TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
TGS: 'Gazeteciler seçim sonuçlarına ulaşabilmeli'
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
Bakan Yerlikaya: 2 bin 840 firari yakalandı
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
AFAD duyurdu: Akdeniz'de deprem
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı
Rıza Sümer'den Kepezlilere sandık çağrısı

Nesrin Mater

Delikanlı bahar
5 Mart 2017 Pazar

“Dağlarına bahar gelmiş memleketimin” demişti , Ahmet ARİF.

Evet dağlara bahar geldi ve dağlar, bir delikanlı gibi coşkulu. Bademler tepeden tırnağa çiçeğe durmuş, dağlar taşlar bir gelin edasında. Ve nergisler, ah nergisler nasıl da tabiatın en güzel kokularını sunmaktalar görseniz.

Ama dostlar burası TOROSLAR; burası, yiğidin harman, baharın bayram olduğu yer. Burada bahar, bir delikanlı çevikliği, bir genç kız zarafetiyle gelir. Ve bahar gelince dağlarına torosların gözleri dağlardan başka bir şey görmez insanların. Çünkü yörüktür burada insanlar, çünkü dağlaradır sevdası ve dağlardandır derdinin dermanı burada insanların.

Alabaharda yollara düşmek, düşlerinde dağları gören adamların aklına düşer. Çünkü düşleri bile bir alabahardır yörüğün, Mor menevşe, boynu bükük lale ve kokusu dağlara sinmiş sümbüller, on beşlik tazelerin ve hikayeleri her dem taze ihtiyarların düşlerini süsler.

Daha özgür olmak iddiasıyla kentlere akın edenlerin zihinleri tutsaktır. Vazgeçemedikleri işleri, bir türlü yetmeyen paraları ve bitmeyen borçları vardır onların. İşte bu yüzden dağlarına bahar gelse de ülkemin ,yürekler her dem kıştır kentlerde. Gökyüzü bir pencere kadardır ve görünen gök mavisi değil bir kara dumandır Oysa buralarda dağlar bir deli bahardır ve yüreklerde bayramlar vardır. Nergis kokusuyla geçen bir gün ve yıldız yorganı altında bir gecede olmak Ve sesine sümbül kokusu sinmiş bir ihtiyardan eski hikayeler dinlemek ne hoştur bilseniz Ah ! Bilseniz, gönülü tutsak olduğunuz kentler sizden baharı,yazı , aslında bütün bir hayatı çalıyor.

Dostlar! Gelin nergislerin kokusunu ,lalerin kırmızısını,sümbüllerin morluğunu takip edin. Göreceksiniz sizi yaşamanın gerçekten yaşamak olduğu yere götürecek bu yol. İçinizde büyüttüğünüz bunca sıkıntı bir anda yok olacak o yolun sonunda.. Çünkü buralarda bahar var, buralarda yaşamak bir sızı değil keyifli bir ezgi..

Ahmet ARİF’le başlamıştık yine onunla bitirelim: “dışarda delikanlı bir bahar “ diyor büyük şair… Oysa siz baharın dışında bitmez kışların içindesini. Daha ne duruyorsunuz, dağlara doğru koşun,nergislere ,lalelere, sümbüllere , tepeden tırnağa çiçeğe donanmış badem ağaçlarına koşun. Toroslarda baharı kutlamalıyız. Kirazlar olamadan, ıhlamurlar açmadan, nergisler solmadan, gönüllerde sevgiler çoğalsın BAHARI KUTLUYORUZ....NE GÜZEL, NE GÜZEL....
 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Selmin Turgay 21 Şubat 2020 Cuma  19:25

sevgili, sn. Nesrin Mater, bildiğimiz kadarı ile Toroslar ''a aşık, baharı yaşayarak tarif etmiş.. Bir bahar, Toroslar da yaşam,, ve tabiat bu kadar mı güzel tasvir edilir... yürekten kutlarım..... Saygılarımla.

Yorumu oyla      1      1  
Abdullah Kaya 6 Nisan 2017 Perşembe  10:13

Hayatın güzelliğine bağlılığımızı artıran bu enfes yazı için Kıymetli Nesrin Mater hanıma çok teşekkür ederim.

Yorumu oyla      3      3  
Abdullah Kaya 6 Nisan 2017 Perşembe  10:11

BULDUM BULDUM BULDUM En sonunda buldum çiçek dalında.. İçli bir şekilde ağlamaktaydı.. Benim dedi adım kavuşulmaz aşk.. Çiçek her duyduğunda sararmaktaydı. Peki dedim başka nasır tanırlar.. Dedi ki aşıklar gece ağlarlar.. İşte buna sebep tutulamaz aşk.. Dün gece bir seven çağlamaktaydı. Dedi Ağustos ayında gel bana.. En nefis şekilde kokayım sana.. Her açan çiçekte beni hatırla... Şu geceler sabaha varmaktaydı. Sonradan öğrendim çiçeğin adı Bir yaban gülüdür çok hoştur tadı Hayalinde yaşar kavuşma yadı.. O da ayrılıktan ağlamaktaydı. Abdullah Kaya Amasyalı

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva