, ANTGİAD Başkanı Mustafa Cengiz, YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege, ATAV Başkan Yardımcısı Zafer Alkaya, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Sibel Kızılateş, Prof. Dr. Jale İnan'ın akrabası Suzan Teksel, AKM danışma kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

'AKM'NİN MİSYONU, KENTİ ROL MODEL KADINLARLA TANITMAK'

Törende açılış konuşmasını yapan ATAV Başkanı Yeliz Gül Ege, Antalya Kadın Müzesi'nin kuruluşundan bu yana her yıl 1 Şubat'ta Prof. Dr. Jale İnan'ın doğum gününde 'Yılın Kadını Ödülü' verdiklerini söyledi. Başkan Gül Ege, "Antalya Kadın Müzesi, rol model kadınları ön plana çıkartarak toplumdaki başarılı ve ilkleri yapmış kadınlarla kenti tanıtmayı misyon haline getirmiştir. Yakın zamanda sergiye açacağımız 'Antalya'nın Güneş Saçlı Kadınları' projemiz bunlardan bir tanesi. Antalya Arkeoloji Müzesi ve Side Müzesi'nde görebileceğiniz 20 adet antik çağ kadın başının büstler üzerine 3D çıktısı alınarak, 3D çıktıların kafaları gerçek peruk saçlarla taranacak ve modellemeler yapılacak. Sergimizi ilk olarak mart ayı içerisinde Antalya Arkeoloji Müzesi'nde açacağız. Daha sonra sergimiz Avrupa ülkelerindeki arkeoloji müzelerinde yer bulacak" dedi.

YILIN KADINI 'SUNA KIRAÇ'

Antalya Kadın Müzesi'nin bir yıl içinde gerçekleştirdiği faaliyetlere değinen Başkan Yeliz Gül Ege, yılın kadınını ise şu sözlerle açıkladı:

"İdeallerini paylaşanların arttığı sürece kendisinin zenginleşeceğini düşünüyor, ülkesine çok değer veriyor, eğitim sanat bilim ve estetik dallarında geleceğe nesiller yetiştirmeyi hedefliyor ve bunun için çok çalışmış. Eğitimin önemine çok inanıyor, çünkü ülkemizde her çocuğun aynı eğitimi alamadığını biliyor. Onu inanç, irade ve ideal ile tanımlayabiliyoruz. Yılın Kadını, Suna Kıraç."

ATAV Başkanı Gül Ege'nin yılın kadınını açıklamasının ardından Gazeteci ve Belgesel Yapımcısı Rıdvan Akar'ın Suna Kıraç'ın yaşamını konu aldığı 'Kutup Yıldızı-Sönemeyen Kılavuz' belgeseli izletildi. Belgeselin ardından Başkan Gül Ege, Prof. Dr. Jale İnan'ın yakını Suzan Teksel ile 'Yılın Kadını Ödülü'nü iş insanı Suna Kıraç adına AKMED direktörü Oğuz Tekin'e verdi.

Tören sonunda Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Akra Hotels Genel Müdürü Gökhan Polat'a Antalya Kadın Müzesi'ne katkılarından dolayı Antalya silüeti takdim etti. ATAV Başkan Yardımcısı Zafer Alkaya ise Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Sibel Kızılateş'e kadın müzesine verdiği desteklerden dolayı ATAV yayınlarını takdim etti. Tören, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin mini konseri ve kokteyl ile sona erdi. Antalya Kadın Müzesi tarafından Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağış amacıyla Suna Kıraç'ın 'Ömrümden Uzun İdeallerim Var' adlı kitabı ve Gazeteci Rıdvan Akar'ın 'Suna Kıraç'ın izinde 10 yılın öyküsü' temalı 'İdealler Gerçekleşirken' adlı kitabı satışa sunuldu.

ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV) CATISI ALTINDA 2015 YILINDA KURULAN ANTALYA KADIN MUZESI'NIN (AKM) AKRA HOTELS SPONSORLUGUNDA HER YIL DUZENLENEN 'PROF. DR. JALE INAN 2018 ANTALYA YILIN KADINI ODULU ICIN TOREN DUZENLENDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV) CATISI ALTINDA 2015 YILINDA KURULAN ANTALYA KADIN MUZESI'NIN (AKM) AKRA HOTELS SPONSORLUGUNDA HER YIL DUZENLENEN 'PROF. DR. JALE INAN 2018 ANTALYA YILIN KADINI ODULU ICIN TOREN DUZENLENDI. ATAV BASKANI YELIZ GUL EGE KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV) CATISI ALTINDA 2015 YILINDA KURULAN ANTALYA KADIN MUZESI'NIN (AKM) AKRA HOTELS SPONSORLUGUNDA HER YIL DUZENLENEN 'PROF. DR. JALE INAN 2018 ANTALYA YILIN KADINI ODULU ICIN TOREN DUZENLENDI. ATAV BASKANI YELIZ GUL EGE KONUSMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA TANITIM VAKFI (ATAV) CATISI ALTINDA 2015 YILINDA KURULAN ANTALYA KADIN MUZESI'NIN (AKM) AKRA HOTELS SPONSORLUGUNDA HER YIL DUZENLENEN 'PROF. DR. JALE INAN 2018 ANTALYA YILIN KADINI ODULU ICIN TOREN DUZENLENDI. ATAV BASKANI YELIZ GUL EGE, PROF. DR. JALE INAN'IN YAKINI SUZAN TEKSEL ILE 'YILIN KADINI ODULU'NU IS INSANI SUNA KIRAC ADINA AKMED DIREKTORU OGUZ TEKIN'E VERDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 



 

 
Demre'de turistler güneşin ve denizin tadını çıkardı
 
Antalyaspor yönetiminden Başkan Uysal'a ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Demre'de turistler güneşin ve denizin tadını çıkardı
ANTALYA'nın Demre ilçesinde yatla tura çıkan turistler güneşin tadını ...
Başkan Yücel Hataylılarla buluştu
ALANYA Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Hatay Kültür Ve Dayanışma Derneği'nin ...
Antalyalı manken heyecanını podyumda attı
ANTALYA Bilim Üniversitesi Ekonomi Bölümü son sınıf öğrencisi Yasmin Uge'nin ...
 
Demre'deki derneklerden fiyat artışı tepkisi
ANTALYA'nın Demre ilçesinde Ziraat Odası ve Hal Komisyoncuları Derneği ...
Antalya'da turistik yatlara kış bakımı
ANTALYA'nın tarihi Kaleiçi'ndeki Yat Limanı başta olmak üzere Kaş, Finike, ...
Buse'yi arayış 10'uncu gününde...
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde meydana gelen hortum felaketinde, annesiyle ...
 
Antalya'nın o ilçesi için karar bugün
CHP, 31 Mart seçimleri için bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında ...
Düden Çayı'nda mahsur kalan 2 arkadaş kurtarıldı
ANTALYA'da, And Dulgar ile arkadaşı Yunus Emre Kazmaz, aşırı yağmur nedeniyle ...
ASAT'tan 1067 kilometre kanalizasyon
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, 5 yılda Gazipaşa'dan ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Can simidi mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva