'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
'İntihar etti' demişlerdi, gerçek sorguda ortaya çıktı
'İntihar etti' demişlerdi, gerçek sorguda ortaya çıktı
Oyuncu Wilma Elles Hindistan’a açılıyor
Oyuncu Wilma Elles Hindistan’a açılıyor

İsa Altun

İnternetin karanlık yüzü
5 Ekim 2020 Pazartesi

Veri ihlalleriyle ele geçirilen kişisel veriler, siber korsanlar tarafından Dark Web’de alınıp satılıyor ve internetin karanlık tarafında gerçekleşen bu alışveriş, bireysel kullanıcılar ve şirketler tarafından fark edilemiyor.

İnternetin arama motorları tarafından görülmeyen ve erişilmesi için farklı tarayıcıların kullanıldığı Dark Web’de çalınan kredi kartı numaralarına ve abonelik bilgilerine, saldırıya uğramış sitelerdeki hesap şifrelerine ya da DDoS saldırı paketleri de dahil olmak üzere birçok yasadışı materyale ulaşılabiliyor. Siber korsanlar, ele geçirdikleri kişisel verileri ve hesap şifrelerini Dark Web’de kaynağı izlenemeyen dijital paralar ile satışa çıkarıyor. Dünyanın büyük bir kısmının online mecralarda her zamankinden daha fazla zaman geçirdiğini ve siber tehdit riskinin oldukça yüksek olduğunu belirten Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, geliştirdikleri Dark Web Monitoring özelliği ile kişisel verileri Dark Web’de satışa çıkarılan kullanıcıların anında bilgilendirildiğini dile getiriyor.

Kötü niyetli kişiler, Dark Web’de kişisel olarak tanımlanabilir verileri satarak milyon dolarlar kazanabildikleri karlı bir iş yaratmayı başardılar. İnsan hatası, veri ihlali olaylarında önemli bir rol oynuyor ve bilgileriniz hala güvende olsa bile kişisel kimlik bilgilerinizin en nihayetinde sızdırılmasının olasılığı oldukça yüksek. Ancak son araştırmalar, kişisel verilerin nasıl tehlikeye atılabileceğini bir kenara bırakın, insanların %40'ının Dark Web’in ne olduğunu bilmediğini ortaya koyuyor.

İnternet’in Karanlık Yüzü: Dark Web

İnternetin, Google gibi arama motorları üzerinden erişilemeyen kısımlarından oluşan Dark Web, tüm bağlantıların birden çok sunucu üzerinden yönlendirilerek ve her adımda şifrelenerek kullanıcıların olabildiğince anonimleştirildiği merkezi olmayan internet siteleri ağıdır. Kişisel e-posta hesapları, sosyal medya hesapları, internet bankacılığı hesapları, şirketlerin özel veritabanlarında sakladıkları veriler, bilimsel ve akademik veri tabanlarında bulunan içerikler ve tıbbi kayıtlar Dark Web’de en çok karşılaşılan veriler olarak öne çıkıyor.

Verilerinizin Dark Web’de Satışa Çıkarıldığını Nasıl Anlarsınız?

2020 yılının ilk 6 ayında 16 milyar kişisel veri kaydının siber korsanlar tarafından sızdırıldığını ve bunun rekor bir veri ihlali olduğunu belirten Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, “Dark web, kişisel bilgilerin siber korsanlar tarafından alınıp satılabileceği bir yerdir. Bitdefender Dark Web Monitoring, karanlık web üzerinde bir ışık tutmaya yardımcı olur ve sürücü belgesi numarası, anne kızlık soyadı, fiziksel adres, e-posta adresleri, telefon numaraları, çevrimiçi hesaplar ve kredi kartı numaraları gibi bilgileriniz satışa çıkarıldığı anda size haber verir. Bu sayede e-posta adresinizin veya bir hesap numaranızın Dark Web’de satışa çıkarıldığını öğrendiğiniz anda, o hesapta oturum açmak için kullandığınız şifreyi; yeni, benzersiz ve karmaşık bir şifreyle güncelleyerek gizliliğinizi koruyabilirsiniz.” ifadelerinde bulunuyor.

……..     ………  ………

LG’den Uzaktan Eğitime Destek

LG, maddi imkânsızlık nedeniyle uzaktan eğitime katılamayan 100 öğrenciye, LG TV hediye ediyor. Pandemi süresince sağlık ve eğitim alanında desteklerini sürdüren LG, ilk etapta Türkiye çapında belirlenen 100 aileye vereceği destekle, öğrencilerin uzaktan eğitime ulaşmalarını sağlayacak.  LG, okulların online eğitim sistemine geçişiyle birlikte, maddi durumunun yetersiz olması nedeniyle uzaktan eğitime erişmekte zorlanan 100 öğrenciye LG TV hediye ederek destek oluyor. Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle tüm Türkiye’yi kapsayan bir tarama ile belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlanan TV’ler, öğrencilerin evlerine teslim edilerek eğitimden geri kalmamaları sağlanacak.  

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva