Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
18 Ocak 2011 Salı - 11:17

“Etek boyu” Meclis'e taşındı

Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde çalışan Psikolog Zeynep Akyüz'ün, etek boyu yüzünden sözleşmesinin yenilenmeyerek işten çıkarıldığı iddiası Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşındı.

“Etek boyu” Meclis e taşındı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş iddiayla ilgili Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Ağırbaş, bir kadının çalışma hakkının elinden alındığını belirterek, konuyu Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'na da taşımayı düşündüğünü söyledi.
Samsun Sosyal Hizmet İl Müdürlüğü'nde taşeron firma kanalıyla 'hizmet alımı' olarak görev yapan 23 yaşındaki psikolog Zeynep Akyüz, geçen Temmuz ayında İl Müdür Vekili Adnan İpekdal tarafından kılık kıyafetine dikkat etmesi konusunda uyarıldı. Genç kız, il müdürü ile kıyafetiyle ilgili tartışmasının ardından Havza İlçesi'nde görevlendirildi. İtiraz edince Valilik tarafından görevlendirilmesi durduruldu. 4 ay daha çalıştıktan sonra sözleşmesi uzatılmayarak 1 ocak itibarıyle işine son verildi.
ETEK BOYU TARTIŞMASI
Zeynep Akyüz, "Etek boyum yüzünden ben işten çıkartılıyorum. Recm edilmediğime şükrediyorum" diyerek duruma tepki gösterdi. Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Adnan İpekdal ise konuyla ilgili şunları söyledi:
"Hizmet alımı olarak geçtiğimiz Mayıs ayında göreve başlayan iki arkadaşımızı kılık kıyafet konusunda uyardık. Fakat bu uyarının içerisinde etek boyuyla ilgili bir ifade yok. Her yeni yıl geldiğinde sözleşmeler yenileniyor. Yeni ihaleler yapılıyor. Uyarı hadisesi  7'nci ayda oldu. Yıl sonu geldiğinde yeni ihale dönemi geldi. Bu arkadaşlarımızdan bir tanesiyle çalışmayı uygun görmedik. Bunun kıyafetle ilgisi yoktur. Onun branşında elemana ihtiyacımız olmadığı için ihale şartnamesine onun branşıyla ilgili kısmı koymadık. Diğer mevcut arkadaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Bu uyarıya ihtiyaç duyulduğuna göre, diğer arkadaşlardan biraz daha farklı bir giyim tarzı vardı bu arkadaşın. Ama bunun etek boyuyla ilgisi yok."
DSP'Lİ KADIN VEKİL TBMM'YE TAŞIDI
İddianın kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş geçen 10 Ocak'ta TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Ağırbaş, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf tarafından cevaplandırılmasını istediği önergede Zeynep Akyüz'ün işten çıkarılmasıyla ilgili iddiaların doğru olup olmadığını ve konu hakkında bir soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.
Samsun'da yaşanan olayı çok önemsediğini belirten Ağırbaş şöyle dedi:
"Özellikle son günlerde kadının çalışma hayatından uzaklaşmasıyla ilgili çok rahatsız edici bir takım haberler geliyor. Türkiye'de kadının her geçen gün çalışma hayatından uzaklaştırıldığını görüyorum. Bu da beni bir kadın olarak rahatsız ediyor. İnsan Hakları Komisyonu üyesiyim. Biz Çocuk Esirgeme Kurumuna ait yuvaları ve yetiştirme yurtlarını dolaşıyoruz. Bu anlamda ben her yerde özellikle sosyal hizmetler konusunda çok büyük bir açığın olduğunu görüyorum. Şimdi burada koskoca Samsun'da psikolog ihtiyacının olmayışını da garipsedim açıkçası. Gerçekten bu konuda Türkiye'de büyük bir açık var. Psikolog ihtiyacının olmayışı biraz da beni kaygılandırdı. İnandırıcı gelmedi."
'ÇOK BÜYÜKHAKSIZLIK'
Yaşanan olayın kişisel anlama indirgenmemesi gerektiğini dile getiren DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada çok büyük bir haksızlık var. Türkiye gerçekten geriye doğru gidiyor. Kimse kimsenin kılık kıyafetine karışamaz. Bu değildir ki, 'ben istediğim kıyafetle gelirim.' Belli sınırlar içinde yapmak zorundasınız. Ama burada belli ki olay kişiselleştirilmiş. Bu Samsun'da patlak vermiş, ama diğer yerlerde yaşanmıyor anlamına gelmiyor. Pek çok yerde kadının giyim tarzından tutun da çalışma kapasitesine kadar pek çok şekilde baskı altında olduğu kanaatindeyim."
Samsun'da yaşanan olayda bir kadının çalışma hakkının elinden alındığını belirten Ağırbaş, konuyu Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonuna taşımayı düşündüğünü de söyledi.

 
Kedi tartışmasına İçişleri Bakanı da katıldı
 
Kredi ve Yurtlar yurt dışına açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“AKP kazanırsa son demokratik seçim olur”
CHP Parti Meclisi Üyesi Enver Aysever, cumhuriyet tarihinin en karanlık ...
İnce çok sert çıktı
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul ...
Bir başkan AKP’ye geçecek
Antalya’da son günlerde adı skandal bir haberle anılan Aksu Belediye Başkanı ...
 
AKP Antalya il başkanı istifa etti
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Hüseyin Samani, ...
“İstanbul’u başkent yapacaklar”
MHP Antalya Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Günal, komisyonda ...
Hazreti Muhammed'e dedim ki...
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Milas'taki incelemeleri sırasında ...
 
Cindoruk'un yerine Zeybek
Demokrat Parti (DP), Genel Başkanını seçeceği 10’uncu Olağan Büyük Kongresi’ni ...
"Seni çok seviyorum"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 17.00’de Antalya Büyükşehir ...
Onlar sustu Tayfun Süner sordu
Tayfun Süner, Antalya sınırlarını aştı, Burdur’u, Isparta’yı geçti, Kütahya, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva