Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Mısırlı iki kardeş son yolculuğuna uğurlandı
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Antalya'da Tiyatro Festivali heyecanı
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
Engelsiz bir Konyaaltı için çalışıyoruz
14 Ocak 2012 Cumartesi - 09:39

Yolcu gemisi karaya oturdu:6 Türk kurtuldu

İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından karaya oturan 'Costa Concordia' isimli cruise gemisinde 8 kişi öldü. Gemide bulanan 9 Türk vatandaşından 6'sına ulaşıldı.

Yolcu gemisi karaya oturdu:6 Türk kurtuldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından Costa Concordia isimli cruise gemisinin karaya oturması sonucu 8 kişi öldü. Dün saat 20.00'da Roma yakınlarındaki Civita Vecchia Limanın'dan mürettebat da dahil toplam 4 bin 200 kişiyle hareket eden gemi, saat 22.30 sıralarında Giglio Adası yakınındaki Punta Gabbianara noktasına ulaştığında büyük gürültü ardından karaya oturdu. Kaptanın anonsuyla yolcular acil yardım sandallarıyla tahliye edilmeye başlanan yolcular, Giglio Adası'na sevkedildi. Son 200 kişiyi sandallarla sevketmek mümkün olmayınca, Sahil Güvenlik helikopterleri kalan yolcuları tahliye etti.
İtalyan haber ajansı ANSA, 290 metre uzunluğundaki lüks gemide 3 bin 200 yolcu ile 1000 mürettebat bulunduğunu, olayda 6 kişinin öldüğünü duyurdu. Ancak, daha sonra 2 kişinin daha cesedine ulaşılınca ölü sayısı 8'e çıktı.
Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada gemide bulunan Sırrı Tayfun Bora ve eşi, Mustafa Recep Tunççelik ve eşinin yanı sıra Almanya'da yaşayan Ajlan Barut ve Reyhan Dinç sağ olarak kurtarılarak Santo Stefano Limanı'na götürülürken sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Gemideki diğer 3 Türk hakkında ise henüz bir bilgi edinilemedi.
30 METRELİK BİR YARIK AÇILDI
Liman yönetimi cruise gemisiyle ilgili ilk tespitlerin yapıldığını açıkladı. İlk belirlemelere göre sol yanında 30 metrelik bir yarık açılan geminin kayalara çarptığı, kaptanın durumun ciddiyetinin bilinciyle yolcuların daha rahat tahliyesi içingemiyi olabildiğince kıyıya yanaştırmaya çalıştığının tahmin edildiği bildirildi.
Giglio Adası Belediye Başkanı adada olağanüstü durum ilan etti. Belediye Başkanı, adadaki tüm yatak kapasitesinin yolculara tahsil edildiğini ancak yeterli olmadığı açıkladı. Sözkonusu gemi 2008 Kasım ayında Palermo Limanı'na çarpmış, kaza ucuz atlatılmıştı.
BÜYÜKELÇİLİK ÜÇ KİŞİLİK EKİP GÖNDERDİ
İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından karaya oturan Costa Concordia isimli cruise gemisindeki Türkler'in durumunu tespit ve destek amaçlı, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'nden 3 kişilik ekip sevk edildi. Büyükelçilik Müsteşarı Erkan Aytun, gemide 9 Türk'ün bulunduğuna dair kendilerine bilgi geldiğini, çalışanlar içinde de Türk olup-olmadığını bilemediklerini bildirirken, şöyle dedi:
"Bölgede kurtarma çalışmaları devam ettiği için sağlıklı bilgi edinmekte sıkıntı duyuyoruz. Bu nedenle 3 kişilik bir ekibimizi oradaki vatandaşlarımıza gerekli desteği sağlamak ve durum tespiti için olay yerine gönderdik. Roma'dan yaklaşık 160 kilometre uzaklıkta bir yer. Yakın zamanda sağlıklı bilgi edinmeye başlayacağımıza inanıyorum."
 
İTALYA'DA KAZA YAPAN GEMİDE BULUNAN 9 TÜRK'E ULAŞILDI
İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından karaya oturan 'Costa Concordia' isimli cruise gemisinde 9 Türk vatandaşın hepsine ulaşıldığı bildirildi. 
Giglio Adası açıklarından Costa Concordia isimli cruise gemisinin karaya oturması sonucunda 8 kişinin hayatını kaybettiği, ikisi ağır 20 kişinin de yaralı olduğu açıklandı. İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından karaya oturan Costa Concordia isimli cruise gemisinden kurtulan yolcular gruplar halinde adadaki Santo Stefano Limanı'na taşınmaya başlandı. Bir yolcu kazada "Titanik dehşetini yaşadıklarını" söyledi.Santo Stefano Limanı'na feribotla nakledilen 600 kişi arasında yeralan İtalyan Pasquale Zumpo, şöyle konuştu:
"Tam bir kabustu. Titanik filminde gördüklerimiz yaşadıklarımızın yanında hafif kalır. Gemideki tahliye operasyonu tam anlamıyla felaketti. Kazadan 1 saat sonra sandallara bindirmeye başladılar. Gemi yan yatıyordu. Ayakta duramıyorduk. Restorandaki masalar iki duvar arasında gidip geliyordu. Denize atlayanlar olduğunu gördük. Gemi yana yattıkça, bizim binmemiz gereken kurtarma botları da denize dökülüyordu. Bize Titanik dehşetini yaşattılar."  
Gemi yolcuları arasında bulunan gazeteci Francesca Migliavacca ise, "Mürettebat dışarı çıkmamazı söylüyordu. İnsanlar kurtarma botlarının başına yığıldı. Bizim bulunduğumuz bot denize indiğinde defalarca geminin gövdesine çarptık. Boşlukta gibiydik. Dehşet vericiydi" ifadesini kullandı.

Hırvat bir yolcu ise, "Gemi yan yattığında, kurtarma botlarından biri denize indirilmek istenirken geminin gövdesine çarptı ve bazı kamaraların da hasar görmesine neden oldu. Botta bulunanlardan bazılarının kötü yaralandığını gördük. Ölenler de olabilir" dedi. Balayı için gemide bulunan İtalyan Francesco ve Caterina çifti ise "Bu balayını ömrümüz boyunca unutmayacağız. Biz botlara koştuk ama personel bizi salona döndürmeye çalıştı. Neyse ki onları dinlemedik ve şu anda hayattayız" dedi.

İLK AÇIKLAMA
Avrupa'nın en büyük cruise firması Costa Crociere, firmaya bağlı Costa Concordia gemisinin Giglio Adası açıklarında karaya oturmasıyla ilgili resmi internet sitelerinde açıklamada bulundu. Toplam 16 cruise gemisine sahip İtalyan firma adına yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Firmamızı altüst eden bir trajedi. İlk düşüncemiz kurbanların ailelerine ve arkadaşlarına başsağlığı dilemek. Şu anda tüm çabamız son acil operasyona ve gemideki konuklarımızla personelimize destek vermeye odaklanmış durumda. Geminin tahliyesi için operasyon zaman kaybedilmeden başlatıldı. Geminin yan yatmaya başlamasıyla birlikte tahliye zorlaştı. Sahil Güvenlik ekipleri, Giglio Adası yönetimi ve sakinlerine kurtarma oprasyonunda gösterdikleri üstün çaba için teşekkür ederiz. Firmamız maksimum şeffaflıkla otoritelerele işbirşiğinde olup, kazanın nedeninin tespitine çalışmaktadır."
Firma tarafından yolcu ve mürettebat yakınlarının iletişim kurulabilmesi kriz masası oluşturuldu ve bilgi almak isteyenlerin ücretsiz 848505050 numaralı telefonu aramaları istendi. Karaya oturan cruise gemisinde bin 500 kamara, 5 restoran, 13 bar,4 yüzme havuzu,6 bin metrekarelik spa salonu, 4D sinema salonu vardı. Gemide bin kişilik mürettabatla birlikte toplam 4 bin 231 kişi bulunuyordu.
KURTULAN TÜRK YOLCU: İKİNCİ TİTANİK FACİASININ EŞİĞİNDEN DÖNDÜK
İtalya'nın Grosseto kenti yakınındaki Giglio Adası açıklarından karaya oturan Costa Concordia isimli cruise gemisinin tahliyesinden sonra bir süre haber alınamayan geminin Türk yolcuları Filiz ailesinin en genç üyesi Egemen Filiz, "İkinci bir Titanik faciasının eşiğinden döndük" dedi.
Roma Fiumicino Havaalanı yakınındaki Hilton Oteli'ne yerleştirildiklerini belirten Egemen Filiz, telefonla DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Annesi Seher ve babası Hasan Filiz ile birlikte tatil niyetiyle yola çıktıklarını belirten Egemen Filiz, şöyle dedi:
"Yola çıkalı birkaç saat olmuştu. Şiddetli bir sarsıntı yaşadık. Dalga sandık. Fakat gemi bir taraftan diğer tarafa yatmaya başladı. Bu arada teknik bir arıza olduğu anonsu yapıldı. Bu arada kısa süreyle elektrik kesintiei oldu. Yaklaşık yarım saat sonra tahliye anonsu yapıldı. Kaza gemide akşam yemeği verildiği saatte oldu. Bu nedenle yolcuların büyük bölümü restorant ve barlardaydı. "Bulunduğumuz bölümde çok yoğun olmamakla birlikte panik yaşandı diyebilirim. Karaya çok yakındık. İkinci bir Titanik faciasının eşiğinden dönüldü. Ben de yolcu gemilerine acentalık yaptım. Çok zor bir deneyimdi ama beni gemilerden koparmadı. Yeniden gemi yolculuğu yapabilirim."
Filiz sağlık durunlarının iyi olduğunu ve büyükelçilik görevlilerinin gerekli düzenlemeleri yapmalarının ardından bir an önce Türkiye'ye dönmek istediklerini söyledi. Türk yolculardan Sırrı Tayfun Bora ve eşi Deniz Bora, Mustafa Tunççevik ve eşi Yüksel Tunççelik öğleden sonra Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği'ne getirilecek. Almanya'da oturan Ajlan Barut ve Reyhan Dinç, öğle saatlerinde Almanya'ya dönecek.
 
 
 
 

 
6 kilogram altınla kayıplara karıştı
 
Organ ticareti operasyonunda 8 kişi tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyanın en büyüğü
5 yıl içinde hazırlanan ve 30 farklı hatla tasarlanan dünyanın en büyük ...
Sıfır beden takıntısını protesto
Moda sektöründeki "sıfır beden" takıntısı, 'dolgun' kadınlara yönelik ...
Taşralı kızlar koca avında
RUSYA'da yapılan bir anket, taşralı genç kızların yüzde 40'ının 'zengin ...
 
300 çalışan toplu intihara kalkıştı
Çin'de Xbox üretilen fabrikadaki 300 kişi kötü çalışma koşulları nedeniyle intihara teşebbüs etti.
İki vajinası var
İngiltere'de bir kadın iki vajinası olduğunu açıkladı.
Bir ülke bu kıza ibadet ediyor
Nepal’in başkenti Katmandu’da binlerce kişi, küçük yaşlarda seçilerek ...
 
Bu bisiklet ilanı olay oldu
Alışveriş sitesi eBay'da satışa çıkarılan bir bisikletin ilanındaki fotoğraf ...
İşte dünyanın en iyi golü (VİDEO)
FIFA, Barcelona Teknik Direktörü Josep Guardiola'yı 'yılın teknik direktörü' ...
Kocasıyım dedi resepsiyondan anahtarı aldı odaya daldı
AMERİKALI kadın yatırım danışmanı Alison Fournier (31), geçtiğimiz yıl ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva