'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
'Uluslararası Antalya Türkiye Fly 2 Troy Festivali'
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Manavgat Devlet'e 'Bebek Dostu Hastane' ünvanı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Serik'te Engelliler haftası kutlandı
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
Savcı ve avukatın 'Çiş' tartışması
17 Temmuz 2012 Salı - 13:40

Yusuf Üras'tan Yıldıray Sapan'a 1 milyonluk dava

Tekirova Belediye Başkanı ve GATAB Başkanı Yusuf Üras, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan’ın iddialarına Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde Avukatı Selçuk Karabeniz ile cevap verdi.

Yusuf Üras tan Yıldıray Sapan a 1 milyonluk dava
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yıldıray Sapan’ın iddialarını tek tek açıklayan Başkan Üras, GATAB’ın Sayıştay’ca denetlenen ve tüm ihalelerini kamu ihale kanunun yönetmeliklerine göre yapılan bir kurum olduğunu söyledi. Yıldıray Sapan’ın geçen hafta yaptığı tüm iddiaların yanlış, hatalı ve eksik bilgiler içerdiğini vurgulayan Üras: "Ne utanacak, ne utandıracak ne de hesabını veremeyeceğimiz bir iddia yoktur" dedi.Kemer halkının yüzde 90’ının memnuniyeti ile çalışmalarını sürdüren GATAB’ın siyasi hesaplar uğruna mesnetsiz iddialara maruz kaldığının altını çizen Üras, : “Biz ne yaparsak yapalım onlar alışkanlıklarına devam edecek. Kemer’in bunlarla ilgili kaybedecek zamanı yok. Kemer ve Bölgesi belediyecilik hizmeti anlamında GATAB’la trend yakaladı. Bu kalkınma hamlesini durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Biz yolumuz da yürümeye devam edeceğiz”
Sapan’ın yaptığı açıklamalar ve iddialar doğrultusunda 10’a yakın GATAB personelinin ve ilgili birimlerin hukuki haklarını aramak üzere mahkemeye gideceklerini de belirten Yusuf Üras, kendisinin de Yıldıray Sapan’a 1 milyon TL’lik manevi tazminat davası açacağını belirtti.
YUSUF ÜRAS’IN BASIN AÇIKLAMASININ TAM METNİ AŞAĞIDADIR…
Değerli basın mensupları, öncelikle sizlerin karşısına böyle ucuz ve mesnetsiz iddialara yanıt vermek için çıkmış olmaktan dolayı üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum.
GATAB KEMER VE BÖLGESİ’NİN GÖZBEBEĞİDİR…
Biz görevi devraldığımızda GATAB yeteri kadar bölgeye hizmet edemiyor, asgari sorumluluklarını dahi yerine getiremiyordu. Görevi devir aldığımızda 361 adet personelle yürütülen işlerin şimdi kat be kat fazlası yapılmasına rağmen şimdi 20 eksik yani 341 personelle işlerimiz yürütülüyor. Üstelik bu süre zarfında Kemer ve Bölgesinde otel ve yatak sayısında yüzde yüzün üzerinde bir artış olmuş GATAB’ın iş yükü daha da artmıştır. Ancak verimli ve performans odaklı çalışma sistemini benimseyen GATAB 7/24 Adrasan’dan Beldibi’ne kadar hizmet bölgesindeki vatandaşlarının tüm ihtiyaçlarına çare olmuş, çözümsüzlük değil çözüm üretmiştir. Hiçbir belediyenin yapamayacağı çöp toplama, su arıtma, ilaçlama, altyapı yatırımları, vs. gibi bir turizm destinasyonunda hata götürmez işleri hep GATAB yapmıştır yapmaya da devam etmektedir. Bugün GATAB her açıdan Kemer ve Bölgesinin Gözbebeği bir birliktir. İşte tüm bu iddialar yapılan bu işleri baltalamak, gölge düşürmek çabasından ibarettir.
Şimdi size Sayın Sapan’ın iddialarını tek tek okuyarak cevaplandıracağım.
Sayın Sapan diyor ki: “ Bugünlerde ormanlarda olduğu gibi kısa adı GATAB olan Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliği’nin Kuzdere 75. Yıl Katı Atık Depo Alanı ile Kemer Arıtma Tesisi Depolarında çıkabilecek yangına karşı şimdiden yetkililere uyarıda bulunuyoruz. Neden bu uyarıyı yapıyoruz? Çünkü buralarda GATAB’ın kayıtları saklanıyor. Kamu yöneticilerinin inceleme taleplerine rağmen verilmeyen kayıtların olduğu bu depolarda çıkabilecek bir yangına dikkati çekiyoruz. Su baskını türü gerekçelerle belgelerin yok edilmesinden endişeliyiz.”
CEVAP VERİYORUM: Birliğimize bağlı tüm tesisler ve personelimiz İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları tarafından denetlenmekte ve her hangi bir yangın durumuna karşı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları tarafından her yıl düzenli olarak eğitilmektedir. Ayrıca, birliğimize bağlı tüm işletme tesislerinde yeterli sayıda yangın söndürücü ekipman bulunmaktadır. Her hangi bir sabotaj ihtimaline karşıda birliğimiz tarafından her yıl revize edilen SABOTAJ PLANI bulunmakta olup düzenli olarak tatbikatları yapılmaktadır. Her hangi bir yangın durumunda eğitimli personelimiz Acil Eylem Planına uygun davranacak yeterlilikte ve bilinçtedir. GATAB her türlü hazırlıklarını yapan bir kurumdur.
Her nedense Sayın Sapan bu açıklamaları yaptığı saatlerde GATAB’a Kemer Kaymakamlığınca ‘yangın çıkabilir, belgeler yok edilebilir’ uyarısını içeren bu belge ulaştı. Bu oldukça manidardır, yoruma açıktır ve düşündürücüdür. Bu saatten sonra GATAB’ın idari binasında ve birlik işletmelerinde çıkabilecek olası yangında bir numaralı şüpheli bizim gözümüzde Sayın Sapan’dır. Bunu da kamuoyuyla paylaşıyorum.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: GATAB’tan kötü kokular geliyor. GATAB’ı 7 yıldan beri yöneten, aynı zamanda Kemer Tekirova Belde Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Yusuf Üras’ın marifetleri nedense incelenip soruşturulmuyor.
CEVAP VERİYORUM: Kimsenin beni GATAB’ı ve Tekirova Belediyesi’ni incelemediği ve soruşturmadığı söz konusu değildir. Görev sürem boyunca pek çok soruşturma ve incelemeye maruz kaldım. Bunların çoğunda soruşturmaya gerek duyulmamıştır. Ancak ne var ki bu anlamda en büyük iftiraya 2009 yılında uğradım. Seçimlere ramak kala Jandarma tarafından Tekirova Belediyesi’ne baskın düzenlemiştir. Bu operasyonda çuvallarla belgeler götürülmüş olmasına rağmen hiçbir sonuç çıkmamış, iftiralar boşa çıkmıştır.
Ne kadar ihale yapmışsak hepsi incelemeden geçti. Doğrudan alım, pazarlık usulü, açık ihale neyimiz varsa incelenmiştir. Kişisel mal varlığımız tek tek incelendi. Gerek benim gerek arkadaşlarımın. İyi ki de incelendi. Üstüne gidilmedi denilirdi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sayıştay tarafından GATAB’ın olağan incelemeler yapılacak. Yani, gerek GATAB gerek Tekirova Belediyesi rutin olarak denetleniyor. Bu denetimler neticesinde hukuka, kanuna aykırı bir durum olsaydı gereği ilgili makamlarca yerine getirilirdi.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Altyapı, kanalizasyon, çöp ve ilaçlama hizmetleri vermek için kurulan GATAB’ın 2011 bütçesi, 49.5 milyon lira. GATAB Meclis üyeleri, bunun sadece 4.6 milyon lirasının altyapıya harcandığını biliyor. Geriye kalan 45 milyon liranın akıbeti bilinmiyor.
CEVAP VERİYORUM: Bilinmelidir ki GATAB kar amacı güden bir kamu kurumu değildir ve tabi ki zarar da ettirilecek bir kamu kuruluşu da değildir. GATAB’ın 2011 gerçekleşen bütçesi 44,9 Milyon TL’dir. 2011 yılında GATAB hizmet bölgesine 4,6 milyonluk değil yaklaşık 10,5 Milyon TL’lik yatırım yapmıştır. Bütçenin geri kalanının 11 Milyon TL’si personel ödemeleri ve kalan tutarın da altyapı başta olmak üzere GATAB’ın işletme giderlerine aktarılmıştır. Bu işletmeler arasında; 5 adet atık su arıtma tesisi, Katı Atık ve Kompost Tesisi, 4 adet Derin Deniz Deşarjı, Su depoları, terfi istasyonları başı çekmektedir.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Şu anda yarısı arızalı MOBESE’nin faturasının çoğunu İçişleri Bakanlığı ödediğine göre GATAB’ın bütçesi nerelere harcandı?GATAB’IN paralarının çarçur edildiğine dair şikayetlerin,ihbarların ardı arkası kesilmiyor.
CEVAP VERİYORUM: Kemer ve Beldeler bugün 214 Kamera ile an be an izlenebilmektedir. GATAB’ın Bu MOBESE yatırımı tamamen kendi bütçesi ile yapılmıştır. İçişleri Bakanlığı’ndan tek kuruş dahi bir para girdisi GATAB’a olmamıştır. MOBESE’lerin yarısının arızalı olduğuna dair iddialar asılsız olup 16.07.2012 itibariyle sadece 5 adet MOBESE kamerası teknik arızadan dolayı hizmet verememektedir. Ayrıca geçmişte çalışmayan kameralarla ilgili yurt dışından gelecek malzemelerin gümrükten alınabilmesi için Kaymakamlık makamınca yazı verilmesi beklenmiştir. Kaymakamlık ve Jandarmanın bu yazıyı geciktirdiği için yüklenici firmanın ‘tanıdık’ komutanları devreye sokarak yazıyı imzalatabildiği bu nedenle de malzemelerin gecikmesinden dolayı bazı kameraların görüntü aktarımı gecikmiştir. Ancak yine de güvenlik zafiyeti oluşturmaması adına diğer kameraların pozisyonlarında küçük değişiklikler yapılmış ve çalışmayan yerlerden görüntülerin alınması sağlanmıştır. GATAB’ın paralarının çar-çur edildiğine dair şikayetler ardı ardına her nedense Sayın Sapan’a geliyor.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Bütçenin nerelere harcandığını görmek isteyen Kemer’in mülki amiri kaymakama istenen belgeler neden verilmek istenmiyor? Bu konudaki iddialar, suçlamalar ayyuka çıktı ama hükümet nedense harekete geçip soruşturma açtırmıyor. Asılsız ihbarlarla CHP’li belediyelere baskın yapıp, noktasına, virgülüne kadar araştırma yapan AKP Hükümeti, devletin kaymakamına istediği belgeleri vermemekte direnen, hakkındaki iddialar arşı alaya uzanan partili başkanının marifetlerini görmezden, duymazdan geliyor.
CEVAP VERİYORUM:Bütçenin nerelere harcandığı konusunda Kemer Kaymakamı’nın gönderdiği herhangi bir yazı bulunmamaktadır. Kaldı ki, kendisi mülki amirimizdir istediği bilgi ve belge makamına sunulmuştur. Bu tür bilgi ve belgeyi vermemek soruşturma gerektirir. Bu tür bir olay da yaşanmamıştır. Son olarak Kaymakamlık makamı bizden iki ayrı konu ile ilgili detaylı bilgi ve belge istemiştir. Bu konudaki dosyaların hazırlanması teknik personel marifetiyle gerçekleştirilebilir. Ancak yaz sezonu yoğunluğu, artan saha çalışması ve konusunda uzman personel yetersizliği nedeniyle ek süre talep edilmiştir. Bu ek süre talebimize herhangi bir geri dönüş gelmemiştir. Konu ile ilgili hazırlığımız yine de devam etmektedir.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: GATAB’ın açılışlarda yaptırdığı, taş çatlasa 30 -40 bin lira tutacak ikram ağırlama ses -ışık organizasyonlarına nasıl 100 binlerce liralık fatura kesildiği iddiası sorgulanmıyor. Nasıl olsa ikram edilenleri sayan olmadı. Milletin 100 bin lirasının birilerinin cebine hortumlanmasını kim fark edecek?
CEVAP VERİYORUM: GATAB’ın 30-40 bin Liralık tutan ve iddia edildiği gibi 100 TL’lik fatura kesilen bir işi organizasyonu bulunmamaktadır. Hangi organizasyon ya da etkinlik kast ediliyorsa onla ilgili yasalar çerçevesinde bilgi paylaşımını siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmaya hazırız.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: GATAB’ın abonelerinden tahsil edemediği 8 milyon liralık içme suyu ücretinin akıbetini kim araştıracak? Hangi yetkili, AKP’li Yusuf Üras’ın yakasına yapışıp, “Sen nasıl başkansın. GATAB’ın 8 milyon lirası nerede?” diye soracak.
CEVAP VERİYORUM:GATAB’daki görevime başlamadan önceki dönemlerden kalan icralık olmasına rağmen, şirketlerin iflası nedeniyle tahsil edilemeyen ve hukuki süreci devam eden yaklaşık 7,4 milyon TL’lik bir alacak mevcuttur. GATAB’ın şu anda da çeşitli sebeplerle davalık, icralık olan yaklaşık 860 bin TL’lik alacağı bulunmaktadır.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: ÜRAS’a, “Senin adamlarının GATAB’a yüklü su borcu olan otel sahiplerine, ‘Tekirova Belediyespor’u bir gör. Senin borcu hallederiz’ dediği öne sürülüyor. Bu ne iş? Bu şekilde bir otelin 800 bin liralık su borcu sıfırlandı mı? Yok o borç hala duruyorsa, bu otel su almaya nasıl devam edebiliyor.O kişi daha önce bakanlık yapan bir siyasetçiye ortak mı?” diye soruldu mu?
CEVAP VERİYORUM :Tekirova Belediyespor’a soruda kast edildiği gibi resmi ya da gayri resmi yollarla hiçbir suretle GATAB’a borcu olan bir otel tarafından yapılmış bir yardım, bağış vs. yoktur. Tekirova Belediyespor’un gelir ve gideri sabit olmakla beraber İDDİA, yayın bedelleri, hasılat geliri, isim hakkı geliri ve bağışlar kulübün muhasebe kayıtlarında mevcuttur ve nettir. Bugüne kadar herhangi bir Bakanımızın bir otelin borcunun silinmesi için bize bir tenezzülünde bulunmamıştır. Her kaydı ve girişi resmi olan GATAB’da bu nedenle herhangi bir su borcu silme işlemi olmamıştır, olamazda. Ancak bahsedilen rakama yakın bir abonemize icra gerçekleştirilmiştir. İlgili firmanın konkordato iflas ilanında bulunduğu için hukuki süreci devam etmektedir.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Yusuf ÜRAS’a, “sık sık Ukrayna’ya gittiğiniz doğru mu?Uçak biletlerinin çoğunu GATAB mı aldı? Ukrayna’ya bu ilgi neden? Orada fabrikanız mı var” diye soruldu mu?
CEVAP VERİYORUM : Üç yıl içinde her yıl birer kez olmak üzere Ukrayna’ya Uluslararası turizm fuarı olan ITB’ye katıldım. Pasaport ya da yurt dışı çıkış kayıtlarından bu bilgiler rahatlıkla görülebilir. Valilik makamına bildirilerek gidilen bu fuarlara görevli olarak gittim. Harcırahlarda 6245 sayılı Harcırah Kanununun 29.maddesine göre ( görevlendirme ve harcama talimatlarında yolculuk yapılacağı belirtilerek) kullanılmıştır. Benim gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında herhangibir işletmem yoktur. ŞİMDİ SAYIN SAPAN’A BEN SORUYORUM? GİTTİĞİ YAPANCI ÜLKELERDE HANGİ ORTAKLIKLARI VAR... O KAMUOYUNA AÇIKLASIN… ÖYLE YA, SAYIN SAPAN’IN DEDİĞİNE GÖRE HER YURT DIŞINA ÇIKANIN FABRİKASI OLUYORMUŞ…
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Ayrıca başkanlığı boyunca (7 yıl) yurtdışına hangi ülkeye kimleri götürdüğü,her yurtdışı çıkışında kimlere kaç tl harcandığı soruldu mu?Yasal yolluk miktarınız nedir?Aldığınız yolluklar kaç tldir?Örneğin 4 gün için 10 bin tl yolluk aldınız mı,bu normal midir?
CEVAP VERİYORUM :Yurt dışına çıkışlar görevlendirme ile GATAB Meclis üyeleri yasalar çerçevesinde ve birlik tüzüğüne uygun şekilde yapılmıştır. Görevli olmayan hiç kimsenin masrafı ödenmemiştir. Yasal yolluk miktarı 6245 Sayılı Harcırah kanuna göre devletin belirlediği rakamlardan oluşur. 2012 yılında 6 yurt içi görevlendirmemde toplam 297 TL yolluk aldım. 4 gün için alınan iddia edildiği gibi 10 bin TL yolluk almadım. Bunlar kayıtlarda mevcuttur.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: GATAB’ın ihalelerin Kamu İhale Kanunu’na aykırı olarak, çok parçaya bölünerek doğrudan temin yöntemi ile yapıldığı yandaşlara yaptırıldığı doğru mu?
CEVAP VERİYORUM :GATAB bünyesinde gerçekleşen bütün ihalelerin Kamu İhale Kurumu'nun denetiminde, bilgisinde ve onayında gerçekleşmektedir. İhalelerin bölünerek Doğrudan temin yöntemiyle yapılmış olması söz konusu değildir. Kurum ihtiyaçları doğrultusunda 4734 sayılı kanun çerçevesinde alım gerçekleştirilmektedir. Kesinlikle yandaş diye tanımlanan durum söz konusu değildir.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: İhalelere imzaları taşeron firmaların mensuplarının attığı iddiası doğru mu?
CEVAP VERİYORUM : 4857 sayılı İş Kanunu’nda taşeron işçinin asıl işvereninin sorumlu olduğu açıkça yazılmaktadır. Ayrıca Yargıtay kararlarından da taşeron işçinin işvereninin yüklenici firmalar değil yükleniciye işveren idareler olarak kabul edildiği görülmektedir. Bu bağlamda taşeron işçi kavramı yanlış bir kavram olup GATAB’da çalışan her işçi GATAB’ın personelidir. Zaten CHP’nin kamudaki taşeron işçi ve çalışanların tamamının kadroya alınarak ‘sürekli işçi’ veya ‘memur’ kadrolarına geçirilmesi için kanun teklifi vermiştir. Sayın Sapan’ın sanırız bu tekliften haberi yok.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Üras GATAB’a başkan olduğu 7 yıl önce GATAB’ın kasasında 12 milyon lira varken, şu andaki 49.3 trilyon borcu olduğu doğru mu?
CEVAP VERİYORUM: Kesinlikle RED ediyorum. Başkan olduğumda GATAB’ın kasasında bırakılan 10 Milyon T’ye karşılık yaklaşık 15 Milyon TL’lik borcu bulunmaktaydı. 2012 yılı itibariyle borcumuz 11 Milyon TL civarındadır. Bu da ödeme planıyla takvime alınmıştır.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Eğer korktuğu çekindiği bir durum yoksa…7 yılda harcanan onlarca trilyon liralık bütçelerle nelerin yapıldığı Yusuf Üras tarafından neden ayrıntıları ile açıklanmıyor?
CEVAP VERİYORUM : Göreve geldiğimden bugüne kadar yaklaşık 107 Milyon TL’lik ihaleye çıkılmış, bunların yaklaşık 55 Milyon TL’si yatırıma ( içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, asfalt ve parke taşı, köprü, atık su arıtma tesisleri, Derin Deniz Deşarjları, su depoları vb) dönüşmüştür.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Selçuklu Av Köşkü’nün tabelası, piyasada 2-3 bin liraya yapılırken, neden 14 bin liralık fatura kesilmiştir?
CEVAP VERİYORUM : GATAB’ın Selçuklu Av Köşkü Tabelası adı altında direkt alımı yoktur. Antalya’da düzenlenen 12. IVV Doğa Olimpiyatları kapsamında 20.09.2011 tarihli Encümen Kararına istinaden kurumumuz ile Çevre ve Doğa Dostları Federasyonu arasında 26.09.2011’de bir protokol düzenlenmiştir. Protokol gereği alımların piyasa araştırmasının Türkiye Çevre ve Doğa Dostu Sporları Federasyonunca yapıldıktan sonra ilgili alımlara ilişkin düzenlenen faturanın birlik tarafından alım yapılan yere ödenmesi yapılmıştır. İşte adı geçen bu tabela da bu protokol gereğince Federasyonca yaptırılmıştır.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Piyasada aynı tür araçlar aylık 1500 liraya kiralanırken GATAB’a neden iki katı bedelle çok sayıda binek araç kiralamıştır?
CEVAP VERİYORUM : Aksine iki katı bedelle değil neredeyse yarı fiyatına ( 975 TL) araç kiralanmıştır. Bunla ilgili 4734 sayılı kamu ihale kanuna göre ihale edilmiştir.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ:Kiralanan binek araçların yandaş köy muhtarlarına, Üras’ın danışmanına ve onun çocuklarına, AKP’li kadın siyasetçiye tahsis edildiği doğru mudur?
CEVAP VERİYORUM: Resmi plakalı ve sivil plakalı kiralanan araçlarımız kişiye özel tahsis edilemez, edilmemektedir. Tüm araçlarımız araç ikmal şefliği bünyesindeki havuzda kullanılmaktadır. Birlik üyelerimizden yazılı müracaatı halinde ve uygun olması halinde süreli olarak araç tahsis edilebilir.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ:Kuzdere 75. Yıl Katı Atık Depo Alanı’nda, ayrıştırılıp preslenen atıklar nereye gidiyor? Bunların el altından satıldığı iddiaları doğru mu?
CEVAP VERİYORUM: Preslenen ambalaj atıklarının satışları 2886 sayılı Devlet İhale Kanuna göre yapılmakta olup17.11.2011 ile 30.06.2012 tarihleri arasında yaklaşık 2500 ton ambalaj atığı üretilmiş olup bunlar her ay düzenli olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ambalaj atıkları beyan sistemine online olarak bildirilmektedir. Mevcut 2500 ton bu atık bir kilosu dahi eksilmeden satış yapılmak üzere 75. Yıl Katı Atık Kompost Tesisinde Depolanmış durumdadır. İsteyen herkes görebilir.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ:GATAB’ın promosyonlarının, Yusuf Üras’ın İstanbul Sarıyer Belediyesi’nden ithal ettiği, emrine iki özel araç ve bir villa tahsis ettiği, yüklü miktarda maaş verdiği danışmanının ortak olduğu şirket tarafından yapıldığı doğru mu?
CEVAP VERİYORUM: Son olarak İstanbul Sarıyer Belediye’sinde görev yapan ve danışman statüsünde çalışan arkadaşımızın 43 yıllık hayatında hiçbir şirkete direkt ya da dolaylı olarak ortaklığı söz konusu olmamakla birlikte emrine verilen herhangibir özel araç yoktur, villa tahsis edilmemiştir. Aldığı maaş da iddia edildiği gibi yüklü bir maaş değildir. Sadece görev gereği araç ikmal şefliğindeki havuza bağlı araçlardan faydalanmaktadır.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Piyasada toplu olarak 1 liraya yaptırılan plaj çantasının danışmanının ortak olduğu İstanbul’daki firma tarafından 12.5 liraya yapıldığı doğru mu?
CEVAP VERİYORUM: Bir önceki soruda da açıkladığım gibi danışmanın ortak olduğu herhangi bir firma yoktur. Bahsi geçen çantalar 12.5 TL’den değil 5 TL’den yaptırılmıştır.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ:Acil harcama kredisi nedir?Kurum içinde kimler ne miktarda bu krediyi alabilir?Aynı gün içinde birden fazla acil harcama kredisi kullanıldığı, bu işlemin bir rutine dönüştüğü, Toplamda 100 binlere ulaştığı doğru mudur?
CEVAP VERİYORUM: GATAB’ın 80 km uzunluğunda, 3 km derinliğinde bir turizm bölgesine hizmet vermesi sebebiyle her an acil mal ve hizmet alımına ihtiyaç duyulabileceği bir gerçektir. Hizmetin aksamaması ve acil müdahale için zaman zaman birim müdürleri, birim şefleri ve birim sorumlularına, birim sorumlusu görevde bulunmadığında birimdeki ilgili personele iş avansı ve iş kredisi verilebilmektedir. Bu iş avansı ve iş kredilerini mahsuplaşma için yasal süre takip edilmekte süre bitimde mahsuplaşma tamamlanamamışsa kişi borcuna alınarak tahsil edilmektedir.Şu anda yasal süresi devam eden iş avansı ve iş kredisi toplamı 100 binler değil sadece 45 Bin TL’dir.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ:  GATAB’ın 5.4 milyon lira ihale bedelli, Derin Deşarj Projesi’nin kesin kabulü nasıl yapıldı?Kurumun uzmanlarının kesin kabul yapmaya yanaşmaması üzerine işten çıkarıldıkları doğru mu?Derin deşarj sisteminin kesin kabulü için belediyelerden teknik eleman istendiği, hiçbir belediyenin buna yanaşmaması üzerine ihale yapılarak bulunan özel firmaya bu işin yaptırıldığı doğru mu?Deniz altında 400 metre olması gereken gömülü kısmın şu anda bunun onda biri kadar bile olmadığı iddiası araştırılmış mıdır? Görevini yapmayan firmaya neden 5.1 trilyon lira derin deşarj bedeli ödenmiştir?
CEVAP VERİYORUM: Birliğimiz bünyesinde ilgili kesin hesap kabulü için uzmanının bulunmaması nedeniyle aralarında Konyaaltı ve Kepez Belediyelerinin de bulunduğu toplam 6 Belediyeye, Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İller Bankasından teknik personel talebinde bulunulmuştur. İlgili idarelerden de sonuç alınamadığı için kesin hesabı ve kesin kabulünün yapılabilmesi için piyasa fiyat araştırması yapılmıştır. Yapılan araştırma sonucu doğrudan temin değerlerinin altında olduğu görülmüştür. Bu nedenle hizmet alımı yapılarak söz konusu işin kesin kabul ve kesin hesabı 4734 sayılı kamu ihale kanunu çerçevesinde doğrudan temin ile yaptırılmıştır. Görüldüğü üzere kurum içinde bu işi yapacak bir teknik personel yoktur ve bu nedenle iddia edildiği gibi herhangi bir işten çıkarım söz konusu değildir. Derin Deniz Deşarj hattının İş bitim projesine göre yapılan imalatı uygundur. Bu bağlı olarak yapılan hesap ve ödemelerde hiçbir usulsüzlük bulunmaktadır. Bu konularda uzmanlığı ile bilinen İller Bankası’nın söz konusu işin uygunluğu ile ilgili yazılı raporu bulunmaktadır.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: GATAB’a denizde batırmak için hibe edilen uçak ne oldu? Uçağı batırmak için ihale yapıldı mı? Yapılıp parası ödendiyse uçak neden batırılmadı?
CEVAP VERİYORUM: Yapılan Uçak Batırma ( denize daldırma) organizasyon ihalesi ve batırma ihalesi Bakan programları ve o dönemlerde şehit haberlerinin gündemde olması nedeniyle iptal edilerek ertelenmiştir. Bunla ilgili kurum müdürünün başkanlık makamına iki ayrı yazısı da mevcuttur. Uçağın Kayseri’deki askeri tesisten getirilişi, dağıtılacak hediye uçak maketlerinin yapımı dışında herhangi bir ödeme yapılmamıştır. Bu arada, 21 Ekim’de yapılacak Olympos Maratonumuzda uçağımızı daldırmayı planlamaktayız.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Bu ve benzeri suçlamalar havada uçuşurken neden GATAB’a yönelik soruşturma yapılmıyor? Veya engelleniyor?
CEVAP VERİYORUM: GATAB’a yönelik hali hazırda devam eden, inceleme ve soruşturmalar mevcuttur. GATAB’ın bunla ilgili herhangi bir ayrıcalığı olmadığı gibi soruşturma açılmaması için bir engelleme de yapılmamaktadır.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Kemer Kaymakamı Bayram Ali Köse’nin görevinden alınmasında, GATAB ve kurumun başkanı Yusuf Üras hakkındaki çok sayıda şikayeti soruşturmak istemesinin payı var mıdır?
CEVAP VERİYORUM: Kemer Kaymakamı Bayram Ali Köse’nin görevden alınması Başkan Yusuf Üras’ın yetkisinde ve etkisinde değildir. İçişleri Bakanlığına bağlı olan Kaymakamlık makamının her türlü tasarrufu bakanlığa tabidir. Sayın Kaymakam’ın soruşturmak istediği her konuda kendisi serbesttir. Kaldı ki, Sayın Sapan’ın bu açıklamaları yaptığı sırada Sayın Kaymakam’ın GATAB’a gönderdiği aynı konularla ilgili belgeler gösteriyor ki bize karşı top yekûn karalama ve saldırı kampanyası işbirliğine girilmiştir.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ: Dile getirdiğimiz iddiaların binde biri CHP’li belediyelerin birisinde olsa onlarca müfettişle araştırma yapıp, yüzlerce polisle baskın yapan AKP, marifetleri say say bitmeyen partili başkanını ısrarla görmezden geliyor. Birileri Üras’ı korumaya çalışıyor. Bu kadar suçlama Recep Tayyip Erdoğan’ın kulağına gitse, herhalde o bile bu kadarına göz yummazdı. Herhalde, “Bu kadarı da olmaz” derdi. Biz, marifetli AKP’li başkanın marifetlerini mercek altına aldık. Sorularımıza yanıt alıncaya kadar da konunun takipçisi olacağız.
CEVAP VERİYORUM: Yusuf Üras ismi hiçbir zaman ne korunmuş ne de kollanmıştır. Hukukun üstünlüğüne inanarak görevini yürüten ben Yusuf Üras her zaman hukuka saygılı olmuştur. Öyle ki, 2009 seçimlerine AK Parti’nin adayı olan ve seçimlere sayılı günler kala Jandarma Tekirova Belediyesi’ne baskın düzenlemiş ve çuvallarla belgeyi incelemek için el koymuştur.
SAYIN SAPAN DİYOR Kİ:Devletin kaynaklarının göz göre göre çarçur edilmesine göz yummayacağız. Belgelerin buharlaşmasına izin vermeyeceğiz.
CEVAP VERİYORUM: GATAB resmi bir kurumdur. GATAB’da şimdiye kadar hiçbir resmi belge ne kaybolmuştur, böyle bir durumun gerçekleşmesi mevzu bahis dahi olamaz. Sayıştay’ca denetlenen birliğimize ait tüm belgeler arşivlenerek saklanmaktadır.
GATAB kamu yararını düşünerek çalışan, Sayıştay’ca denetlenen ve tüm ihalelerini kamu ihale kanunun yönetmeliklerine göre yapılan bir kurumdur. Sayın Sapan’ın geçen hafta yaptığı tüm iddialar yanlış, hatalı ve eksik bilgiler içermektedir. "Ne utanacak, ne utandıracak ne de hesabını veremeyeceğimiz bir iddia yoktur"... Kemer halkının yüzde 90’nının memnuniyeti ile çalışmasına devam eden GATAB siyasi hesaplar uğruna her zaman dayanağı olmayan mesnetsiz iddialara maruz kaldı.
Bu açıklamaları yaptığım için tabi ki durmayacaklar..Ben böyle söyledim diye bunlar durmayacak. Yalan ağzına yuva yapmış tipler var. Bunları isim isim saymak mümkün burada. Siyasi hırsları balon yapmış yıllardır o balonu patlamadığı için oturduğu yerde dedikodu yapan tipler var. Siz iyi tanıyorsunuz, kamuoyu da iyi tanıyor. Ortalıklarda saygın tipler olarak dolaşıp bir yere girdiklerinde dedikodu yapanlar var. Altına imza atamadıkları kağıtları götürüp verdiler. O yalanları da yüzlerine çarpıldı. Yeniliyorum… Utanacak, Utandıracak hesabını veremeyeceğimiz iddiada yoktur. Suyu bulandırmaya çalışacak birçok insan olacaktır. Biz ne yaparsak yapalım onlar alışkanlıklarına devam edecek. Kemerin bunlarla ilgili kaybedecek zamanı yok. Kemer ve Bölgesi belediyecilik hizmeti anlamında GATAB’la trend yakaladı. Bu kalkınma hamlesini durdurmaya kimsenin gücü yetmeyecek. Biz yolumuz da yürümeye devam edeceğiz.
Sayın Sapan’ın yaptığı açıklamalar doğrultusunda 10’a yakın arkadaşımız hukuki haklarını aramak üzere mahkemeye gideceğiz.
Beni dinlediğiniz için teşekkürler, iyi çalışmalar…

 
Erken müdahale turistik kanyonu yanmaktan kurtardı
 
Antalya’da sıcak hava bunalttı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selçuklu Av Köşkü =D 18 Temmuz 2012 Çarşamba 12:15

Saçma SAPAN iddialar... İkinci Kılıçdaroğlu olmak istiyor. Şöhret sahibi olmak bir insanın yaşamdaki amaçlarından biri olabilir. Bu konuda tutkulu bir heves göstermesi de bir ölçüye kadar anlaşılabilir. Ancak ucuz ve bayat iftira kampanyaları düzenleyerek kurum ve kişileri zan altında bırakarak bu arzuyu gerçekleştirmeye çalışmak, en hafif ifadeyle kötü ve cahilce bir yöntemdir.

Yorumu oyla      3      4  
ŞÜKKO 17 Temmuz 2012 Salı 17:53

sapanın kaç çocuğu var bi sor bakam :)

Yorumu oyla      3      4  
Necmiyeye 17 Temmuz 2012 Salı 17:17

Se sus menderes. Sana delil dayanmiyor ama iste ak yargisi

Yorumu oyla      4      3  
sapan sevenler 17 Temmuz 2012 Salı 17:02

sapanın asıl mesleği iftira atmaktır iftira atarak ünlendi vekil oldu bu iftiralara hiç şaşırmadım ancak bir gun aynı iftiralarla karşılaşmaması hiç olmayacak değil herşeyin zamanı var attığı iftiralardan kaybettiği tazminatları ödedimi bilmem ama özür dilemedi bekliyoruz hala bakalım adamlık nasılmış göreceğiz

Yorumu oyla      3      3  
bilir 17 Temmuz 2012 Salı 14:46

Sapanda ne korkmustur valla..korkudan tiril tiril titriyordur. Hatta altina bilem kacirmistir:)))

Yorumu oyla      4      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni evin tavan kaplamaları düştü
Antalya’da Yılmaz çiftinin 8 ay önce taşındığı dubleks dairenin 5 metre ...
Yol kenarında ölü bulundu
Antalya'da 35 yaşındaki Haydar Servet Demirkaplan, vatandaşlar tarafından ...
Manavgat’ta kaza:2 ölü,1 yaralı
Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde otomobilin şarampole yuvarlanmasıyla meydana ...
 
Turistik beldede çöp krizi
Antalya'nın Alanya İlçesi Mahmutlar Beldesi'nde 26 yıldır vahşi çöp depolama ...
En güzel turist Ukraynalı Anta
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen 'Miss Belpınar Güzellik Yarışması'nda ...
Adı duyulmamış ülkelere tüfek ihraç ediyor
Antalya'nın Odabaşı Köyü'nde kurulu tesislerinde tek kırma av tüfeği üreten ...
 
Çarliston biber,dondurma külahı oldu
Antalya’nın Kumluca İlçesi'ndeki bir pastanede dondurmalar, külah yerine ...
Fettah Tamince yeni bir TV kuruyor
Turizmci Fettah Tamince'nin yeni bir tv kurma hazırlığı içinde olduğu ...
Televizyondaki programla evlenen çift evlerinde öldürülmüş halde bulundu
Antalya'da, iki yıl kadar önce bir televizyon kanalında yayınlanan evlilik ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ne kadar tehlikeli ?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva