'Bahar Karması'nda buluşma
'Bahar Karması'nda buluşma
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Antalya Dünya Şampiyonası için alarmda
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Akdeniz Üniversitesi'nde bilimsel başarılar ödüllendirildi
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
Antalya cari açığa pozitif katkı sunmaya devam ediyor
7 Nisan 2021 Çarşamba - 12:01

Yunus Emre'yi kalbinden bıçaklayarak öldüren sanığa 10 yıl hapis

SİVAS'ta, 2019 yılında parkta kavga ettiği liseli Yunus Emre Aslıvar'ı (16) kalbinden bıçaklayarak öldüren Bora Karaarslan (19), yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yunus Emre yi kalbinden bıçaklayarak öldüren sanığa 10 yıl hapis
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, 22 Ekim 2019'da Mevlana Mahallesi’ndeki Ethembey Parkı'nda meydana geldi. Sivas Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Bora Karaarslan, iddiaya göre, parkta oturan Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Yunus Emre Aslıvar ile arkadaşı Ömer Aksakal'ın yanına geldi. Bora Karaarslan ile iki arkadaş arasında bir süre sonra tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Karaarslan yanındaki bıçakla Ömer Aksakal ile Yunus Emre Aslıvar'a saldırdı. Aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Yunus Emre Aslıvar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

'EPİLEPSİ HASTASIYIM, RASTGELE SALLADIM'

Olay sonrası tutuklanan sanık Karaarslan hakkında, Sivas 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla dava açıldı.

Sanık Karaaslan, dava sürecinde yaptığı savunmalarda Yunus Emre Aslıvar'ın daha önce kendisine küfrettiğini, olay günü arkadaşlarıyla kendisini dövdüklerini, kavga sırasında çıkardığı bıçağı rastgele salladığını, epilepsi rahatsızlığı bulunduğu için de kendinde olmadığını öne sürdü.

'BÖYLE OLSUN İSTEMEDİM'

Yaklaşık 1,5 yıldır devam eden davanın karar duruşması görüldü. Duruşmaya sanık Bora Karaarslan, tutuklu bulunduğu Kayseri Kapalı Cezaevi'nden SEGBİS yöntemi ile katılırken, Yunus Emre Aslıvar'ın ağabeyi Yasin Aslıvar ve yakınları salonda hazır bulundu. Hakimin karar öncesi son sözlerini sorduğu sanık Bora Karaarslan, "Böyle olsun istemedim" dedi. Bora Karaarslan, önce TCK'nın 82/1-e maddesi gereğince ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra olay tarihinde 18 yaşından küçük olması, tahrik ve iyi hal indirimleri uygulanarak ceza 10 yıl hapse düşürüldü. 

'ADALETİ ORTAYA KOYAN BİR CEZA OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ'

Kararın açıklanmasının ardından büyük üzüntü yaşayan Yunus Emre Aslıvar'ın yakınları adliye binası önünde gözyaşı döktü. Aslıvar ailesinin avukatı Sefa Polat duruşmanın ardından DHA'ya açıklamalarda bulundu. Avukat Polat, dava ve kararla ilgili şöyle konuştu:

"22 Ekim 2019 günü hunharca katledilen ve aramızdan ayrılan Yunus Emre'nin acısını halen bugün dahi içimizde yaşıyoruz. Yaklaşık 1,5 yıl boyunca bu soruşturma devam etti ve bu süreçte Yunus Emre'nin yasal mirasçılarının vekili olarak duruşmaları takip ettik. Sanığın en üst hadden ceza alması hususunda dosyayı takip ettik. Bugüne kadar dosyadaki tüm tarafların beyanları temel alındığında sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabittir. Bu konuda kendi ikrarı da vardır. Bizlerin ısrarla olayda haksız tahrik olmadığı ve sanığın en üst hadden cezalandırılması yönünde beyanlarımız oldu. Sayın iddia makamının mütalaası da bu yöndeydi. Ancak bugünkü duruşmada sayın heyet, sanık hakkında haksız tahrik hükümlerini uyguladı. Neticeten 10 yıl cezaya ve tutukluluk halinin devamına hükmetti. Bu karar bize göre yanlıştır. Her ne karar verilirse verilsin, Yunus Emre kardeşimiz tekrar aramıza dönmeyecek. Bize göre en azından yüreğimize su serpilmesi adına sanığın en üst hadden cezalandırılması gerekiyordu. Bu doğrultuda cezaya karşı istinaf yoluna gideceğiz. İnanıyoruz ki bu karar kaldırılarak sanığın en üst hadden cezalandırılması yönünde karar verilecektir. Sanık olayın ani geliştiğini, öldürme amacıyla hareket etmediğini iddia ediyor. Ancak bunların suçtan ve cezadan kurtulmaya yönelik beyanlar olduğunu değerlendiriyoruz. Verilen cezanın gerçek adaleti ortaya koyan bir ceza olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle karara karşı itiraz yoluna gideceğiz."

SIVAS'TA 2019 YILINDA PARKTA KAVGA ETTIGI LISELI YUNUS EMRE ASLIVAR'I (16) KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN SANIK BORA KARAARSLAN (19) (ORTADAKI) 10 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (ARSIV) (FOTO:SIVAS-DHA)

SIVAS'TA 2019 YILINDA PARKTA KAVGA ETTIGI LISELI YUNUS EMRE ASLIVAR'I (16) KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN SANIK BORA KARAARSLAN, 10 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. KARARIN ARDINDAN YUNUS EMRE ASLIVAR'IN AILESI VE AVUKATI, DHA'YA OZEL ACIKLAMALARDA BULUNDU. (FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA 2019 YILINDA PARKTA KAVGA ETTIGI LISELI YUNUS EMRE ASLIVAR'I (16) KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN SANIK BORA KARAARSLAN 10 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. KARARI BEGENMEYEN YUNUS EMRE ASLIVAR'IN YAKINLARI ADLIYE ONUNDE GOZ YASI DOKTU. (FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA 2019 YILINDA PARKTA KAVGA ETTIGI LISELI YUNUS EMRE ASLIVAR'I (16) KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN SANIK BORA KARAARSLAN 10 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. KARARI BEGENMEYEN YUNUS EMRE ASLIVAR'IN YAKINLARI ADLIYE ONUNDE GOZ YASI DOKTU. (FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA 2019 YILINDA PARKTA KAVGA ETTIGI LISELI YUNUS EMRE ASLIVAR'I (16) KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN SANIK BORA KARAARSLAN 10 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. KARARI BEGENMEYEN YUNUS EMRE ASLIVAR'IN YAKINLARI ADLIYE ONUNDE GOZ YASI DOKTU. (FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA 2019 YILINDA PARKTA KAVGA ETTIGI LISELI YUNUS EMRE ASLIVAR'I (16) KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN SANIK BORA KARAARSLAN 10 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (YUNUS EMRE ASLIVAR'IN CENAZE TORENINDE CEKILEN BIR FOTOGRAF) (ARSIV) (FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA 2019 YILINDA PARKTA KAVGA ETTIGI LISELI YUNUS EMRE ASLIVAR'I (16) KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN SANIK BORA KARAARSLAN 10 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI. (OLAY YERI) (ARSIV) (FOTO:HUSNU UMIT AVCI/SIVAS-DHA)

SIVAS'TA 2019 YILINDA PARKTA KAVGA ETTIGI LISELI YUNUS EMRE ASLIVAR'I (16) (FOTOGRAFTAKI) KALBINDEN BICAKLAYARAK OLDUREN SANIK BORA KARAARSLAN 10 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILDI.  (FOTO:SIVAS-DHA)

Hüsnü Ümit AVCI- Alperen YILDIZ/SİVAS, (DHA)

Etiketler:
 
Gelin almaya giden damat ve ailesinin maskesiz halayı kamerada
 
Cezayirli Hasan Paşa Köşkü, kültür turizmine kazandırılacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelin almaya giden damat ve ailesinin maskesiz halayı kamerada
DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde, düğün öncesi gelin almaya giden damat ...
Van Gölü'nde inci kefali bereketi
DÜNYADA sadece Van Gölü'nde yaşayan ve son yıllardaki tedbirlerle nesli ...
Liseli Songül'den 9 gündür haber alınamıyor
MANİSA'da okula gitmek için evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan lise ...
 
Telefonla dolandırıcılık suçundan tutuklandı
ESKİŞEHİR'de telefonla dolandırıcılık yaptığı tespit edilen Delil T. çıkarıldığı ...
Astronotların uzaydan çektiği Van Gölü fotoğrafı finalde
ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), astronotlar tarafından uzaydan çekilen ...
Babasını yanan evde sanan kadın, kalp krizinden öldü
TRABZON’un Beşikdüzü ilçesinde tek katlı ahşap evdeki yangın, itfaiyenin ...
 
'Erzurum'daki Kuş Cenneti, Milli Park ilan edilmeli'
ERZURUM Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) Başkanı Murat ...
Hatalı basım 200 TL'yi, 55 bin TL'ye satışa çıkardı
SAMSUN'un Bafra ilçesinde yaşayan Hüseyin Güzel, hatalı basım 200 liralık ...
Telefonunu gaspettiği genç kız ile kardeşini aracıyla metrelerce sürükledi
ADANA’da cep telefonunu satışa çıkaran Tuğba A. (23) ile kardeşi Ali İ. ...
 
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva