Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Rapunzel operasına çocuklardan yoğun ilgi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Mesut Kocagöz'ün tutukluluğuna itiraz reddedildi
Muratpaşa'da konser var
Muratpaşa'da konser var
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
Zeynep Bastık ameliyat olacağını duyurdu
16 Şubat 2021 Salı - 15:03

Yılmaz: Antalyaspor'un kaderini biz değil, bütün şehir tayin edecek

ANTALYASPOR Kulübü Derneği ile Antalyaspor Vakfı Başkanı Mustafa Yılmaz, bütün şehrin desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, "23 Şubat'ta bugünkü çağrımız vesile olur, kulak verilir, gerek başkan adayı ve yönetici arkadaşların kurullarda olması için görüşmeler başlar" dedi.

Yılmaz: Antalyaspor un kaderini biz değil, bütün şehir tayin edecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

 

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı Başkanı Mustafa Yılmaz ile Antalyaspor A.Ş. Başkanı Emin Hesapçıoğlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şubesi'ni ziyaret etti. TSYD Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek ile görüşen Yılmaz ve Hesapçıoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, Antalyaspor'un yeni başkanının belirleneceği genel kurulun 23 Şubat'ta yapılacağını hatırlattı.

Ziyarette Mustafa Yılmaz, Öztürk ailesinin Antalyaspor'dan ayrılma kararı sonrası teknik heyet, antrenörler ve futbolcularla olumsuz konular yaşanmaması için ciddi çaba sarf ettiklerini söyledi. Kentin önde gelenleri, iş insanları, siyasilerle görüşmeler yaptıklarından bahseden Yılmaz, "Antalyaspor ile ilgili her kesimden destek almaya çalıştım. Şu ana kadar oluşturacağımız kurulla alakalı bugün de dahil şehirde yaklaşım görebilmek mümkün değil. Önümüzde 7 gün var. Bugün vesile olur. Umarım, şehir bunu dikkate alır. Süper Lig'de takım idare etmek pandemi şartlarında birkaç kişinin taşıyabileceği yük değil" diye konuştu.

'ANTALYASPOR ORTAK PAYDA OLMALI'

Pandemi sürecinde kulüplerin gelirinin azaldığına dikkati çeken Yılmaz, şunları söyledi:

"Geçen sene 3 puana 3 milyon gelir elde edilirken bu sene 2.2 milyona düştü. Seyirci olmadığından dolayı reklam, sponsorluktan ciddi gelir kaybı var. Stadın altındaki dükkanlarda pandemi döneminde kira da almıyoruz. Süper Lig'de her şehir için kulüp önemlidir. Tüm şehrin herkesin ihtiyacına destek var. Bu birkaç kişinin sırtında yük olmaktan ziyade herkesin bir şeyler yapabileceğinin bilinmesi lazım. Bu şehirde yaşayan, kazanan herkesin ortak paydası olması lazım Antalyaspor. Artık bizim çağrılarımıza kulak verilir. Yönetim kurulunda görev alacak başkan olabilecek kişilerin sesini duymaya hazırız. 23'ünde yapılacak genel kurulda iyi bir tablo görünmüyor."

'ŞEHİR NE İSTİYORSA ANTALYASPOR O ŞEKİLDE GİDECEK'

Gazetecilerin genel kurulda başkan adayı çıkmazsa sonucun ne olacağı sorusuna, Yılmaz, şu cevabı verdi:

"Ben 25 gündür bu sorunun yanıtını bulmak için mücadele ediyorum. Söylemleri değiştirmeye, sivri dili törpülemeye, barış dili oluşturmaya, geçmişteki kırgınlıkları geride bırakarak Antalyaspor'un menfaatleri için temiz sayfa açılması gerektiğini paylaştım. Herkesin ortak paydasının Antalyaspor olması gerektiğini, Antalya'nın en büyük markasının Antalyaspor olduğunu bilmemiz gerektiğini vurguladım. Bu söylemlerin dışında Süper Lig'de kalıcı takım oluşturmak istiyorsanız, ekonomik şartlar çok önemli. Öztürk ailesi, sevdiklerinden fedakarlık yaptı, zaman zaman eleştirildiği de oldu. Bütün şehrin desteğine ihtiyaç var. 7 milyon 700 bin euro kulübün borcu var. 70-80 milyon civarında bir rakam yapıyor. Sezon sonuna kadar bakıldığında kulübümüzün 150 milyon liraya ihtiyacı var. Tüm şehir 150 milyon liranın toparlanması için ne yapması lazım konuşulmalı. Yönetim kurulunda görev alacak, başkan adayının destek olması lazım. Bu arkadaşların dışında şehir Süper Lig'de başarılı kulüp istiyorsa her bireyin Antalyaspor sevdasıyla yapabileceği bir şey vardır. Bunları yapabiliyorsak bizim Antalyaspor konuşmamız lazım. Onun haricinde konuştuklarım çok bir şey fark ettirmiyor. Umarım, 23 Şubat'ta bugünkü çağrımıza vesile olur, kulak verilir. Gerek başkan adayı, yönetici arkadaşların kurullarda olması için görüşmeler başlar. Olmadığı takdirde Antalyaspor'un kaderini biz değil bütün şehir tayin etmiş olur. Artık şehir ne istiyorsa Antalyaspor o şekilde gidecek. Bilmem anlatabildim mi?"

Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı'nda başkanlık yapan Fikret Öztürk'ün görev yaparken çok eleştirildiğini hatırlatan Yılmaz, şunları söyledi:

"Maalesef Antalya'da ikinci bir Fikret Öztürk yok. Bunu herkes böyle bilsin. Bu kadar fedakarlık yapan, Türkiye'de marka olmuş Fikret Öztürk istifa etti diye farklı sansasyonlar da geliştirildi. Biz bu insanları bile eleştirdik. Dışarıdan gelmiş, Antalyaspor'a ciddi destek vermiş ve biz bu insanları Antalya olarak eleştirdik. Bizim bundan bir ders çıkarmamız lazım. Antalyaspor tarihinde Fikret bey gibi maddi fayda sağlayan hiç kimse olmadı. Bizim heykelini dikebileceğimiz kadar Antalyaspor'a faydası oldu. Biz bu insanı eleştirdik. Bu nedenle insanlar gelmeye çekiniyor."

'150 MİLYON LİRAYA İHTİYAÇ VAR'

Antalyaspor'da başkanlık ya da yönetim kurulunda görev almak için şehirde yaşayanların seferber olması gerektiğini söyledi. Sezon sonuna kadar kulübün 150 milyon liraya ihtiyacı olduğunu aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Maalesef yalnızız. Göreve geldiğimden beri çağrı yapıyorum. Kuru temenni var. Marşa basmamız lazım. Sezon sonuna kadar 150 milyon liraya ihtiyaç var. Şehrin de katılımcı olması lazım. Şu anda bırakın başkanı, yönetim kurulunda insanların görev alabilmek için seferber olması lazım. Yok, Hiç kimse yok. Bunun oluşması için ekonomik desteğe ihtiyaç var. Hiç zahmetsiz yönetim kurulunda görev almak için yüzlerce kişi var ama bu arkadaşların desteğine ihtiyacımız olduğumuz söylediğimizde kimse yok. Şehrin desteğine ihtiyaç var. 25 gün kolay geçmedi. İşimi gücümü bir kenara bırakıp gece gündüz Antalyaspor ile meşgulüm. Belki boşuna endişe ediyoruz. Belki Antalyaspor gönüllüsü Antalya'ya güzel bir sürpriz yapar. Bunun olmasını umuyorum. 23'ünü umduğumuz gibi olursa Antalyaspor yeni ekiple yeni vizyonla başarılarına devam edecektir. Olmazsa sizler, bizler şehirde yaşayan herkes sorumludur."

'TÜRKİYE'NİN EN KEYİFLİ KULÜBÜYÜZ'

Emin Hesapçıoğlu, 19 Ocak'ta Öztürk ailesinin istifa sürecinden sonra başkanlık görevini devraldığını söyledi. Antalyaspor'un yönetim kurulunda 6 yıldır görev aldığını dile getiren Hesapçıoğlu, başkanlık görevinin 23 Şubat'a kadar süreceğini söyledi. Antalyaspor'un son 1 yılda başarılı sonuçlar aldığını anlatın Hesapçıoğlu, "Devir teslim süreci geldi. Antalyaspor sevdalılarını, Antalya'yı sevenleri bekliyoruz. Zor bir görev bu kulübü yönetmek. Öztürk ailesinin yönetimiyle Antalyaspor Türkiye'de konuşulur, sevilir kulüp haline geldi. Bu gün de Türkiye'nin en keyifli kulübüyüz. Önemli başarıları da var. Son bir yılda 20 galibiyet, 21 beraberlik, 10 mağlubiyetimiz var. Türkiye'de ikinci takımız. Bu başarıların sürdürülmesi gönlümüzden geçiyor. Bunun için en güzel şekilde devretmek istiyoruz. Herkesin önünü açmak için gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Antalyaspor yönetiminde bayrak değişimi olması gerektiğini belirten Hesapçıoğlu, şunları söyledi:

"Bu iş ekip işi. Kurulacak yeni ekibin başarısı için rahat ve özgür olması gerekiyor. Bugüne kadar nasıl destek verdiysem bundan sonra da destek veririm. Yeni kişilerin çıkması gerektiğini ve birilerinin de çıkacağını düşünüyorum. Çok keyifli takım var. 150 milyon liralık borç çok kolay çözülebilir, kasası devri kolay olan, parası olan bir kulüp var. Yapı her şeye hazır. Bunca zamandır eleştirip yorum yapanların uzak kalmasına üzülürüm sevenlerin de el atmasını bekliyorum. 23 Şubat'ta adayın çok olacağına inanıyorum. Adaylar kulübü alırken temlik gibi zorlukla karşılaşmaz. Federasyondan gelecek ay ödenecek para çok iyi. Kulübün malı, mülkü var. Hiç sorunu yok. Türkiye Süper Ligi'nde böyle bir kulüp yok. Sadece hevesli olan bu işi yapmak isteyen var mı? Bunu da merakla bekliyoruz."

ANTALYASPOR KULUBU DERNEGI VE ANTALYASPOR VAKFI BASKANI MUSTAFA YILMAZ ILE ANTALYASPOR A.S. BASKANI EMIN HESAPCIOGLU (FOTODAKI), TURKIYE SPOR YAZARLARI DERNEGI (TSYD) ANTALYA SUBESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

ANTALYASPOR KULUBU DERNEGI VE ANTALYASPOR VAKFI BASKANI MUSTAFA YILMAZ ILE ANTALYASPOR A.S. BASKANI EMIN HESAPCIOGLU , TURKIYE SPOR YAZARLARI DERNEGI (TSYD) ANTALYA SUBESI'NI ZIYARET ETTI.(FOTO:TOLGA YILDIRIM/ANTALYA-DHA)

Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA)

 
Adana'da gök taşı iddiası heyecan yarattı
 
Çanakkale’de kar ve fırtına balık tezgahlarını vurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fraport TAV Antalyaspor beraberliğe abone oldu
Fraport TAV Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında sahasında ...
Antalyaspor - Yeni Malatyaspor: 1-1
Süper Lig’in 25’inci haftasında Fraport TAV Antalyaspor ile Yeni Malatyaspor 1-1 berabere kaldı.
Korkuteli deplasmanda set vermedi
VOLEYBOL Erkekler İkinci Lig 3'üncü Grup'ta yer alan Korkuteli Belediyespor ...
 
Serik'te 14 Şubat Turnuvası
ANTALYA'nın Serik ilçesinde düzenlenen 14 Mart Sevgililer Günü Golf Turnuvası'nın ...
Galatasaray son 6 haftadır durdurulamıyor
Galatasaray'ın, Beşiktaş derbisinde aldığı mağlubiyetin ardından açtığı ...
Son saniyede kaçtı
Paşanın Melekleri kendi evinde oynadığı Yenimahalle maçında, takımın devre ...
 
Konyaaltı Belediyesi, Elazığ’dan şen döndü
Mavi Kelebekler üst üste üçüncü maçını kazandı
Aytemiz Alanyaspor'da hedef Hatay'dan 3 puanla dönmek
SÜPER Lig'in 25'inci haftasında Aytemiz Alanyaspor, yarın takipçisi Atakaş ...
Konyaaltı’nda hedef 3’te 3
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde mücadele eden Konyaaltı Belediyespor, ...
 
Dursun Gündoğdu
Akıllanmayacağız... Emekli polisi teleferiğin başına getirdiler
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva