Millilere baklava dopingi
Millilere baklava dopingi
Mezuniyet sergisi
Mezuniyet sergisi
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Akdeniz Üniversitesi'nde 'Ajans haberciliği' konuşuldu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
Kaybolan Mecid'in cansız bedeni bulundu
26 Şubat 2014 Çarşamba - 10:41

‘Yolsuzluk adaleti bozuyor’

BAB-I Ali Toplantıları" etkinliğinde konuşan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, “Türkiye'de yolsuzluk var. Yolsuzluk adaleti bozuyor. Adalet demokrasiyi bozuyor. Bazen hukukun anayasanın temel ilkeleri çiğnenerek yolsuzluklar örtbas edilemeye çalışılıyor. Türkiye yolsuzluk ve onunla bağlantılı bir yargı krizi süreci içine girmiştir" dedi.

‘Yolsuzluk adaleti bozuyor’
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Gayrettepe'de bulunan bir otelde dün saat 19.30'da düzenlenen “Bab-ı Ali Toplantıları" etkinliğine, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal konuşmacı olarak katıldı.


Yolsuzluğun siyasetin ana konusu haline geldiğine dikkat çeken Baykal, "Emniyete savcıların talimatlarını uygulamayacakları emrinin verildiği, savcıların ele aldıkları dosyalara göre oradan oraya atandıkları, hukuk bakımından güven sarsıcı bir manzara ile karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum. Türkiye'nin içinde bulunduğu ağır yolsuzluk tablosundan kaynaklanan yargıya yönelik ilgi tablosu var. Yargıya yönelik ilginin yaşanmakta olan yolsuzlukların temel bir unsur olmasından kaynaklanıyor. Artık iş iyice çığırından çıkmış haldedir. İşler kontrol edilemez bir duruma gelmiştir. Yolsuzluk konusu siyasetimizin ana konusu haline gelmiştir. Yolsuzluk yapmak, rüşvet almak, hak edilmemiş bir kazanca tasallut etmek, devlet gücünü kullanarak bir imkan sağlamaya, üretmeye çalışmak ayıptır, yanlıştır. Doğru değildir. Ama olay bundan ibaret değil. O ayıp işlenmeye başlanınca, doğallaşınca, var olmayınca başlayınca, kronikleşince yolsuzluk adaleti etkisi altına almak durumunda kalıyor. Yolsuzluğun kendisini idame ettirmesi adaletin buna sessiz kalmasını, bunu hazmetmesini, bunu içine sindirmesini kaçınılmaz olduğu bir tablo ortaya çıkıyor. Yani hem yolsuzluk hem adalet ikisi aynı anda bir arada olamaz kavramlar olarak ortaya çıkıyor" şeklinde konuştu.


Yolsuzluk olması halinde adaletin tehlikeye gireceğini kaydeden Deniz Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Yargı bağımsızlığı tehlikededir. Eğer yargı yolsuzluğa göz yumuyorsa, görmemezlikten geliyorsa, doğal karşılıyorsa, mesele yapmıyorsa, o zaman adalet tehlikededir. Ya yolsuzluk ya adalet, ikisi bir arada olamaz. Yolsuzluğun olmadığı tartışması açarak, maksatlı olarak ortaya konulduğunu söyleyerek bu gerçeği örtbas etmek mümkün değildir. Uzun süreli mutlak iktidar işi çığırından çıkarır. 10 yıla aşkındır, dikkat edin başlangıçta değil de sonuna doğru bu işler oluyor. Kendi ülkemde yolsuzluk yapılmasından dolayı utanç duymam. Üzülürüm, ama bundan millet olarak, bizim, benim utanılması gerektirecek bir durum olduğu kanısında değilim. Ama yolsuzluğun var olduğu ortaya çıktıktan sonra, bu yolsuzluğun soruşturulamıyor olması, hesabının sorulamıyor olması, onunla ilgili gerekçenin yapılamıyor olması bizi, beni, milletimizi Mahcup eder. Mahcup etmesi gerektiğine inanırım. Acı gerçek bu, Türkiye'de yolsuzluk var. Yolsuzluk adaleti bozuyor. Adalet demokrasiyi bozuyor. Yolsuzluklar soruşturulamıyor. Örtbas edilmeye çalışılıyor. Bazen hukukun anayasanın temel ilkeleri çiğnenerek yolsuzluklar örtbas edilemeye çalışılıyor. Türkiye yolsuzluk ve onunla bağlantılı bir yargı krizi süreci içine girmiştir. Cumhurbaşkanlığı bu çerçevede, rejimin bu gidişatı karşısında, yargı ile yürütmenin iç içe geçmesi, yolsuzluk iddialarının ortalığa saçılması karşısında gereken etkin inisiyatifleri alıyor diyebiliyor muyuz? Maalesef bunu söylemenin imkanı yok. Müdahale ihtiyacı vardır ve o müdahale yapılamıyor. Bugün maalesef böyle bir krizle karşı karşıya bulunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı dışında rejimin kendi kendini savunma mekanizmaları maalesef battal edilmiştir. Basın büyük ölçüde ikiye ayrışmıştır. Bu sağlıklı bir tablo değildir. Çok ciddi yıldırıcı etkiler söz konusudur. Türkiye içinde yaşadığımız bu krizden elbette çıkacaktır, çıkmalıdır. Bu bir devlet krizidir. Türkiye bu krizden çıkar, çıkmalıdır. Bu krizi avantaja dönüştürmemiz de mümkündür. Bu krizden ülke yararlanarak, demokrasisini güçlendirerek tahkim ederek, gerekli deneyimleri alarak ve önünü açarak da çıkabilir. Seçimle yolsuzluğu temizleyemezsiniz"



DHA-Genel - Türkiye-İstanbul -
 
 

Sisteminizde Flash Player yüklü değil.
 
Göller bölgesinde kuraklık alarmı
 
Antalya Emniyeti'nde neler oluyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göller bölgesinde kuraklık alarmı
ISPARTA'da kuraklık nedeniyle kırmızı alarm veren Devlet Su İşleri (DSİ) ...
'Evden para çıkarırken görüntüsü de var'
İddiaya göre; bu konuşmaları destekleyen görüntüler de var. Ve o görüntülerde ...
Yeni ses kaydı bomba etkisi yarattı
17 Aralık operasyonu sonrası internete sızdırılan ses kayıtlarına bu kez ...
 
İşte telefonu dinlenen 3 bin kişinin listesi
Yeni Şafak gazetesi, Cemaat'in dinlediğini iddia ettiği 3 bin 64 kişilik ...
Alınması gereken 5 temel vitamin
Uzmanlar, beş temel vitamin haricinde birçok vitaminin fayda sağlamadığını belirtiyor.
Taşıma seçmene suçüstü
CHP, 2009 seçimlerini 312 oyla kaybettiği Çekmeköy'de seçmen listelerini ...
 
Bakan’dan müjde
Akaryakıttaki vergi yükünün nispeten yüksek olduğunu anlatan Şimşek, vergi ...
Çıplak aramayı savundu
Tekirdağ F Tipi Cezaevi tutuklulara yönelik hak ihlalleriyle sık sık gündeme ...
Yeni düzenleme ile askerlik yaşı değişti!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan 6519 sayılı "Askerlik ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva