Bucak'ta otomobil takla attı
Bucak'ta otomobil takla attı
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
Mehmet Boyacı'dan sosyal yaşam portreleri
AKM'de akordeon gecesi
AKM'de akordeon gecesi
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
Kepez'in sultanlarından ilk galibiyet
18 Nisan 2023 Salı - 15:28

Yusuf'u öldüren astsubaya, ağırlaştırılmış müebbet talebi

ANTALYA'da ailesi tarafından kayıp olarak aranırken ormanda cesedi bulunan Yusuf Dellal'ı (15) öldürdüğü tespit edilen tutuklu sanık astsubay Mehmet Deniz Yeşil'in, ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi.

Yusuf u öldüren astsubaya, ağırlaştırılmış müebbet talebi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Olay, geçen yıl 17 Ekim'de, saat 02.00 sıralarında Kepez ilçesi Varsak Menderes Mahallesi Hamza Taş Bulvarı'nda meydana geldi. Yusuf Dellal, annesine ait 07 AJC 691 plakalı otomobil ve beraberinde kız arkadaşı Y.S.Y. (16) ile ormanda oturdukları sırada yanlarına bir kişi geldi. Yüzü bezle sarılı şüpheli, polis olduğunu söyledi. Bu sırada korkan Y.S.Y. olay yerinden kaçıp, durumu Dellal'in yakınlarına bildirdi. Olay yerine gelen yakınları, Yusuf Dellal'i tabancayla öldürülmüş olarak buldu. Yapılan incelemede, Yusuf'un annesinin otomobilinin ise çalındığı ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsinin ardından Yusuf Dellal'ın cenazesi Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, mobese kamerası görüntülerinden cinayet şüphelisi 3 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen astsubay Mehmet Deniz Yeşil tutuklandı.

KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITIP KİMLİK SORDU

Yusuf Dellal'ı ormanlık alan içerisinde silahla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Mehmet Deniz Yeşil hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan hazırlanan iddianame, Antalya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Yusuf Dellal'ın, kız arkadaşı Y.S.Y. ile birlikte annesine ait 07 AJC 691 plakalı otomobille Hamza Taş Bulvarı’ndaki ormanlık alana gittiği, burada marketten aldıkları yiyecekleri yedikleri belirtildi. Bu sırada elektrikli bisikletle olay yerine gelen sanığın, kendisini polis olarak tanıtıp kimlik sorduğu, otomobilde arama yaptığı, daha sonra aracın anahtar ve ruhsatını aldığı, 'Aşağıda kimlik kontrolü yapıp geleceğim, burada bekleyin' diyerek Yusuf Dellal ile kız arkadaşının yanından ayrıldığı belirtildi.

SANIĞI ATLATTI

Yusuf Dellal'ın yönlendirmesiyle olay yerinden kaçan kız arkadaşı Y.S.Y'nin ana yola çıkmak üzereyken sanık Mehmet Deniz Yeşil ile karşılaştığı belirtildi. Y.S.Y'nin, 'Tuvalet ihtiyacımı giderip, geleceğim' diyerek Yeşil'i atlattığı, daha sonra yolda gördüğü bir araca binip kaçtığı vurgulandı. İddianamede, Sanık Mehmet Deniz Yeşil'in olay yerine döndükten sonra Yusuf Dellal'le tespit edilemeyen bir sebeple tartıştığı belirtildi. Sanık Yeşil'in, Yusuf Dellal'e ateş ederek öldürdüğü, ortada delil bırakmamak için Dellal'in kullandığı araca binerek olay yerinden ayrıldığı öğrenildi.

PLAKALARI DEĞİŞTİRDİ

Olaydan 9 gün sonra sanık Mehmet Deniz Yeşil'in, Döşemealtı ilçesi Yeniköy Mahallesi Karain Caddesi’nde 34 LCH 30 plakalı aracı park ettiği, yanında bulunan iş yeri arkadaşı S.Y. ile görev yaptıkları Döşemealtı Jandarma Tabur Komutanlığı istikametine gittikleri aktarılan iddianamede, kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kontrolde aracın gerçek plakasının öldürülen Yusuf Dellal'ın annesine ait olan 07 AJC 691 olduğunun tespit edildiği vurgulandı. Sanık Mehmet Deniz Yeşil'in yakalanmamak için babasına ait aracın plakasını, Dellal'ın kullandığı araca taktığı belirlendi.

SUÇTAN KURTULMAYA YÖNELİK SAVUNMA YAPTI

İddianamede, sanık Mehmet Deniz Yeşil'in gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede, olay yerine gittiğini, kimlik sorup yanlarından ayrıldığını, bisikletinin inen tekerleğini şişirdikten sonra tekrar olay yerine gittiğini anlattığı belirtildi. Sanık Mehmet Deniz Yeşil'in ifadesinde, Yusuf Dellal ve kız arkadaşı Y.S.Y'nin yanından ikinci kez ayrıldıktan sonra silah sesi duyarak olay yerine döndüğünü, Yusuf Dellal'i vurulmuş görünce panikleyerek olay yerinden aracı da alarak kaçtığını söylediği belirtildi. İddianamede, sanık Mehmet Deniz Yeşil'in suçtan kurtulmaya yönelik savunma yaptığı bildirildi.

ARKADAŞINA, ARACINI TAKAS YAPTIRDIĞINI SÖYLEDİ

İddianamede ifadelerine yer verilen tanık S.Y. ise sanık Yeşil'in 2-3 gündür kendisini evinden aldığını, 25 Ekim 2022 tarihinde işe gidecekleri esnada Yeşil'in araç takası yaptığını, yeni araçla işe gideceklerini söylediğini aktardı. İddianamede, araca bindiklerinde sanık Yeşil'in kendisine eldiven vererek giymesini istediğini belirten S.Y.'nin, "Döşemealtı Cezaevine yakın bir sokakta aracı park etti. Bunun üzerine 'Neden arabayı cezaevine götürmüyoruz' diye sordum. Sanık da 'Biraz yürüyelim, ayaklarımız açılsın komutanım" dediği öğrenildi.

FARKLI İSİMLERLE TANITTI

İddianamede, dosya kapsamında beyanları alınan bilgi sahiplerinin ifadelerinde, sanık Mehmet Deniz Yeşil'in daha öncesinde de olayın gerçekleştiği civarda dolaştığı ve kendisini farklı isimlerle tanıtarak jandarma istihbaratçı olduğunu, istihbarat topladığını, bazı bilgi sahiplerinin kimlik kontrolü yapılacağından kimliklerini kontrol ettiğinin belirlendiği belirtildi. İddianamede, sanık Mehmet Deniz Yeşil'in, Yusuf Dellal'i 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması talep edildi.

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA)

 
Dağlık alana düşen paraşütçü, jandarma helikopteriyle taşındı
 
İranlı kadınların eserleri Antalya'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağlık alana düşen paraşütçü, jandarma helikopteriyle taşındı
ANTALYA'da dağlık alana düşerek yaralanan yamaç paraşütçüsü A.R.H., jandarma ...
Antalya'da aranan 75 kişi gözaltına alındı
ANTALYA'da çeşitli suçlardan aranan 75 şüpheli gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.
Vali Yazıcı: Seçim demokrasinin namusudur
VALİ Ersin Yazıcı, TBMM'de grubu bulunan ve seçime girecek olan siyasi ...
 
Aile içi kavgada araca hasar verilmiş
ANTALYA'nın Kepez ilçesinde tarım arazisinde camları kırılmış halde bulunan ...
Serik'in 'Katre'si görücüye çıktı
ANTALYA'nın Serik ilçesindeki Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ...
Namaz kılarken hayatını kaybetti
ANTALYA'da İbrahim Erşen (38), sabah namazını kılarken kalp krizi geçirip yaşamını yitirdi.
 
Çankaya’ya 6 bin m2 yeni park
Kepez Belediyesi, Çankaya Mahallesi’nde 6 bin 200 metrekare (m2) alan ...
Kepez’den depremzedelere el sanatları kursu
Kepez Belediyesi’nin Meslek Eğitim Kursu (AKMEK), Antalya’da misafir edilen ...
Pazarcı ve tuhafiyeciler iftarda buluştu
ANTALYA'nın Serik ilçesinde Semt Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Odası tarafından ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva