Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
16 Ekim 2019 Çarşamba - 15:33

Yürüyebilmek için yazdığı kitapla tedavi masraflarını karşılıyor

AMASYA'da 7 yaşında geçirdiği trafik kazası nedeniyle tekerlekli sandalye ile hayatına devam eden Ömer Faruk Morkoç,ayakları üzerinde üniversiteye girme hayalini gerçekleştirmek için başladığı tedavinin masraflarını, yazdığı 'Aşikar" isimli şiir kitabından elde ettiği gelirle karşılamaya çalışıyor.

Yürüyebilmek için yazdığı kitapla tedavi masraflarını karşılıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

"ÇOCUKLUĞUMA HİÇ OLMADIĞIM KADAR YAKINIM"

Kök hücre tedavisinin devam ettiğini ve büyük bir aşama kaydettiğini dile getiren Morkoç,  şunları söyledi:

“7 yaşında memleketim olan Amasya'da bir trafik kazası geçirdim. Maalesef tekerlekli sandalyeye mahkum kaldım ve hayatımı böyle idame ettirmek zorunda kaldım. 12 yıldır zorlu geçen bir sürecin ardından, bir tedavim olduğunu buldum. Kök hücre tedavisi. Tedaviye başladım. 6 seans tedavi olacağım. Şu anda 5 seans bitti. 6. seansa da inşallah Kasım ayında gireceğim. İlerlemeler oluyor, gelişmeler oluyor, güzel gelişmeler oluyor hatta. Benim amacım tabii yürümek ama ben 7 yaşımda sadece ayaklarımı kaybetmedim, bana araba çaptığında. Ben çocukluğumu kaybettim. Oyuncaklarımı, yatağımın altına sakladığım bilyelerimi, oynayamadığım oyunları, binemediğim salıncakları kaybettim. Ben onlara geri kavuşmak için bu tedaviye başladım ve onlara hiç olmadığım kadar yakınım.  Çocukluğuma hiç olmadığım kadar yakınım."

"BİR KİTAP BİR UMUT DEDİM"

Tedavisinin ilk iki seansını  kitap satışları sayesinde karşıladığını dile getiren Morkoç, şöyle devam etti:

“Kitabımın ismi 'Aşikar' kendisi bir şiir kitabı. Ben 9 yaşımdan beri yani kendimi tam anlamıyla bildiğimden beridir şiir yazıyorum. 2018 senesinde, Aralık ayında  bir kitap çıkarttım. Uzun bir süreç oldu benim için. 1 yıla yakın bir süreç. Kitabı 1 Aralık'ta çıkartım. 3 Aralık Engelliler Günü'ne yetiştirmek istedim. İlk başladığımda amacım tedavi değildi ama kitabım çıktı ve benim tedavim de tam o zamanlar belli oldu. 'Bu tedaviyi olacaksın' dediler. Her şey tamamlandı, tüm tetkikler yapıldı. Sadece beklemesi kaldı ve şöyle bir sorun vardı. Bu tedavi maalesef devlet hastanesinde bana yapılamadığı için benim gibi çoğu insanın bu tedavi masrafını karşılayacak durumu yok. Benim de yok. O yüzden ben kafama koydum. Benim emek harcadığım, dünyaya bıraktığım bir eserim var. Ben bu eseri kullanarak hayatıma yeniden başlayabilirim. Ve öyle de yaptım. Kitabı çıkarttım, insanlara duyurdum. “Bir kitap bir umut" dedim. İnsanlara anlattım, ben çocukluğuma kavuşmak istiyorum ve çocukluğuma kavuşmak için sizlerden yardım istiyorum. Onlar da sağ olsunlar bana yardımcı oldular. Hala da alıyorlar."

"15 BİN KİTAP DAHA SATILMALI"

 Morkoç, "Kitabımla açıkçası çok fazla masraf karşılayamadım. 2 seansı falan karşıladım kitabımla. Devamını insanlardan yardım istedim onlar sayesinde yaptım" diyen Morkoç, "Tedavim 6 seanslık bir tedavi. Seans başı 30 bin lira tutuyor. Toplamda 200 bin lirayı geçen bir tedavi oluyor. İlaçlar vs. bu şekilde ilerledim. İlk seansımı tamamen kitap ile karşıladım. Daha sonra satılan kitaplardan yine tedavime destek oldum. Bir şeyler yapmaya çalıştım ama yine dediğim gibi iyi insanların, yardımsever insanların yardımıyla bir şeyler yapmaya çalıştım. Bunda kitabımın da çok büyük bir payı vardı. Hala devam ediyorum. Sonsuza kadar da devam edeceğim bu yolda. Net bir şey söyleyemiyorum ama tahmini olarak 15 bin tane kitabımın daha satılması gerekiyor benim bu tedavimi karşılayabilmesi için.  Beni izleyecek insanlara da “Bir kitap bir umut" diyorum. Bana umut olmalarını istiyorum. Bana çocukluğumu geri kazandırmak yolunda umut olmalarını, hayallerime yardımcı olmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTEYE AYAKLARIMIN ÜZERİNDE GİRMEK VE NOBEL ÖDÜLÜ ALMAK İSTİYORUM"

Üniversiteye ayakları üzerinde girmek, bisiklete binmek ve paraşütle atlamak gibi hayallerinin yanında Nobel Edebiyat ödülü alma hayalinin de olduğunu ifade eden Morkoç, şöyle konuştu:

“Bu sene tedavim olduğu için üniversiteye maalesef gidemedim. Sınava girsem güzel bir puan alsam da seneye ben şunu istiyorum, liseye başlarken de bunu istiyordum. Yürüyerek girmek istiyordum liseye. Başaramadım maalesef. Üniversitenin kapısından kendi ayaklarımın üzerinde girmeyi çok istiyorum. Onun için bu sene devamlı üniversite hayalim ve diğer hayallerim için çabalayacağım. Bu seneyi kendime ayıracağım. Hayallerimden bir tanesi en yakın zamanda Nobel edebiyat ödülünü kazanmak istiyorum bir şeyler yaparak. Dünyaya kendimi kanıtlamak istiyorum. Aslında kendimi değil de, engellilerin bir şeyler yapabileceğini kanıtlamak  istiyorum ve bu yolda uğraşıyorum. Onun yanında gezmek, benim şöyle bir sözüm var devamlı onu paylaşırım, 'Hayallerim sığmazdı ki dört tekerlek üzerine, ben de sahiplendim gökyüzünü' derim devamlı. Gökyüzünü sahiplenmek istiyorum, paraşütle atlamak, dünyayı gezmek, bisiklet turları yapmak istiyorum. Ben bisiklete belki 1 ya da 2 defa anca binmişimdir. Çünkü ben 7 yaşında geçirdim kazayı, kazayı geçirmeden sadece 1 ya da 2 hafta önce bisiklet alındı bana. Ben o bisikletin gözümün önünde eskidiğini gördüm" dedi. 

7 YAŞINDA GEÇİRDİĞİ TRAFİK KAZASI NEDENİYLE 12 YILDIR TEKERLEKLİ SANDALYE İLE HAYATINA DEVAM EDEN 19 YAŞINDAKİ  ÖMER FARUK MORKOÇ,  AYAKLARI ÜZERİNDE ÜNİVERSİTEYE GİRME HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İÇİN BAŞLADIĞI KÖK HÜCRE TEDAVİSİNİN MASRAFLARINI, YAZDIĞI 'AŞİKAR" İSİMLİ ŞİİR KİTABINDAN ELDE ETTİĞİ GELİRLE KARŞILAMAYA ÇALIŞIYOR. FOTO: BEYZA NUR GÜLER/İSTANBUL, (DHA)

Beyza Nur GÜLER-Mertcan ÖZTÜRK/İSTANBUL,(DHA)

Etiketler:
 
Gazipaşa'da kaza: 1 yaralı
 
İç Anadolu lezzetleri YÖREX'TE
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nehre düşen ineği AFAD kurtardı
BİLECİK’te nehre düşen inek AFAD ekipleri tarafından kurtarılarak sahibine teslim edildi.
'Hızır', 1 lira 2 kuruşluk enerji harcamasıyla 100 kilometre gidiyor
TUNCELİ'deki Munzur Üniversitesi'nden 17 kişilik ekip tarafından 'Hızır' ...
Marmaris'te 3 at tüfekle öldürüldü
MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki ormana yakın bir arazide, yetişkin ve yabani ...
 
Şehit Uzman Onbaşı Mesut Çelik, toprağa verildi
FIRAT'ın doğusunda sürdürülen Barış Pınarı Harekatı'nda teröristlerce ...
Kütahya'da minibüsler çarpıştı: 1 ölü, 15 yaralı
KÜTAHYA'nın Domaniç ilçesinde, iki minibüsün kafa kafaya çarpışması sonucu ...
2 milyar kişi gıda güvensizliği ile karşı karşıya
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü verilerine göre dünya nüfusunun ...
 
Telefon dolandırıcıları parayı alırken yakalandı
ÇANAKKALE’de kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp, bir kişiyi 75 ...
Kız öğrencileri taciz şüphelisi serbest
İZMİR'de, öğrenci olmadığı halde Ege Üniversitesi Kampüsü'ne girip, kız ...
'Pişmanım' diyen çifte cinayet sanığına müebbet ve 26 yıl hapis
ANTALYA'da, aralarında husumet bulunan Tuncay Yener (63) ile oğlu Serhat ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva