Vali Şahin, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Vali Şahin, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
Çanakkale şehitleri Antalya'da konserle anıldı
Çanakkale şehitleri Antalya'da konserle anıldı
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
3 ilde 'Mahzen-13' operasyonu: 25 gözaltı
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de
15 Nisan 2021 Perşembe - 08:38

Antalya Büyükşehir'in görümcesi...

Dursun Gündoğdu yazdı

Antalya Büyükşehir in görümcesi...
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Devlette bir koltuk kapanın akraba-i taallukatı işe alması artık demode oldu.

Yani, bu konudaki haberlerin de artık kıymeti harbiyesi kalmadı.

Bürokraside, üniversitelerde, sülalesini işe alanları görünce, şimdi yazacağım Antalya büyükşehirdeki mesele size zemzem suyuyla yıkanmış gibi gelecektir.

Bizim garip büyükşehir bürokratlarının torpille işe aldıkları sadece ve sadece ev halkı…

Yani, devlette dıdısının dıdısını işe alanların yanında, devede kulak kalıyor bizimkiler...

Vallahi, içimden telefon açıp, (Benimki de laf… Telefonlarını açmıyorlar ki telefonla arayayım) tüm bu olup bitenlere seyirci kalan Muhittin Böcek’e, patroniçeye ve emirlerindeki bürokratlara teşekkür etmek bile geçiyor.

Telefonlarını açsalar söyleyeceğim özetle şu olur; “Sizler niye bir iki tane akrabanızı işe aldınız ki... Doldursaydınız ya sülalenizi belediyeye… El alem kadar olamadınız, yuh size…”

Neyse gelelim görümceye…

Görünen o ki, Antalya Büyükşehir’de torpille işe girende de, makamını kullanıp işe alanda da, buna göz yumanda da hiç utanma, sıkılma, arlanma kalmamış…

Anlaşılan bunu yapanların etrafında, ‘Aman, dedikodu yaparlar’ diye onları uyaran, sağ duyulu, kelli, felli, görmüş, geçirmiş, akil bir kimsede yok…

Olsa da dinlerler mi sanki…

Burası Antalya Büyükşehir…

İki yıldır da Büyük Konyaaltı Belediyesi…

Tas eski, hamam yeni…

Seçimlerde koşturan CHP’li, İyi Partili gençler 2 yılı aşkındır kadro açılmasını beklerken, meğer tepedeki yöneticiler, eşini, çoluğunu, çocuğunu büyükşehirde işe almakla meşgullermiş…

Antalya Büyükşehir’in Genel Sekreteri Cansel Çevikol Tuncer’de akraba kayırmada diğer bürokratlardan geri kalmamış maşallah…

Balık baştan kokmuş yani…

Bugünlerde güç zehirlenmesi yaşayan hanımefendi, büyükşehirde göreve gelir gelmez, akraba-i taallukattan birini koltuğa oturtmuş bile...

Sosyal medya hesabından ‘Duyurucuk’ yapıp bir gazeteciye ayar vermeye çalışan Antalya Büyükşehir’in patroniçesi, avukat ortağını tam yetkili yaptığı büyükşehirde, bu kez görümcesini de müdür koltuğuna oturtmuş.

Cansel hanımefendinin kocasının kız kardeşi Yeşim Tuncer Kurt, bugüne kadar kendisini açığa vurmamış, kamufle olmayı başarmış.

Şimdi, bunda büyük patroniçenin de suçu yok…

Makam, mevki sahibi oldun mu, ev halkı rahat bırakmaz insanı…

‘Bak kız, koskoca genel sekreter oldun… Görümcen, kocanın kız kardeşi, yeğenlerinin biricik annesi bir odada 10 kişiyle mi çalışacak… Hem de küçücük bir masada… Yap şunu şube müdürü… Bağla bir de ballı maaşı… Sana kim ne diyecek?.. Sen ki büyükşehirin büyük patroniçesisin…”

Kısacası vermişler gazı patroniçeye, o da gelmiş gaza, görümceye yapmış kıyağını…

Büyükşehir babalarının özel şirketi ya…

Büyük patroniçe 2019’un ekim ayında genel sekreter olmuş, 2 ay sonra da, yani aralık ayında sessiz sedasız Yeşim Tuncer Kurt’a belediye ağız ve diş sağlığı şube müdürlüğü koltuğunu altın tepside sunmuş.

Hani, yeni göreve gelmişsinizdir, özel kaleminizi, varsa korumanızı, basın danışmanınızı, makam şoförünüzü değiştirebilirsiniz.

Bunlar stratejik görevlerdir.

Kimse gıkını çıkaramaz.

Belediyede mali işlere, imara, eşinizi, çoluğunuzu, çocuğunuzu değil ama size yakın, liyakat sahibi, güvenilir birilerini oturtur, hesaba kitaba iyi sahip çıkarlar diye düşünebilirsiniz…

Haklı da olabilirsiniz…

Biz gazeteciler de, belediyeyi koruyor diye düşünür, “Eyvallah, başımız gözümüz üstüne” deriz…

Şimdi patroniçeye sormak lazım…

Peki, ağız ve dişin belediyeyi yönetmede ne gibi bir stratejik önemi var ki, görümceyi getirip o şubenin başına oturttunuz?..

Görümceyi değil de, başka birini atadığınızda, o şubede işler yürümez miydi?..

Görümceniz şube müdürü olmasa, çürük dişler çekilemez, diş taşları temizlenemez, ağız ve diş sağlığının önemi halka anlatılamaz, öğrencilere diş taraması yapılamaz, onlara diş macunu ve diş fırçası hediye edilemez miydi?

Hadi bunları geçtim… Görümceyi işe almadan önce, yakınlarınız, arkadaşlarınız size, “İşe akrabasını aldı diye seni tefe koyarlar, hoş olmaz” da mı demedi?..

Bu tür atamalar, siyasetin aslında ne için yapıldığının da çirkin bir örneği…

Antalya Büyükşehir’de siyasi günahların bugün Muhittin Böcek’e, yarın seçim vakti geldiğinde CHP’ye yazılacağı aşikar.

CHP’nin büyükşehirde esamesinin okunmadığını biliyorum. O nedenle, il başkanı azledilmiş ve Antalya’da başsız kalmış partiye bir lafım yok.

İyi de, belediyenin siyasi sorumlusu durumundaki belediye başkanı da mı çıkıp genel sekreterine, “Yapma, ayıp olur” demedi ve demiyor?..

Daha doğrusu neden diyemiyor?..

Elini bağlayan ne?..

‘Torpilin gözü kör olsun’ diye Ak Parti’yi eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Devlet kurumlarında liyakatı egemen kılmamız lazım” sözü, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni hiç ırgalamıyor mu?..

Antalya’da o koltuğa layık, liyakat sahibi başka biri yok muydu da, görümceyi oturttunuz?..

Şube müdürü görevindeki görümcenin, bir üst makamdan, yani daire başkanı statüsünde maaş aldığı da belediye koridorlarında konuşuluyor.

Doğru mu, değil mi?..

Daha önce de yazıldı, çizildi ama ben bir kez daha eşini, çocuğunu işe aldığı söylenen büyükşehir belediye bürokratları ile ilgili iddiaları, Başkan Böcek’e buradan hatırlatayım.

Başta patroniçe olmak üzere o bürokratların topuna birden de sorayım:

“Burası büyükşehir belediyesi mi, ailenizin çiftliği mi?..”

 

 

 
Antalya Rixos'ta virüse rağmen eğlence tam gaz...
 
İstanbul'da seyahat kısıtlaması başladı
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe Pehlivan 18 Nisan 2021 Pazar 10:33

Şaşırdık mı hayır??

Yorumu oyla      0      0  
Hanım ağa 18 Nisan 2021 Pazar 08:16

Vasıfsız embesil tanıdığım bir çok kişi oy yüzünden işe aldılar hangi parti hangi siyasi olursa olsun bu yapılan etik bulmuyorum sonuçta bu paranın bir kısmı benim cebimden çıkıyor Ben 63 yaşındayım hala çalışıyorum şiddetle kınıyorum çok güzel bir konuya değindiniz lütfen bunu devamlı yazın millet bilsin

Yorumu oyla      0      0  
Edip KADIOĞLU 18 Nisan 2021 Pazar 04:02

Genelde siyasilerde bu zamanda, atama, adam kayırma, ihale verme hiç değişmiyor. Belediye Başkanı olsun Genel Başkan olsun, koltuğu kaptı mı hemen rant, çıkar ilişkileri başlıyor. Bu durum dün ne ise bu gün aynı yarın da aynı olacaktır. Şimdi iktidarın bu olumsuzluklarından faydalanıp ve halka "ben iktidara geldiğimde daha iyi yapacağım, rant olmayacak" diyenler koltuğa oturur oturmaz hemen ilk işleri rant olacaktır.

Yorumu oyla      0      0  
Antalyalı 17 Nisan 2021 Cumartesi 22:56

Antalya hakkettiği şekilde yönetiliyor anormal bir durum yok

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet serim 17 Nisan 2021 Cumartesi 03:04

Böcek kilictaroglunu esir almis..en ise yaramaz aday o iken kilictarolu bunu tercih etti.! Adam simardi bu seferde secilmis il baskanini gn.baskana azlettirdi.nedir bu acikki bu adam calismiyor,yapilanlari bile koruyamiyor.gelin konyaalti sahilini gorün.!!gelin kuskavagi mahallesindeki derelerin denize akan pislik icindeki halini gorün.! Görevdeyken halkin sikayetlerini büyüksehir yetkili ben ne yapayim diyen adam simdi yetkili oldugu halde üc maymunu oynuyor.!! Bizede sira gelecek oynamak icin bekle..

Yorumu oyla      0      0  
Bütün belediyeler Ali babanın çiftliği 16 Nisan 2021 Cuma 22:19

Bütün belediyeler Ali babanın çifliği

Yorumu oyla      0      0  
OKTAY ŞENSOY 16 Nisan 2021 Cuma 15:52

TAMAMNA KATILIYORUM.16 NISAN 2021 TARIHLI BIR YAZILI BASINDAN ÖGRENDİĞİME GORE,MECLIS BŞ.VEK .AK PARTİLİ,BAYINDIRLIK BASKANLIGINA DA İYI PARTILI OTURMUŞ. BU MU CHP YOKSA BİR KOALISYON MU VAR ?

Yorumu oyla      0      0  
şahin 16 Nisan 2021 Cuma 11:21

annesi kanserli bir kişiyi işten çıkarttılar. mazlumun ahı var

Yorumu oyla      0      0  
Kayyum şart 16 Nisan 2021 Cuma 09:11

Büyük Şehir CEHEPE'nin, belediyecilik konusunda AKP'den öğreneceği çok şey var. Muhittin büyük şehir için bilgisi tecrübesi etrafı ve ekibi ile kötü bir tercihti. Maalesef söylediği projeleri yerine getirmediği gibi belediyeyi aldığı yerden çok geri götürdü. Halkın desteğini ve göreve başladığı tecrübeli ekibini kaybetti. Sizin yazdıklarınız gösteriyor ki, bunlar yapmaya değil yemeğe pardon yıkmaya gelmişler. Menderes başkandan sonra taş üstüne taş koymayan Muhittin, Menderes Başkanın koyduğu taşları da yıkmaya yok etmeye başladı. Ey Muhittin bu yazılanları ekibinin yaptıklarını hiç mi görmez okumazsın. Yüzbinler sana bu günleri göstermen için mi bu oylarını verdi. Onların oylarının vebalini boynunda taşıdığını bilmezmisin? neden bu gidişata dur demiyorsun? Bu hanımın yaptıkları tüm Antalya'da çarşamba pazarına döndüğü aşikar, Yazılan çizilenler karşısında neden gözlerin gör, kulakların sağır, vicdanın uyuyor? Ben şahsen sana oy verdim. Başkan olarak yaşananlara uzak kalarak beni neden cezalandırıyorsun?

Yorumu oyla      0      0  
toprak 16 Nisan 2021 Cuma 07:54

Helal olsun Genel Sekretere demek ki güç var,o nedenle top oynar gibi oynuyor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Antalya'da 'uzun namlulu tüfek' alarmı; 5 gözaltı
ANTALYA'da, araçlarıyla seyir halindeki sürücülere uzun namlulu tüfek ...
Başkan Uysal'dan esnafa ramazan turu
MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Ramazan ayının ilk gününde Güzeloba ...
Yörük öykülerini tuvale aktardı
MURATPAŞA Belediyesi'nin yeniden okurlarla buluşturduğu Duran Yılmaz'ın ...
 
Defilesiz Dosso Dossi, haziranda Antalya'da
HER yıl ünlü mankenlerin katıldığı defileyle başlayan Dosso Dossi Fashion ...
Ramazan pidesi 3'e de var, 5'e de...
ANTALYA'nın Serik ilçesinde 250 gram Ramazan pidesi 3, 400 gram Ramazan ...
Antalya'da bir polis emniyette intihar etti
ANTALYA'da, polis memuru Adem E. (41), Döşemealtı Emniyet Müdürlüğü'nde başına ...
 
HDP Antalya milletvekiline ilk müdahale CHP'li doktor vekillerden...
TBMM'de, muhalefet kulisinde otururken, rahatsızlanan HDP Antalya Milletvekili ...
Rusya'nın 45 günlük uçuş kısıtlaması üzdü
RUSYA'nın Türkiye ile arasındaki uçuşları 45 günlüğüne kısıtlaması, turizm ...
Keçiboynuzu Demreli kadınlara gelir olacak
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin uygulayıcısı olduğu 'Üreten Kadınlar, ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva