Aybüke Pusat Charlie Chaplin'in tiyatro oyununda
Aybüke Pusat Charlie Chaplin'in tiyatro oyununda
Akşener: Atanamamış öğretmenlerin oylarını istiyorum
Akşener: Atanamamış öğretmenlerin oylarını istiyorum
Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı köylerinde
Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı köylerinde
Oscar ödüllü yazar David Seidler hayatını kaybetti
Oscar ödüllü yazar David Seidler hayatını kaybetti

Turgut Güngör

12 bin 600 lira hakkımı verin
19 Nisan 2021 Pazartesi

Covid 19 aşısı geldi, kimileri karşı çıktı, sırası gelse de aşı yaptırmadı. Aşıda öncelikli olan sağlık çalışanlarının yüzde 14'ü aşı olmadı. Aşı sırası gelen 65 yaş üstü gruptakilerin yüzde 23.6 sı aşı yaptırmadı. Salgına karşı eldeki tek silahımız olan aşıyı, çok yüksek oranda bir kesim yaptırmıyor. İnanmak güç ama gerçek durum bu. 

Prof. Dr. Selim Çağatay bir çalışma yapmış. 3 aylık yarı kapanma maliyeti, bir aylık tam kapanmaya bedel. Böyle bir karar vermek için hükümetin cesur olması gerekiyor. Maddi kayıp bir yana her gün yüzlerce can kaybını önlemeyi kim istemez? 

AŞIRI UÇUK BEKLENTİ

Kısıtlama önlemlerinden beklenenler: "Vaka sayısı 2 haftada yüzde 50 gerileyecek, 30 günde ise bin rakamının altına inecek."

 Tabiplere göre fazla uçuk. "Kararı alan siyasiler yüksek beklentide fazla uçmuş."

Hafta içi hayat tam yol devam ediyor. Bu kadar yüksek bir iyimserlik beklemek, hayalcilik oluyor. 

Türkiye'nin her yerinde yoğun bakım sorumlusu doktorlar feryat ediyorlar: "Vakalar patladı, alarm durumdayız, boş bir tek yatak yok." 

Son uyarıyı Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Vedat Bulut yaptı:

"Bundan sonra hastalık katlanarak gider. İnsanlar solunum cihazlarına erişemeyecek. Sağlık Bakanı'nın yüzde 65-70 gibi oranlar vermesi gerçeği yansıtmıyor. Solunum cihazları olmayan ikinci basamak, üçüncü  basamak dediğimiz yoğun bakımları da sayıyor."

 Sağlık konusunda doktorla siyasetçinin böylesine farklı görüşlerde olması can sıkıcı olsa da elimizden bir şey gelmiyor.

İNSAN KAÇIRIYORLAR

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya kaçırılan 43 kişinin faturası, Vali Yardımcısı,  Nüfus Müdürlüğü ve 2 kamu görevlisine kesildi, bürokratlar görevden uzaklaştırıldı. AKP'li Belediye Başkanı o kişilerin Bremen'e kaçırılması konusunda şunları söyledi: "Bir dostun hatırına yaptık. Türkiye Cumhuriyeti'ne yük olacak insanlar gidiyor.

Bu sözler, "insan kaçakçılığı yaptık" demenin, bu itirafın, farklı anlatım cümlesi. Utanmıyor, rahatça söylüyor. AKP'de olduğu için ceza verilmeyeceğini biliyor, bir suç işlemediğini düşünüyor.

PATATES VE KURU SOĞAN 

İstanbul'un en doğudaki ilçesi Tuzla'da 4 tır dolusu patates için tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt şova dönüşen törende konuştu. Nevşehir ve Niğde'den yola çıkan tırlar İstanbul il sınırına girmiş. Ne muhteşem olay. Yoksula bir şey verirken, böyle anlamsız törenlere gerek var mı? Kocaman çuvalı (10 kilo kuru soğan, 20 kilo patates) oraya gelenler, evlerine nasıl götürecek? Kimse o durumla ilgilenmiyor. Eve bırakılması fikri gerçekleşmiyor. Fotoğraflar çekiliyor. İşlem tamam. 

Eyyubiye'de 12 bin yoksula patates, soğan dağıtımında arbede çıkmış. Ne sıra ne mesafe kuralı unutulmuş. Bir tır dolusu ürünler kapışılmış, yerlere dökülmüş. 

İslam dininde "yoksula sağ elin verdiğini sol el görmeyecek" diye biliyoruz. Kimin umurunda?

NAMAZ İFTAR VE YARDIM

İçişleri Bakanı, bir şehit evine ziyarete gidiyor. Namaz kılarken çekilen fotoğrafını paylaşıyor. Böyle anlamsız gösterilere gerek var mı? Bu bir değil, iki değil. Askeri birliğe gidiyor,  Mehmetçik ile bayram namazı kılıyor. O görüntüler ve haberleri TV bültenlerinde, yandaş gazetelerde yayınlanıyor. Maun Suresi diyor ki: 

"Vay haline o namaz kılanların ki, onlar namazlarının özünden uzaktırlar. Onlar halka gösteriş yaparlar."

Cumhurbaşkanı orucunu bir yoksul aile ile birlikte açmış, yer sofrası kurulmuş. "Çatkapı geldiler, soframızı paylaştık" diye haber oldu. Bir gün sonra gerçek anlaşıldı. Ev sahibi AKP'li çıktı ve Mamak Belediyesi'nde çalışıyordu. 

Erdoğan sonraki gün bu kez Bahçeli ile iftar yaptı. Özbek otağında bu kez masadaki yemekler iftarlık oldu. Bizim bildiğimiz otağlarda hiç yemek masası olmaz, yere serilen örtülerin üzerindeki tepsilerde yiyecekler olur. Yer sofrasında iftar hiç inandırıcı değildi. Modern bir Özbek otağında masada yemek de yakışmadı.

Bergama Belediye Başkanı, İzmir depreminde gönderilen yardım kolilerini zamanında dağıtmamış, beklemiş. Ramazan gelince adının yazılı olduğu poşetlere, paketlere koymuş. Deprem yardımlarını, halka Ramazan yardımı diye veriyor. Reklam amaçlı ramazan yardımı böyle mi olmalı? Biraz utanmanız olsun.

İKİ SORU YANITSIZ

2 hafta önceki yazımda "iki sorum var" yazdım. 128 milyar dolar nerede? Damat nerede?

 Bir hafta önce siyasi partiler konuya sahip çıktı CHP, İyi Parti, Deva, Gelecek partilerinin sözcüleri konuyu gündeme taşıdı. Sonunda açıklama geldi. Dövizin satıldığı söylenmeyen açıklamada "işlem" deniliyor. Kim satmış, hangi kurdan belirsiz, Merkez Bankası dövizini kime vermiş yanıtsız. Merkez Bankası'nın çiçeği burnunda başkanı açıklama yapıyor, bütçe denkliği açısından kaybolan bir döviz olmadığını anlatmaya çalışıyor.

Lagara lugara ile bu iddialar geçiştirilemez. Devlet Denetleme Kurulu var, Masak var, en önemlisi Cumhuriyet Savcılarımız var. Görev bilsinler, araştırsınlar. Neden ağız dalaşına giriyorsunuz? Bu kadar ciddi bir konu siyasetçilerin günlük laf yetiştirme yarışı ile geçiştirilemez. 

128 milyar ABD dolarını rakamla yazayım 

(128.000.000.000) 128'in yanında 9 sıfır var. Bu para kaç Türk lirası yapıyor, ona bakalım. Rakamla şöyle: 1.033.397.760.000. Bir trilyon 33 milyar 397 milyon 760 bin Türk lirası. 

O kadar büyük döviz hareketinde her Türk vatandaşının kişi başına 12 bin 600 TL hakkı var. Ben payıma düşeni arıyorum.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva