Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Ferdi Kadıoğlu'na bir talip daha çıktı
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Güven Hokna'dan açıklama: Tuvalet temizledim
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Kadir İnanır'ın sağlık durumuna ilişkin yeni gelişme
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak
Başkan Uysal, Vali Hüsnü Tuğlu okulunda oy kullanacak

Turgut Güngör

Halkın vergileriyle hovardalık yapma
25 Ocak 2021 Pazartesi

Türkiye bir yargı/hukuk reformu istiyor. Mahkum sayısı 2002-2019 arasında 5 katına çıktı. 19 yıl önce 55 bin olan mahkum sayısı 2 yıl önce 291 bine ulaştı. Cezaevlerinde kalanların sayısı çok daha büyük. 12 Mart sonrası 64 bin, 12 Eylül sonrası 79 bin. Tutuklu/hükümlü/mahkumlar 1980'de 100 bin kişiye 259 mahkum düşerken, 2019'da bu sayı 456 oldu.

Hukukla ilgili bir örnek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki görevinden Yargıtaya atandı. Orada seçim olacaktı. Anayasa Mahkemesi üyeliği seçimi ertelendi. Bu sayede aday oldu. Yargıtayda yeni görevinde önemli bir mesai yapmadı. Seçim oldu. Sonuç inanılmazdı. En yüksek oyu aldı. Ve beklenen gün geldi. İrfan Fidan'ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanması gerçekleşti. Cumhurbaşkanı, bu kişiyi Anayasa Mahkemesi üyesi yaptı. Tabii ki şaşırmadık. Yargıtay Büyük Genel Kurulunca gösterilen üç aday arasından, hangi özellikleri daha üstün bulunarak, o makama atandı, kimse bilmiyor. Hukuk reformu yapılacaktı. Güldürmeyin beni. Bu atama bile hukukun nasıl yok edildiğini gösteriyor. Hukuksuzluk öyle almış başını gitmiş ki, İçişleri Bakanı ile Adalet Bakanı arasında "hukuka parmak sallama" atışması yaşanıyor.

10 MİLYAR LİRALIK YOLSUZLUK OLMUŞ 

 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde 10 milyar TL (10 katrilyon) tutarında yolsuzluk yapılmış. İnanılması güç bir rakam. Nerelere gitti bu paralar? Üstelik o paralar Ankara halkından toplanan paralar. 

Kim verecek hesabı? Bilinmiyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet alırken yakalanan Mali Hizmetler Daire Başkanı'nın makam odasından çıkanlar: 135 bin Euro, 36 bin TL, 5 külçe altın, 1059 çeyrek altın, 75 tam altın, 50 yarım altın, 40 gayrimenkul tapusu. 

Soygunun, rüşvetin, ahlaksızlığın belgesi. 

BÜTÇEDE TASARRUF GERÇEK ÖYLE DEĞİL

 Devlet bütçesinin "az açık vermesini" başarılı  gören ve bu durumla övünen bir bakanımız var. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 2020 bütçesinin hedeflenenden az açık verdiğini anlatarak tasarrufla övündü. 

Gerçek öyle mi?Bakalım. 

Bütçe 138 milyar lira açık hedefi ile hazırlanmıştı. Yıl sonu açık 172 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu tablonun neresi ile övünüyorsunuz? 

Bu hesap, halkın parasıyla hovardalık yapmanın diğer adıdır.

İnsanlar sokakta donarak ölüyor, üstüne benzin döküp kendini yakıyor, daha olmadı intihar ediyor. Askıda ekmeğe hücum ediyor, ucuz ekmek için kuyruğa giriyor.

Disk'e bağlı Genel-İş Sendikası'nın araştırması:  Türkiye'de halk bir yılda 1500 dolar fakirleşti. Yoksul sayısı yüzde 8.4 arttı.

Bakana sorarsan her şey yolunda ve ortalık güllük gülistanlık. Birileri inanıyor.

VERGİ BUNALTIYOR BAĞIŞLAR UÇUYOR

Vergi borçları yapılandırıldı. Halkın devlete nasıl ve ne kadar borçlu olduğunun somut kanıtı. Yalnız Antalya'da 360 bin kişi vergi dairesine başvurdu. İnsanlar vergilerini ödeyemiyor. 

Gerçek vergi rekoru kıranlara bakın. Rakı fiyatının yüzde yetmişbeşi vergi. Bir araba alan 3 araba parasını devlete ödüyor. 20 sigaranın 16'sı vergi. Cep telefonuna 5 ayrı vergi. Doğalgaza özel tüketim vergisi. 

Millet vergiden bunaldı. 

15Temmuz şehitleri için toplanan paralar, deprem için toplanan bağışlar, biz bize yeteriz kampanyası yardımları nerede? Bilinmiyor. Pandemi için 2 milyar lira yok. Merkez Bankası'nın 128 milyar dolar rezervi kime gitti bilen yok. 35 milyar dolar deprem vergisi yok. Çalışan kesimden 88.3 milyar lira vergi alındı.

Cumhurbaşkanlığı için Marmaris'teki yazlık, Ahlat'taki kışlık ve Ankara'daki görkemli sarayın bakımları ve alınacak 47 yeni araç için yoksul halkın cebinden 448 milyon 600 bin lira çıkacak. Bu israf, böyle bonkörlük daha nereye kadar sürecek? Esnaf, çiftçi, memur, işçi, emekli meteliğe kurşun atıyor. 

Kimi yer, kimi bakar, kıyamet ondan kopar.

 

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim heyecanı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer'de rant ittifakı mı kuruldu?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva