Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı
Emekli olan Yıldız Tilbe'den 'maaş' isyanı

Nesrin Mater

Barut tarihe tanıklık ediyor
23 Ekim 2013 Çarşamba

Antalya’nın Manavgat ilçesinin güzel turizm beldesi artık kültürleriyle ve tarihe yaptığı tanıklıkla Manavgat’ın güzelliklerine güzellik katmaktadır.
 
Başarılı Evrenseki BelediyeBaşkanı ve MATAB Başkanı RecepBarut, Manavgat Bölgesi’nde turizm- kültür adına yaptığı başarılı çalışmalarına hızla devam ederken, tarihine tanıklık yapan şehitlerini de unutmadı. Gece gündüz demeden, Manavgat’a güzellikler taşımaya devam eden Sayın Barut, Çanakkale, Sarıkamış, Yemen, Hicaz, Irak, Suriye, Balkanlar, Kafkaslar, Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu’daki şehitler adına Manavgat Şehitler Ormanı’nı kurdu.

Recep Barut, Manavgat resmi kayıtlarında bulunan 116 şehidin, Manavgat Şehitlik Ormanı ile nesilden nesile aktarılarak unutulmamasını sağladı. Sayın Barut, büyük bir vefa örneği göstererek, tüm çalışmalarında olduğu gibi Manavgat’a özel bir değer daha kazandırdı.

 Manavgat Şehitler Ormanı Açıldı

Manavgat'ın Evrenseki Beldesi’nde belediye tarafından yaptırılan Manavgat Şehitler Ormanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 
Törende konuşan Manavgat Kaymakamı EmirOsman Bulgurlu, Ağustos ayının Türk milleti açısından önemli bir ay olduğunu ifade etti.
Tarihte bu ay içerisinde alınan zaferleri hatırlatan Bulgurlu, bunlardan biri olan 30 Ağustos'taki Büyük Taarruz zaferini yaşatan Ulu ÖnderAtatürk ve silah arkadaşlarının tarihe geçen önemli bir başarı kaydettiklerini söyledi.
Bulgurlu, Şehitler Ormanı oluşturulmasından duyduğu memnuniyeti de sözlerine ekledi.
Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ise Genelkurmay Başkanlığı'ndan Manavgatlı 117 şehit olduğu bilgisine ulaştıklarını kayderek, bu nedenle oluşturdukları ormana 117 ağaç dikerek Şehitler Ormanı olarak yeniden düzenlediklerini ifade etti.
Barut, "Her çam ağacının başına bir kütük koyarak şehitlerimizin künyelerini çaktık" dedi.
Konuşmaların ardından şehitler için Kur'an-I Kerim okundu ve dua edildi.

Evrenseki Kültürevi'nde düzenlenen, Evrenseki Türk Halk Müziği Korosunun Şef Hüseyin Kök yönetiminde kahramanlık türküleri ve şiirleri okuduğu programda ise gaziler davetlilerle hatıralarını paylaştılar.

Evrenseki Belediyesi Dünden Bugüne…
Turizm alt yapısını hızlandıran Evrenseki Belediyesi yaptığı çalışmalarla dünden bugüne markalaşmayı sağladı.
MATAB ve Evrenseki Beldesi Belediye Başkanı Recep Barut, Manavgat'ta hayata geçirdikleri biyolojik arıtma sistemiyle Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB) hariç atık su sorununu önemli ölçüde çözüme kavuşturduklarını söyledi. 
 
Manavgat'ın 180 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en yüksek turist ağırlama destinasyonuna sahip olduğunu belirten Barut, KTB'nin de atık su sorunu 2013 yılı sonuna kadar tamamen çözüme kavuşturacaklarını kaydetti. Türkiye'de sahil şeridinde ilk kıyı kenar çizgisi düzenlemesi yapan belediyenin Evrenseki olduğunu anlatan Barut, kıyı kenarda yeşillendirme çizgisini 10 metreden 50'ye çıkardıklarını ifade etti. 2,5 yıl önce Evrenseki'de yaptıkları kıyı kenar düzenlemesi çalışmasını Kültür ve Turizm ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından model uygulama seçildiğini hatırlatan Barut, çalışmanın bölgedeki otellerin yatak başı fiyatını 20 euro arttırdığını belirtti. 

Yaptıkları kıyı kenar düzenlemesiyle otellerin her yıl maliye ile karşı karşıya kaldıkları ecrimisil davalarının son bulduğunun altını çizen Barut, deniz kenarında yeşil alan çizgisinin 10'dan 50 metreye çıkmasıyla konaklama tesisi dışında halkında denizden yararlanması için Uluslararası Çevre Vakfı(FEE)'nın belirlediği standartlarda 4 halk plajı yaptıklarını kaydetti. 

Türk turizminin ayrıcalıklı bölgesi Titreyengöl'den 16 yıl önce denizle bağlantısı kesilince gölde balçık oluşumunun arttığını belirten Barut, MATAB'ın 1 milyon lira harcayarak Titreyengöl'ün denizle bağlantısını sağlayarak gölün yeniden titremesini sağladığını ifade etti.
Titreyengöl'de bölgeye has 8 balık türü ile çok sayıda kuş türünün yaşadığını belirten Barut, göçmen kuşların göçmeden önce 2 hafta Titreyengöl'de kaldıklarını ve uçmadan önce beslenmelerini gölden yaparak uçuş yaptığını söyledi. Barut, MATAB'ın haftanın 3 günü 78 köyünde çöp toplaması yaptığı uygulamanın Orman ve Su İşleri, Çevre ve Şehircilik ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın örnek uygulama seçildiğini aktardı.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva