Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek
Cemevlerinin aydınlatma giderini devlet ödeyecek

Dursun Gündoğdu

Cavit Arı kimin adayı?.. İşte cevabı…
26 Eylül 2014 Cuma

Eski Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Av. Cavit Arı, adaylığını resmen açıkladı. Arı’ya gazeteciler, ‘Kimin adayısınız?’ diye sordular. O da yuvarlak cevaplar verdi; ‘Herkesin adayıyım’ dedi.
 
İşte, ben buradan açık açık yazıyorum: Cavit Arı, Deniz Baykal’ın adayıdır.
 
Çatı aday, ortak aday falan değil, yalnız ve yalnız Deniz Baykal’ın adayıdır…
 
Çatı aday diyebilmek için, birden fazla grubun ortak kararıyla çıkmış bir aday olması gerekiyor. Oysa, Cavit Arı, Deniz Baykal tarafından ortaya çıkarılmış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da buna onay vermiştir.
 
Yani, Baykal veya karşıtları masa oturmuş, ‘şu mu olsun, bu mu olsun’ diye bir tartışma yapmamışlardır. Baykal, Cavit Arı’yı istemiş, bu talebe partinin en tepesindeki isim ‘Tamam’ demiştir.
 
Baykal karşıtlarının aday çıkarmada acze düştükleri bellidir. Bunu Kemal Kılıçdaroğlu’nun fark etmemesi abesle iştigaldir. Kılıçdaroğlu, geleceği çok iyi görmüş ve kaybedecek bir adayla seçime gireceğine, kazacak bir adayın yanında durmayı tercih etmiştir.
 
Her şey bu kadar basittir.
 
Kılıçdaroğlu’da biliyor ki, kongrede, geçmiş il yönetiminin yaptığı yanlışları savunan bir adayın kazanma şansı sıfırdır.  Cavit Arı ise yapılan yanlışları biliyor ve bunu dost meclislerinde söylüyor. Hiç şüphesiz kongrede de dile getirecektir.
 
İLK SUFLE ANKARA’DA İKİNCİSİ CENAZE TÖRENİNDE
 
Deniz Baykal, Cavit Arı’nın adını Kılıçdaroğlu’na ilk olarak Ankara’da söylüyor. Beşiktaş’ın efsanevi  başkanı  Süleyman Seba’nın cenaze törenine gittikleri gün konu açılınca, kulağına ikinci sufleyi yapıyor.
 
Yani, Cavit Arı ismi Kılıçdaroğlu’na yabancı değil.
 
Baykal, çarşamba günü saat 11.00 gibi Cavit Arı ile görüşüyor. Arı’dan sonra Baykal’ın yanına Kepez heyeti geliyor ve onlar da bir aday öneriyor. Baykal, Arı’nın ismini ilk kez yüksek sesle orada dillendiriyor; ‘Aday belli oldu. Cavit Arı adaydır. Bana başka aday getirmeyin’ diyor.
 
Baykal veya ona yakın insanlarla konuşup adaylık konusunda görüş alanlar sadece bu kişilerle sınırlı değil. Mustafa Erdem’de görüşüyor , Özer Ülken’de… Her ikisi de olumlu yanıt alamıyor.  Hatta, Baykal’ın Özer Ülken’e kızdığı bile söyleniyor. Ülken’in şimdi, Deniz Baykal’ın aklına Cavit Arı ismini kimin soktuğunu öğrenmeye çalıştığı da kulislerde dilden dile dolaşıyor. Ülken’in aday olamayınca, en azından yönetime kendine yakın insanları sokmak için uğraş verdiğini de biliniyor.
 
Bu adaylık meselesinde en ilginç olanı ise Cavit Arı’ya, ‘Bak, senin olmanı ben istedim’ diyenler… Bunlar içinde anlı şanlı bir belediye başkanı da var. İsmi lazım değil, bu başkan, önce Mustafa Erdem olsun diye kulis yapıyor. Cavit Arı kesinleşince, Arı’yı arayıp, ‘Seni öneren benim’ diyor.
 
Siyaset işte böyle…
  
 
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet azmi günal 12 Ekim 2014 Pazar  22:09

Sayın Cavit Arı'ya başarılar dilerken... Kazananın CHP olmasını temenni ediyorum..Ancak öncelik ve öncelik ile başta Sayın Evcilmen başta olmak üzere tüm parti küskünlerinin ivedilik ile parti ile tekrar barıştırılması yönünde çalışma yapması gercekten gerekli olduğuna inanıyorum.. Genel seçimlerde sıralama ne olur bilmiyorum ama ilk beş kişi içinde Sayın Gürkut Acar,Ömer Melli, Devrim Kök, Yıldıray Sapan buılunmalı diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      3      4  
Mustafa Yanduman 9 Ekim 2014 Perşembe  08:19

Antalya'nın su an ihtiyacı olan en önemli isimlerden birisi Evcilmen dir. CHP nin bu kadar karışık bu kadar güçsüz olduğu şu zamanlarda kararlılığı, ilkeli duruşu ve halka yakınlığı onu antalya siyasetinin en aranılan kişisi yapmıştır. Bence evcilmene iadei itibar yapılıp tekrar partiye davet etmek çok önemlidir Saygılarımla

Yorumu oyla      5      5  
gerçek chp li 28 Eylül 2014 Pazar  08:36

ak partiye meclisi tamamen teslim etmek için bir liste yapıyorum.antalyalı chp ileri gelenlerinin dikkatine:1-deniz baykal2-mustafa akaydın6-3-osman kaptan4-hasan ünal5-devrim kök6-arif bulut7-muhittin böcek 8-merthatun9-önder önen hayırlı olsun

Yorumu oyla      5      5  
gerçek chp li 28 Eylül 2014 Pazar  08:30

2015 milletvekili aday listesi aşağıdakişekildeolacağını tahmin ediyorum.1-baykal2-akaydın3-kaptan4-hasan ünal diye gidecek.ancakkkk CHP barajı geçebilecekmi hiç sanmıyorum.

Yorumu oyla      4      4  
Bendeniz 27 Eylül 2014 Cumartesi  22:44

1-Cavit Arı, sn.Baykal'ın adayı olmakla peşin kaybetti.(Sn.Baykal Melli'yi Ülken'e,Ülken'iKök'e karşı destekledi ve kaybetti.) 2-Etki-Tepki olayı çok açıktırki bu aday da parti tabanı karşısında başarısız olacaktır.3-Ortak akıl adayını bulur ve benmerkezcilere bir daha gerekli dersi verir.4-Sn.Genel Bşk.Kılıçtaroğlu kim ben adayım derse, hayırlı olsun deme durumunda olduğundan dolayı başka anlam çıkarılmamalıdır.5-24 saat siyasette uzun bir süredir, unutulmamalıdır.!...

Yorumu oyla      6      5  
Balbeyli 27 Eylül 2014 Cumartesi  12:04

Kılıçdaroğlu bitmiştir.Uzatmaları oynuyor.Baykal desen ibradı,börekçi tevfik,deniz derken yeni hobisi çukurbağla ilgileniyor.Her ikisininde dayatmaları yetti artık.TIPIŞ TIPIŞ GİDENE KADAR CHP ye oy yok.Korku aşılayarak siyaset yapanlar asla lider olamazlar.

Yorumu oyla      15      9  
Dinazor Rumuzluya 27 Eylül 2014 Cumartesi  11:00

Antalya SENSİZ,Türkiye BAYKAL sız olmaz.Biatsız ,vesayetten uzak,özgür üye iradesi ile seçilirse seçildiği gün AKP ye geçer,Deniz BAYKAL ın belirlediği en azından parti de kalır.

Yorumu oyla      5      9  
vatandaş 27 Eylül 2014 Cumartesi  09:31

kim il başkanı olursa olsun chp antalyada 3 milletvekilini zor çıkarır önce cemaatı atın içinizden

Yorumu oyla      7      6  
Dİnazorlar 27 Eylül 2014 Cumartesi  06:42

Sıkıldıldım artık bu vesayetten ve Biat kültüründen.Bu memlekette yok mu Avukatlardan başka meslek sahibi.İşleri ve güçleri hep siyaset ortamında olmak mı görevleri.Nerde benim çiftçim,sendikacım,öğretmenim,iş adamım,ev hanımım,kapıcım Nerde?

Yorumu oyla      14      6  
Gülümse 26 Eylül 2014 Cuma  19:30

Bu 2015 milletvekilliği seçim ittifakıdır.Liste muhtemelen şu şekilde oluşur,Deniz BAYKAL,Mustafa AKAYDIN,Devrim KÖK,Muhittin BÖCEK, Osman KAPTAN,Gürkut ACAR,Ersal AKSÜNGER ,Antalya en az sekiz milletvekili çıkarır.Çözüm doğru.

Yorumu oyla      4      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva