'Sera Okul'a renkli açılış
'Sera Okul'a renkli açılış
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Başkan Kotan’dan güreşçilere moral ziyareti
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Antalyalı 130 köylünün kömür ocağı mücadelesi
Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi

Turgut Güngör

Devlet böyle yönetilemez
3 Mayıs 2021 Pazartesi

Bu yıl ilginç bir süreç yaşanıyor. Her gün öyle farklı yerlerden o kadar çok olumsuz haberler geliyor ki... Gaf üstüne gaf... Skandal üstüne skandal. Tabi ki şaşırmıyorum. İlçe başkanı,  belediye meclis üyesi, partinin lideri adeta yarışır gibi olumsuz, parmak ısırtacak, olmaz dedirtecek haberlerin oyuncuları oluyorlar. 2 yıl önce "metal yorgunluğu" teşhisi ile kadrolarında "tepeden aşağıya yenilenme" diyerek, "temizlik" yapan iktidar partisinde defolar bir bir ortaya dökülüyor. Kimi "yetki bende, istediğimi yaparım" vurdum duymazlığı, kimi "yasa, kural tanımaz" cahilliğin zirve yapması, kimi "kişisel hırs", kimi "büyük vurgun" telaşı, kimi "heybemi doldurayım" uyanıklığı, kimi "tokatı at, kaç" fırsatçılığı yapıyor.

İKİZDERE'NİN KADINLARI

İkizdere'de ormanlarını korumak için direnen kadınlar, kendi şiveleri ile şöyle anlatıyor:

"Direnduk. Sen bizi mal gibi mi götüriyisun,  emir veriyisun. Direnduk. Yine direneceguk."

Karadeniz'de direniş ateşini, bu uğurda can veren öğretmen Metin Lokumcu yakmıştı. HES'lere, taş ocaklarına, ormanları yok etmeye, dereleri korumaya, yeşili, doğal hayatı korumaya direnenlere o günlerde "terörist" diyenler, AKP'ye yüzde 96 oy verenler, bugün köyün yakınında taşocağı yapılmasına direniyor. İkizdere'de direnen kadınlara "hain" ve "terörist" diyemeyiz. Onlar topraklarını, çevrelerini korumaya çalışan, masum ve eğitimsiz, sözde eylemci kadınlar. 

UCUZ EKMEK İSTİYORUZ

İstanbul'da Halk Ekmek büfeleri krizi yaşandı. Üsküdar ve Ümraniye belediyeleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin halk ekmek büfelerine direndi. Zabıta grupları halkın önünde birbirine girdi. O kargaşa ortamında  bir kadının feryadı duyuldu:

"Ekmeğimizle oynamayın. Elinizi ekmeğimiz den çekin. Bir lira daha ucuza ekmek almak istiyoruz. Niye karşı çıkıyorsunuz? Ne yapmak amacınız? Bende isterim 2 lira verip istediğim ekmeği almayı. Yoksulum param yetmiyor. Ucuz ekmek almak için sıraya giriyorum, bekliyorum. İnsanları canından bezdirdiniz. Bırakın insanlar ucuz ekmek alsın. Yeter artık yeter."

NİSAN AYI BOMBALARI

Fırtına gibi geçen Nisan ayındaki haberlerden iz bırakan özetler derledim. 

× Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve hocaları direniyor. Polis boğazlarını sıkıyor, yere yatırıyor, ayağını boynuna koyuyor.

× Başkan yastık altı paralarını istiyor. Halk döviz olmadığını, ödeyemedikleri faturaları bulunduğunu söylüyor.

× Çarşıda pazarda fiyatlar el yakıyor. Yüzde 40-50 artış var. Türkiye İstatistik Kurumu enflasyona yüzde 16 diyor. 200 lira ile alışverişe çıkan 2 torba dolduramadan parasını bitiriyor.

× Koronada günlük vaka sayısında Avrupa birincisi oluyoruz. Faizde yüzde 19, işsizlikte yüzde 29.1 enflasyonda yüzde 16.1 yoğun bakım doluluk oranında yüzde 71 ile hep birinciyiz. Sağlıkta acı tablo, ekonomide kötü gidiş, IMF'nin araştırmasından çıkan gerçek: Vatandaşa pandemi desteğinde dünyada sonuncuyuz.

× Futbolculara aşı yapıyorlar, öğretmenlerin, eğitimcilerin hakkı yok.

× Merkez Bankası'nın 128 milyar doları nerede sorusu yasaklanıyor.

× 2 hafta kapanma kararı çıkıyor. Sonra 17 gün tam kapanma kararı geliyor. 

× Nutuk'un dağıtımı yasaklanıyor.

× Kendi şirketinden Bakanlığı'na dezenfektan satan Ticaret Bakanı "teşekkür" mesajı ile görevden alınıyor.

× Gri pasaporta 7 bin euro verenler Avrupa'dan geri dönmüyor.

× Atatürk'ün kurtuluşu başlattığı Amasya'da 102 yıl sonra anıta çelenk konulması yasaklanıyor. İstanbul'da 23 Nisan töreni sönük ve buruk kutlanıyor.

× Emeklilerin bayram ikramiyesine 3 yıl sonra sadaka gibi yüzde on zam yapılıyor. Köprü ve otoyolları yapan şirketlere 35.4 milyon dolar ödeniyor.

× İçki satışı sözle yasaklanıyor. Corona önlemleri arasına sıkıştırılan bir madde büyük tartışma çıkarıyor. Kanunsuz yasak içkiye hücuma dönüşüyor, raflar boşalıyor. 

× Sağlık Bakanı'nın aşı sözleri gerçek olmuyor,  aşılar gelmiyor. Yeni aşı umudu 2 ay sonra 240 milyon dozda.

× 12.9 milyar bütçesi olan Diyanet halktan bağış istiyor.

× Polisin müdahalesini çeken kadın gazetecinin fotoğraf makinesi alınıyor. "Gazeteciyim telefonumu almayın, yere atmayın, üstüne basmayın, kırmayın" uyarısı dikkate alınmıyor.

.....

Yazıyı, muhalefet liderinin tepkisiyle bitireyim: "Bütün dünya duysun. Türkiye'de demokrasi askıya alınmıştır."

Eyvah ki, hem de ne eyvah.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet EREN 6 Mayıs 2021 Perşembe  20:05

Bu gerçekleri görebilirler inşallah elini vicdanın koysunlar geçen sene pandemi yardımına başvurduk gelen giden yok 1 senedir işimiz gücümüz yok nerdeler halkın içine girip bakın

Yorumu oyla      0      0  
hakperest olun 6 Mayıs 2021 Perşembe  00:40

kişi kâinata hadiselere kendi penceresinden bakarmış. gözlüğün kara olunca sana herşey kara görünüyor yazdıklarının hepsinin tersini düşünüyorum

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva