Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Sezonun son balesi ‘GİSELLE’
Sezonun son balesi ‘GİSELLE’
Muratpaşa’da dolu dolu bir hafta
Muratpaşa’da dolu dolu bir hafta
10 Şubat 2013 Pazar - 12:40

Yılın fotoğrafları Antalya'da seçildi

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'nin basın fotoğrafçılığı dalındaki en prestijli yarışması “Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları” Antalya’da açıklandı.

Yılın fotoğrafları Antalya da seçildi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Rixos Downtown Otel’de toplanan Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları 2012 jürisi, 3 bin 567 fotoğraf arasında yaptığı değerlendirmenin ardından Milliyet Gazetesi’nden Bünyamin Aygün’ün Halep’de Muhaliflerin Karakol Baskını karesini “Yılın Basın Fotoğrafı” olarak seçti.

Haber, Serbest, Spor, Çevre, Siyaset ve Foto Röportaj dallarında gerçekleştirilen yarışmada toplam 17 fotoğraf ve 12 fotoğraftan oluşan 4 portfolyo ödüle layık görüldü. Anadolu Ajansı’ndan Ali İhsan Öztürk , her yıl belirli dönemlerde Van Gölü havzasındaki sulak alanlarda konaklayan flamingoların, günbatımında oluşan kızıllıkla ortaya çıkan görüntülerini yansıtğı fotoğrafı ile “VAKIFBANK Özel Ödülü” aldı. Anadou Ajansı’ndan Burak Akbulut, Rafet Hüner Özel Ödülü’nü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’nde usta foto muhabiri Ara Güler'in fotoğrafını çektiği kare ile aldı. Yine Anadolu Ajansı’ndan Bülent Doruk, Avrupa'da bir kulüpte futbol oynama rüyası ile Türkiye’ye göç eden Afrikalı gençlerin yaşamlarını yansıtan foto röportajı ile Mustafa Pekcan Özel Ödülü’nü aldı.
Yılın Basın Fotoğrafları 2012 yarışmasının Siyaset dalında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Endonezya’ya giderken çektiği fotoğraf yılın siyaset fotoğrafı ödülünü aldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e kürtaj ve sezaryen tartışmalarını protesto eden bir grup kadının yumurtalı saldırısını yansıtan yine Evrim Aydın’ın fotoğrafı aynı kategoride ikincilik ödülünü aldı. Hürriyet Gazetesi’nden Fahir Arıkan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu’nu şair ve yazar Abdurrahim Karakoç’un Kocatepe Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandığı törende çektiği fotoğraf da üçüncüük ödülünü kazandı.
Doğan Haber Ajansı Canan Altıntaş, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde şehit düşen Özel Harekatçı Polis Memuru Akın Bayram'ın memleketine gönderilmek üzere helikoptere konulan Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başında bekleyen oğlu fotoğrafı ile yılın basın fotoğrafı ikincilik ödülün aldı. Hürriyet Gazetesi’nden Murat Şaka’da Femen grubunun eylemi karesiyle üçüncülük ödülü aldı.
Zaman Gazetesi’nden Onur Çoban, Suriyeli muhaliflerin Asi Nehiri’nden geçişlerini anlatan fotoğrafları ile Foto Röportaj dalında birinci oldu. Aynı gazeteden Mehmet Ali Poyraz ikinci, Kürşat Bayhan da üçüncülük ödülünü kazandı. Hürriyet Gazetesi’nden Emre Oktay spor dalında birinci olurken, Çevre dalında Zaman Gazetesi’nde Mehmet Yaman birinci oldu.
Sabah Gazetesi Muhabiri Emin Özmen Suriye’de çektiği karakol baskını fotoğrafı ise TFMD özel ödülüne layık görüldü.
Jüri şu isimlerden oluştu
Le Monde Fotoğraf editörü Maria Sumalla,Herald Tribüne fotoğraf edjtörü Gaia Tripoli, Sabah Gazetesi Fotoğraf Editörü Kutup Dalgakıran, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Onursal Başkanı Bülent Hiçyılmaz, AP Türkiye Fotoğraf Editörü Burhanettin Özbilici, Hürriyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Sebati Karakurt, Habertürk Gazetesi Fotoğraf Editörü Fatih Sarıbaş, Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Reuters Türkiye Fotoğraf Editörü Murad Sezer, Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek, Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Yurttaş Tümer, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Naci Arkan, Bahçeşehir Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Melih Zafer Arıcan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel.
Türkiye'de haber fotoğraflarının değerlendirildiği tek organizasyon olma özelliğini de taşan “Vakıfbank – TFMD Yılın Basın Fotoğrafları” yarışması basın sektöründe, zor şartlarda görev yapan foto muhabirlerini mesleklerinde özendirmeyi hedefliyor. Türkiye’de haber fotoğrafçılığının gelişmesinde katkı sağlamayı, basın fotoğrafçılarını desteklemeyi de amaçlayan yarışmanın ardından fotoğrafların sergilenmesi sayesinde de basın fotoğrafçılığına ve foto muhabirliğine olan ilgiyi yüksek tutuluyor. Bu arada Yarışmada ödül alan eserler ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflar, 1988 yılından bu yana yayınlanan ve artık koleksiyon değeri taşıyan “Yılın Basın Fotoğrafları” kataloğu ile de kaynak bir yayına dönüşüyor.
Ödüller, Mart ayında Ankara'da gerçekleştirilecek ödül töreni ile sunulacak. Ödül alan fotoğraflar derneğin www.tfmd.org.tr ve www.fmd.org.tr adreslerinden de izlenebilir.
Vakıfbank – TFMD Yılın Basın Fotoğrafı 2012 Ödülünü alan
Bünyamin Aygün Kimdir?
1970 yılında doğan Bünyamin Aygün, fotoğrafçılığa Trabzon’da başladı. Gazeteciliğe ilk adımını 1987 yılında Trabzon’da yerel bir gazetede muhabir olarak attı. Sırasıyla Günaydın, Hürriyet, Türkiye gazetelerinin çeşitli illerde bölge muhabirliğini yaptı. Ardından İhlas Haber Ajansı (İHA), Hürriyet Haber Ajansı (HHA) ve Doğan Haber Ajansı (DHA) gibi ajanslarda muhabirlik yaptı. 2003 yılında Milliyet Gazetesi’nde foto muhabiri olarak başladı. ABD'nin Irak operasyonu, Filistin İntifadası, Suriye çatışmaları, Gazze Savaşı gibi pek çok önemli olayı takip etti. Aygün’ün Vakıfbank-TFMD Yılın Basın Fotoğrafları yarışmalarında 2010 yılında Serbest Kategori ikincilik ödülü, 2011 Yılında Haber Kategorisinde üçüncülük ödülü aldı. Aygün’ün Kül adlı bir romanı ile Işığa Tutunmak, Gümüşhane, Dört Mevsim Kağıthane ve Türkiye’nin Çatıları gibi fotoğraf kitapları yayımlandı. Aygün halen Milliyet Gazetesi’nde fotoğraf editör yardımcılığı yapıyor.
VAKIFBANK-TFMD
YILIN BASIN FOTOĞRAFI” ÖDÜLLERİ
________________________________
Yılın Basın Fotoğrafı
Bünyamin Aygün-Milliyet Gazetesi
Suriye Halep' de muhaliflerin karakol baskını.
Yılın Haber Fotoğrafı Birincisi
Bünyamin Aygün-Milliyet Gazetesi
Suriye Halep' de muhaliflerin karakol baskını.
Yılın Haber Fotoğrafı İkincisi
Canan Altıntaş-Doğan Haber Ajansı
Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'nde şehit düşen Özel Harekatçı Polis Memuru Akın Bayram'ın memleketine gönderilmek üzere helikoptere konulan Türk Bayrağı'na sarılı cenazesine oğlu 8 yaşındaki Tayfun, tek başına refakat etti.
Yılın Haber Fotoğrafı Üçüncüsü
Murat Şaka-Hürriyet Gazetesi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Müslüman erkeklerin kadınlara uyguladıkları şiddeti protesto etmek isteyen Ukraynalı Femen grubu Ayasofya'nın önünde çıplak prostesto gerçekleştirdi.
Yılın Spor Fotoğrafı Birincisi
Emre Oktay-Hürriyet Gazetesi
TEB BNP PARIBAS WTA Championships Istanbul 2012 kadınlar tenis turnuvası 23-28 Ekim 2012 tarihleri arasında Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapıldı. Amerikalı yıldız tenisçi Serena Williams, tekler finalinde Maria Sharapova'yı yenerek şampiyon oldu.
Yılın Spor Fotoğrafı İkincisi
Ali İhsan Öztürk-Anadolu Ajansı
Ata sporu olan ''Buzkaşı'' (Postkapmaca), Van'ın Erciş ilçesine bağlı Ulupamir Köyü’nde yaşayan Kırgız asıllı Türkler tarafından halen yaşatılıyor.
Yılın Spor Fotoğrafı Üçüncüsü
Sedat Yılmaz-Habertürk Gazetesi
Tavşanlı Linyit- Karşıyaka maçında iki futbolcunun ilginç görüntüsü. Topu kapabilmek için adeta birbirlerini boğazladılar.
Yılın Siyaset Fotoğrafı Birincisi
Evrim Aydın-Anadolu Ajansı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ''Ana'' ile Endonezya'ya gitti.
Yılın Siyaset Fotoğrafı İkincisi
Evrim Aydın-Anadolu Ajansı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kürtaj ve sezaryen tartışmalarını protesto eden bir grup kadının yumurtalı saldırısına uğradı.
Yılın Siyaset Fotoğrafı Üçüncüsü
Fahir Arıkan-Hürriyet Gazetesi
Şair ve yazar Abdurrahim Karakoç, Kocatepe Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı.
Yılın Çevre Fotoğrafı Birincisi
Mehmet Yaman-Zaman Gazetesi
İstanbul'da başlayan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Tarlabaşı boşaltıldı. Evlerden geriye harabe yığınları kaldı.
Yılın Çevre Fotoğrafı İkincisi
Ali İhsan Öztürk-Anadolu Ajansı
Bitlis’in Tatvan ilcesine bağlı Kıyıdüzü Köyü’ne sağım için yayladan getirilen koyunların gün batımına doğru, Nemrut Dağı eteklerindeki vadilerden yaylaya çıkışları yükselen tozla birlikte güzel görüntüler oluşturuyor.
Yılın Çevre Fotoğrafı Üçüncüsü
İsa Şimşek-Zaman Gazetesi
Kentsel dönüşüm çerçevesinde Türkiye'nin her tarafında çok sayıda eski bina yıkılarak yeni bloklar inşa edildi. Bursa'da yapılan konutlar tarihi dokuya ve görüntüye zarar verdiği gerekçesiyle uzun süre tartışıldı.
Yılın Serbest Fotoğrafı Birincisi
Mahmut Burak Bürkük-Zaman Gazetesi
Türkçeder tarafından düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları kapanış töreni Türk Telekom Arena Stadı'nda gerçekleştirildi.
Yılın Serbest Fotoğrafı İkincisi
Sedat Suna-EPA
Diyarbakır Bismil'de köy okulunda saklambaç oynayan çocuklar.
Yılın Serbest Fotoğrafı Üçüncüsü
Ali Kılıç-Serbest foto muhabiri
İstanbul'un en hareketli noktasında yatan adama köpeği eşlik ediyor.
Yılın Foto Röportajı Birincisi
Onur Çoban-Zaman Gazetesi
Suriyeli aileler evlerini terk etmek istemiyorlar ancak ölüm tehlikesi nedeniyle geçmişe ait bütün birikimlerini, evlerini, arabalarını, tarlalarını her şeylerini geride bırakıp olabildiğince hızlı Türkiye tarafına kaçıyorlar. Suriyeliler, Asi Nehrini geçip, güvende olacakları Türkiye’deki kamplara geliyorlar. Özgür Suriye Ordusu askerleri, bazı noktalarda mültecilere yardımcı oluyor.
Yılın Foto Röportajı İkincisi
Mehmet Ali Poyraz-Zaman Gazetesi
Uzun yıllar iç savaşın pençesinde yaşayan Somalili balıkçılar kıt imkanlarla balıkçılık yapıyorlar.
Yılın Foto Röportajı Üçüncüsü
Kürşat Bayhan-Zaman Gazetesi
O Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan ismi Uğur Acar. Yaşı 20 ama 35 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzünü taşıyor. Yeni yüzüyle hayatında ilk defa kendisi için düzenlenen doğum günü partisinde doktorlarıyla birlikte hayata yeniden tutunmanın keyfini yaşıyor.
VAKIFBANK Özel Ödülü
Ali İhsan Öztürk-Anadolu Ajansı
Her yıl belirli dönemlerde Van Gölü havzasındaki sulak alanlarda konaklayan flamingoların, günbatımında oluşan kızıllıkla ortaya çıkan görüntüleri doğaseverlere görsel şölen sunuyor.
Rafet Hüner Özel Ödülü
Burak Akbulut
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni’ne katılarak, usta foto muhabiri Ara Güler'in fotoğrafını çekti.
Mustafa Pekcan Özel Ödülü
Bülent Doruk-Anadolu Ajansı
Avrupa'da bir kulüpte futbol oynama rüyası ile Türkiye’ye göç eden Afrikalı gençler, hayallerine ulaşmanın yolunu, Feriköy Stadı’nda 9 yıldır suren Afrika Kupası Turnuvası'nda arıyor. Kurtuluş, Dolapdere, Aksaray gibi semtlerde, kötü koşullardaki evlerde, gündüzleri duvara dayadıkları ikinci el yer yataklarını, geceleri yere sererek daha fazla kısının aynı odada uyuyabilmesini sağlıyorlar. Pek çok eksiğin bulunduğu evlerinde, her zaman görebileceğiniz tek şey futbol.
TFMD Özel Ödülü
Emin Özmen – Sabah Gazetesi

Suriye’de muhalifler Şebbiha'da karakol baskını ile ele geçirdikleri hükümet yanlısı Zeyno Berri ve beraberinde sağ kalan 42 sivil polisi bir sokak arasına döverek linç etti. Ardından kamyonetlere bindirilerek bir okulun bahçesine infaz etti.

İŞTE YILIN BASIN FOTOĞRAFI:                           DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

 
Alanya'da konuta hücum
 
Melih Gökçek'in korkusu ödül aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alanya'da konuta hücum
TÜRKİYE'de emlak sektörünün en hareketli turizm bölgesi olan Antalya'nın ...
Göllerimiz böyle kurudu
SU kapasitesinin üçte birini son 35 yılda kaybeden Burdur Gölü'nün 4.3 ...
Alman turistin ölümünde raftingçilere 9 yıl hapis istemi
ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde rafting yaparken botun alabora olması sonucu ...
 
Baroda Hayvan Hakları Kurulu oluşturuldu
ANTALYA Barosu bünyesinde 25 avukattan oluşan Hayvan Hakları Kurulu kuruldu.
5 gün kesinti
AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'nın farklı ...
Poliklinikte sanal manzara
ANTALYA'nın Lara semtinde diş hekimleri Ramazan Koyuncu ve Onur Erol ortaklığı ...
 
Kartopu oynayıp, kar suyu içtiler
ANTALYA'da trekking ve dağcılık birimleriyle halkı doğaya götürmek, doğaya ...
Limanda Ocak bereketi
Port Akdeniz Antalya Limanı'ndan Ocak 2013'te geçen yıla göre yüzde 40 ...
Kepez Belediyesi TOKİ'deki dairelerini satacak
KEPEZ Belediyesi, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Gazi Mahallesi'nde ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva