Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Farah Zeynep Abdullah, Kızıl Goncalar iddiasına cevap verdi
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Tütüncü: Musluklardan içilebilir su akmalı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
5 Kasım 2013 Salı - 14:12

‘Hukuk ve adaletten şaşmayacağız’

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Antalya'da katıldığı çırçır fabrikası açılışında, "En üstün güç hukuk ve adalettir. Bu ölçüler üzerinde büyük hassasiyet gösteriyoruz. İnsan, hukuk ve adalet. Bundan şaşmayacağız" dedi.

‘Hukuk ve adaletten şaşmayacağız’
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakan Yazıcı, Antalya'da ANTBİRLİK Serik Çırçır ve Prese Fabrikası, Depolama Tesisleri ve Hizmet Binası açılışına katıldı. Antalya Vali Vekili Mehmet Kurdoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel'in eşlik ettiği Bakan Hayati Yazıcı, burada yaptığı konuşmada küresel krizin üzerinden geçen 5 yılda hala birçok gelişmiş ülkenin krizin ekonomilerinde yol açtığı hasarları onarmakla meşgul olduğunu söyledi.
TÜRKİYE'NİN KRİZ SONRASI TABLOSU
Türkiye'nin küresel ekonomik krizden en hızlı çıkan ve son dönemlerdeki küresel ekonomik belirsizlikten en az etkilenen ülkelerden biri olduğunu kaydeden Bakan Yazıcı, şöyle konuştu:
"2002- 2012 döneminde ülkemizin ortalama büyüme oranımız yüzde 5.2'dir. Ekonomimiz, 2013 yılının ilk çeyreğinde yüzde 2.9, ikinci çeyreğinde ise yüzde 4.4'lük bir büyüme performansı sergilemiştir. 2013 yılının 6 aylık büyüme rakamı ise yüzde 3.7'dir. Kısacası ekonomimiz 15 çeyrektir kesintisiz bir şekilde büyümektedir. Kişi başına milli gelirimiz, 2012 yılında 2002'ye göre 3 kat artarak 3 bin 519 dolardan 10 bin 497 dolara yükselmiştir. Satın alma gücü paritesine göre ise kişi başına gayri safi milli gelir, 15 bin doları aşmıştır."
Türkiye'nin 2012 yılında dış ticaret hacminin 389 milyar dolara ulaşırken bu yılın ilk 9 aylık döneminde bu rakamın 300 milyar doları geçtiğine dikkat çeken Bakan Yazıcı, "İlk 9 aylık ihracatımız 112 milyar 493 milyon dolardır. Geçtiğimiz yılın aynı dönemi ile kıyaslarsak yüzde 1.3 oranında bir artış gerçekleşmiştir" diye konuştu.
GDO'SUZ PAMUK
Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, dünya pamuk üretiminin yaklaşık yüzde 80'inin, Türkiye'nin de içinde olduğu sekiz ülke tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Türkiye'nin, pamuk üretiminde 8'inci sırada, pamuk tüketiminde Çin, Hindistan ve Pakistan'dan sonra 4'üncü sırada, pamuk veriminde ise 3'üncü sırada yer aldığını aktaran Bakan Yazıcı, fakat Türkiye'nin yüzde 100 GDO'suz pamuk üretimi gerçekleştiren ülkeler arasında en verimli pamuk üretiminin yapıldığı ülke olduğunun altını çizdi.
'BAŞKALAŞTIRMADIK'
Türkiye ekonomisine ilişkin rakamların söz konusu seviyeye ulaşmasında en büyük etkenin güven olduğunu kaydeden Bakan Hayati Yazıcı, "İşte bu yüzden biz hükümet olarak tüm ekonomi politikalarımızı güven ekseninde şekillendirmekteyiz" dedi.
Türkiye'nin değişimini, ekonomik alanda büyüklüğünü, büyüyen ekonomisiyle halkın refahını gerçekleştirmede hızlı ve tempolu yürüyüşüne devam ettiğini belirten Bakan Yazıcı, konuşmasına şöyle devam etti:
"Değişim ve dönüşümün altında yatan önemli faktörler var. Birincisi, cumhuriyet hükümeti olarak sizin gündeminizle hükümetin gündemini başkalaştırmadık. Siz ne istiyorsanız, ihtiyaçlar, sorunlar ne ise hükümetin gündemi de ondan oluştu. İnsan odaklı bir faaliyet yürütüyoruz. Ekonomik, sosyal bütün faaliyetleri insanı esas alarak şekillendiriyor ve icra planında bulunuyoruz. Hiçbir zaman yapamayacağımız bir şeyi söylemedik. Ama söylediğimiz her şeyi de bütün imkanları kullanarak gerçekleştirdik. Böyle bir yürüyüşümüz var."
HUKUK VE ADALETTEN ŞAŞMAYACAĞIZ
Konuşmasında Hicri yılın 1435'inci yıldönümü ve Muharrem ayını da kutlayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, "En kıymetli varlık insandır. İnsandan başka kıymetli bir varlık yok. Ama en üstün güç hukuk ve adalettir. Bu ölçüler üzerinde büyük hassasiyet gösteriyoruz. İnsan, hukuk ve adalet. Bundan şaşmayacağız. Türkiye'yi çok daha iyi günlere taşıyacağız" dedi.
Konuşmasının ardından günün anısına kendisine ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban tarafından plaket ve hediye takdim edilen Bakan Yazıcı, beraberindekilerle birlikte tesisinin açılışını gerçekleştirdi.
Tesisleri de gezen Bakan Hayati Yazıcı, açılış dolayısıyla düzenlenen yemeğe de katılarak açılıştan ayrıldı. Bakan Hayati Yazacı, açılışın ardından partisinin Serik ilçe başkanlığını ziyaret etti.
Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

 
Sun Express Gazipaşa’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi
 
Yeni Festival Çarşısı müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sun Express Gazipaşa’ya ilk uçuşunu gerçekleştirdi
TÜRK Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, Gazipaşa ...
Otomobil değerindeki güvercinler yarıştı
TÜRKİYE Şebap Güvercin Federasyonu tarafından Antalya'da düzenlenen festivalde, ...
Tır’ın önüne atlayarak intihar etti
ANTALYA- Korkuteli karayolunda giden bir otomobilde bulunan Ahmet Barış ...
 
Polisten ‘Mandallı’ protesto
ANTALYA'da polis lojmanlarında beylik silahıyla yaşamına son veren Emniyet ...
Altın kemer Konyaaltı’nın
KIRKPINAR'da başpehlivan Ali Gürbüz'ün dopingli çıkmasının ardından altın ...
‘Böbrek hastalığı kalpten öldürür’
TÜRK Nefroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Gültekin Süleymanlar, sağlıklı ...
 
CHP'de şok istifa
ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ne bağlı Çamyuva Beldesi Belediye Başkanı CHP'li ...
Emniyet müdür yardımcısı intihar etti
ANTALYA Emniyet Müdür Yardımcısı 48 yaşındaki Ergin İşler, lojmanda beylik ...
Mutlu sona ulaştılar
CORNELIA Diamond Otel mutfak şefi Mehmet Can ile Hacer Demirel, mutlu ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva