Banu Parlak gözaltına alındı
Banu Parlak gözaltına alındı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Ronaldo'nun lüks aracı hayran bıraktı
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Doğum teşviki: 75 bin dolar ödenecek
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı
Türkan Şoray'dan Kadir İnanır mesajı

Dursun Gündoğdu

CHP'li vekiller ve Kılıçdaroğlu
11 Kasım 2015 Çarşamba

Antalyalı 4 vekilinde aralarında olduğu 7 CHP’li vekil ortak bir bildiri yayınlamış,  ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız, genel başkan değişikliğine gerek yok’ demiş.

Bu da bir tercih…

Saygı duyarım.

Ama, bildirinin bir yerinde ‘Seçim sonuçları incelenmeli, araştırılmalı’ falan filan denilmiş…

Ey sayın vekiller…

Araştırmaya, incelemeye gerek yok…

Seçimde neden birinci çıkamadınız ben size söyleyeyim.

Bu bildiride Antalyalı vekillerin de imzası olduğu için, en azından Antalya açısından neden kaybettiniz size onu anlatayım.

Biirrrrr… 7 Haziran’da, bir önceki seçime göre oy kaybeden aynı listeyle 1 Kasım’da da seçime girdiniz. Seçmen açısından listeniz heyecan vermedi. Seçmen aynı menüdeki yemekleri istemedi. Zaten o ekonomideki deyimle bir önceki seçimde satın alınmıştı.

İkiiiiii… Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Antalya merkezde büyük bir miting yapmadı, birkaç ilçede çıkıp konuştu. Diğer ilçeler, Bize ayıp oldu” dedi

Üççççç… Propaganda süresi kısaydı. AKP,  Antalya’da gazete ve televizyonlar dahil medyayı çok iyi kullandı. Antalya’nın dört bir yanındaki bilboardlar, tabelalar, kısaca açık hava reklam alanları AKP’nin tanıtımıyla doluydu. AKP, yol kenarında küçücük bir teneke parçası görse üzerine logosunu yapıştırmıştı.

Dörttttt… Listedeki  5 vekil adayı, nasıl olsa 5 çıkarırız deyip para, pul harcamadı, medya kurum ve kuruluşlarını dahi ziyaret edip haber yaptırma gereği bile duymadı. Gazete ve televizyonlara, her seçimde olduğu gibi, “Genel merkezden para gelmedi, bizde de para kalmadı” diyerek işin içinden sıyrıldı. Daha 7 Haziran seçiminin borçlarını ödeyemeyen CHP, 1 Kasım’a parasal açıdan boynu büyük gitti.

Beeeeşş…  Mevlüt Çavuşoğlu, seçmenin karşısına, AKP kurucusu, genel başkan yardımcısı ve eski Dışişleri Bakanı sıfatları ile çıkarken, yanına da Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i aldı. Biri hükümeti temsil ediyordu, diğeri yerel iktidarı… Seçmen karşısında para ve gücü gördü… Vaatlerini ciddiye aldı.  CHP’li adaylar bu konuda Milliyet’ten Oktay Pirim’in dediği gibi ‘Cılız’ kaldı.

Altııııııı… AKP, tüm birimleriyle, yerel yöneticileriyle topyekün sahaya çıkarken, CHP’de bunu göremedik. Bir ekip başı, süreci sürükleyen bir aday yoktu…

Yediiii… Halk CHP’nin listesine baktı. İki aday özellikle dikkat çekiciydi. Biri altındaki koltuğu daha yeni kaybetmiş,  seçmenden vizeyi alamamış, rakibine fena yenilmiş bir aday Mustafa Akaydın’dı, diğeri o yerel seçimlerde genel merkezi yanlış adaylar göstererek yanıltıp başarısızlığın mimarı olmuş Devrim Kök’tü…  Birinci sıradaki Niyazi Nefi Kara siyasette yeni ydi,  7 Haziran’ı saymazsanız, ilk seçimiydi. AKP’nin liste birincisi Çavuşoğlu ise AKP’nin kurucusu, genel başkan yardımcısı ve dışişleri bakanıydı.  Ayrıca, CHP’nin listesinde doğudan aday çok, batıdan seçilebilir noktada tek aday yoktu.

Sekizzzzz… İl yönetimi birkaç fedakar il yöneticisi, kadın kolları üyeleri ve gençler dışında yeteri kadar asılmadı bu seçime… Seçim boyunca ortalıklarda görünmeyen bir il başkanı vardı.  CHP’li seçmenin gözü, Rahmetli Mustafa Çetin Kaya ve Ümit Uysal gibi bir döneme damgasını vurmuş,  otoriter ve ses getiren il başkanları, Yıldıray Sapan gibi tek başına AKP’nin karşısına dikilen, eylemleriyle ortalığı zargır zangır titreten bir merkez ilçe başkanı aradı. Ancak, il başkanı birkaç ‘cılız’ açıklamayla iki seçimi atlattı. Ne etliye dokundu, ne sütlüye…    

Dokuzzzz…  AKP, parti genel merkezinin genel vaatleri dışında, Antalya ölçeğinde hızlı tren, havalimanı, kruvaziyer limanı, hastaneler, yollar, köprüler vaat ederken CHP’li adaylardan tek bir yerel  vaat duymadık, etmedik.

Onnnnn…   Tanıtım ve Halkla İlişkiler’den sorumlu genel  başkan yardımcılığı gibi çok önemli bir görevi,  eski bir HAS Parti’liye (Mehmet Bekaroğlu) emanet eden CHP, kendi öz tabanını dahi ikna edecek politikalar üretemediği gibi oyların bir bölümünü yine HDP’ye kaptırdı. Seçim sonrası yapılan araştırmalar gösterdi ki, CHP’den AKP’ye bile oy gitmişti.

Onbiiiirrr… Seçime yakın bir zamanda, cemaate yakın tv kanalları ile gazetelere yapılan kayyum atamalarına bazı CHP’li milletvekillerinin karşı çıkması hoş olmadı. Cemaatin AKP ile ortak hareket ettikleri dönemlerde yaptıkları operasyonlarda (Ergenekon, balyoz v.b) mağdur olanlar CHP’li vekillerin bu savunmalarına bir anlam veremediler. Bu savunma,  ‘CHP-Cemaat ortak hareket ediyor’ diyenlerin ekmeğine yağ sürdü.

Onikiiiii… AKP, milliyetçi oylara ve hem doğuda, hem de Antalya gibi yaşadıkları diğer illerde terörden korkup gelecek kaygısı duyan kürt oylarına yönelik yoğun çalışma yaptı. CHP’nin ne Antalya’da, ne Türkiye genelinde milliyetçi oyları alayım, kürt oyları partiye yönelteyim gibi bir gayreti olmadı. 7 Haziran öncesi, Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da, Mustafa Akaydın’ın Antalya’da elleriyle yaptıkları bozkurt işaretinin yarattığı iz, 1 Kasım’a kadar çoktan silinmişti.

Onüüçççç… Ondörtttt…

Ve bu listeyi uzatabildiğimiz kadar uzatabiliriz.

Şimdi,  Antalya dahil 81 ilde bunları görmeyen veya gördüyse genel merkezi uyarmayan birer il başkanı…

İllerde yaşananların farkında olan veya olmayan, olduysa  genel başkana aktarmayan teşkilatlardan sorumlu bir genel başkan yardımcısı…

Bunları görüp görmediğini bilmediğimiz ama her seçimde başı öne eğdirilen bir genel başkana sahip çıkan 4 Antalyalı vekilin bu açıklaması bana biraz, ‘Safımızı belirleyelim beyler’ tavrı geldi.

Erken ama hayırlısı olsun…
 
 
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Antalyalı 13 Kasım 2015 Cuma  12:01

Antalya sorunları ve siyaset alanında çok iyi analizler yapan duayen bir gazetecisiniz. Sizi tebrik ediyorum. yazınıza sonuna kadar katılıyorum. eksiği var fazlası yok, kaleminize sağlık.

Yorumu oyla      10      3  
kUMLUCALI 13 Kasım 2015 Cuma  11:58

dOĞRUDUR

Yorumu oyla      10      3  
Antalya için Yıldıray Sapan'ı seçin 12 Kasım 2015 Perşembe  23:36

Sayın milletvekilimiz Yıldıray Sapan,ön seçimde sadece emeği ile üyelerinin karşısındaydı.Takdiri onlara bırakmıştı.Sonuç ne olursa olsun kendini düşünmeden herkesten en önce partisi için yollara düştü,gecesini gündüzüne kattı,yine sadece emeği ile var oldu.Eğer Chp Antalya,iktidarı hedefliyorsa bu büyük emeği yok saymamalıdır.Örgütlerin birlik,beraberlik içinde iktidara yürümesi için sayın Sapan,mutlaka İl Başkanlığı'na getirilmelidir.Aynı mücadeleyi cesurca yürütebilecek başka bir isim akıllara gelmiyor.

Yorumu oyla      11      3  
Reşit Muratpaşalı 11 Kasım 2015 Çarşamba  18:34

sayın yazara katılmamak elde değil.Tebrik ederim.Chp her girdiğiseçimde Antalyada Akaydının kibirleri ve seçim kaybetmesine rağmen siyaseten önemsenmesi,ayrıyeten Devrim Kök'ün il başkanlığı döneminde alınan yanlış aday seçimleri,yine Akaydının bu olumsuzluklara çanak tutması,sonra Ümit Uysalın örgütlere ısrarla müdahil olması yenilgilerin baş sebebidir.Ümit Uysal siyasi hayatında hiç başarılı olamamıştır.2002 yılındaki seçimlerde ekonomik kriz sebebiyle ülkeyi yöneten partiler baraj altında kalmışlardır.Bu anlamda,Antalyada mhpnin almış olduğu oylar kanun gereği chp ye sayılmıştır . o zaman 8 milletvekili öyle kazanıldı.Ümit Uysal başarısızdır. Sayın yazarı Yıldıray sapanla ilgili yorumu çok doğrudur ve gerçektir.. Yıldıray sapan bugün antalya chp de iş başında olsun 2019 büyükşehir tekrar chp ye geçer..Yıldıray sapan başarılı bir siyasetçidir ve antalyada chp için ve halk için vermiş olduğu mücadeleler unutulmaz..

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva