Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Vali Şahin İskandinav büyükelçileri kabul etti
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Ahu Tuğba trafik kazası geçirdi
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Tuvana Türkay hastaneye kaldırıldı
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi
Antalya'da DJ'lik kursuna yoğun ilgi

İsa Altun

Bağımlılığa karşı bilinç oluşturmak
19 Mart 2017 Pazar

Madde bağımlılığına karşı vazgeçilmez unsur, bireylere ve kurum çalışanlarına ‘bilinç’ kazandırmak olmalıdır. Madde bağımlılığı ile mücadele görev sadece devletin işi değildir. Her şeyi sadece devletten beklemek vicdansızlık olur. Bilinmelidir ki, her kesime görevler düşüyor. Medyaya, Belediyelere, ailelere, eğitim kurumlarına, STK’lara ve özel kurumlara fazlasıyla iş düşmekte. Maddeyle mücadelede sosyal sorumluluk bilinci ile hareket edip kamuoyunda olumlu puan alan kurumları da buradan duyurmak ve diğer işletmelere de örnek oldukları için teşekkür etmek te gerekir. Geçtiğimiz hafta Sakarya ilimizde bulunan Türk Traktör fabrikasının tesislerinde görevli özel güvenlik görevlilerine yönelik ‘ Narkotik maddeler ve zula ’ konulu eğitimimizi gerçekleştirdik. Tesislerdeki yüksek güvenlik tedbirleri ve görevlilerin duyarlı görev anlayışı takdire şayan. Tesislere girişte bu güveni zaten fazlasıyla hissediyorsunuz. Görevliler ‘beden dili’ eğitiminden tutun da ‘öfke ve strese’ karşı baş etme eğitimi almış olmaları kurumsal kültürün ve çalışanlarda aidiyet duygusunun ne denli önemsendiğinin kanıtıdır. ‘Türk Traktör’ Kurumunun başarılarında dolayı tüm ekibini kutluyorum. Özel Güvenlik görevlilerine de ‘Narkotik ve Zula ‘ eğitiminde gümrükleme aşamasındaki tüm unsurlardan da bahsetme şansı bulduk. İşin hukuksal boyutundan, zulaların nasıl hazırlandığına kadar, görsel sunumlarla saatlerce tüm yönleriyle ele aldık. Çalışanlarına ‘Kaçakçılıkla ve bağımlılıkla mücadele’ aşamasında sosyal sorumluluk ilkesi kazandıran, eğitimle de samimi yaklaşan Türk Traktör markasına teşekkür ediyoruz.
 
         Hazar Kolejinde anlamlı kutlama
Madde bağımlılığı ile mücadelede ‘bilinç kazandırmak’ olgusu toplumda yaygınlaştıkça arz-talep ilişkisi de etkileniyor. Yani talep gittikçe azalıyor. Dünya Sağlık Teşkilatı raporlarına göre, bağımlılık konusunda eğitilen ebeveynler bilinç kazandıkça mücadele amacına ulaşıp yüzde 50 oranında her alanda azalma gerçekleşiyor. Dolayısıyla arz azaldığı için talep te azalıyor. Başta anne babalar bu konuda eğitim alıp bilinç kazandıkça, sokak satıcıları ile mücadele daha etkin kazanımlar söz konusu oluyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında İstanbul’da Bağcılar ilçesinde eğitim ve öğretim faaliyetine devam eden Hazar Kolejinin Güneşli şubesine davetliydik. Okulda aynı gün içinde velilere yönelik ‘Bağımlılık’ konulu eğitim amacıyla bizi de aralarında görmek istediklerini belirttiler. Gittik. Madde bağımlılığı gibi sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı tehdit eden bu bela hakkında seminer ve sunumun ardından Narkotik şubede geçen 30 yıllık deneyim ve birikimlerimizi velilerle paylaştık. Ailelere bu konuda neler yapmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunduk. 18 Mart Çanakkale zaferi konulu töreninin ardından öğrencilerin Çanakkale zaferinin mücadelesini anlatan tiyatral gösterisi bizleri gözyaşlarına boğdu. Şehitlik mertebesini, bayrak sevgisini, iman ve istiklal kavramını anlatan 40 dakikalık sunumu bilhassa gençlerimizin mutlaka izlemesinde fayda görüyorum. Ben buradan başta Sayın Milli Eğitim Bakanımıza,  İstanbul Valimize ve Milli Eğitim Müdürümüze seslenmek istiyorum: Bize ‘ milli duyguları ve bağımsızlık ruhunu ’ yoğun bir şekilde yaşatan ve gözyaşlarına boğan bu çalışmayı görmeleri arzusu içindeyim. Hatta başta Bağcılar Belediyesi olmak üzere İstanbul’un tüm ilçelerinde halka ve öğrencilere gösterimi konusunda teklifte bulunmak istiyorum. Gerek öğrencilerin gerekse ebeveynlerin bu tiyatrodan öğrenecekleri çok şeyin olduğu kanaatindeyim. Şahsım olarak bu anlamlı sunumu gerçekleşmesinde emeği geçen Hazar Koleji Okul Müdürü Murat Tuza’ya, Can Yıldız Öğretmenimize, Mehtap Özdemir’e ve diğer öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Ulusal Egemenlik
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Yerel halk iyi ki varsın
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva