Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve kar uyarısı
Avrupa ülkeleri arasında en az doktor Türkiye'de
Avrupa ülkeleri arasında en az doktor Türkiye'de
'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
'Down Sendromlular Spor Oyunları' Antalya'da başlıyor
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı
Çanakkale şehitleri Antalya’da törenlerle anıldı

Turgut Güngör

Kura bakmayan Bakan olur mu?
30 Eylül 2020 Çarşamba

Amerikan doları Türk Lirası karşısında 9 ayda yüzde 31 değer kazandı. Dolar fiyatı 1 Ocak'ta 5.94 TL iken bugün 7.94 TL. Asgari ücret 2 bin 324 TL olarak yılbaşından bu yana aynı kaldı. Alım gücü ocak ayından bugüne kadar 900 TL azaldı. Bunun adı devalüasyon.

 6 milyon aileye birer lira yardım edilmiş. 3 kişiden 18 milyon kişi. Bu bir utanç tablosu.

Bakan şöyle diyor:

"Kur benim umurumda değil oraya bakmıyorum."

Döviz kuru umurunda değilmiş. İnandınız mı? Ben inanmadım.

SORUMLU BAKANSIN

 "Kur meselesinden en kârlı biz çıkacağız. Kurun kontrolü elimizde" diyen sen değil miydin? Kur yükselişini bir yıldır tutmak için 120 milyar doları ne yaptın? Rezervleri kim eritti? Ekonomiden sorumlu bakansın. Hazine senin yönetiminde. Borçlarımız senin imzanla ödeniyor. İhracat gelirine bakıyorsun, ithalata izin veriyorsun. Hani daha bir ay önce, "Bir de bakmışsın artık enerji ihraç eden ülke olur muşuz" diyordun. Ve kura bakmadığını söylüyorsun. Senin için çokomel 7.85, Eti Puf 9.20, Eti Cin 10 TL. Hadi canım sende.

UÇURUMDAN UÇUYOR

Yeni Ekonomik Program açıkladın. Hayırdır. Bayram değil seyran değil. Nereden çıktı bu yeni ekonomik program? Anlatılanı anlayan kimse yok. Güven veren, yatırımcı çeken, yeni iş alanı yaratacak, çalışanların gelir artışına katkı sağlayacak bir şeyler arıyoruz. Yok. Uçuyoruz. Uçurumdan aşağıya.

10. Beş yıllık kalkınma planında (1.7. 2013) kişi başı milli gelir 25 bin dolar. 2019 planında bu rakam 12 bin 484 dolara indi. Yeni ekonomik programda öngörülen 10 bin 33 dolar.

GİZLİ DEVALÜASYON

 Halk 7 yılda 14 bin 967 dolar fakirleşti. Bakan özetle dedi ki: "Olmuyor ey vatandaş. Partimiz başarılı değil. Başınızın çaresine bakın."

Her şeyi olumlu gösteriyorlar. Her işlerini güzel anlatıyorlar. Her yaptıklarını medyaları ile pazarlıyorlar. Hani dürüst politikacı Bülent Ecevit çıkıp ne demişti: "Ekonomik kriz var."

Bugünkü zihniyet ne yapıyor? Ortalık güllük gülistanlık diyor. Yiyen, kabul eden, onaylayan bir kitle var. Onlar inanıyor ve Türk Lirası günbegün eriyor. Bunun adı gizli/açıklanmayan devalüasyon.

BORÇLARI BİZ ÖDÜYORUZ

 İyi ki kontrol sende. İyi ki kuru elinde tutuyorsun. Aşağı indirin diye rica ediyoruz. Siz tersini yapıyorsunuz. Hep yukarı. Sabah 100 dolar alıyorsun akşam aynı paramız 98 dolara yetmiyor. Evet maaşları dolarla almıyoruz da devletin 256 milyar dolar dış borçlarını biz ödüyoruz. Günde beş kuruşluk fark nedeniyle 21.5 milyar TL daha borçlu duruma geliyoruz. Daha nasıl anlatalım? Borçlar bizim cebimizden döviz olarak çıkıyor.

 Son söz: Cep delik cepken delik, cepte kalmadı metelik.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki FETÖ yuvası Ak Partili amcanın mı?
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Seçim değil geçim
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
İsa Altun
İsa Altun
Sigarayı bırakma günü
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mart ayının ilk yarısı gelecek adına plan yapma zamanı. Özellikle iş ve kariyer konularında araştırma yapabilir, fikirler ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva