TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Turgut Güngör

Başkomutanım Atatürk'e özlem
20 Eylül 2021 Pazartesi

IŞİD adında kimin beslemesi olduğu, neye hizmet ettiği belirsiz terör örgütü Ürdünlü bir  pilotu diri diri yaktı. Bir görev sırasında uçağından atlamak zorunda kalan pilotu, terör örgütünün militanları yakaladı. Ürdün hükümeti ile pazarlık girişimine yanıt alamayan IŞİD, daha önce yaptığı gibi bu kez yine bir askeri, insanlık dışı bir yöntemle ateşe verdi. Tüm Ürdün ayaklandı. Önce asker anneleri, sonra tüm kadınlar ve ardından halk sokaklara çıktı, IŞİD'i protesto etti. 

Ürdün Savaş Konseyi ilk kez çok sert ve benzeri olmayan bir karar aldı. Ürdün Kralı Abdullah savaş uçağını kendi kullanarak, ülkesinin adına IŞİD mevzilerine ilk bombayı attı. Hava Kuvvetleri de tüm uçaklarıyla IŞİD militanlarının olduğu bölgeye bomba yağdırdı. 

HALKIN YANINDA OLDU

Kral Abdullah, "IŞİD benim kandaşım, dindaşım" demedi, halkın duygularına yanıt verdi, lider öncülüğüyle onların yanında oldu. Gerçek başkomutanlığın bunu gerektirdiğini gösterdi, bombayı atarak, o ünvanı hak ettiğini kanıtladı. 

Ürdünlü savaş pilotları uçaklarına yüklenen bombaların üzerine "kahraman ve şehit pilot Muaz El Kesasibe" yazarak intikam mesajı verdi. Ürdün cezaevlerindeki tutuklu IŞİD militanları o gece idam edildi. IŞİD'in yaktığı Ürdünlü genç pilotun intikamı böyle alındı -sözde değil-gerçek anlamda kanı yerde kalmadı. 

ATATÜRK HAYRANI KRAL

Kral Abdullah, uluslararası politika alanında eğitimini İngiltere Kraliyet Akademisi olan Royal Akademi Sandhurst'ta tamamladı,  Amerikan ordusuna subay yetiştiren Ford Knox'tan mezun oldu. 

Kendisi bir savaş pilotu olan, askeri eğitiminin bir bölümünü de Türkiye'de Harp  Akademilerinde yapan Kral Abdullah, ilk ateş emrini verdiği birliklerin başında "başkomutanlık" yaptı. 

Türkiye'ye her gelişinde Anıtkabir'i ziyaret etti ve Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu, kimi zaman duygulandı, gözleri yaşardı.

CANİLİĞİ HİÇ UNUTMADIK

IŞİD bizim iki askerimizi, genç iki kardeşimizi, iki Mehmetçiğimizi vahşice yaktı. Günlerce etkisinde kaldık. Alevlerin insan vücudunda parlayışını gördük, çekilen acıyı kendi kalbimizde hissettik. İçimiz, yüreğimiz, canımız yandı. Bir şey yapamadık. Etkisi günlerce sürdü. Uyumadık, ağladık ve bu caniliği  unutmadık. Unutmayacağız. 

O günlerde Dışişleri Bakanı olan sonra Başbakanlık yapan zat, bu katiller için sırıtarak, "Öfkeli gençler" dedi. Hiç utanmadı, yüzü kızarmadı.

İki askerimizin yakılması için kendince sözde fetva veren IŞİD kadısı, Türkiye'de yargılandı.  Ne yazık ki mahkemede serbest bırakıldı. Gaziantep'te kuşçu dükkanı açtı. Ailesiyle beraber hayatına devam etti. Bu herifin dükkan iznini kim, hangi yetkili verdiyse ortaya çıkarılması gerekiyor.

MAREŞAL VE GAZİ ÜNVANI

Osmanlı İmparatorluğu 1683 yılından  itibaren sahip olduğu topraklardan geri çekiliyordu. 238 yıl sonra Sakarya Meydan Muharebesi'nde geri çekiliş sona erdi. Bunu başaran Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşları oldu. Millet Meclisi 19 Eylül 1921 tarihinde, Başkomutan Mustafa Kemal'e "Mareşal" ve "Gazi" ünvanı verdi. O, bir subay için (Kubilay) "Menemen'i yakın" emrini veren bir başkomutan. 

Mustafa Kemal'i özlüyorum. Bizim başkomutanımız, ebedi bir başkomutan. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça sonsuza dek başkomutanımız olarak kalacak. 

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanırken, bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu olan başkomutanımıza, Diyanet İşleri Başkanı bir Fatiha'yı çok görüyorsa, yaptığı ayıptan insanlık adına utanması gerekir.

Başkomutanımı, Mustafa Kemal'imi, ulu önderimi, Atatürk'ümü çok seviyorum ve  özlüyorum.

 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva