Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
Sümer Ezgü, Kumluca'da söyleşiye katıldı
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
3 gündür aranan genç derede ölü bulundu
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
Cem Yılmaz'a ilginç doğum günü hediyesi
5 Kasım 2018 Pazartesi - 15:52

Yüzbaşı Aker mezarı başında anıldı

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in Andızlı Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma töreninde, “Ülkelerin ve milletlerin olduğu gibi şehirlerin de özel kahramanları vardır. Mustafa Ertuğrul gençlere örnek gösterebilecek müthiş bir Antalyalıdır" dedi.

Yüzbaşı Aker mezarı başında anıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Meis Limanı'nda demirli deniz uçağı gemisini karadan topçu atışlarıyla batırarak dünya savaş tarihine adını yazdıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker, ölüm yıldönümünde Andızlı Mezarlığı'ndaki kabri başında törenle anıldı.

Muratpaşa Belediyesi ve Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) tarafından düzenlenen törene askeri erkan, Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) gibi sivil toplum kuruluşları, Akdeniz Üniversitesi öğrencileri katıldı.

SANATÇI DEHASI

Törende konuşan Başkan Uysal, ülkelerin ve milletlerin olduğu gibi şehirlerin de özel kahramanları olduğunu söyledi. Mustafa Ertuğrul'un gençlere örnek gösterebilecek müthiş bir Antalyalı olduğunu belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Mustafa Ertuğrul'un hikayesinde aslında bir sanatçının askeri dehası var. Kendisi sahra topları ile Meis önlerindeki o dönemin en önemli İngiliz gemisini batırma yetisini göstermesinde bir ince askeri yaklaşım hemen gözleniyor. Olanaksızı zorlayan, elindeki şartları çok iyi değerlendiren, çok iyi hesap yapan o ince görüş gözleniyor. Sonrasında Kemer bölgesinde batırdığı 2 gemi. Aslında dramatik sonuçlar ortaya koyan gemilerdi. Bu gemiler, Antalya önlerindeki bütün değirmenleri bombalayan, aslında insanımızın aşına, ekmeğine saldıran gemilerdi. Onları da ince bir görüşle kurnazca büyük bir zekayla batırmayı başardı."

Özellikle ikinci geminin batırılmasından sonra esir askerlere gösterilen davranışın millet olarak ne kadar insancıl, mert ve ne kadar insani özelliklere dikkat eden bir yapıya sahip olunduğunu da gösterdiğini kaydeden Başkan Uysal, “Mustafa Ertuğrul Aker, dünya savaş tarihine geçen başarılarının ardından sessiz sedasız, tevazu içinde Antalya'da yaşayıp hayata veda etmiştir. Antalya'da yazılan bu destanı çocuklarımıza anlatmak bizim görevimizdir. Bu tarihi bilmenin ve her yıl hatırlamanın Türkiye'nin ve Antalya'nın geleceğine de katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker'in kabri başında gerçekleştirilen anma programı Mustafa Ertuğrul ve silah arkadaşları için Muratpaşa Camii'nde mevlit okutulması ve helva dağıtılmasıyla sona erdi.

ANIT AÇILIŞI YAPILACAK

Muratpaşa Belediyesi'nin AKSAN'la birlikte düzenlediği Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker anması hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek. Anma programı yarın, 6 Kasım Salı, Muratpaşa Belediyesi fuayesinde saat 14.00'te, 'Genç Ressamlar Resim Sergisi'nin açılışı ve saat 20.00'de Belediye Kültür Salonu'nda 'Kahramanlık Türküleri' konseriyle devam edecek. 7 Kasım Çarşamba ise saat 11.00'de Erdal İnönü Kent Parkı'nda Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Anıtı'nın açılışı yapılacak ve Yüzbaşı Ertuğrul ve silah arkadaşları adına parka zeytin ağacı dikilecek. Anma programı 8 Kasım Perşembe günü Antalya Spor Salonu'nda düzenlenecek masa tenisi turnuvasıyla sona erecek.

BIRINCI DUNYA SAVASI YILLARINDA MEIS LIMANI'NDA DEMIRLI DENIZ UCAGI GEMISINI KARADAN TOPCU ATISLARIYLA BATIRARAK DUNYA SAVAS TARIHINE ADINI YAZDIRAN TOPCU YUZBASI MUSTAFA ERTUGRUL AKER, OLUM YILDONUMUNDE ANDIZLI MEZARLIGI'NDAKI KABRI BASINDA TORENLE ANILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)BIRINCI DUNYA SAVASI YILLARINDA MEIS LIMANI'NDA DEMIRLI DENIZ UCAGI GEMISINI KARADAN TOPCU ATISLARIYLA BATIRARAK DUNYA SAVAS TARIHINE ADINI YAZDIRAN TOPCU YUZBASI MUSTAFA ERTUGRUL AKER, OLUM YILDONUMUNDE ANDIZLI MEZARLIGI'NDAKI KABRI BASINDA TORENLE ANILDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

 
ATSO Başkanı Çetin'den ekim ayı enflasyon değerlendirmesi
 
Türküyem'den iki gösterim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATSO Başkanı Çetin'den ekim ayı enflasyon değerlendirmesi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, ...
Kumluca'da asfalt çalışması
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi kırsalda yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Kumluca ...
Antalya'ya gelen turist sayısı 12,5 milyonu geçti
TURİZMDE bu yıl rekor üstüne rekor kıran Antalya'nın ağırladığı turist ...
 
Yaşlı ve çocuklar partide buluştu
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Halil Akyüz Huzurevi sakinleri, Sevgi Evi ...
Antalya'da yurt bahçesine 200 gül fidanı
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Antalya KYK İl Müdürlüğü, ...
Son 15 yılın en yüksek enflasyonu
BATI Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) ve Antalya Ticaret Borsası ...
 
Eş zamanlı kültür-sanat buluşması
ARALARINDA Antalya'nın da yer aldığı '3'üncü Uluslararası Akdeniz Kentleri ...
Kıyıya vuran tekne, traktör ve ATV ile kurtarıldı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde arızalanıp kıyıya vuran tekne, traktörle ...
Antalya'da öğrenciler antik kenti temizledi
ANTALYA'nın Akseki ilçesinde ortaokul öğrencileri 2150 yıllık Kagrai Antik ...
 
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva