Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Oto yıkamacı cinayetinde 'Meşru müdafaa' savunması
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Orman yangınlarıyla mücadele işbaşı eğitimi
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı
Galatasaray'dan Dries Mertens kararı

Nesrin Mater

AGT aslında...
11 Eylül 2015 Cuma

Onlar Antalya da AGT'nin kurucuları olarak tanınır. AGT nin anlamını bilmeyenler şirket sahiplerinin ya baş harfleri ya da isim ve soyadlarından oluşan harfler olarak algılar. Oysa AGT "Ağaç Sanayinde Gelişmiş Teknoloji" demektir. Baba Ahmet Söylemez'in rahatsızlığı nedeniyle 1984 yılında Antalya'ya yerleşmeye karar vermesiyle sözünü ettiğimiz kısaltılmış baş harflerden oluşan teknoloji Antalya da temelleri atıldı. 

Bu şirket zamanla büyüdü, büyüdü ve Antalya'dan dünyaya açılan, sevgi, barış köprüsü oldu AGT...

Ve Duygusallık o tarihten itibaren başlıyor...
Antalya da olmak, bu toprağın, suyun ve bu toprağın alüyonuna ortak olan duygular. Samimi ve hoşgörü sahası... Yaşam biçimi bu bereketli topraklar üzerinde yayılıyor. Söylemez ailesinin tüm bireylerinde aynı duygu hakim oluyor. İnsanlığa ve insanlara hizmet. Sloganlaşıyor adeta bu düşünce. Herşeyden önemlisi samimi olmak ve açık olmak gerekiyor. Ve elbette ki Ahilik kültürünün sağ duyulu anlayışı. AGT büyüyor, AGT her geçen gün insanlığa, insanlara ve ardından da ülke ekonomisine yatırımına her geçen gün katkı koyuyor. 

Mesela burada kadının yeri ayrı... 50'nin üzerinde kadın yönetici var. Yüzlerce kadına da iş istihdamı yaratıyorlar.

Dünyanın her tarafına ürün göndermek, ihracat yapmak kolay değil. Son yeni ürünleri ise müthiş bir parke... Doğayı koruyarak, insana önem vererek sevgiyle yapıyorlar işlerini...

Bugün anlayış yine aynı. Her firmada, her işletme de ve özellikle büyüme ve insanlığa hizmet vermek isteyen tüm makine, techizata sahip firmalarda insanlığa ve insanlara hizmet, yatırım ve ülke ekonomisine katkı vermek anlayışı aynıdır. AGT bunlardan sadece bir tanesi.

Ülkemizin bayrağını dünyada onurla dalgalandırıyorlar. Üretim adına hergün yeni projeler çıkarıyorlar ortaya... Hep daha iyiye, hep mutluluğa doğru giden bir yoldalar.

Söylemez ailesi ve bugün AGT'yi AGT yapan anlayışın dinamik kadrosu ve elbette ki geminin kaptanları, yön verenleri... Özellikle Mehmet Semih Söylemez ve Mustafa Söylemez tüm iyi niyetli duygularını bu topraklar üzerine ekmeyi kararlılıkla sürdürmüş iki isim.

Mehmet Semih Söylemez, bu dinamizmin ve ayağa kalkışın, yürümenin ve koşmaya başlamanın fotoğrafını çeken isim. 25 yıllık AGT tecrübesini DUYGUSAL SERMAYE adlı kitabında yorumlayan ve derleyen 1984 yılından bu yana Antalya da süre gelen üretim, deneyim, tecrübe AGT'nin aynı zamanda CEO'su da olan Mehmet Semih Söylemez 'DUYGUSAL SERMAYE' adlı kitabıyla yeni bir yol haritası ve rota çiziyor iş dünyasına. 

"Gün gelir ve anlattıklarınız, konuştuklarınız sizin olur. O gün işte kitap yazmaya başlama zamanıdır!" diyen ve düşüncelerini bu anlamda kaleme almaya başlayan Mehmet Semih Söylemez Duygusal Sermaye adlı kitabı bir öğüt değil, bir nasihat değil, bir öneri değil. Yaşanmış ve doğru yaşam adımlarının atılmasından sonra çıkan sonucu aktarıldığı dev bir eser.

Söylemez ailesi başta olmak üzere ve kitabın çok değerli yazarı Mehmet Semih Söylemez karıncanın ağırlığından yüz katı yükü taşıyan anlayışta iş hayatında geçirdiği 25 yılın küçük bir özeti 'Duygusal Sermaye' adlı kitap'ta her bir konyu mükemmel bir şekilde toplamış.Sermayesi sevgi, saygı, hoşgörü, aşk, inanç, mütevazilik ve duygusal olanların, okyanusların nasıl kulaçlanabileceğinin bir tanımıdır AGT aslında. 

İyi esnaf, iyi işletmeci, iyi bir memleket insanı olmanın en güzel davranışını sergileyen Söylemez ailesi bugünlerin en popüler davranışı 'Öz Çekim'ini yapıp her fırsatta tüm güzelliği ni ortaya koyuyor. Söylemezlerin aslında söylemek istediklerini Mehmet Semiz Söylemez bir söylemiş pir yazmış. İnsan olmanın erdemliği, duruşun vakurluğu, sağ duyunun doğru bakışı, klasikleşen tüm detayları yıkan DUYGULAR olmuştur. Bir çok tanınmış marka, yayınladıkları reklam ve tanıtım sloganlarında anlamlı sözler ile pazar paylarında ki yüzdeyi korumaya çalışır. AGT' ise AGT'yi marka yapan tanıtımlarında tüm insanları, ekonomiyi, varoluşu, bu yolda ki kararlılık için çok özel bir slogan aramaya gerek duymamıştır. 

DUYGUSAL SERMAYE' "Benim" diyen sloganların önüne geçen bir birikim olduğunu düşünüyorum. Duygusal Sermaye zenginliği hangi paranın ve gücün önüne geçebilir ? İnsan severken ve sevdiğine sarılırken hangi sermaye ile sarılır? AGT'nin tüm dinamiklerinin sahip olduğu ve gönül kasasının dolup hatta koyacak yer kalmadığı Sermayesi  "Duygusal Sermaye hesabıdır. Onu harcamakla bitiremezsiniz. AGT bugün her geçen gün Dünya da tanınan ve Dünya ya açılan, açıldıkça okyanuslara aşan bir Antalya markasına dönüşmesi işte bundandır. Sermayesi Duygusal olan her canlının ne borcu olur, ne de ölümü.. AGT sen Duygusal Sermayenle çok yaşa, kasa kasa parasıyla övünenlere inat..

Bu yürekli insanları kutluyoruz ve iyi ki varsınız, var olunuz diyoruz.

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Kepez yeniden AKP’ye geçer mi?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva