Robert Redford hayatını kaybetti
Robert Redford hayatını kaybetti
Senarist Merve Göntem serbest bırakıldı
Senarist Merve Göntem serbest bırakıldı
Usta oyuncu Gül Onat hayranlarından dua istedi
Usta oyuncu Gül Onat hayranlarından dua istedi
Apartmanda komşu tacizi: 12 yıl istendi
Apartmanda komşu tacizi: 12 yıl istendi

Turgut Güngör

Bugün daha yoksuluz
18 Ekim 2021 Pazartesi

İktidar elindeki olanakları kendi dünya görüşüne göre (çağdaş-geri kalmış) yanlış kullanır, dağıtır, yok ederse açmaza düşer. Ülkenin kaynakları boşa harcanır, yakınlara peşkeş çekilir ya da plansız programsız alanlarda bitirilirse iktidar kendini çaresiz bırakır. İşte o zaman tek güç kalır. Baskı, tehdit, şantaj. Bunun adı: Korku.

 Türkiye bugün siyaset için iki kart, iki silah arasında gidip geliyor, yalpa yapıyor, ilerlemeden yerinde sayıyor.

 19 yıl süren tek parti yönetimi güç kaybına uğradı. Bir partiden destek alarak yönetimini sürdürmeyi deneyen anlayış tökezlemeye başladı. Ortaya atılan rant iddiaları, yolsuzluk dosyaları, Sayıştay belgeleri iktidarı salladı. Çıkar bağıyla saadet zinciri kuran bu oluşumun bir anda yıkılmasını beklemek hayalciliktir.  Kendi içinde ayrışma, dağılma ve parçalanma aşamaları kaçınılmazdır. 

Seçim hedefi 2023 yılı olsa da beklenmeyen olağandışı gelişmeler sandığa erken gidilmeyi sağlayabilir

İÇERİDE ÇARESİZLİK

Merkez Bankası kadroları kevgire döndü. Başkanlık koltuğu adeta iğneli fıçı. Göreve gelen ne oluyor demeden yollanıyor. Hazinemiz günü zor kurtarıyor. Rezervlerimiz başa baş gidiyor. Döviz fiyatlarını tutabilene aşkolsun. Gıda fiyatları füze gibi fırladı. Benzin, motorinde kuyruklar oluşmaya başladı.  Marketlerde "bir paket undan fazla satışımız yoktur" yazıları raflara konuldu. Tane ile satış dönemine girdik. Elektrik, doğalgaz, et, süt, bakliyat ürünlerine günlük zamlar yağıyor.

Kişi başı milli gelir sıralaması 18 aydır yenilenmedi. 2020 verileri, tahmini veri olarak duruyor. Gelişmiş 20 ülkenin gerisine düştük. Cumhuriyet tarihinde ilk kez kişi başı gelir 7 yıl üst üste azaldı. Dünya Sefalet Endeksi sıralamasında Türkiye 156 ülke arasında 21. sırada bulunuyor. Dünya Mutluluk Raporunda yer almıyoruz, yokuz. 

Son 3 yılda 10 bin milyoner 13 bin iş insanı Türkiye'den göç etmiş. Son 2.5 yılda 2 bin 400 hekim yurt dışına gitmiş. 

 Yoksulduk, daha yoksul olduk.

KORKU YENİLECEKTİR

Ülkem böyle bir ortamda sıkıntılı günler yaşarken sorumlu koltuğundaki kişi ne diyor:  "1950'lerde ölü yıkayacak imam yoktu, şimdi var." 

Millet aç, işsiz, yoksul, perişan, çöpten çürük sebze meyve topluyor. Sorumlu kişi 70 yıl öncesindeki bir durumdan söz ediyor.

Profesör Özgür Demirtaş bilmem kaçıncı kez diyor ki: "Zamanını dil, din, ırk, köken, mezhep, cinsiyet, siyasi parti kavgalarına harcayan ülkeler fakir kalmaya mahkum, mahkum, mahkum."

İktidardaki siyasetin dili korku oldu. Korku, sevgiye yenilmeye mahkum.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'da vurgun yiyen iş insanlarının tam listesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
 27 milyon imza
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Almanya başarabilecek mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Gerçek iktidarın sahibi halktır
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül'de Satürn'ün geri hareketle Balık burcuna dönmesi bu hafta sizi görünür olmayan yüklerle daha fazla yüzleştirebilir; ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva