Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
29 Nisan 2020 Çarşamba - 10:17

Yörüklerin göç yolları teknolojiyle kat edilecek

ANTALYA'nın Kemer ilçesinde 7 yıl önce Yörükler tarafından göç yolu olarak kullanılan patikalar, bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler için parkur haline getirildi.

Yörüklerin göç yolları teknolojiyle kat edilecek
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünyaca ünlü Likya Yolu'nun da 100 kilometrelik alanın bulunduğu ve birçok yerli ve yabancı turistin yürümek için ziyaret ettiği Kemer'de, 2013 yılında dönemin Kemer Kaymakamı Bayramali Köse önderliğinde bölgede Likya Yolunun dışında eskiden Yörükler tarafından göç yolu olarak kullanılan patikalardan oluşturulan 23 adet 200 kilometrenin üzerinde yürüyüş parkurları turizme kazandırıldı. O dönemden sonra proje Türkiye genelinde birçok bölgeye örnek oldu ve aynı zamanda bölgede yürüyüş turizminin gelişmesine de katkı sağladı.

YENİ TEKNOLOJİK ALT YAPI

Günümüzde, gelişen teknolojiyle artık akıllı telefon uygulamaları doğa sporları meraklılarına birçok kolaylıklar sunuyor. Bu bağlamda Kemer Belediyesi tarafından Kemer yürüyüş parkurlarına bu yeni teknolojik alt yapı kazandırılarak, QR kod uygulamasıyla istenilen rotanın GPS kaydını akıllı telefon ya da GPS cihazına indirilmek kaydı ile parkurların başlangıç noktalarını bulma ve güzergah üzerinde kolaylıkla GPS izlerini takip ederek güvenli bir şekilde yürümelerine imkan sağlanıyor. Hazırlanan yeni Kemer yürüyüş parkurları harita broşür çalışması sayesinde Kemer'de yürüyüşler artık daha kolay ve daha güvenli hale getirildi.

Doğa severlerin hemen Kemer kent merkezinin yanı başından başlayan parkurlarla eşsiz Akdeniz manzaraları eşliğinde yürüyüş imkanı sunan parkurlarda yılın her mevsim yürüyüş yapmak mümkün. Kemer'de deniz seviyesinden başlayıp, Beydağlarının karlı zirvesine kadar uzanan parkurlar batı Antalya'nın tüm ihtişamını gözler önüne seriyor.

TOPALOĞLU: KEMER ARTIK DOĞA ODAKLI TURİZMDE ÖN PLANDA OLACAK

Kemer Belediyesi ve Kemer Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Necati Topaloğlu, "Kemer olarak turizm yarın başlayacak gibi çalışmalarımızı hızla ve umutla devam ettiriyoruz. Yetkililer tarafından ülkemizin bayram sonu itibariyle normalleşeceği ve turizm faaliyetlerinin de açılacağı öngörülüyor. Artık turizmde daha çok doğa odaklı tatilin tercih edileceğini düşünüyoruz ve bu bağlamda Kemer diğer turizm destinasyonlarından bir adım öne çıkıyor. Kemer eşsiz doğasının yanında doğa aktiviteleri için birçok alt yapıya da sahip, bölgemizden geçen tarihi Likya Yolu, Kemer Beydağları yürüyüş parkurları ile Kemer bisiklet rotaları spor ve doğa tutkunları için eşsiz aktivite alanları sunuyor. Akdeniz'in mavi koyları ve yeşilin her tonuna sahip Beydağları içerisindeki Kemer, doğada tatilin tek adresi olacaktır" dedi.

NİZAM: ARTIK EKO TURİZME GEÇİŞ YAPILIYOR

Kemer Yürüyüş Parkurları ve Bisiklet Rotaları Proje Koordinatörü Ömer Nizam da "Evde kalmak zorunda olduğumuz bu günlerde daha çok doğada olmak istediğimiz günleri yaşıyoruz hep birlikte. Turizme, bu yıl itibariyle kitlesel turizmden eko turizme yani sürdürülebilir turizme doğru büyük bir eksen kayması göreceğiz. Turizmin bu çeşidine birçok turizm bölgesi hazır değil ya da böyle bir alt yapıları da yok. Kemer olarak eko turizm faaliyetleri için Kemer Belediye Başkanımız Sayın Necati Topaloğlu'nun destekleriyle yeni projeler geliştirirken, mevcut projelerin de teknolojik güncelleme çalışmalarını tamamladık. Kemer yürüyüş parkurları ile Kemer bölgesinde bulunan Likya Yolu rotalarının QR kod uygulamasıyla GPS kayıtlarının kolaylıkla indirebilmesi ve güvenli bir şekilde yürüyüşlerin yapılabilmesi amacıyla yeni bir harita broşür çalışması hazırladık. Bu yaz tüm doğaseverleri Kemer'i ve Beydağları'nı keşfetmeye bekliyoruz" diye konuştu.

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE 7 YIL ONCE YORUKLER TARAFINDAN GOC YOLU OLARAK KULLANILAN PATIKALAR, BOLGEYI ZIYARET EDEN YERLI VE YABANCI TURISTLER ICIN PARKUR HALINE GETIRILDI.(FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE 7 YIL ONCE YORUKLER TARAFINDAN GOC YOLU OLARAK KULLANILAN PATIKALAR, BOLGEYI ZIYARET EDEN YERLI VE YABANCI TURISTLER ICIN PARKUR HALINE GETIRILDI.(FOTO:KEMER-DHA)

ANTALYA'NIN KEMER ILCESINDE 7 YIL ONCE YORUKLER TARAFINDAN GOC YOLU OLARAK KULLANILAN PATIKALAR, BOLGEYI ZIYARET EDEN YERLI VE YABANCI TURISTLER ICIN PARKUR HALINE GETIRILDI.(FOTO:KEMER-DHA)

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA)

 
KKTC Başbakanı'ndan koronavirüs açıklaması-
 
Belediyeden 2 bin gıda paketi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Market soyan şüpheli tekneyle kaçarken yakalandı
ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde sokağa çıkma yasağı olduğu gün girdiği ...
Akdeniz foku, Üç Adalar'da görüntülendi
DÜNYADAKİ 750 Akdeniz fokundan 110'u Türkiye'de yaşıyor. Antalya’nın Kemer ...
Yarı çıplak bağıran kişiyi polis uzaklaştırdı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde psikolojik sorunları olduğu öne sürülen S.G. ...
 
Akdeniz'de 3.6 büyüklüğünde deprem
AKDENİZ'de, Richter ölçeğine göre 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
'Görüntüdeki cisim uzaylılarla ilgili olsa, etkisi koronavirüsü de geçerdi'
TÜRK uzmanlar, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) yayınladığı görüntülerdeki ...
Nefes Kredisi başvuruları Antalya'da başladı
TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, oda ve borsaların ...
 
O koronavirüsü yendi taksici korkusunu yenemedi
ANTALYA'nın Serik ilçesinde koronavirüs testi pozitif çıkan TIR şoförü ...
İsveçli aile: Türkiye ülkedeki yabancılara sahip çıkıyor
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde yerleşik yaşayan İsveçli Ida Svarvarefelt ...
Liseli Harun, öğrenim bursunu dayanışma için bağışladı
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde yaşayan Harun Kayalı (15), devletten ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva