Cezada indirim aileyi şoke etti
Cezada indirim aileyi şoke etti
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Hasan Can Kaya acil ameliyata alındı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
Aybüke Pusat alkollü araç kullanırken yakalandı
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek
4 gazinin mirasçısına İstiklal Madalyası verilecek

Turgut Güngör

Dünya dar geldi
22 Şubat 2021 Pazartesi

Yıl 2021 aylardan Şubat. Ve bardakta ayçiçek yağı satışlarına tanık olduk. Evet, 45 yıl önce tüpgaz kuyruğu olmuştu. Konsere bilet kuyruklarını da yaşadık. Bu başka bir şey. 

Önce "döviz fiyatı yükseldi, ondan" dediler. Sonra "üretim yetersiz" diye gerekçe gösterdiler. 

Bakkala, markete gidiyorsun. Bir kilo ayçiçek yağı alacaksın. 85 lira yoksa, kolayı var. Kaç paran varsa "bardağı 2 liradan" ayçiçek yağı satılıyor. Fiyatlar uçtu, paramız yetmiyor. O zaman bardakla yetiniyoruz.

5 ŞİRKETE AYRICALIK

Devlet bir kararla, Havaalanı işleten şirketlerin ödeyeceği 2 yıllık toplam 2 milyar 90 milyon euro tutarındaki kirasını 25 yıl erteledi. Türk lirası karşılığı 35 milyar 260 milyon TL. Ayrıcalık sağlanan şirketler Kalyon, Cengiz, Kolin, Limak ve Mapa. 2020 yılı kira bedeli 1 milyar 45 milyon euro ödenmeyecek. 

Covid önlemleri nedeniyle esnaf kepenk açamıyor. 1 milyon 953 bin esnaf var. O şirketlere sağlanan kıyak parası esnafa dağıtılsa, kişi başı 4 bin TL yardım verilebilir. Bu şirketler yolcu garanti parasını da aldılar.

Bir başka durum çiftçi borcunu ödemezse neyi varsa haciz ediliyor. Öğrencilerin (KYK)Kredi Yurtlar Kurumu borcu 5 milyar lira. O borçlara "af" yok. 

BOL KESEDEN VERİYOR

Çok bonkör bir ülke miyiz bilemiyorum. Devlet bol keseden veriyor. Suriyelilere 40-50 milyar dolar, Filistin'e 1,5 milyar dolar, Sudan ve Somali'ye 750'şer milyon dolar, Afganistan'a 650 milyon dolar, Libya'ya 300 milyon dolar. İnanılır gibi değil. Yağma Hasan'ın böreği.

Dolar bir dönem 8.60 liraya kadar tırmandı. Bu arada benzin, motorin, elektrik, doğalgaz fiyatları zamlandı. Piyasadaki tüm ürünlerin fiyatları tavan yaptı. 

Sonra damadın yerine başka bir bakan atandı. Faizleri yükseltince dolar 7 liraya düştü. Şimdi döviz geriliyor. Faturalarda indirim neden olmuyor? İndirimden vazgeçsek de hiç olmazsa zamları yok sayın, fiyatları geri alın.

CEPTEN HOVARDALIK

Elin oğlu Mars'a gitti. Yolculuğun maliyeti 2.8 milyar dolar. İstanbul- İzmir otoyolunun maliyeti 6.4 milyar dolar. Bizim karadaki faturamız bile uzay yolculuğundan pahalı. Babası oğluna yapmaz böyle kıyak. Eski parayla 25 katrilyon lira. Yoksul insanların cebinden hovardalık. 

Devlet Babanın derdi çok. Kim akıl verdiyse tüy dökücü krem işine girmiş. Üretmiş, pazarlama olmayınca, ürün piyasada tutmayınca kremleri kamu kuruluşlarına hediye olarak dağıtmış. Nerede batık bir iş varsa altından devlet çıkıyor. 128 milyar dolar kayıp diye ortalık yıkılıyor, araştıran yok. Diploma diyorsun, çıkıp da göster yok. Bir dönem devletin önemli Bakanı, ikinci derece yetkilisi damat kayıp, yerini bilen yok. 

Mars'a giden uzay aracında 2 milyon 500 bin Türk'ün adı var. Yeni ufuklara uçuyoruz. 

Dünya bize dar geldi. 

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen 185 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
4 makamlı başkan; Muhittin Böcek...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Çılgın Türk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Gelsin dövizler
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan'da burcunuzda gerçekleşen tam Güneş tutulması ile önümüzdeki altı ay büyük bir değişim yaşayacaksınız. Bu süreçte ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva